Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Συνέδριο με θέμα "Το project στο Νέο Λύκειο: Σχεδιασμός & Εφαρμογές" στη Θεσσαλονίκη

Η εταιρεία συμβούλων εκπαίδευσης & σταδιοδρομίας EMPLOY, σας κοινοποιεί τη διεξαγωγή του επιστημονικού συνεδρίου Το project στο Νέο Λύκειο: Σχεδιασμός & Εφαρμογές το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 19 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και στις 3 Δεκεμβρίου στην Αθήνα με προσκεκλημένη ομιλήτρια την τ. Πάρεδρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Δρ Παμουκτσόγλου Αναστασία. Αναλυτικές πληροφορίες-πρόγραμμα συνεδρίου 2310 230545 & www.e-employ.gr

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΙΛΚΙΣ «ΑΝΟΙΚΤΗ ΟΘΟΝΗ» Μια βραδιά αφιερωμένη στη νύχτα του Πολυτεχνείου

Επιστροφή στη δράση από την «Ανοιχτή Οθόνη» της Κιν/κής Λέσχης Κιλκίς και το ξεκίνημα γίνεται με μια βραδιά αφιερωμένη στη νύχτα της 17 Νοέμβρη με δρώμενα στο μπαρ Space monkeyz. Το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει αποσπάσματα βίντεο από την εποχή της Χούντας και του Πολυτεχνείου σε συνδυασμό με τη σύγκρουση των ειρηνικών διαδηλωτών του Ιούνη του 2011 στην πλατεία συντάγματος με την αστυνομία, πολλά τραγούδια από το ελληνικό ροκ αλλά και πολιτικά-επαναστατικά από την ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή. Ακόμη στην κιθάρα θα εμφανιστεί ο Γκιγιόμ.
Ώρα έναρξης την Πέμπτη 17 Νοέμβρη 21.30. Επόμενη δράση της Ανοικτής Οθόνης ένα διήμερο αφιέρωμα στα άτομα με αναπηρία το πρώτο σαββατοκύριακο του Δεκέμβρη σε συνεργασία με το διεθνές φεστιβάλ για άτομα με αναπηρία emotion pictures (θα ακολουθήσει σχετικό δελτίο τύπου)

Απομάκρυνση μαζούτ από παλιά δεξαμενή στο Γυμνάσιο Χέρσου

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Δήμου Κιλκίς στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο Γυμνάσιο Χέρσου στις αρχές Νοεμβρίου, λόγω του βραχυκυκλώματος που σημειώθηκε σε παλιά δεξαμενή καυσίμων του σχολείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχολείο την τελευταία πενταετία κάνει χρήση νέου καυστήρα πετρελαίου. Στο υπόγειο όμως διατηρούνταν σε αχρηστία το παλιό λεβητοστάσιο, καθώς και δύο δεξαμενές μεγάλης χωρητικότητας, οι οποίες περιείχαν από κοινού ποσότητα 2 τόνων μαζούτ.

«Καινοτόμες δράσεις ενίσχυσης της Φιλαναγνωσίας»

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 10:00-14:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε σεμινάριο σχετικά με το πρόγραμμα «Καινοτόμες δράσεις ενίσχυσης της Φιλαναγνωσίας» που έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται στα δημοτικά σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ( ΕΑΕΠ ).

«Επιτυχημένο & αποτελεσματικό» το σεμινάριο της Επιμορφωτικής για τους Νηπιαγωγούς της Λευκωσίας

Ένα ακόμη «επιτυχημένο & αποτελεσματικό» κατά την γενική άποψη των συμμετεχόντων- σεμινάριο υλοποίησε η Επιμορφωτική Κιλκίς στην Λευκωσία με την έγκριση και επιχορήγηση της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου (ΑνΑΔ).
Το πρόγραμμα με τίτλο «Ερεθίσματα για δημιουργική απασχόληση στη προσχολική και νηπιακή ηλικία» κίνησε εξ αρχής το ενδιαφέρον των συμμετεχουσών, διακρίνοντας τη σημασία της παρακολούθησης του προγράμματος και των αναμενόμενων αποτελεσμάτων στην καθημερινή τους εργασία.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κιλκίς: "Ξεπουλούν το δημόσιο πλούτο"

"Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 2/11/2011 είναι πολύ διδακτική για τα λαϊκά στρώματα σε σχέση με τον ρόλο του Καλλικράτη στην τοπική διοίκηση σε σχέση με αυτούς που δίνουν όρκους σε αυτόν και στην κυρίαρχη πολιτική, που φυσικά εφαρμόζουν. Δείχνει επίσης ότι η κατάσταση και στους δήμους δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας κακής διαχείρισης αλλά συνέπεια της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Ημερίδα για τις επιπτώσεις από την εξόρυξη-μεταλλουργία στο ν. Κιλκίς


Σύσκεψη στη Μητρόπολη για την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στο Κιλκίς

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως χθες, Δευτέρα 7 Νοεμβρίου και ώρα 12:30μ.μ., μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Εμμανουήλ, των φορέων και των αρχών του Νομού προκειμένου να καταρτισθεί το πρόγραμμα για την επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’ την 27η και την 28η Νοεμβρίου για να προεξάρχει στο Πανηγύρι των Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων, πολιούχων της πόλεώς μας.

Συνάντηση Χ. Γκουντενούδη με προέδρους τοπικών Συμβουλίων πρώην δήμου Γουμένισσας και καλλιεργητών ροδιού

Νέο κύκλο συναντήσεων με προέδρους Τοπικών Συμβουλίων Ξεκίνησε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Γκουντενούδης. Η πρόσφατη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στη Γουμένισσα με τη συμμετοχή των προέδρων Τοπικών Συμβουλίων του πρώην δήμου Γουμένισσας.  Στη σύντομη εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Γκουντενούδης αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση και στην ανάγκη προσαρμογής σ’ αυτήν, των σχεδιασμών και των απαιτήσεων. Ακολούθως αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα και αναξιοποίητα ακόμη, χαρακτηριστικά της περιοχής για τα οποία ζήτησε σχεδιασμό και συντονισμένες ενέργειες.

Για πρώτη φορά δύο Τούρκοι διανοούμενοι δημοσιεύουν βιβλίο για τη Γενοκτονία

Η Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας συνεχίζοντας την τακτική της να πρωτοτυπεί στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία - το 2009 είχε τιμήσει με ποδοσφαιρικό αγώνα στη μνήμη τους, τους αθλητές του Συλλόγου «Πόντος» του κολλεγίου «Ανατόλια» Μερζιφούντας - προσκάλεσε στην Καβάλα το Τούρκο εκδότη και αγωνιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ραγκίπ Ζαράκολου.  Την Κυριακή 22 Μαΐου 2011, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καβάλας, αφού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας, η εκδήλωση τιμής και μνήμης ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας Χαράλαμπου Αλεξανδρίδη, στη συνέχεια ο Θεοφάνης Μαλκίδης αναφέρθηκε στο ζήτημα της Γενοκτονίας και αμέσως μετά μίλησε o Ραγκίπ Ζαράκολου.

“Μεγάλη στιγμή για την παιδεία” για 9η χρονιά


Στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών “Η μεγάλη στιγμή για την παιδεία”, η Τράπεζα Eurobank EFG διοργανώνει για 9η χρονιά φέτος τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων Λυκείου με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για την σχολική περίοδο 2010-2011.  
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Βέροιας.  
Η εκδήλωση αφορά στη βράβευση των αριστούχων αποφοίτων των νομών Κιλκίς, Γρεβενών, Ημαθίας, Καστοριάς, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας και Φλώρινας.

Απονομή τίτλων γλωσσομάθειας από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Κιλκίς

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών του νομού Κιλκίς διοργανώνει εκδήλωση για την απονομή τίτλων γλωσσομάθειας LAAS (PALSO) και EDEXCEL, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Ημερίδα με θέμα "Trafficking - παράνομη διακίνηση και καταναγκαστική εργασία γυναικών και παιδιών"


Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Το Τοπικό Τμήμα Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού διοργανώνει εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη από Παρασκευή βράδυ 25 έως Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στην περιοχή Ταξίμ, επισκέψεις, περιηγήσεις, ξεναγήσεις. Όσοι επιθυμείτε να συμμετέχετε στην εκδρομή παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στα τηλέφωνα: 6 972 214 186 και 6 945 743 367. Η εκδρομή γίνεται σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο Κριεζής Travel.