Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

NON PAPER: Παρεμβάσεις του υπουργού Εξωτερικών και αντιπροέδρου της Ν.Δ. κ. Στ. Δήμα στη σημερινή συνεδρίαση του Υπ. Συμβουλίου για το θέμα των επικουρικών συντάξεων

Δεν υπήρξε η απαραίτητη ενημέρωση των κομμάτων, ειδικά της ΝΔ, που έχει εκφράσει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα των συντάξεων.
Απουσιάζει, επίσης, η δημοσιοποίηση των αναλογιστικών μελετών για τα Επικουρικά Ταμεία Ασφάλισης, κάτι που προβλεπόταν στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Υπάρχει, βέβαια, αναφορά στην 5η Επικαιροποίηση του Μνημονίου για την ανάγκη περαιτέρω μείωσης του αριθμού των ταμείων και σταθεροποίησης των δαπανών σε βιώσιμα επίπεδα.

Ευχές Αβραμίδη Νίκου

Χρέος: Ένας εφιάλτης χωρίς τέλος (Μήπως η απουσία στρατηγικής σκέψης μας έκανε κακούς παίκτες;)

Του Δημήτρη Μάρδα
Αν. καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Στις αρχές του 2010 διαπιστώθηκε, ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού της χώρας κατά την προηγούμενη χρόνια, εκτινάχθηκε στα 36 δις ευρώ. Μόλις δεκατέσσερις μήνες πριν προϋπολογιζόταν στα 5,2 δις ευρώ!!!. Tο 2011 το έλλειμμα αυτό θα κλείσει, με τις πιο ευοίωνες προοπτικές στα 22 δις ευρώ περίπου, ενώ το 2012, εφόσον το PSI ολοκληρωθεί, θα αγγίξει τα 14,7 δις ευρώ!.

Ευχές από τα Πλάγια Παιονίας


Δώστε δίμηνη παράταση στην εφαρμογή του νέου προγράμματος μεταφοράς μαθητών

Έκκληση στην κυβέρνηση να δώσει τουλάχιστον δίμηνη παράταση στην εφαρμογή του νέου προγράμματος μεταφοράς μαθητών, που κανονικά θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία από την 9η Ιανουαρίου 2012, απευθύνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς εκτιμά ότι οι διαδικασίες που προβλέπουν οι νέες υπουργικές αποφάσεις επέφεραν μεγάλες και δικαιολογημένες καθυστερήσεις με αποτέλεσμα στις περισσότερες των περιπτώσεων να μην έχουν τελεσφορήσει οι διαγωνισμοί και να μην υπάρχουν ανάδοχοι για τα δρομολόγια.

Ευχές από το Art Studio


Πόλος έλξης το Χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου Κιλκίς

Πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους έχει καταστεί τις τελευταίες ημέρες η πλατεία Ειρήνης στην πόλη του Κιλκίς, όπου λειτουργεί για πρώτη χρονιά το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Κιλκίς. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, από το Δήμαρχο Κιλκίς κ. Ευάγγελο Μπαλάσκα, ο οποίος στο χαιρετισμό του τόνισε ότι όλη αυτή η προσπάθεια είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας πολλών ανθρώπων τους οποίους και ευχαρίστησε, όπως τους συμμετέχοντες φορείς, τους μικρούς και μεγάλους εθελοντές και ιδιαιτέρως τον καλλιτέχνη Χάρη Ισχνόπουλο που φιλοτέχνησε το χωριό.

Ο δικός μας πλούτος


Θέσεις και Προτάσεις της ΕΣΕΕ για το Ασφαλιστικό και τα Εργασιακά Θέματα

Στα πλαίσια της διαρκούς και γόνιμης συνεργασίας της ΕΣΕΕ με το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και μετά από την τελευταία συνάντηση του Προεδρείου της ΕΣΕΕ με τον Υπουργό κ. Γιώργο Κουτρουμάνη για τα θέματα αρμοδιότητάς του, η Συνομοσπονδία απέστειλε προς τον κ. Υπουργό το κάτωθι εφ’ όλης της ύλης υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις του εμπορικού κόσμου για ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα καθώς και σχετικούς πίνακες.

Νέα έξοδος στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων

Μια νέα έξοδος στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων προς τις Βαλκανικές χώρες και την Ευρώπη, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, παραδόθηκε επίσημα στην κυκλοφορία τη Δευτέρα 19/12/2011. Οι νέες υποδομές της εξόδου, που ολοκληρώθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, χρηματοδοτήθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης.

Ευχές υπουργείου ανταγωνιστικότητας & ναυτιλίας


Σύλληψη ενός διακινητή στους Ευζώνους Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (20.12.2011) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευζώνων Κιλκίς, ένας 36χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ουγγαρίας για προώθηση στο εξωτερικό δύο μη νόμιμων μεταναστών. Ειδικότερα, στο Συνοριακό Σταθμό Ευζώνων Κιλκίς (σημείο εξόδου), οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο στο οποίο ο 36χρονος είχε επιβιβάσει δύο μη νόμιμους μετανάστες υπηκόους Αφγανιστάν, με σκοπό να τους προωθήσει στο εξωτερικό, έναντι άγνωστης χρηματικής αμοιβής. Επίσης, οι δύο μη νόμιμοι μετανάστες συνελήφθησαν διότι κατείχαν πλαστές ταυτότητες.

Τρεις ημεδαπές προσποιούνταν μοναχές προκειμένου να πωλήσουν εκκλησιαστικά είδη

Συνελήφθησαν χθες (20.12.2011) μεσημέρι στο Χέρσο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δροσάτου Κιλκίς, τρεις ημεδαπές 23, 40 και 48 ετών, διότι προσποιούμενες μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης προσπάθησαν να εξαπατήσουν και να πωλήσουν εκκλησιαστικά είδη σε μία 32χρονη. Σε βάρος των τριών γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία για «Αντιποίηση Στολής» και «Απόπειρα απάτης», ενώ σήμερα θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Στέφανος Τσιόνκης: "Οι αξίες που δεν υπάρχουν"

Δήλωση του δημοτικού συμβούλου Παιονίας Στέφανου Τσιόνκη σχετικά με την σχεδιαζόμενη λειτουργία των μεταλλείων στην περιοχή Πάικου.
"Ο Δήμαρχος της Παιονίας από την πρώτη του επιστολή σε έναν υπάλληλο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ζήτησε αντισταθμιστικά ωφέλη αντι να πει ΟΧΙ στον ΘΑΝΑΤΟ που θα έρθη από την λειτουργία μεταλλείων.
Οι Δήμαρχοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μαζι με τον Περιφεριάρχη τους έστειλαν τη δική τους επιστολή αλλά στον ίδιο τον Υπουργό και του είπαν το μεγάλο ΟΧΙ στα μεταλλεία στη περιοχή τους."

Το 6ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς στις εγκαταστάσεις της SONOCO HELLAS S.A.

Ο Διευθυντής και η Παιδαγωγική Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά τον κο. Διευθυντή και το προσωπικό της SONOCO HELLAS S.A., της οποίας τις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης και επεξεργασίας χάρτου στη ΒΙΠΕ Κιλκίς, επισκέφτηκαν στις 13 Δεκεμβρίου 2011, οι μαθητές των τάξεων Γ1 και Γ2.
Μαζί τους και το Ε1, στα πλαίσια του Προγράμματός του Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης <<Επαναχρησιμοποίηση - Ανακύκλωση>>. Εξαιρετική φιλοξενία, ενδελεχής ενημέρωση, κατατοπιστική ξενάγηση στους χώρους του εργοστασίου, σακούλα με δώρα για κάθε μαθητή. Μια επίσκεψη που συνιστούμε ανεπιφύλακτα!

Το «Παραμύθι χωρίς όνομα» στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς

Το πασίγνωστο και αγαπημένο έργο της Πηνελόπης Δέλτα «Παραμύθι χωρίς όνομα» από την Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 20.00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

«Χριστός Γεννᾶται δοξάσατε ἄσωμεν τῷ Κυρίω πάσα ἡ γῆ»

Ποιμαντορική εγκύκλιος του Μητροπολίτου Πολυανής καί Κιλκισίου κ.κ. Ἐμμανουήλ 
Ἀγαπητοί μου ἀδελφοί, τέκνα ἐν Κυρίω ἀγαπητά, 
Μέσα στήν κοσμοχαρμόσυνη ἀτμόσφαιρα αὐτῶν τῶν ἡμερῶν, ὅλοι μαζί, ὅλη ἡ κτίση, ψάλλουμε καί δοξολογοῦμε μαζί μέ τούς ἁγίους ἀγγέλους, τήν γέννηση τοῦ Θεανθρώπου Χριστοῦ μας, ὁ ὁποῖος ἔγινε ἄνθρωπος γιά μᾶς, γιά τήν σωτηρία τοῦ ἀνθρωπίνου γένους, γιά τόν κάθε ἄνθρωπο χωριστά καί γιά ὅλη τήν ἀνθρωπότητα μαζί.
Ἡ Γέννηση τοῦ Χριστοῦ μᾶς ἀποδεικνύει περίτρανα ὅτι ἡ ἀγάπη τοῦ Θεοῦ γιά τό ὕψιστο τῶν δημιουργημάτων του, τό τιμιώτερον ἁπάντων τῶν ὀρωμένων, τόν ἄνθρωπον, εἶναι ἄπειρος καί τά ἀνθρώπινα λόγια ἀδυνατοῦν νά τήν περιγράψουν. Ὁ ἄνθρωπος ὑψώνεται ἡ δύναμις τοῦ ἀνθρώπινου προσώπου ἐξαίρεται, καί ὁ γήινος ἄνθρωπος καθίσταται πολίτης τοῦ οὐρανοῦ.

Την Πέμπτη οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

Την ερχόμενη Πέμπτη ο ΕΛΓΑ θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους περίπου 18 εκατ. ευρώ.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο που προκλήθηκαν μέχρι και το α' τετράμηνο του 2011 από διάφορα ζημιογόνα αίτια.

Να μιλήσουν οι Δήμοι και η Περιφέρεια

Παρέμβαση της  Συντονιστικής επιτροπής Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία στο Πάικο
Παίρνοντας αφορμή τη δήλωση του Χρήστου Γκοντενούδη στην ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΦΥΛΛΟ 979 ΤΗΣ 15/12/2011 για το θέμα των εξορύξεων, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή του κ. Αντιπεριφερειάρχη στο γεγονός ότι, οι ενέργειες που προτείνει να γίνουν, όπως η διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων από τους δήμους του νομού, θα πρέπει να γίνουν γρήγορα, διότι αν μείνει μόνο στα λόγια θα βρούμε το θέμα των εξορύξεων <εντός των πυλών> και θα αναρωτιόμαστε τι έγινε και πώς έγινε.

O ΓΑΠ, ο Μπόμπολας και ο χρυσός

Πηγή: antigoldgreece
Ελκυστική χώρα η Ελλάδα για μεταλλεία χρυσού, λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης!
Να αντιδράσουμε τώρα για να μη γίνει η Ελλάδα Τρίτος Κόσμος
Aυτές τις μέρες, όταν οι επενδυτές ακούνε τη λέξη “Ελλάδα” συνήθως το βάζουν στα πόδια. Αλλά η Eldorado Gold είχε την αντίθετη αντίδραση, αφού η λιτότητα και η οικονομική εξαθλίωση έχουν κάνει τη χώρα ελκυστικό μέρος για μεταλλεία χρυσού.

Αλέξανδρος Κιλκίς: Αμφίρροποι αγώνες για τζούνιορ και προτζούνιορ

Όμορφους και ιδιαίτερα αμφίρροπους αγώνες έδωσαν οι ομάδες τζούνιορ και προτζούνιορ της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς, την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Αμφότερες αντιμετώπισαν τις αντίστοιχες ομάδες των Ελπίδων Ηλιούπολης.

Ευχές "Αρη Παντελεήμονα