Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς στο «παρθένο δάσος» του Φρακτού στη Δράμα

Το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Οκτωβρίου 2011 ο Ο.Σ. Κιλκίς πραγματοποίησε την προγραμματισμένη του εξόρμηση στο «Παρθένο δάσος» του Φρακτού στο νομό Δράμας. Στην εξόρμηση συμμετείχαν 21 μέλη αλλά και φίλοι του συλλόγου, μετακινούμενοι όλοι με ιδιωτικά οχήματα. Το Σάββατο ξεκινήσαμε το πρωί, στις 07:20 π.μ. με κατεύθυνση την πόλη της Δράμας όπου συναντηθήκαμε με τον πολύ καλό φίλο και υπάλληλο του δασαρχείου Δράμας, τον Παντελή ο οποίος μας έδωσε χάρτες του δάσους αλλά και πολύτιμες πληροφορίες για τις διαδρομές που θα ακολουθούσαμε.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011 στο Πολύκαστρο

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η επέτειος του ιστορικού ΟΧΙ στο Πολύκαστρο

Του Παναγιώτη Δεπούδη                         Με κάθε επίσημη λαμπρότητα σημαιοστολισμούς και παρέλαση στο κεντρική οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου εορτάστηκε και φέτος η επέτειος του ιστορικού ΟΧΙ στο Πολύκαστρο έδρα του Δήμου Παιονίας. Τελέστηκε λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αξίας Τριάδος και στη συνέχεια ακολούθησε δοξολογία υπέρ των ηρωικός πεσόντων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Κεντρική Πλατεία Ελευθερίας. Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γουμένισσας Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου Δημήτριος παρουσία της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλή τον Δήμαρχο Παιονίας κ. Αθανάσιο Λαπόρδα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Παύλο Θωμαίδη ως εκπρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, τον Πρόδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πολυκάστρου κ. Χρήστο Κατσαβό τους Αντιδημάρχους κ. Κουλίνα Δημήτριο, Καραθόδωρο Χρήστο και Σιωνίδη Κων/νο την επικεφαλή της Μείζωνος Μειοψηφίας κ. Αθανασία Λιάρτση καθώς και του Δημοτικούς Συμβούλους Ιωάννη Αδαμόπουλο, Ιωάννη Συμεωνίδη, Ιγνάτη Τουλκερίδη και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ κ. Θόδωρο Απουσίδη.

Τα ‘δωσε όλα ο Κουλίνας στη γιορτή του

Του Παναγιώτη Δεπούδη
 Όπως πάντα εντυπωσιακά απρόβλεπτος ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων του Δήμου Παιονίας κ. Δημήτρης Κουλίνας δεν παρέλειψε, το βράδυ του Δημοτικού Συμβουλίου και μόλις το Συμβούλιο της Τρίτης 25 Οκτωβρίου τελείωσε και η ώρα πήγε 12 και ένα λεπτό δηλαδή 26 Οκτωβρίου, να ξαφνιάσει όλους τους συναδέλφους του Δημοτικούς Συμβούλους με μια χειρονομία εορταστικής αβροφροσύνης και υπέρβασης. Ξαφνικά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου εμφανίσθηκε όλο το τιμ γνωστής καφετέριας της πλατείας με κάθε είδους υψηλής ποιότητας ποτά και τα γνωστά συνεπακόλουθα που συνοδεύουν τέτοιες στιγμές για να τους κεράσει προκειμένου και να του ευχηθούν και Χρόνια Πολλά.

Ορειβατικός και «ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ» συνδιοργανώνουν πεζοπορία στο Πάϊκο

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς και ο Αθλητικός Σύλλογος «ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ» συνδιοργανώνουν πεζοπορία στο Πάϊκο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στον καταρράκτη και στη λίμνη του Σκρα και πορεία σε δασικό δρόμο μέχρι την τεχνητή λίμνη του Μεταλλείου. Η διαδρομή είναι κατάλληλη για όλους (ενήλικοι και παιδιά). Η απόσταση είναι περίπου 9 χιλιόμετρα και η διάρκειά της είναι περίπου 2 ώρες. 

Αλέξανδρος Κιλκίς: Ένα ακόμη Σάββατο με δράση

Νέους αγώνες έδωσαν τα τμήματα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς. Στο πρωτάθλημα Παίδων της ΕΠΣ Κιλκίς, η ομάδα του Ηλία Ξανθόπουλου επικράτησε των Παιόνων Αξιούπολης με 6-3, σε ματς που καθάρισε από το πρώτο ημίχρονο, όταν και προηγήθηκε με 4-0. Στον αγώνα συμμετείχαν οι εξής: Δεδεδάκης, Ζώτος, Κουτουκιάς, Κωφίδης, Λασκάκης, Λίκα, Ντζαμπισβίλι, Παναγιωτίδης, Παπαδόπουλος, Παρδάλης, Σαρίδης, Σμιάρης, Στυλιανίδης, Συμεωνίδης Γεώργιος, Τσολακίδης, Φυτανίδης.

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς στην Καστοριά – Πρέσπες – Φλώρινα

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην Καστοριά – Πρέσπες – Φλώρινα. Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου νωρίς το πρωί και η εκδρομή θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου το βράδυ, με την επιστροφή των εκδρομέων. Η τιμή συμμετοχής έχει οριστεί στα 55 ευρώ κατ’ άτομο. Το Λύκειο Ελληνίδων υπόσχεται στους φίλους συμμετέχοντες άλλη μια πραγματικά αξέχαστη εκδρομή. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του Λυκείου Ελληνίδων (υπεύθυνη γραμματείας: Μιχαηλίδου Μαρία) καθημερινά, Δευτέρα – Παρασκευή, 6 – 8 μ.μ. στο τηλ. 2341027684 ή μέσω e-mail στο info@lekil.gr . Επίσης μπορούν να επικοινωνήσουν με την Πολυμένη Αγάπη στο τηλ: 6947845884. Το Λύκειο Ελληνίδων διαθέτει επίσης και ιστοσελίδα www.lekil.gr όπου αναρτώνται τα νέα και οι δραστηριότητές του.

Προτάσεις Φραγγίδη και άλλων βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για το ενιαίο μισθολόγιο

Ο Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης και άλλοι έξι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπέβαλλαν προτάσεις για προσθήκη στο Νομοσχέδιο που αφορούσε το Ενιαίο Μισθολόγιο. Οι προτάσεις αυτές αποσκοπούν στην ελάφρυνση των δημοσίων υπαλλήλων από τις επιπτώσεις της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας. Από τις τρεις προτεινόμενες προσθήκες υιοθετήθηκε η δεύτερη που αφορά στεγαστικά δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων για τα οποία η μηνιαία δόση δεν θα υπερβαίνει ορισμένο ύψος του καθαρού μισθού.
Οι άλλες δύο προτάσεις θα συζητηθούν στα πλαίσια του επικείμενου φορολογικού νομοσχεδίου.

Γιατί κλαίς, Πρόεδρε;

Νίνα Γεωργιάδου, Κάλυμνος, 29-10-11
Τ’ αληθινά δάκρυα απεχθάνονται το φως της δημοσιότητας.
ΜΠ. ΜΠΡΕΧΤ

28 Οκτώβρη 2011
Είδα το παιδί στο αναπηρικό καρότσι να ορθώνεται.
Είδα το φάσκελο του έφηβου στους κομισάριους.
Είδα τους νέους ν’ αποστρέφουν το βλέμμα απ’ την εξέδρα του καίσαρα.
Είδα το  πένθος στα άσπρα πουκάμισα.
Είδα τη σημαία να ατενίζει το λαό.
Είδα στις μπάντες με μαύρες κορδέλες
Είδα την απόγνωση να γίνεται οργή,
την οργή να παίρνει στόμα,
το στόμα να καταριέται και ν’ απαιτεί.
ΕΠΕΛΑΣΗ, ΠΑΡΕΛΑΣΗ, ΠΡΟΕΛΑΣΗ.

Η Ειδική Δοκιμασία Έθνους Προσκόπων στο Κιλκίς

Του Χρήστου Καναρόπουλου                  Με εξαιρετική επιτυχία και για τέσσερις ημέρες, από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς η Ειδική Δοκιμασία Προσκόπων Έθνους. Πρόκειται για την κορυφαία δοκιμασία που συμμετέχουν Ανιχνευτές (έφηβοι) απ’ όλη την Ελλάδα εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και αν πετύχουν τους απονέμεται ο τίτλος του Πρόσκοπου Έθνους σε ειδική τελετή όπου τις απονομές πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πανηγύρι στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς

Του Χρήστου Καναρόπουλου                                                Ξεχωριστό ήταν το Πανηγύρι φέτος στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς. Ο λόγος διπλός. Πρώτον γιατί στην Ενορία υποδέχθηκαν ένα Αντίγραφο της Εικόνος της Παναγίας της Ελεούσας της Στενημάχου και τέλεσαν τα Θυρανοίξια του νέου Παρεκκλησίου αφιερωμένο στον Όσιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη, τον Τραπεζούντιο και δεύτερον διότι εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Δημητρίου στον ανακαινισμένο πλέον Ιερό Ναό του.
Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Εμμανουήλ στον ανακαινισμένο Ναό, ο οποίος ανακαινίσθηκε με την συνδρομή του κ. Χρήστου Ζιώγα ο οποίος στην μνήμη της αδελφής του Ζωής προσέφερε ένα μεγάλο ποσόν.

Εκδρομή συλλόγου συνταξιούχων πολιτικών υπαλλήλων δημοσίου στη Β. Ήπειρο

Γράφει ο Πρωτοπρεσβύτερος                 Π. Γεώργιος Αλεβιζάκης
Το έπος του 40 που γιορτάζουμε και φέτος μου δίνει την ευκαιρία ν' αναφερθώ στην εκδρομή που πραγματοποίησε ο σύλλογός μας, των συνταξιούχων πολιτικών υπαλλήλων του δημοσίου, στην οποία είχα την ευτυχία να συμμετάσχω και να επισκεφτώ τα θρυλικά εκείνα μέρη της Β. Ηπείρου και να περπατήσω στα Ιερά εκείνα χώματα που πότισαν με το αίμα τους τα ηρωικά παιδιά μας. Μετά τα Ιωάννινα και όσο πλησιάζαμε προς το Καλπάκι, άρχισε η ατμόσφαιρα του λεωφορείου σιγά σιγά να δονείται από αισθήματα πατριωτικής έξαρσης, σ' αυτό συνετέλεσαν και τα τραγούδια της Βέμπω και οι μικροϊστορίες που διηγούνταν ο καθένας μας από τα ακούσματα των πατεράδων μας τα οποία κορυφώθηκαν με την επίσκεψή μας στο μουσείου του Καλπακίου, όπου περιεργαστήκαμε τα πλούσια ιστορικά εκθέματα και παρακολουθήσαμε την αναπαράσταση των άγριων μαχών που εκτυλίχτηκαν στην περιοχή μεταξύ Ελλήνων και Ιταλών.

Ημερίδα στο Πολύπετρο με θέμα Περιβάλλον – Εθελοντισμός

Την Παρασκευή 04 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 5 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του χωριού μας, ο σύλλογός μας διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Περιβάλλον – Εθελοντισμός».
Στην ημερίδα θα συμμετέχουν:

Balkan προπαγάνδα express!

Γράφει ο εκπαιδευτικός Δ. Πέτκος
Παρακολούθησα χθες την εκπομπή Balkan express της ΕΤ 3 που περιηγήθηκε σε κάποια μέρη που ανήκουν σήμερα στην αλβανική επικράτεια. Δυστυχώς όμως θα έπρεπε να έχουμε εντελώς κλειστή τη φωνή αφού οι υπέροχες λήψεις των τοπίων και οι υπότιτλοι με τις συνεντεύξεις των κατοίκων συνοδεύονταν από μια αφήγηση-αντιγραφή της αλβανικής προπαγάνδας από την κατασκευή του κράτους αυτού το 1913 μέχρι σήμερα.

Ψήφισμα Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς μετά από την θλιβερή αγγελία του θανάτου του εκλεκτού μέλους του Συλλόγου Χρυσουλίδη Αλεξίου συνήλθε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011 σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα:  
1. Να παραστεί σύσσωμο στην εκφορά.  
2. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.  
3. Να διατεθεί το ποσό των 50 ευρώ αντί στεφάνου στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς.  
4. Στην προσεχή έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 06-11-2011 να τηρηθεί στην μνήμη του ενός λεπτού σιγή.  
5. Αντίγραφο του παρόντος ψηφίσματος να επιδοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος.  
6. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο και στην εφημερίδα της ΠΟΠΣ "ΒΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ".

Βιβλιοπαρουσίαση στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, το βιβλιοπωλείο «Επιλογές» και οι εκδόσεις «Μεταίχμιο» διοργανώνουν παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Γιάννη Καλπούζου «Άγιοι και δαίμονες: Εις ταν πόλιν» την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011, στις 8 μ.μ. στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς (Ελ. Βενιζέλου – Δημοτικός Κήπος). 
Ο συγγραφέας θα μιλήσει για το νέο του βιβλίο και θα συνομιλήσει με το κοινό.

Χειμερινό ωράριο λειτουργίας καταστημάτων


Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί στο καταναλωτικό κοινό της πόλης το χειμερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, που θα ισχύει από 1 Νοεμβρίου 2011 έως 31 Μαρτίου 2012.

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011, στις 13.00, στην αίθουσα Α΄ του Συνεδριακού Κέντρου «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ» του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου HELEXPO, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

2.720.000 € για την ανέγερση νέου 6-θέσιου Δημοτικού Σχολείου στη Νέα Σάντα

Από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής: "Σε συνέχεια της Αίτησης Χρηματοδότησης που κατέθεσε ο Δήμος Κιλκίς στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία υποβλήθηκε πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Ανέγερση νέου 6-θέσιου Δημοτικού Σχολείου Ν. Σάντας» η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με προϋπολογισμό 2.720.000 €. Η πράξη αφορά στην ανέγερση διώροφου κτιρίου 6-θέσιου Δημοτικού Σχολείου στη Ν. Σάντα, δυναμικότητας 150 μαθητών, συνολικής επιφάνειας κλειστών χώρων 2,097.30 τ.μ. με ισόγειο στεγασμένο ημιυπαίθριο χώρο 194.70 τ.μ.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης."

Πρωτάθλημα Ανδρών: "ΑΕΤΟΣ" - Κρύα Βρύση 47 - 46

Η ομάδα του «Αετού» επικράτησε στο ντέρμπυ της 4ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της κατηγορίας με 47-46 σε ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλη νευρικότητα, πολλές άστοχες προσπάθειες και χωρίς μεγάλη συγκέντρωση κυρίως επιθετικά όπου και πάλι δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.Το ξεκίνημα της ομάδας μας ήταν αρκετά καλό αφού έδειξε διάθεση στην άμυνα αλλά και στην επίθεση όπου από σωστές επιλογές ξέφυγε με διαφορά 8 πόντων με την λήξη του 1ου δεκαλέπτου και να προηγείται με 18-10.

Η φωτογραφία της νύχτας

Ανδρέας Λοβέρδος προς Γιώργο Ζώτο:
"Πότε θα γίνουν εκλογές το ξέρει μόνο ο Θεός"