Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Άλλαξε ο Μανωλιός

Γράφει ο Δημήτρης Τσεχερίδης
Aγαπητοί φίλοι!
Δε λέω «γεια σας» γιατί με όσα τρελά γύρω μας συμβαίνουν, είναι πολύ δύσκολο να έχει πλέον κανείς και αυτή την υγεία του ακόμη!
Έχω γράψει κατά καιρούς πολλά, τα οποία τότε φάνταζαν λίγο μακρινά, λίγο υπερβολικά η δεν ξέρω και γω τι! Σήμερα οι εξελίξεις από μόνες τους μας προσπέρασαν και απέδειξαν ότι όχι μόνο δεν κινδυνολογούσα αλλά και πολύ λίγα έλεγα!

Απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών ο καθηγητής Νεοκλής Σαρρής

Ο Νεοκλής Σαρρής ήταν καθηγητής της Κοινωνιολογίας της Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Απεβίωσε την 19η Νοεμβρίου 2011 μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.
Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ήταν απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Κωνσταντινούπολης, Αθηνών και Γενεύης. Διετέλεσε σύμβουλος επί των πολιτικών υποθέσεων του Αοιδίμου Οικουμενικού Πατριάρχου κυρού Αθηναγόρα. Διαδέχθηκε τον Ιωάννη Ζίγδη στην Προεδρία της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ). Έχει διατελέσει καθηγητής παραγωγικών και ανωτέρων Σχολών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ως πολιτικός αναλυτής και αρθρογράφος ασχολούνταν ιδιαίτερα με τα ελληνοτουρκικά θέματα.Στις εκλογές του 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής, συνεργαζόμενος με τη Δημοκρατική Αναγέννηση, τοποθετημένος στην τιμητική τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος.

Ομιλία Παραστατίδη στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση

Ο βουλευτής Κιλκίς Θ. Παραστατίδης, στην ομιλία του στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, ανέφερε τα παρακάτω:  "Σε μια χώρα που τα πάντα έχουν ενοχοποιηθεί, σε μια χώρα όπου όλα έχουν απαξιωθεί, όπου κανένας δεν πιστεύει κανένα και κανείς δεν ελπίζει σε τίποτα, έχουμε την ευθύνη να αποδείξουμε πως οι κοινωνίες προχωράνε μπροστά και μέσα από διαφωνίες και πως η διαφωνία είναι αυτή που τροφοδοτεί την δημοκρατία. Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε πως σε μια δημοκρατική χώρα το πολιτικό σύστημα είναι εκείνο που κυρίως σκιαγραφεί την νοοτροπία, την αντίληψη αλλά και την συμπεριφορά της κοινωνίας.