Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Εκδήλωση για τα Χριστούγεννα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλυριάς

Εκδήλωση για τον ερχομό των Χριστουγέννων διοργάνωσε το απόγευμα της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου ο Πολιτιστικός σύλλογος Φιλυριάς. Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο σύλλογο της Φιλυριάς και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών παιδιών του χωριού άλλα και των γονιών τους, πραγματοποιήθηκε το άναμμα των φώτων του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του Συλλόγου καθώς και ο στολισμός του.

Ερώτηση ΔΗΜ.ΑΡ. για οδικά έργα στο Δήμο Παιονίας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τα έργα υποδομής του οδικού δικτύου του Δ. Παιονίας κατέθεσαν οι τέσσερις βουλευτές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης, Γρηγόρης Ψαριανός και Φώτης Κουβέλης. Για τα έργα αυτά είχε ενημερωθεί ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης από τον Δήμαρχο Παιονίας Α. Λαπόρδα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Πολύκαστρο στις 26/11/2011.

Νικητής των εκλογών στο Επιμελητήριο ο Παύλος Τονικίδης

Την σαφή υπεροχή του συνδυασμού του νυν Προέδρου του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλου Τονικίδη έναντι του βασικού του αντιπάλου και πρώην Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς Σταύρου Χατζηγεωργιάδη, κατέδειξε η κάλπη, μετά από την ολοκλήρωση σήμερα το απόγευμα των εκλογών για την ανάδειξη νέου Πρόεδρου και Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα.
Στις εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα Δευτέρα και χθες Κυριακή 4 και 5 Δεκεμβρίου ψήφισαν περίπου 2.000 μέλη του Επιμελητηρίου.
Στο νέο 21μελές Δ.Σ. 13 σύμβουλοι εκλέγονται από τον συνδυασμό του Π. Τονικίδη ενώ 8 από αυτόν του Στ. Χατζηγεωργιάδη.

Δήλωση Π. Ψωμιάδη για την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το θέμα των Σκοπίων

Σχετικά με τη σημερινή απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το θέμα των Σκοπίων, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Για μία ακόμη φορά τα “παπαγαλάκια” διαψεύστηκαν. Τα εγχώρια διεθνιστικά σταγονίδια και ο Γιώργος Παπανδρέου αποτελούν ξεκάθαρα τους ηθικούς αυτουργούς για το γεγονός ότι η Ελλάδα βρέθηκε απολογούμενη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ο πρωταθλητής του ΓΑΣ Κιλκίς Γιάννης Παπαδόπουλος στους καλύτερους Έλληνες Μαραθωνοδρόμους για το 2011

Με τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας ουσιαστικά ολοκληρώθηκε και η φετινή χρονιά των Ελλήνων Μαραθωνοδρόμων. Αν και απομένουν κάποιοι αγώνες που έχουμε ελληνική συμμετοχή, δεν αναμένονται συνταρακτικές αλλαγές στις λίστες με τους καλύτερους του 2011. Στην σχετική τιμητική λίστα συμπεριλαμβάνεται, για μια ακόμη χρονιά, ο πρωταθλητής του ΓΑΣ Κιλκίς Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος στον μοναδικό αγώνα μαραθωνίου που πραγματοποίησε φέτος στην κλασσική διαδρομή ,κατατάσσεται στην 10η θέση. Υπενθυμίζουμε πως με το 2.36'05'' που σημείωσε ο αθλητής του ΓΑΣΚ στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, κατέκτησε την 6η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του μαραθωνίου.

Ποδηλατικές διαδρομές ξεκινά ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς

Ποδηλατικές διαδρομές στην πόλη του Κιλκίς αρχής γενομένης από την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011 προγραμματίζει ο επανιδρυθείς Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς. Ως σημείο συνάντησης έχει οριστεί η Πλατεία Ειρήνης στις 5:30 το απόγευμα. Απώτερος στόχος των δράσεων που φιλοδοξεί να υλοποιήσει το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου, είναι η διάδοση του μέσου του ποδηλάτου, η αλλαγή της συμπεριφοράς των οδηγών απέναντι στους ποδηλάτες και φυσικά η ασφάλεια των τελευταίων στις μετακινήσεις τους.

Με Sugar Factory ολοκληρώθηκε το αφιέρωμα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης στο Γιάννη Ρίτσο


Μια διαφορετική μουσική και λογοτεχνική βραδιά έζησαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της 30ης Νοεμβρίου 2011 στο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς. Το μουσικό σχήμα Sugar Factory έντυσε μουσικά στίχους και αυτοσχεδίασε πάνω σε μελοποιημένα ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου, που διάβασαν ο Γιάννης Αθανασιάδης, η Αφροδίτη Πιπερίδου και ο Τριαντάφυλλος Φούρναρης.  
Με την βραδιά αυτή, ολοκληρώθηκε το δεκαήμερο αφιέρωμα της Βιβλιοθήκης στον μεγάλο Έλληνα ποιητή.

Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς προς ασφαλισμένους ΟΠΑΔ


Ανακοίνωση προς τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς. Η ανακοίνωση που υπογράφουν ο Πρόεδρος Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης και ο Γ. Γραμματέας Βαβάκας Αναστάσιος έχει ως εξής: “Ο Ιατρικός κόσμος της χώρας μας, για πάρα πολλά χρόνια, αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα που αφορούν την απρόσκοπτη και σωστή άσκηση της Ιατρικής, την επιστημονική, επαγγελματική και οικονομική κατάσταση του ιατρικού κλάδου.

Αλλαγές στο Κέντρο Πρόληψης ΝΗΡΕΑΣ


Μετά και την δημοσίευση του Ν. 3966/2011 τροποποιήθηκε η επωνυμία του Κέντρου σε «Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ”».  
Ως μέλη της Αστικής εταιρείας συμμετέχουν πλέον 15 φορείς: Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, Δήμος Κιλκίς, Δήμος Παιονίας, Επιμελητήριο Κιλκίς, Ιατρικός Σύλλογος Ν. Κιλκίς, Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς, Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς, Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Παιονίας, Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Κιλκίς, Διαχείριση Βιομηχανικής περιοχής Κιλκίς Α.Ε. & Σύνδεσμος Βιομηχανιών Κιλκίς, Αναπτυξιακή Κιλκίς, Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς και Κέντρο Υγείας Γουμένισσας.

Των αθλητών τμήματος Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ Την Τετάρτη στο ξενοδοχείο Habitat στο Κιλκίς

Ενημερωτική συνάντηση των γονέων και κηδεμόνων των αθλητών και αθλητριών του τμήματος Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς , με πρωτοβουλία των Εφόρων του τμήματος, θα πραγματοποιηθεί αυτή την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00, στο ξενοδοχείο Habitat στο Κιλκίς. Στη συνάντηση, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για τα νέα οικονομικά δεδομένα που προέκυψαν για τον Κλασσικό Αθλητισμό μετά την αναστολή των δραστηριοτήτων του ΣΕΓΑΣ, από την πρόσφατη γενική συνέλευση των σωματείων στην Αθήνα και θα συζητηθούν θέματα οργάνωσης και λειτουργίας του τμήματος εν όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων της νέας περιόδου. Εξ αιτίας της σοβαρότητας των θεμάτων που θα συζητηθούν, οι έφοροι του τμήματος απευθύνουν έκκληση σε όλους τους γονείς των αθλητών & αθλητριών να παραβρεθούν, αφού η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

Χρυσός Θάνατος. Κάλεσμα σε ενημέρωση και αγώνα

Γράφει η Αναστασία Πάγκου                                            Η γενιά μου, αυτήν των γύρω στα 40, ζει στις μέρες μας καταστάσεις που ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Από παιδιά με τα «γαλλικά» μας, το «πιάνο» μας και τα «μπαλέτα» μας, γεμάτα όνειρα και ελπίδα για το μέλλον βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κρίση, ανεργία, φοροεπιδρομή, χωρίς φως στο τούνελ. Πλημμυριζόμαστε από απογοήτευση, φρίκη, θυμό, απελπισία.