Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση Αστυνομίας σχετικά με το περιστατικό με βούλγαρους φιλάθλους στις 11 Ιανουαρίου 2012 στον αγώνα Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ - C.S.K.A. SOFIA

Την 11-01-2012 κα ώρα 20.00΄, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ευόσμου και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Διοργάνωσης C.E.V. CHAMPIONS LEAGUE, διεξήχθη ο προγραμματισμένος αγώνας πετοσφαίρισης, μεταξύ των ομάδων Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ - C.S.K.A. SOFIA Βουλγαρίας.
Σημειώνεται, ότι μετά από συνεννόηση του Γ.Σ ΗΡΑΚΛΗ με τον Κομισάριο του αγώνα και σύμφωνα με έγγραφο του Γ.Σ ΗΡΑΚΛΗ, που ακολούθησε, δεν χορηγήθηκαν εισιτήρια σε οργανωμένους οπαδούς της Βουλγαρικής ομάδας, η οποία είχε ενημερωθεί σχετικά. Στο πλαίσιο αυτό, τον αγώνα, ο οποίος ολοκληρώθηκε ομαλά, παρακολούθησαν φίλαθλοι της ελληνικής αθλητικής ομάδας καθώς και μεμονωμένοι φίλαθλοι της C.S.K.A. SOFIA Βουλγαρίας, οι οποίοι κατείχαν εισιτήρια.
Νωρίτερα το μεσημέρι, μέσω σημείου διαβατηριακού ελέγχου Προμαχώνα-Σερρών, πραγματοποιήθηκε είσοδος τουριστικού λεωφορείου, με είκοσι επτά (27) Βούλγαρους επιβάτες, οι οποίοι επισκέφτηκαν και κινήθηκαν για αρκετές ώρες στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, από το ίδιο σημείο διαβατηριακού ελέγχου, εισήλθαν στο έδαφος της ελληνικής επικράτειας δύο επιπλέον λεωφορεία, με συνολικά ογδόντα δύο (82) υπηκόους Βουλγαρίας, οργανωμένους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας, οι οποίοι ενημερώθηκαν στο σημείο, ότι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο αγώνα πετοσφαίρισης, καθόσον δεν διέθεταν εισιτήρια.
Την 19.30 ώρα, στην περιοχή του Δερβενίου Θεσσαλονίκης, από τις αστυνομικές δυνάμεις ενημερώθηκαν εκ νέου οι επιβάτες των δύο λεωφορείων, ότι λόγω της μη διάθεσης εισιτηρίων και σύμφωνα με τα ισχύοντα κατά την κείμενη νομοθεσία, είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν την πόλη της Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να προσεγγίσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου θα διεξαγόταν ο αγώνας της ομάδας τους.
Μετά από αυτό οι επιβάτες των δύο λεωφορείων αποφάσισαν να επιστρέψουν στο σημείο ελέγχου των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων Προμαχώνα - Κούλατα, όπου έφτασαν την 23.00 περίπου ώρα, μαζί με το πρώτο λεωφορείο, το οποίο είχε ολοκληρώσει την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη και είχε ενσωματωθεί στην πομπή επιστροφής των βουλγάρικων λεωφορείων.
Ακολούθως, στο κοινό σημείο ελέγχου των Ελληνικών και Βουλγαρικών Αρχών, που βρίσκεται εντός της ελληνικής επικράτειας, κατά τη διάρκεια του ελέγχου από τις Βουλγαρικές Αρχές, κάποιοι από τους Βούλγαρους φιλάθλους κατέβηκαν από τα λεωφορεία και επιτέθηκαν κατά των Ελλήνων αστυνομικών, με πέτρες, κροτίδες και άλλα αντικείμενα, ενώ προκάλεσαν φθορές σε κάδους απορριμμάτων.
Για την απόκρουση των επιθέσεων και την εκτόνωση της έντασης, πραγματοποιήθηκε η απολύτως αναγκαία χρήση δακρυγόνων.
Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε την 23.50 ώρα, οπότε και αποκαταστάθηκε η κίνηση των οχημάτων.
Από το Αστυνομικό Τμήμα Προμαχώνα διενεργείται Προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού, ενώ σχηματίζεται δικογραφία για «Απλές σωματικές βλάβες», «Φθορά ξένης ιδιοκτησίας» και παράβαση Νόμου «Περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.