Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Ομιλία Παραστατίδη στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2012

Κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012, ο Βουλευτής Θεόδωρος Παραστατίδης ήταν ένας από τους ομιλητές και έκανε αναφορά, εκτός των στοιχείων του προϋπολογισμού και σε ζητήματα και προβλήματα που αφορούν τους πολίτες του νομού Κιλκίς. Αναφέρθηκε στην αποβιομηχανοποίηση του νομού και την εκτόξευση της ανεργίας, το επίδομα παραμεθορίου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφία, την εξίσωση του φόρου πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης.
Η ομιλία έχει ως εξής: 

Σύλληψη για λαθρεμπορία οινοπνευματωδών ποτών

Συνελήφθησαν στις 08/12/2011 το μεσημέρι στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς (ύψος Παντελεήμονα Κιλκίς), από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 21 ετών, κατηγορούμενος για λαθρεμπορία οινοπνευματωδών ποτών. Συγκεκριμένα σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (36) φιάλες μπουκάλια οινοπνευματώδους ποτού χωρίς άδεια τελωνειακής αρχής και πληρωμή των αναλογούντων φόρων και δασμών. Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σάντας Κιλκίς.

Xρυσός – χαλκός, το νέο όπιο του λαού

Του κ. Σαράντη Δημητριάδη,
Ομότιμου Καθηγητή Γεωλογίας Α.Π.Θ.
Το Στρατώνι προορίζεται για κεντρική μεγα-χαβούζα. Στην πραγματικότητα, αν τα σχέδια ΥΠΕΚΑ – ΞΕΟΥΕΚ (Ξένων Επιχειρηματικών Ομίλων Υπό Ελληνική Κάλυψη) υλοποιηθούν, όλη η βόρεια Ελλάδα θα γεμίσει με όλης της κλίμακας χαβούζες εξορυκτικών και μεταλλευτικών αποβλήτων που θα μείνουν εδώ μαζί μας για πάντα.  Μετά την βόρειοανατολική Χαλκιδική στο στόχαστρο είναι τώρα ο νομός Κιλκίς και η Θράκη. Με τις ίδιες μεθόδους ξεπουλήματος όσο – όσο παραχωρούνται με διαγωνισμούς που ήδη ξεκινούν δημόσιοι μεταλλευτικοί χώροι για, προσέξτε, έρευνα και εκμετάλλευση (μαζί, πακέτο), το οποίο, εκτός από λογικό και επιστημονικό παράδοξο, σημαίνει επίσης πως δεν υφίστανται χωρικοί περιορισμοί στις παραχωρούμενες εκτάσεις, που εξάλλου μόνο ενδεικτικά, χωρίς κανένα τοπογραφικό καθορισμό παραχωρούνται. Μπορούν λοιπόν ελεύθερα οι εκτάσεις αυτές να διευρυνθούν όσο και όπου τα συμφέροντα των ακόρεστων εκμεταλλευτών στοχεύσουν.

Μουσικό αφιέρωμα Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς σε Παπαδιαμάντη, Ελύτη και Γκάτσο

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος Κιλκίς συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις μνήμης των πολιούχων του Κιλκίς Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων διοργανώνει συναυλία-αφιέρωμα «100 Χρόνια μετά» στους Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, Οδυσσέα Ελύτη, Νίκο Γκάτσο. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα σήμερα Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Θα συμμετάσχουν: η Χορωδία Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας, η Χορωδία Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, καθώς και διακεκριμένοι μουσικοί του Πολυάνειου Ωδείου Κιλκίς. Τιμή πρόσκλησης 5 ευρώ.

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;

Συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές από την Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς με την υποστήριξη του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς. Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου θα προβληθεί η ταινία "Το ταξίδι".
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Μάικλ Γουίντερμποτομ
Πρωταγωνιστούν: Στιβ Κούγκαν, Ρομπ Μπράιντον, Μάργκο Στάιλι
Χρονολογία παραγωγής: 2010
Χώρα παραγωγής: Αγγλία
Γλώσσα: Αγγλικά
Διάρκεια: 107'

Στις 16 Δεκεμβρίου η καταβολή συντάξεων, ΕΚΑΣ και δώρου Χριστουγέννων

Μέχρι 16 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων. Επίσης στις 16 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί από το ΙΚΑ και το δώρο μαζί με τη σύνταξη Ιανουαρίου. Ειδικά για το ΙΚΑ που η πληρωμή της σύνταξης Ιανουαρίου συνδέεται με την καταβολή της 6ης δόσης και τα ομόλογα ύψους 850 εκατομμυρίων € που λήγουν στις 19 Δεκεμβρίου, μετά από συνεννόηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργου Κουτρουμάνη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη θα υπάρξει Ταμειακή διευκόλυνση του ΙΚΑ από το Γενικό Λογιστήριο ώστε να δοθούν τα χρήματα 8-10 ημέρες νωρίτερα και να πληρωθούν από κοινού, δώρο, σύνταξη Ιανουαρίου και ΕΚΑΣ στις 16 Δεκεμβρίου. Κανονικά θα καταβληθούν οι συντάξεις και από όλα τα Ταμεία με βάση το χρόνο πληρωμής που προβλέπεται από τον κανονισμό τους.