Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Το πρόγραμμα εξορμήσεων του Ορειβατικού Συλλόγου Γουμένισσας

O Ορειβατικός Σύλλογος Περιηγητών Γουμένισσας, συνεχίζει για τρίτη χρονιά την προσπάθεια να φέρει τον κόσμο της περιοχής μας και όποιον άλλο ενδιαφέρεται κοντά στο βουνό. Καλεί, λοιπόν, όλους τους ενδιαφερόμενους των  δήμων Παιονίας και Κιλκίς να επικοινωνήσουν μαζί του για πληροφορίες και να παρακολουθούν στην ιστοσελίδα του  
www.ospeg.gr ή στο Facebook τις δραστηριότητές του.
Το πρόγραμμα των εξορμήσεων μέχρι τον Ιανουαρίο του 2012 είναι το εξής:

Τραγωδία με νεκρό οικοδόμο απ` τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Ένας 53χρονος οικοδόμος διαδηλωτής, μέλος του ΠΑΜΕ, πλήρωσε με τη ζωή του τις σημερινές συγκρούσεις στην πλατεία Συντάγματος. Υπέκυψε το απόγευμα στον «Ευαγγελισμό» όπου μεταφέρθηκε ενώ ήδη βρίσκονταν σε κατάσταση άπνοιας, σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν. Παραμένει άγνωστο και μένει να διακριβωθεί από περαιτέρω εξετάσεις, εάν ο άτυχος 53χρονος, πλήρωσε με τη ζωή του το επικίνδυνο χημικό «κοκτέιλ» που δημιουργήθηκε στην ατμόσφαιρά της πλατείας Συντάγματος, από τη ρίψη χημικών.

Ο θρίαμβος της αναίδειας, του ανήθικου και της απληστίας

Του Κώστα Κιλτίδη
                                                      
Αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις.
Γλώσσα, νόημα, πολιτική˙ η αναγκαία και ικανή συνθήκη για ύπαρξη κοινωνίας και έθνους. Η ύβρις προς διαχρονικές αρχές εκφράζεται πάντοτε με αναίδεια και καταλήγει στο ανήθικον. Αγνοήθηκε η αιδώς στην κοινωνία και καταπατήθηκε το ηθικόν, ως πεμπτουσία του έθνους που είναι το ηθικόν. Η ευθύνη των υποτιθέμενων καθοδηγητών πολιτικών απόλυτη και των πνευματικών ηγητόρων μεγίστη.

Συγχαρητήριο Φραγγίδη στον «Καραγιάννη» Ευρωπού

Συγχαίρω από καρδιάς τον Σύλλογο Ελευθέρας Πάλης «Καραγιάννης» Ευρωπού, τους αθλητές, τους συντελεστές, την διοίκηση και το προπονητικό επιτελείο για τις μεγάλες επιτυχίες που πέτυχαν στο Βαλκανικό τουρνουά πάλης στις 7 και 8 Οκτωβρίου στο Πετρίτσι της Βουλγαρίας και την κατάκτηση δύο χρυσών και ενός αργυρού μεταλλίου.

Επιστολή Τονικίδη προς αναπληρωτή υπουργό οικονομικών κ. Σαχινίδη

"Πρώτο και μέγιστο μέλημα μας θα πρέπει να είναι η διάσωση των εναπομεινάντων επιχειρήσεων του ακριτικού μας Νομού", υπογραμμίζει σ` επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών κ. Σαχινίδη, ο πρόεδρος του Επιμελητήριου, Π. Τονικίδης. Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αλλαγή ημερομηνίας εκδρομής

Το Τοπικό Τμήμα Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, ανακοινώνει την αλλαγή της ημερομηνίας της προγραμματισμένης εκδρομής στην Κωνσταντινούπολη. Συγκεκριμένα, η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί στις 25-28 Νοεμβρίου, αντί 26-30 Οκτωβρίου, όπως είχε ανακοινωθεί. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6972214186 -Σοφία Καρβουνίδου και 6945743367 -Λίζα Αποστολίδου. Η εκδρομή γίνεται σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο Κριεζής Travel.

Ξεχειλίζουν τ` ανθρώπινα ποτάμια της αγανάκτησης

Πυκνώνουν αυτήν την ώρα οι δρόμοι κι οι πλατείες των μεγάλων πόλεων της χώρας από δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων και λαού. Ήδη στην πρωτεύουσα της Περιφέρειάς μας, 10.000 διαδηλωτές έχουν αποκλείσει την Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης με κοινό αίτημα το "φτάνει πια". Στο σημείο της συγκέντρωσης βρίσκονται συγκεντρωμένοι διαδηλωτές του Εργατικού Κέντρου, του ΠΑΜΕ, φοιτητές και ιδιοκτήτες ταξί, ενώ κλειστή είναι η Αγ. Δημητρίου και η Κασσάνδρου. Οι διαδηλωτές επιμένουν πως θα παραμείνουν εκεί μέχρι την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, το απόγευμα.
Ανάλογη είναι η εικόνα και στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου η Βουλή τελεί υπό πολιορκία από συνδικαλιστικές οργανώσεις και το ΠΑΜΕ.

282 χιλιάδες για όποιον βρει πώς βγαίνεις απ` το ευρώ!

Ο Βρετανός επιχειρηματίας, Σάιμον Γούλφσον, ιδιοκτήτης της αλυσίδας ρούχων Next και υποστηρικτής των Βρετανών Συντηρητικών, προσφέρει χρηματικό έπαθλο 282 χιλιάδων ευρώ σε όποιον οικονομολόγο καταθέσει την καλύτερη πρόταση για το πώς μπορεί μια χώρα να βγει από την ευρωζώνη!

50% πάνω, η ανεργία στην Περιφέρειά μας

Κατά 50% αυξήθηκε η "επίσημη" ανεργία στην Περιφέρειά μας μέσα σ` ένα χρόνο! Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ), το ποσοστό ανεργίας στην Κ.Μακεδονία  έφτασε στο 18,1% τον Ιούλιο του 2011, εν μέσω δηλαδή της τουριστικής περιόδου. Κι αυτό, τη στιγμή που τον αντίστοιχο μήνα του 2010 βρισκόταν στο 12,7%. Όσο για το πανελλαδικό επίπεδο, η ανεργία έφτασε στο ποσοστό ρεκόρ του 16,5%, έναντι 12,0% τον Ιούλιο του 2010.

Κ. Μπαξεβάνης προς Ευ. Βενιζέλο: Θα μ` απαντήσετε ή θα μ` απολύσετε;


"Σπαταλήσετε λίγη από την φημολογούμενη ευφυΐα και ρητορεία σας, να μου απαντήσετε. Γιατί αυτή είναι η δικιά σας υποχρέωση. Εκτός αν προτιμάτε να με απολύσετε". Η πρόκληση είναι του γνωστού δημοσιογράφου Κώστα Μπαξεβάνη και απευθύνεται στον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο. 
Η ανοιχτή επίστολή του κ. Μπαξεβάνη προς τον και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, απευθύνθηκε μετά την πρόσφατη τηλεοπτική τους "κόντρα" στη διάρκεια της εκπομπής του Alter "Πρόσωπο με Πρόσωπο", του Ν. Χατζηνικολάου. Κι επειδή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, την παραθέτουμε αυτούσια:

Έχουμε διπλάσια χασούρα από Ιρλανδούς και Πορτογάλους

Ως γνωστόν, η τρόικα και το ΔΝΤ λόγω κρίσης, δεν είναι ελληνική αποκλειστικότητα. Έχουν απ` αυτά κι η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. Ωστόσο σε `μας τα ληστρικά μέτρα που λαμβάνονται έχουν ως αποτέλεσμα την διπλάσια μείωση του εισοδήματός μας, σε σχέση μ` αυτή των Ιρλανδών ή των Πορτογάλων.
Συγκεκριμένα, τα μέτρα του 2011 αντιστοιχούν σε μείωση του μέσου διαθέσιμου εισοδήματος κάθε ελληνικού νοικοκυριού κατά 14% ή 5.600 ευρώ ετησίως. Αντίθετα, στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία, η μείωση είναι 3.600 ευρώ και 2.200 ευρώ, αντίστοιχα. Εξάλλου, η ελληνική οικονομία προβλέπεται ότι θα συρρικνωθεί επιπλέον κατά 5,5% φέτος και κατά 2,5% το 2012.

Πράσινο φως για επάνοδο Π. Ψωμιάδη

Υπέρ της αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης για τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Παν. Ψωμιάδη, τάχθηκε χθες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κονταξής, ο οποίος εισηγήθηκε να γίνει δεκτή η σχετική αίτηση του περιφερειάρχη μας, με το σκεπτικό ότι η απόφαση του Εφετείου δεν είναι πλήρως αιτιολογημένη.
Ως γνωστον, ο κ. Ψωμιάδης είχε κριθεί ένοχος από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης για παράβαση καθήκοντος και είχε τιμωρηθεί σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή. Μετά την καταδίκη του τέθηκε σε αργία, με απόφαση του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Θ. Σώμου. Η υπόθεση αφορούσε μείωση προστίμου σε πρατηριούχο, ο οποίος φέρεται ότι νόθευε καύσιμα. Σε περίπτωση που οι δικαστές αποδεχτούν την εισαγγελική πρόταση, τότε ο κ. Ψωμιάδης θα μπορέσει να επανέλθει στα καθήκοντά του.

Ευρηματικοί ...γαύροι!

Φοβερό σύνθημα των "γαύρων" στο τέλος του χθεσινοβραδινού αγώνα Ολυμπιακός - Μπορούσια Ντόρτμουντ: Έτσι σας ...άμε εμείς που σας χρωστάμε!
Εκεί που τους χρωστούσαμε, τους πήραμε και το βόδι!

Ξεσηκωμένος και σήμερα ο κόσμος σ` όλη τη χώρα

Μπαρούτι μυρίζει και σήμερα η χώρα, με τις μεγάλες πόλεις να περιμένουν να ζήσουν νέες μεγάλες κινητοποιήσεις εργαζομένων και λαού, ενάντια στην πολιτική εξαθλίωσης που υλοποιεί η κυβέρνηση. Ήδη αυτήν την ώρα η Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα είναι σχεδόν γεμάτη, ενώ κόσμος συρέει από παντού. Το ίδιο συμβαίνει και μπροστά απ` το Υπουργείο ΜΑ-Θ, στη Θεσσαλονίκη.

Έβγαζαν έξω εκατομμύρια κι έπαιρναν επίδομα ανεργίας!

Λίστες με ονοματεπώνυμα Ελλήνων που έβγαλαν εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό, αλλά και με μεγαλοοφειλέτες στο ελληνικό δημόσιο, κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος. Οπως φαίνεται στις λίστες, 751 Έλληνες έβγαλαν το 2009 στο εξωτερικό ποσά μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ ο καθένας, με τους 250 από αυτούς να κάνουν μηδενική δήλωση εισοδήματος, ενώ άλλοι δηλώνουν στην εφορία εισόδημα από 7.000 έως και 20.000 ευρώ! Και το πλέον εξωφρενικό είναι ότι 18 άτομα - ένα απ` αυτά έβγαλε 2.000.000 ευρώ - ελάμβαναν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ!
Καλά όλα αυτά, αλλά το θέμα δεν είναι να κάνετε τους φορο-μπάτσους κύριοι, αλλά να πατάξετε επιτέλους τη φοροδιαφυγή!

Πρώτα η πληρωμή και μετά η απαλλαγή!

Όσοι απαλλάσσονται της νέας φορολογίας ή υπάγονται σε χαμηλότερους συντελεστές, θα πληρώσουν πρώτα το νέο χαράτσι για τα ακίνητα και μετά θα ζητήσουν να εξαιρεθούν από αυτό. Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Την ίδια στιγμή απειλούνται με διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος χιλιάδες νοικοκυριά στην περίπτωση που δεν πληρώσουν το χαράτσι.
Κι απ` τη μύγα, θέλουν να βγάλουν ξύγκι!

Το ΓΝΩΜΗκό της ημέρας

Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών καθολικώς διαμαρτυρομένων

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο δρόμος (κι ο τοίχος) είχε τη δική του ιστορία
κι ύστερα είπαν πως τη γράψανε παιδιά...