Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Εν μέσω γενικής διάλυσης, προκηρύσσεται το κοίτασμα χρυσού-χαλκού στη Βάθη Κιλκίς

Είναι δυνατόν να είναι θετικοί για τον τόπο διαγωνισμοί που προκηρύσσονται από ένα κράτος σε κατάσταση αποσύνθεσης; Είναι δυνατόν αυτό το κράτος που ούτε στις καλές του μέρες δεν φρόντιζε να υπάρχουν έσοδα για το Δημόσιο και για την κοινωνία, να το κάνει τώρα που ζητιανεύει για το κάθε ευρώ; Είναι δυνατόν αυτό το κράτος που ΠΟΤΕ δεν είχε ελεγκτικούς μηχανισμούς να μπορέσει να ελέγξει τα όρνια που θα πλακώσουν επειδή μύρισαν πτώμα; Πιστεύει κανείς σοβαρά ότι οι “επενδυτές” που θα έρθουν σε μια διαλυμένη, απελπισμένη, υπο πτώχευση χώρα, θα σεβαστούν τον τόπο και τους κατοίκους του;
Αν ναι, ας ρίξει μια ματιά στην Αφρική. Γιατί οδεύουμε ολοταχώς προς τα εκεί.
Πέρασε ακριβώς μία εβδομάδα από τη μέρα που τελείωσε η “δημόσια διαβούλευση” για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος στη Βάθη, η “Διαύγεια”της οποίας αμφισβητείται…

Προκήρυξη διαγωνισμού για την αξιοποίηση κοιτάσματος χαλκού και χρυσού στη Βάθη Κιλκίς

Την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την αξιοποίηση του κοίτασματος χαλκού και χρυσού στην περιοχή Βάθης Κιλκίς, στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης μιλώντας σήμερα στο συνέδριο "Ενέργεια και Ανάπτυξη" του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η αξία του κοιτάσματος κυμαίνεται μεταξύ 1,5 και 7 δις. Ευρώ ενώ σε άλλα 4 δις εκτιμάται, σύμφωνα πάντα με τις επισημάνσεις του κ. Μανιάτη, η αξία γειτονικού κοιτάσματος στην περιοχή της Ποντοκερασιάς όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες του ΙΓΜΕ.

Ταμείο Παρακαταθηκών : Διευκολύνσεις σε δανειολήπτες δημόσιους υπαλλήλους

Σημαντικές διευκολύνσεις σε δανειολήπτες δημόσιους υπαλλήλους που αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεών τους στην στεγαστική πίστη μετά την μείωση των αποδοχών τους, όπως πάγωμα" των δόσεων, πληρωμή της μισής δόσης για ορισμένο χρονικό διάστημα, μεγάλη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου, ενέκρινε το Δ.Σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας» για το Δημοτικό συμβούλιο της 17ης Νοεμβρίου 2011

"«Όταν η Διοίκηση βιάζει, αθετεί, καταφρονεί τα δίκαια του λαού και δεν εισακούει τα παράπονα του, το να κάμει τότε ο λαός ή κάθε μέρος του λαού επανάσταση, να αρπάζει τα άρματα και να τιμωρήσει τους τυράννους του, είναι το πλέον ιερό από όλα τα δίκαια του και το πλέον απαραίτητο από όλα τα χρέη του». Τάδε έφη ο Ρήγας Φεραίος στο έργο του «Νέα Πολιτική Διοίκησης» και θα προτείναμε στην Δημοτική αρχή του Δήμου Παιονίας και στους συνεργάτες της, να την κορνιζάρουν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου φιγουράρουν τα λόγια του Ισοκράτη από την μία πλευρά και η «Αγία Σοφία» και το «Κρυφό Σχολειό» από την άλλη.

Ετήσια Γενική Συνέλευση στην ΤΕΧΝΗ


Ετήσια Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 11 π.μ. στα γραφεία της (25ης Μαρτίου 20) η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία “ΤΕΧΝΗ”. Η τυπική σύγκληση ορίζεται για την αμέσως προηγούμενη Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011, όμως, για λόγους απαρτίας η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου.  
Θέματα ημερήσιας διάταξης είναι:

Ενθουσίασε το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Κιλκίς


Με ιδιαίτερη χαρά και πολύ θετικά σχόλια υποδέχτηκαν οι Κιλκισιώτες το Χριστουγεννιάτικο Χωριό που ετοίμασε ο Δήμος Κιλκίς στην πλατεία Ειρήνης, ενόψει των φετινών Χριστουγέννων. Το χωριό έχει ήδη στηθεί, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί και η εξωτερική διακόσμηση του περιβάλλοντα χώρου, καθώς και το εσωτερικό των σπιτιών προκειμένου να αρχίζει να υποδέχεται σιγά σιγά τους επισκέπτες του.

2ήμερο σεμινάριο Υγείας και Ευεξίας


Το Σάββατο 26/11 στις 18:00 και την Κυριακή 27/11 στις 10:00 στην αίθουσα του συλλόγου ποντίων "Οι Αργοναύτες" (21ης Ιουνίου 163, στον 2ο όροφο), θα πραγματοποιηθεί 2ήμερο σεμινάριο Υγείας και Ευεξίας με θέματα: "Όλη η αλήθεια για το γάλα" και "Εμβολιασμοί: Μία επιχείρηση βασισμένη στο φόβο".

Μειωμένα τα έσοδα των δήμων και των περιφερειών το 2012


Μείωση κατά 11% περίπου θα εμφανίσουν το 2012 τα έσοδα των δήμων και των περιφερειών από το κράτος. Συγεκριμένα, τα έσοδά τους από τον τακτικό προϋπολογισμό και το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων θα μειωθούν κατά 500 εκατ. ευρώ. Αυτό φάνηκε από το σχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή.  
Τι θα σημαίνει αυτό για τη λειτουργία των δήμων; Πολύ απλά ότι οι δήμοι θα ανταπεξέρχονται με μεγάλη δυσκολία ή (ακόμη και με αδυναμία) στις ουκ ολίγες αρμοδιότητές τους (πολλές εκ των οποίων τις “φορτώθηκαν” από τον Καλλικράτη χωρίς την ανάλογη διάθεση κονδυλίων).

Ποιοι εξαιρούνται από την πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων

Μετά από τις συνεχείς αντιδράσεις φορέων και πολιτών για το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ, το υπουργείο Οικονομικών εδέησε τελικά να διευκρινίσει ποιοι εξαιρούνται από το μέτρο. Η σχετική απόφαση πάρθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και της διοίκησης της ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα εξαιρούνται:

Oμόφωνη απόφαση του ΤΕΕ/ΤΚΜ για προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της αδειοδότησης της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΜ την Παρασκευή 11-11-2011, συζητήθηκε το θέμα της επένδυσης της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στα Μεταλλεία Κασσάνδρας και συγκεκριμένα οι νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί το ΤΕΕ για την ακύρωση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της Αντιπροσωπείας Στη συζήτηση τέθηκαν δύο προτάσεις, η κατάθεση αίτησης ακυρώσεως στο Συμβούλιο Επικρατείας και η προσφυγή ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η πρόταση των νομικών συμβούλων του ΤΕΕ/ΤΚΜ ήταν να ακολουθηθεί η δεύτερη οδός, της προσφυγής κατά της ΑΕΠΟ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι προφανές ότι μια τέτοια προσφυγή από το Τεχνικό Επιμελητήριο που είναι ο θεσμοθετημένος Τεχνικός Σύμβουλος του Κράτους θα έχει βαρύνουσα σημασία.
Η πρόταση έγινε δεκτή ΟΜΟΦΩΝΑ από τη Διοικούσα.

Πηγή: Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων

Τίτλοι εφημερίδων 22 Νοεμβρίου 2011

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Άρχισαν να εμφανίζονται οι διάδοχοι του Γ. Α. Π. – Τον χορό άνοιξε ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης·Προειδοποιεί ο πρόεδρος της Ν. Δ. τους Κρανιδιώτη, Μ. Βαρβιτσιώτη, Μανώλη και Κυριάκο Μητσοτάκη – «Εκτός κόμματος θα βρεθούν όσοι συνεχίζουν τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις»·Ο Λ. Παπαδήμος έδωσε το μήνυμα στον Ζ. Μ. Μπαρόζο κατά τη συνάντησή τους – «Οι αρχηγοί των κομμάτων θα αποφασίσουν με ποιον τρόπο θα επιβεβαιώσουν τις δεσμεύσεις τους για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου»
ΑΥΓΗ ·Δεν περνάει το χαράτσι – Μετά τα κύματα των λαϊκών αντιδράσεων και τις δράσεις από ΓΕΝΟΠ, Δήμους και εργαζόμενους, η ΔΕΗ αναστέλλει τις διακοπές ηλεκτροδότησης μέχρι να καθοριστούν οι ευπαθείς ομάδες που πρέπει να εξαιρεθούν ·Ευρωζώνη – Στο «κόκκινο» μετά την απειλή υποβάθμισης της Γαλλίας·Χάος με τη διαδικασία της εφεδρείας

Φωτογραφικό αφιέρωμα στο χωριό Μεσιά του Δήμου Παιονίας