Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση γραφείου τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. για τον Ηγούμενο Εφραίμ

Aπό το Γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
"Ο Ηγούμενος ΕΦΡΑΙΜ τίμησε την Ελλάδα στη Ρωσία περισσσότερο από κάθε άλλον Έλληνα ανεξαρτήτως ιδιότητας. Ο σεβασμός και η εκτίμηση του Προέδρου ΠΟΥΤΙΝ λέει πολλά. Γι΄άλλη μια φορά το προκεχωρημένο φυλάκιο του Ελληνισμού, το ΆΓΙΟ ΌΡΟΣ στη δίνη της Διεθνούς απαξίωσης της χώρας. Είναι η στιγμή που η Ελλάδα χρειάζεται όλους τους Έλληνες ενωμένους, δυνατούς και διαθέσιμους για τη σωτηρία της Πατρίδος.

Σε επίσχεση ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ προχωρούν οι γιατροί

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ενημερώνει ότι εις εφαρμογή των αποφάσεων που ελήφθησαν από την Γενική Συνέλευση των Προέδρων και των Εκπροσώπων ΟΛΩΝ των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας στις 6 Νοεμβρίου 2011, οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ ιατροί προχωρούν σε επίσχεση των συμβάσεων τους έναντι του Οργανισμού, από 1 Δεκεμβρίου 2011.

Δήλωση Δημάρχου Κιλκίς για φυσικό αέριο

Με αφορμή την αδράνεια της πολιτείας και την ανεπίτρεπτη πλέον καθυστέρηση που σημειώνεται στο θέμα της σύνδεσης του ήδη εγκατεστημένου δικτύου φυσικού αερίου με τα νοικοκυριά της πόλης του Κιλκίς, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:  “Ο φετινός χειμώνας είναι πολλαπλά σκληρός για τους δημότες του Κιλκίς. Η οικονομική κρίση επιδεινώθηκε από την πολιτική της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και έπληξε τα αδύναμα και τα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα.

Πρόσκληση συνδέσμου προπονητών για τακτική γενική συνέλευση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Π.Σ.Β.Ε καλεί τα μέλη του σε Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα γίνει στις 17 Δεκεμβρίου 2011 ημέρα Σάββατο και ώρα 11:00 στην αίθουσα τύπου του Εθνικού Καυτανζογλείου Σταδίου, με τα εξής θέματα:

Ανακοίνωση της γενικής δεύθυνσης δημόσιας υγείας & κοινωνικής μέριμνας για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία. Ο εορτασμός αυτής της ημέρας στοχεύει στην προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και κυρίως στην υποστήριξη της αξιοπρέπειας, των δικαιωμάτων και της ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. It also seeks to increase awareness of gains to be derived from the inclusion of persons with disabilities in every aspect of life. Επιδιώκει επίσης να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση της πολιτείας στο όφελος που θα προκύψει από την ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της κοινωνικής , οικονομικής, πολιτιστικής και πολιτικής ζωής.

Ανακοίνωση της γενικής δεύθυνσης δημόσιας υγείας & κοινωνικής μέριμνας για την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS από το 1988 με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια ευκαιρία για την ενημέρωση τόσο του κοινού όσο και των φορέων σχετικά με την κατάσταση της πανδημίας. Είναι επίσης μια αφορμή για εντατικοποιηθούν οι δράσεις που αφορούν την πρόληψη και την θεραπεία του AIDS στις χώρες με την μεγαλύτερη επικράτηση της ασθένειας.

Ευχαριστήριο

Το Φιλόπτωχο Ταμείο του  Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως   του Σωτήρος ευχαριστεί θερμά  την κ. Ιωαννίδου -Μπάκα  Μελπομένη για την προσφορά τροφίμων εις μνήμη της μητέρας της, αντί ετήσιου μνημόσυνου.

Συνελήφθη 24χρονος για απόπειρα ληστείας στη Γουμένισσα Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (30-11-2011) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γουμένισσας Κιλκίς, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας 24 ετών, κατηγορούμενος για απόπειρα ληστείας σε βάρος 21χρονου ομοεθνή του. Ειδικότερα, στην Γουμένισσα Κιλκίς, όπως καταγγέλθηκε από τον 21χρονο, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες δέχθηκε επίθεση και απειλή με μαχαίρι από τον 24χρονο και άλλους δύο άγνωστους ομοεθνείς του, χωρίς να του αφαιρέσουν τίποτα. Μετά τη σχετική καταγγελία, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 24χρονο και το μαχαίρι κατασχέθηκε. Οι δύο συνεργοί του 24χρονου αναζητούνται να συλληφθούν. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών

Καθολική απεργία στην Υγεία σήμερα

Κατεβάζει ρολά σήμερα  Πέμπτη ολόκληρος ο χώρος της Υγείας. Απεργούν οι εργαζόμενοι και οι γιατροί στα νοσοκομεία, το ΙΚΑ, το ΕΚΑΒ, την Πρόνοια, την πρόληψη, καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί. Η Ομοσπονδία εργαζομένων στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ), ανακοίνωσε ότι με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας.
Την ίδια μέρα, πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων σε όλη τη χώρα.Τα αιτήματα της απεργίας είναι:

Δημιουργείται Παρατηρητήριο Οργανώσεων Κεντρικής Μακεδονίας

Την Κυριακή, 4 Δεκ 2011, στις 11.00, στον χώρο του πρώην κινηματογράφου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (κάτω από την Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης) θα συναντηθούν όλες οι ενδιαφερόμενες Εθελοντικές Μη Κερδοσκοπικές, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, για να συζητήσουν την δυνατότητα δημιουργίας του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών ΚΕΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, και χάριν συντομίας ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΕΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΕΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ θα μπορούσε να είναι μια τυπική δομή που ανάμεσα στους κύριους στόχους του θα μπορούσε να περιλάβει:

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων Γ’ τριμήνου 2011 της ΑΛΟΥΜΥΛ

Η διοίκηση της «ΑΛΟΥΜΥΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε.» ανακοινώνει αύξηση πωλήσεων και μείωση μικτής και λειτουργικής κερδοφορίας για την τρέχουσα περίοδο. Συγκεκριμένα, ο Όμιλος παρουσίασε για το εννεάμηνο του 2011 αύξηση των πωλήσεων, φθάνοντας τα € 150,5 εκ., έναντι € 146,9 εκ. του 9Μ’10 σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 2,5%.
Τα μικτά κέρδη μειώθηκαν κατά 11,6% περίπου, στα € 29,1 εκ. από € 32,9 εκ. του εννεάμηνου του 2010, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων, EBITDA), διαμορφώθηκαν στα € 9,8 εκ. περίπου, μειωμένα κατά 36,2% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (€ 15,3 εκ. περίπου για το 9Μ’10).

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με προέδρους τοπικών Συμβουλίων πρώην δήμου Πολυκάστρου

Με τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων και της Δημοτικής Κοινότητας του πρώην δήμου Πολυκάστρου είχε συνάντηση συνεργασίας ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Γκουντενούδης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στο δημαρχείο Παιονίας στο Πολύκαστρο. Συμμετείχαν οι πρόεδροι Δημ. Κοινότητας Πολυκάστρου Χρ. Κατσαβός, Λιμνοτόπου Δ. Τσομπανίδης, Ειρηνικού Γ. Κουκουγιάννης, Αξιοχωρίου Χρ. Καπασακάλης, Ποντοηράκλειας Χαρ. Παυλίδης, Άσπρου Δούκας Δρακούλης, Πευκοδάσους Μ. Μελικίδης, Μ. Δάσους Αθ. Λαρχανίδης, Βαφιοχωρίου Χρ. Τζιβλικάκης.

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη στην δενδροφύτευση του προαύλιου χώρου του Αγίου Φανουρίου στην Αξιούπολη

Με μια πολλαπλή και πολυπληθή συνεργασία ο προαύλιος χώρος του Ι. Ναού Αγ. Φανουρίου της Αξιούπολης άλλαξε όψη. Ο χώρος δεντροφυτεύτηκε από τους αθλητές και φίλους του Α.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Αξιούπολης, του Δασαρχείου Γουμένισσας, της κατασκευαστικής εταιρίας ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ και με πρωτεργάτη τον πατέρα Ιγνάτιο. Παρών και συμμετέχων στη δενδροφύτευση ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Γκουντενούδης ο οποίος συνέβαλε με την βοήθεια του στην τόσο σημαντική πρωτοβουλία. Επίσης τόνισε πως τέτοιου είδους ενέργειες πρέπει να ενισχύονται από όλους μας γιατί έτσι συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος και βελτιώνουμε τις συνθήκες διαβίωσης μας.

Δήλωση συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου 2011 - 2012

Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Κιλκίς ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 8 του Καν (ΕΚ) 436/09 όλοι οι Αμπελοκαλλιεργητές είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Κιλκίς "ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ 2011-2012" (αφορούν τρύγο του 2011).

Απόφαση για την οριοθέτηση ζωνών για να αποφευχθεί η εξάπλωση του επιβλαβούς για την καλλιέργεια του αραβοσίτου εντόμου καραντίνας Diabrotica virgifera Le Conte

Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Κιλκίς  αποφασίζει τη λήψη μέτρων για να περιοριστεί η εξάπλωση του οργανισμού Diabrotica virgifera Le Conte από τις προσβεβλημένες ζώνες, σε περιοχές που είναι απαλλαγμένες από τον επιβλαβή οργανισμό.

Πότε το πάθημα θα γίνει μάθημα;

Είμαι ένας μετανάστης στο εσωτερικό και από εδώ που βρίσκομαι μαθαίνω τα νέα του τόπου μου του Κιλκίς η καλύτερα του τόπου καταγωγής μου. Επειδή ο κόσμος κουράστηκε να τα ακούει κάθε τόσο και λιγάκι για τα προβλήματα που έχει γενικά η ταλαίπωρη χώρα μας και στην ουσία ο λαός της χώρας μας.Θα περιοριστώ μόνον σε λίγα και θα πω τη Γνώμη μου η οποία είναι η εξής:
- Γιατί εσύ ταλαίπωρε ελληνικέ λαέ επαναλαμβάνεις το ίδιο λάθος όταν έρχονται η ημέρες των εκλογών να ψηφίζεις τους νυν και πρώην πολιτικούς;
Γιατί μετά από κάθε άστοχη κυβερνητική πορεία δυσανασχετείς και όταν γίνονται εκλογές το ξεχνάς και επαναλαμβάνεις το ίδιο λάθος (ρεβανσισμός-συμφέροντα ). Πότε θα πάρεις την εξουσία στα χέρια τα δικά σου;
Εγώ σου προτείνω στις νέες εκλογές να ψηφίσεις όσο το δυνατόν ικανούς υποψηφίους νεότερης ηλικίας και πιστεύω πως σύντομα θα έχουμε καλά αποτελέσματα όσον αφορά την ευημερία του ελληνικού λαού.
Αυτή είναι η δική μου Γνώμη. Μακρίδης Π. Κωνσταντίνος