Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Στήν ἱερή μνήμη τοῦ ὁσίου Γέροντος Ἰακώβου ἐπί τῇ 20ετίᾳ ἀπό τήν κοίμησή του.

21 Νοεμβρίου 1991 – 21 Νοεμβρίου 2011
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Στήν ἱερή μνήμη τοῦ ὁσίου Γέροντος Ἰακώβου ἐπί τῇ εἰκοσαετίᾳ ἀπό τήν κοίμησή του.
Πνευματική βιογραφία τοῦ Γέροντος – ἄρθρο τοῦ ἀρχιμανδρίτου π. Κυρίλλου, Καθηγουμένου Ι. Μ. Ὁσίου Δαβίδ στην «ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ»
Καταγωγή. Ὁ Γέροντας γεννήθηκε στίς 5 Νοεμβρίου 1920 ἀπὸ εὐσεβεῖς γονεῖς. Τὴν Θεοδώρα ἀπὸ τὸ Λιβίσι τῆς Μικρᾶς Ἀσίας καὶ τὸν Σταῦρο ἀπὸ τὴν Ρόδο.
Ἡ οἰκογένεια τῆς μητέρας του ἦταν γνωστοὶ στὸ Πατριαρχεῖο, εὐεργέτες τῶν σχολείων τῆς Μάκρης καὶ μὲ σπουδαία ἐκκλησιαστικὴ παράδοση. Στὶς ἀρχὲς τοῦ 1922 Τοῦρκοι πιάσανε τὸν πατέρα του, ὁ ὁποῖος ὁδηγήθηκε στὰ βάθη τῆς Ἀσίας.

Δενδροφύτευση στο Πολύπετρο Κιλκίς

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 η Τοπική Κοινότητα Πολυπέτρου Δήμου Παιονίας οργάνωσε και πραγματοποίησε με επιτυχία Δεντροφύτευση στο χώρο του Εξωκκλησίου Αγίου Παντελεήμονα. Εθελοντές και εθελόντριες κάτοικοι του χωριού, μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής , μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου, και η πρόεδρος της Κοινότητας υπεύθυνη της διαδικασίας με κέφι, διάθεση και μεράκι στις 12 το μεσημέρι δώσανε ραντεβού στο εξωκκλήσι . Η τοποθεσία πανέμορφη αλλά κάτι έλειπε για να ολοκληρωθεί η εικόνα.

Ευχαριστήριο Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς

Το Δ.Σ. του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς θέλει με την παρούσα ανακοίνωση να ευχαριστήσει δημόσια τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Ευάγγελο Μπαλάσκα για την υλοποίηση της υπόσχεσης του για την πραγματοποίηση έργων βελτίωσης στο χώρο του υφιστάμενου κυνοκομείου.

Το πρώτο Digital Single με τίτλο «Το μωρό (D&D Remix)» της Μαρίας Αθανασιάδου

Η Μαρία Αθανασιάδου, μας παρουσιάζει το πρώτο της Digital Single που έχει τον τίτλο «Το μωρό (D&D Remix)», σε μουσική και στίχους του Τάκη Μουσαφίρη, διασκευασμένο από τους D&D. Η Μαρία Αθανασιάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσε.
Παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε να τραγουδάει επαγγελματικά παράλληλα με το σχολείο.

Εξαιρετική η παράσταση "Ουτοπίξ– μια ματιά στον Αριστοφάνη»

Την μουσικοθεατρική παράσταση «Ουτοπίξ – μια ματιά στον Αριστοφάνη» σε κείμενα και σκηνοθεσία Θωμά Βελισσάρη, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χθες το βράδυ οι Κιλκισιώτες στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Η παράσταση που ανέβασαν μέλη του θεάτρου Τέχνης της Θεσσαλονίκης "Ακτίς Αελίου" ήταν πραγματικά εξαιρετική, με σπουδαίες ερμηνείες από νέα ταλαντούχα παιδιά, που κατάφερε να συνεπάρει το κοινό και να μιλήσει στην καρδιά του.

Ορειβατικός Σύλλογος Περιηγητών Γουμένισσας: "Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια του ΥΠΕΚΑ για εκμίσθωση δημοσίων μεταλλευτικών χώρων στις περιοχές Σκρά-Αξιούπολης και Βάθης Γερακαριού

"Καλημέρα, εκ μέρους του Ορειβατικού Συλλόγου Περιηγητών Γουμένισσας, θέλω να σας ενημερώσω για την ποδηλατοδρομία που διοργανώνουμε με τον Σύλλογο Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς, την Οικοκοινωνική Δράση και την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κιλκίς, για να ενημερώσουμε τους κατοίκους της περιοχής και να δηλώσουμε την αντίθεση μας στα σχέδια του ΥΠΕΚΑ για εκμίσθωση Δημοσίων Μεταλλευτικών Χώρων στις περιοχές Σκρά-Αξιούπολης και Βάθης Γερακαριού. Παράλληλα με την ποδηλατοδρομία, θα γίνει και πεζοπορία για όσους ενδιαφέρονται. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού και των δύο πορειών θα είναι το φράγμα της Λίμνης Μεταλλείου.Η ποδηλατοπορία έχει μήκος περίπου 20 χιλιόμετρα ενω η πεζοπορία 10.
Τηλ για πληροφορίες 6944152183."
Για τον Ο.Σ.ΠΕ.Γ
Μακρίδης Χαράλαμπος
Αντιπρόεδρος

Συλλήψεις για παράνομα παίγνια

Συνελήφθησαν το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011 τις πρώτες πρωινές ώρες στη Γοργόπη Κιλκίς εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Κιλκίς, τρείς ημεδαποί ένας εκ των οποίων και ο προσωρινά υπέυθυνος του καταστήματος, διότι διενεργούσαν παράνομο τυχερό παίγνιο με τραπουλόχαρτα. Κατασχέθηκαν (4) τράπουλες με (52) παιγνιόχαρτα έκαστη, (500) μάρκες, καθώς και το χρηματικό ποσό (140) €. Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αξιούπολης Κιλκίς. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Πρόγραμμα περιοδείας του Προέδρου της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτη Κουβέλη στο Νομό Κιλκίς το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτης Κουβέλης το προσεχές ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Νοεμβρίου θα επισκεφθεί το Πολύκαστρο και το Κιλκίς.
Το πρόγραμμα της περιοδείας του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ είναι: 
Στο Πολύκαστρο (πρωί) 10.00 π.μ. Άφιξη στο Πολύκαστρο.
10.30 π.μ. Περιοδεία στην αγορά της πόλης.
11.30 π.μ. Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς και με τον Δήμαρχο Παιονίας στο Δημαρχιακό Μέγαρο.
12.15 μ.μ. Δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
12.30 μ.μ. Πολιτική ομιλία του Φώτη Κουβέλη στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Πολυκάστρου.