Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Το ΑΣΕΠ ενέκρινε 26.000 θέσεις Κοινωφελούς εργασίας για ανέργους ΟΑΕΔ και ΟΓΑ

Με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, εγκρίθηκαν από Δικαστική Επιτροπή, οι πρώτες 26.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας, που είχαν υποβληθεί από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και αφορούν στην πρόσληψη ανέργων με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή αγρότες, ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας.
Η επιλογή έγινε με βάση τα προσόντα των υποψηφίων και κοινωνικά κριτήρια, ενώ οι θέσεις εργασίας κατανέμονται σε επτά περιφέρειες και οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε 368 υπηρεσίες.
Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν, μετά την οριστική επικύρωση από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινωνικών Πόρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Όσοι επιλεγούν θα λαμβάνουν για 5 μήνες μηνιαίο επίδομα 625 ευρώ, ενώ θα έχουν πλήρη ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κάλυψη.
Οι πρώτες προσλήψεις θα γίνουν στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου έχουν εγκριθεί 8.170 θέσεις. Ακολουθούν, η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για 1.700 θέσεις, Ηπείρου για 2.950, Θεσσαλίας για 5.300 Πελοποννήσου για 4.130 και Νοτίου Αιγαίου για 870.
Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αφορά συνολικά 57.000 ωφελουμένους και μπορούν να ενταχθούν σε αυτό, πέντε κατηγορίες ανέργων: μακροχρόνια άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, άνεργοι έως 30 ετών, επιστήμονες και βραχυχρόνια άνεργοι που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.