Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ομιλία πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων,
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Η απόφαση των αρχηγών των τριών κομμάτων που υποστηρίζουν την παρούσα κυβέρνηση και μετέχουν στη σύνθεσή της, όπως η απόφαση αυτή αποτυπώθηκε στις διαβουλεύσεις υπό τον Πρόεδρο Δημοκρατίας, αποτελεί σημαντικό βήμα συναίνεσης και συνεννόησης για τη σωτηρία της χώρας. Μετά από μια μακρά και δύσκολη περίοδο αμφισβητήσεων, εντάσεων και αβεβαιοτήτων, η συμφωνία των τριών κομμάτων –ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ- να συγκροτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας με σαφή σκοπό και συγκεκριμένη εντολή, έχει ιδιαίτερη σημασία για την επίτευξη βασικών εθνικών στόχων.

H EUROBANK EFG “Επενδύει» στο χώρο της Παιδείας

Η Τράπεζα Eurobank EFG, συνεχίζει να υλοποιεί, για ένατη χρονιά, το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που έχει εξελιχθεί σε θεσμό με ευρύτατη αποδοχή από την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα και από την κοινωνία γενικότερα.  Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του Ομίλου της Eurobank EFG, που έχει επιλέξει να υποστηρίζει ενεργά τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος.

Φεστιβάλ Χορωδιών και Χορευτικών συγκροτημάτων του ΚΑΠΗ Κιλκίς

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011 η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Κιλκίς (ΚΔΕΚ) παρουσίασε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου, το καθιερωμένο φεστιβάλ Χορωδιών και Χορευτικών συγκροτημάτων του ΚΑΠΗ Κιλκίς, παρουσία πλήθους κόσμου.
Στην εκδήλωση, που ήταν ενταγμένη στις εκδηλώσεις μνήμης των Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων του Δήμου Κιλκίς, συμμετείχαν η χορωδία και το χορευτικό του ΚΑΠΗ, καθώς και το νεανικό χορευτικό συγκρότημα του Αγίου Μάρκου.

Η ζυγαρια είναι στα χέρια των κατοίκων του νομού Κιλκίς και η απόφαση δική τους.

Παρατηρήσεις επί της Διακήρυξης Δημόσιου Διεθνούς Ανοιχτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την Εκμίσθωση του Δικαιώματος Έρευνας και Εκμετάλλευσης Δημόσιων Μεταλλευτικών χώρων στις περιοχές Γερακάρι - Βάθης και Πολυκάστρου - Σκρά του Νομού Κιλκίς.
(Υπό δημόσια διαβούλευση μέχρι 15/11/2011)
(ΥΠΕΚΑ, Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής)
.

Γράφει ο Σαράντης Δημητριάδης
Ομότιμος Καθηγητής,
Τμήμα Γεωλογίας, ΑΠΘ

Στην πρωμετωπίδα του τεύχους της διακήρυξης δεν αναγράφεται κατά πόσο οι συγκεκριμένοι μεταλλευτικοί χώροι είναι ερευνημένοι ή μη. Προκύπτει βέβαια σαφώς από το περιεχόμενο του κειμένου της διακήρυξης ότι οι μεταλλευτικοί αυτοί χώροι δεν είναι ερευνημένοι. Σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε οπωσδήποτε να γίνεται ρητή παραπομπή σε τυχόν υφιστάμενες σχετικές, πλήρεις και αποδεκτές ερευνητικές μελέτες (του ΙΓΜΕ προφανώς).

Γκαιμπελικές Τακτικές - Οικοπεδικές Αξιώσεις και το Δικαίωμα της Έκφρασης στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας

Γράφει ο Παναγιώτης Δεπούδης                                                                               Μια ένσταση που έγινε στις 8/4/2011 και δικαιώθηκε προσωρινά από την κ. Μαρία Γεωργοπούλου-Κουτσουβέλα αποτέλεσε την αιτία να ανταλλαχτούν βαριές κουβέντες και μομφές προς την Δημοτική Αρχή στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 25/10/2011.

Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη στάση του κόμματος απέναντι στη νέα κυβέρνηση

Μετά από την διελκυστίνδα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ, που εξάντλησε τις αντοχές της κοινωνίας, ενώ περιείχε και θεσμικές αποκλίσεις, επήλθε μεταξύ τους η συμφωνία στο πρόσωπο του πρωθυπουργού. Όλοι οι χειρισμοί που έγιναν κατέδειξαν την αδήριτη και επιτακτική ανάγκη για ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος, η οποία μπορεί να προκύψει μόνο από τη λαϊκή ετυμηγορία. Aν ο στόχος ήταν η συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, θα είχε ακολουθηθεί άλλη διαδικασία και θα υπήρχαν άλλα πολιτικά ζητούμενα, που δεν θα απέκλειαν εκ των προτέρων από την εξεύρεση λύσης καμιά από τις πολιτικές δυνάμεις.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής αυτοδιοίκησης για την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011, επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, δείχνουν ότι οι πολιτικοί της υποτέλειας και των μνημονίων, τρομοκρατημένοι από την αντίσταση των εργαζομένων και της κοινωνίας, έτρεξαν πανικόβλητοι να συγκροτήσουν κυβέρνηση «Εθνικής Σωτηρίας» που αποστολή έχει τη «μόνιμη» πρόσδεση και υποταγή της χώρας, του λαού και των εργαζομένων στο άρμα των μνημονίων, της κηδεμονίας και της λεηλασίας του Εθνικού πλούτου.

"Ευριπίδεια" 2011 στο ν. Κιλκίς

Εκδρομή της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Εθνικού Αξιούπολης στη Θεσσαλονίκη

Αν και οι αγώνες των παιδικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Κιλκίς αναβλήθηκαν λόγω κακοκαιρίας για το περασμένο σαββατοκύριακο η Ακαδημία του Εθνικού Αξιούπολης είχε πλήρη αγωνιστική δράση. Συγκεκριμένα έπαιξαν τέσσερις αγώνες σε μεγάλο αθλητικό κέντρο της Θεσσαλονίκης στις ηλικιακές κατηγορίες του Προπαιδικού : (Μπαξεβάνης Πασχ.) Ευμορφόπουλος, Αναστασιάδης, Δουλουμπάκας, Ελέζι, Μπαξεβάνης, Ντένα, Ντούρμα, Παπαναστασίου, Παρίδης, Τραϊανός.

Τοποθέτηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) για τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης και τις ανάγκες της αγοράς

Η κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα θα πρέπει να αποτελέσει τη βάση, επί της οποίας η κυβέρνηση Παπαδήμου θα σχεδιάσει τις πολιτικές παρεμβάσεις της, έτσι ώστε να επαναφέρει εκτός από ελπίδες, την εμπιστοσύνη, τις καταθέσεις και την ομαλή λειτουργία του κράτους σε εσωτερικό και εξωτερικό.

Σταύρος Χατζηγεωργιάδης: «Απάντηση σε συκοφαντίες»

"Πανικό και εκνευρισμό αποδεικνύει ο τρόπος με τον οποίο εξαπέλυσε την λάσπη και την μαύρη προπαγάνδα του, ο απερχόμενος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς.
κ. Τονικίδη
Εκπροσωπείτε το γκρίζο χθες που φεύγει και εκφράζουμε το ελπιδοφόρο Αύριο που έρχεται. Μιλήστε με ονόματα και στοιχεία. Μιλήστε καθαρά. Αλλιώς, οι συκοφαντίες επιστρέφουν σ΄αυτόν που τις εξαπολύει.

Εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ξηρόβρυσης

Την Κυριακή 20-11-2010 θα πραγματοποιηθούν στην Ξηρόβρυση εκδηλώσεις σε μνήμη των αδικοχαμένων κατοίκων του χωριού στα γνωστά "γεγονότα" της 20-11-1946.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
10.30 – 11.00 π.μ.
Τρισάγιο - κατάθεση στεφανιών - χαιρετισμοί, ομιλίες.
11.30 – 12.00 μ.μ.
Λαϊκός ανώμαλος δρόμος 1500 μ. – Απονομή διπλωμάτων συμμετοχής.
12.00 μ.μ.
Κέρασμα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ξηρόβρυσης και τους κατοίκους του χωριού.

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;

Συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές από την Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς με την υποστήριξη του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς. Σήμερα, Δευτέρα 14 Νοεμβρίου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου θα προβληθεί η ταινία "Chongqing Blues".
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Xiaoshuai Wang
Χρονολογία παραγωγής: 2010
Χώρα παραγωγής: Κίνα
Γλώσσα: Κινεζικά
Διάρκεια: 110'

Το «χαράτσι» στα ακίνητα στην «oλομέλεια» των δημάρχων

Το θέμα του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ αναμένεται να κυριαρχήσει στη σημερινή (στις 14.00 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ), κοινή συνάντηση στην Αθήνα πραγματοποιούν το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ και οιπρόεδροι και τα μέλη των Εκτελεστικών Επιτροπών των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας.