Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Εγκαίνια της Πινακοθήκης της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011, στις 6.30΄ μ.μ., στον οικισμό Μεταλλικού του Δήμου Κιλκίς, θα γίνουν τα εγκαίνια της Πινακοθήκης της ΤΕΧΝΗΣ του Κιλκίς. Είναι ένας σημαντικός σταθμός στην ιστορία της ΤΕΧΝΗΣ και μια όλως ιδιαίτερη στιγμή στα πολιτιστικά του τόπου μας, Είναι ένας στόχος και όνειρο δεκαετιών στην πορεία της ΤΕΧΝΗΣ, που σήμερα υλοποιείται.

Συνεντεύξεις Φλωρίδη: Βρισκόμαστε υπό καθεστώς εσωτερικής κατοχής

"Η χώρα βρίσκεται επί δεκαετίες υπό καθεστώς εσωτερικής κατοχής από οικονομικά συμφέροντα, συντεχνίες και πολιτικούς που δεν κάνουν την δουλειά τους", τόνισε ο Γ. Φλωρίδης, στην σημερινή πρωινή εκπομπή του Mega, ενώ παράλληλα υπογράμμισε την η ανάγκη να γίνει παραγωγική η παρασιτική οικονομία στην Ελλάδα.
Σχετικά με την κυβερνητική πολιτική, είπε ότι "αποδέχθηκε τη συνταγή του Μνημονίου επειδή δεν κατάφερε να παρουσιάσει μια δική της συνταγή, ώστε να πείσει τους δανειστές της".

Αποδοκιμασίες πολιτικών στον Αγ. Δημήτριο Θεσσαλονίκης

Με συνθήματα και αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν έξω από το ναό του Αγ. Δημητρίου πολίτες της Θεσσαλονίκης, τον υπουργό Άμυνας Π. Μπεγλίτη, τον υφυπουργό Υποδομών Γ. Μαγκριώτη και τον δήμαρχο Γ. Μπουτάρη (από εργαζόμενους στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ).
"Κλέφτες, κλέφτες υπουργοί, δεν τα φάγαμε μαζί" , "Οι υπουργοί δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις, στο δρόμο, στο δρόμο, μπορείς και να τους φτύσεις" κ.α. ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν, ενώ πανό των ¨Αγανακτισμένων” για τα 99χρονα της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, έγραφε “99 χρόνια μετά…99% σκλαβωμένοι”.  Δείτε το βίντεο

Αναζητούνται μεγάλες εκτάσεις για φωτοβολταικά

Δημοτικές εκτάσεις χαμηλής παραγωγικότητας, άνω των 500 στρεμμάτων, που είναι αναξιοποίητες, αναζητά το υπουργείο Περιβάλλοντος, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών του προγράμματος "Ήλιος". Σχετική πρόσκληση προς όλους τους δημάρχους της χώρας έστειλε μέσω της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο αρμόδιος υφυπουργός, Ι. Μανιάτης. Στην επιστολή του, ο κ. υφυπουργός επισημαίνει τα αντισταθμιστικά οφέλη (π.χ. θέσεις εργασίας) που θα υπάρξουν για τις περιοχές εγκατάστασης των μονάδων.
Υπάρχουν, άραγε, τέτοιες εκτάσεις στους δυο δήμους του νομού μας;

Ματαιώθηκε το ecofin - Θ` ανακοινωθεί το ύψος του "κουρέματος";

Η προπαρασκευαστική σύνοδος του ecofin (των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ) που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη πριν από τις συνόδους κορυφής, ματαιώθηκε τροφοδοτώντας τα σενάρια για μη συμφωνία σήμερα πάνω στο ύψος του "κουρέματος" του ελληνικού χρέους.
Με την ματαίωση της συνεδρίασης του Ecofin, δεν θα υπάρξει προπαρασκευαστική σύνοδος, ούτε των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, αλλά ούτε και της Ε. Ένωσης, πριν από τη σύνοδο κορυφής των ηγετών των 27 χωρών της ΕΕ (αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα στις 21:00, ώρα Ελλάδας) και κατόπιν των ηγετών των 17 χωρών της ζώνης του ευρώ.
Σημειώνεται ότι στις Βρυξέλλες κυκλοφόρησαν και φήμες περί αναβολής και των ίδιων των ευρωσυνόδων, κάτι που έσπευσε να διαψεύσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Από σήμερα αιτήσεις για μίσθωση χωραφιών με συμβολικό κόστος

Ξεκινά από σήμερα Τετάρτη 26 Οκτωβρίου η υποβολή αιτήσεων προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την μίσθωση έναντι συμβολικού τιμήματος, αγροτικής γης. Το θέμα αφορά το νομό μας, καθώς και τους νομούς Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας, Σερρών, Ξάνθης και Καβάλας.
Αίτηση μπορούν να καταθέσουν έως τις 18 Νοεμβρίου άνεργοι, νέοι αγρότες, πτυχιούχοι γεωτεχνικής σχολής, νέοι έως 35 ετών και επαγγελματίες αγρότες.

Το ΓΝΩΜΗκό της ημέρας

Η πολιτική δεν είναι κακό επάγγελμα. Αν πετύχεις, έχεις πολλά οφέλη, ενώ αν αποτύχεις, μπορείς πάντα να γράψεις ένα βιβλίο.

Φλωρίδης: Οι ευθύνες του συστήματος κι ο κακός πρωθυπουργός

Ένα σημείο της ομιλίας Φλωρίδη κατά τη χθεσινή παρουσίαση του Κοινωνικού Συνδέσμου, που σχολιάζεται ιδιαίτερα, ήταν ότι "το πολιτικό σύστημα πρέπει να αποδεχθεί μια βασική αλήθεια: ότι έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το πώς βρέθηκε η χώρα σ' αυτήν την κατάσταση. Διαφορετικά, θα μετακυλίει τις ευθύνες σε άλλους ή στις συντεχνίες θεωρώντας πως είναι το σύνολο της κοινωνίας και άρα φταίνε αυτές". Εκτιμάται ότι έτσι διαχώρισε τη θέση του από την "κίνηση των τριών" (Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Ραγκούσης).
Το πιο ζουμερό, όμως, ήταν άλλο: Ότι ζήτησε να υπάρξει πλήρης θεσμική ανανέωση και εμβάθυνση της δημοκρατίας, με την παραδοχή ότι αυτός που κάθε φορά αναλαμβάνει ένα κόμμα εξουσίας το κατακτά ολόκληρο μη δεχόμενος θεσμικά την άλλη άποψη. "Όταν γίνεται κάποιος πρωθυπουργός αναλαμβάνει και κατακτά όλη τη χώρα σαν αντικείμενο κυριότητας. Αν είναι φωτισμένη προσωπικότητα, τότε έχει καλώς. Διαφορετικά, δεν υπάρχουν θεσμικά αντίβαρα για να ανασχέσουν έναν κακό πρωθυπουργό"
, είπε ο κ. Φλωρίδης. Γιωργάκη, τ` ακούς;

Η ...αφίσα της ημέρας


Η ¨ΤΟΛΜΗ" Κιλκίς στο Βελιγράδι

Ανοικτό διεθνές πρωτάθλημα Tae Kwon Do A Class όλων των κατηγοριών ηλικιακά, όπως όρισε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ( ETU ), διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο HALA PIONIR στο Βελιγράδι (Σερβία ) στις 22-23 Οκτωβρίου 2011. Η συμμετοχή των αθλητών-ριών ανερχόταν στους 870 από 140 συλλόγους και Ενώσεις 40 κρατών. Μετά από 10 χρόνια κατάφερε ο υπεύθυνος κ. Dragan Jovic να κατατάξει πλέον την διοργάνωση στην κατηγορία Α Class. Οι αγώνες διεξήχθησαν με ηλεκτρονικούς θώρακες Dae Do, Video Replay και κανονισμούς διαιτησίας WTF, σε οκτώ τερέν με ομαλή και άψογη διεξαγωγή. To επίπεδο ήταν πολύ υψηλό διότι συμμετείχαν κορυφαίοι αθλητές-ριες από πολλά κράτη σκληρύνοντας έτσι τον ανταγωνισμό.