Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Απεργιακή συγκέντρωση Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν.Κιλκίς, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, ώρα 10.30 στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς

Η Ε.Γ.του Ν.Τ.της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν.Κιλκίς, συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία, την 1η Δεκεμβρίου, αντιδρώντας στη «μνημονιακή» πολιτική της νέας Κυβέρνησης και στο νέο «μνημονιακό» Προϋπολογισμό, ο οποίος έρχεται να επισφραγίσει τα αντεργατικά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Πολυνόμου, επιτείνοντας ταυτόχρονα τη φορο-λεηλασία σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων.

Υπενθύμιση

Συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές από την Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς με την υποστήριξη του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς. Σήμερα, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου θα προβληθεί η ταινία "Τι απέγινε η Έλι;".
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Asghar Farhadi
Χρονολογία παραγωγής: 2009
Χώρα παραγωγής: Ιράν, Γλώσσα: Φαρσί
Διάρκεια: 119'

Πέμπτη – Παρασκευή 1 και 2 Δεκεμβρίου 2011 48ωρη απεργία στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με αφορμή το ότι η κυβέρνηση μέχρι σήμερα και καθώς απομένουν λιγότερο από δυο (2) μήνες για την λήξη των Προγραμμάτων δεν έχει αναλάβει καμία δέσμευση σχετικά με το μέλλον των Προνοιακών Δομών αλλά και με το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων σε αυτές, αποφάσισε να καλύψει συνδικαλιστικά την 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ των εργαζομένων στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» που θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 1 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011.

Μήνυμα Π. Τονικίδη για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Κιλκίς

Φίλες και Φίλοι                                                                    Στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2011 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Επιμελητηρίου μας.
Αυτές τις μέρες ο καθένας μας θα επιχειρηματολογεί για να πείσει ότι έχει το καλύτερο πρόγραμμα και το καλύτερο σχέδιο. Θα ακουστούν πολλά λόγια, προκειμένου να μπορέσουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη σας και να αποσπάσουμε την ψήφο σας. Όμως η υπερβολή λόγου, κενού περιεχομένου, δημιούργησε τις καταστάσεις που όλοι βιώνουμε με αποτέλεσμα ο επιχειρηματικός κόσμος να αγωνίζεται για την επιβίωση, χωρίς ελπίδα για την επόμενη μέρα.

Μικροί γιατροί έγιναν οι ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Εθνικού Αξιούπολης

Σεμινάριο πάνω στις πρώτες βοήθειες και διαδικασία αποκατάστασης παρακολούθησαν παιδιά και γονείς το Σάββατο το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Αξιούπολης.  Η παρουσίαση ξεκίνησε με τον Σταμάτη Καθαρόπουλο, που πέρα από προπονητής - καθηγητής Φυσικής Αγωγής είναι και φυσικοθεραπευτής, και αναφέρθηκε λεπτομερώς στην όλη διαδικασία αντιμετώπισης σε ένα διάστρεμμα, μια μυϊκή υπερδιάταση(τράβηγμα) ή θλάση, μια διάσειση, μια θερμοπληξία έως και μια εκδορά και από το πρώτο λεπτό που θα συμβεί έως την πλήρη επάνοδο του παίκτη σε αγωνιστική δράση.

Η αποστροφή «είστε εκτός θέματος» έγινε ο φερετζές της λογοκρισίας

"Στον παραπάνω τίτλο αξίζει να προστεθούν και οι αιτιάσεις «δεν το προβλέπει ο κανονισμός» και οι συνεχείς διακοπές κατά τη διάρκεια τοποθετήσεων των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης από συμβούλους της πλειοψηφίας. Καταγγέλλουμε στο λαό του Κιλκίς την άκρως αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά της προέδρου του ΔΣ και του δημάρχου, καθώς και τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που ανέχτηκαν τέτοιες συμπεριφορές. Τα πράγματα έχουν ως εξής.

Δήλωση Σάββα Τσιτουρίδη για τις επιθέσεις στους έλληνες αγρότες

Με αφορμή την επαπειλούμενη επίθεση εναντίον των ελλήνων αγροτών, ο πρώην υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης έκανε την παρακάτω δήλωση.
«Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιχειρεί τις ημέρες αυτές να καταρτίσει ένα ακόμη σχέδιο για το πέμπτο μνημόνιο- πέμπτο το τελευταίο ενάμιση χρόνο (!). Επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση του κ . Παπανδρέου θα μας έσωζε με το πρώτο μνημόνιο, ύστερα με το δεύτερο, και πήγαμε λέγοντας φτάνοντας τώρα στο πέμπτο. Πέραν όλων των άλλων παρεμβάσεων που σχεδιάζονται τώρα, όπως είναι η ισοπέδωση των ειδικών μισθολογίων σε στρατιωτικούς, σε στελέχη των σωμάτων ασφαλείας, δικαστικούς κλπ. και πέρα από νέες περικοπές στις αμοιβές δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστικών, φαίνεται πως οι εγκέφαλοι του οικονομικού επιτελείου έκριναν πως έφτασε η ώρα της επίθεσης εναντίον των ελλήνων αγροτών.

«Προγράμματα εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη για όλους»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Κιλκίς, συνεχίζει με συνέπεια τη λειτουργία του από το 2007 έως σήμερα με πάνω από 3.000 επισκέπτες, κυρίως νέους και μαθητές, να γνωρίζουν τις δράσεις και τα προγράμματά του. Το Υπουργείο Παιδείας, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, προχωρά στην υλοποίηση προγραμμάτων δια βίου μάθησης για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη.

Αρμενική Τηλεόραση: Τούρκοι διανοούμενοι γράφουν για τη Γενοκτονία

Ρεπορτάζ της Αρμενικής Τηλεόρασης για το βιβλίο της Λέσχης Ποντίων Ν. Καβάλας "Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ". (Έκδοση στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα) και τον Τούρκο εκδότη Ραγκίπ Ζαράκολου.
Η Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας συνεχίζοντας την τακτική της να πρωτοτυπεί στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία - το 2009 είχε τιμήσει με ποδοσφαιρικό αγώνα στη μνήμη τους, τους αθλητές του Συλλόγου «Πόντος» του κολλεγίου «Ανατόλια» Μερζιφούντας - προσκάλεσε στην Καβάλα το Τούρκο εκδότη και αγωνιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ραγκίπ Ζαράκολου.

Περιοδεία του Προέδρου της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτη Κουβέλη στο Νομό Κιλκίς το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η περιοδεία του προέδρου της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτη Κουβέλη στο Νομό Κιλκίς το περασμένο Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011. Πρώτος σταθμός της περιοδείας, το Πολύκαστρο. Εκεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, συνοδευόμενος από ομάδα μελών και φίλων του κόμματος, είχε την ευκαιρία να περπατήσει στο εμπορικό κέντρο της πόλης και να επικοινωνήσει με κατοίκους. Στη συνέχεια μετέβη στο Δημαρχείο όπου τον υπεδέχθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Γκουντενούδης και ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Α. Λαπόρδας, συνοδευόμενοι από Αντιδημάρχους. Ο Δήμαρχος κ. Λαπόρδας παρέδωσε στον κ. Κουβέλη υπόμνημα με τα σοβαρότερα αιτήματα του Δήμου, για τα οποία ενημερώθηκε και προφορικά τόσο από τον Δήμαρχο, όσο και από τον Αντιπεριφερειάρχη. Ο κ. Κουβέλης υποσχέθηκε να προβεί στις δέουσες πολιτικές ενέργειες προκειμένου να συνδράμει στην επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων της περιοχής. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον Δήμαρχο και από τον Αντιπεριφερειάρχη για το προωθούμενο, από πλευράς Υπουργείου Ανάπτυξης θέμα της εξόρυξης χρυσού από περιοχή του όρους Πάικου ερήμην της τοπικής κοινωνίας.

Ο Γιάννης Κούρος τρέχει στα βήματα του Νικηταρά

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής (27/11/11) ο Γιάννης Κούρος είχε διανύσει τις έξι απ’ τις οκτώ συμβολικές ημερήσιες διαδρομές στα βήματα και προς τιμήν του Νικηταρά. Πέρασε από δεκάδες χωριά, καθώς και από πόλεις Νομών της Πελοποννήσου όπως είχε προγραμματίσει. Φορτισμένες από συγκίνηση οι εκδηλώσεις και οι τελετές απ’ τους κατοίκους και τους φορείς των περιοχών όπου ο Γιάννης Κούρος έστελνε το μήνυμα του αγωνιστικού πνεύματος, της εντιμότητας και της ανιδιοτέλειας και άλλων αρετών -πέραν της ανδρείας- τις οποίες πρέσβευε ο Νικηταράς.

"Του ψαρά το παιδί"


Τίτλοι εφημερίδων 28 Νοεμβρίου 2011

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Αλαλούμ με την εφεδρεία – Κινδυνεύουν με ερήμωση κρίσιμες Υπηρεσίες·Αυτοτελές υπουργείο Τουρισμού προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς – Ποιοι οι 10 στόχοι της Ν. Δ. για την τουριστική ανάπτυξη·Πώς το έπαθε; - Ομολόγησε τα τραγικά του λάθη ο Γ. Α.Π[. «Διαλύσαμε την Οικονομία και επιβάλαμε αιματηρές θυσίες στον λαό»!
ΑΥΡΙΑΝΗ ·Πάνω από 15 δις δρχ. χρωστάει το ΙΚΑ στον Κουρή – Επί 20 χρόνια εισέπραττε ή μας καταλόγιζε παράνομα τεράστια ποσά·Παίρνει μέτρα – Προετοιμάζεται η Αγγλία για την κατάρρευση του ευρώ·Τα φάγαμε όλοι μαζί – Παρέα όμως με τα λαμόγια, τους διεφθαρμένους και κολασμένους Ιταλούς, Πορτογάλους, Ιρλανδούς, Βέλγους, Ολλανδούς, Γάλλους και όπου να’ ναι μπαίνουν στο κλαμπ και οι Γερμανοί της Μέρκελ και του Χίτλερ…

Δημόσιο: Αρχή του τέλους για χιλιάδες «εφέδρους»

Τέρμα τα ψέματα για τους εν δυνάμει «εφέδρους» το Δημοσίου καθώς από τη σήμερα ξεκινάει η εφαρμογή του καθεστώτος προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, της πρώτης δηλαδή, φάσης της εργασιακής εφεδρείας. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο καθεστώς αυτό θα ενταχθούν περίπου16.000 μόνιμοι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν θέλουν μέχρι και 2 χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν, ενώ ακόμη περίπου 4.000 αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν άμεσα, καθώς έχουν συμπληρώσει τα χρόνια προϋπηρεσίας και το ηλικιακό όριο.