Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Διαφωνίες 5 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το πολυνομοσχέδιο

Λ. Κατσέλη: Καταψήφισε
σήμερα στην επιτροπή
το άρθρο 37
Η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη καταψήφισε σήμερα το άρθρο 37 για τις κλαδικές συμβάσεις στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, στην οποία συζητείται το επίμαχο νομοσχέδιο. Ταυτόχρονα προειδοποίησε ότι το ίδιο θα πράξει και στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Πέμπτη. "Ελπίζω να υπάρξουν αλλαγές που θα μου επιτρέψουν στην Ολομέλεια να το ψηφίσω", είπε, προτείνοντας την απόσυρση του άρθρου ώστε να υπάρξει διαπραγμάτευση με τους κοινωνικούς εταίρους.
Εξ` άλλου, την αντίθεσή του στο επίμαχο άρθρο για τις συλλογικές συμβάσεις και για την εργασιακή εφεδρεία, διατύπωσε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δ. Βαρβαρίγος, συντασσόμενος με τον προβληματισμό της πρώην υπουργού.

Συγχαρητήριο Δραγανίδη στον «ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ» Ευρωπού

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο ΔΣ Παιονίας, Χρ. Δραγανίδης, απέστειλε το εξής συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ  Ευρωπού:
"Στην σημερινή δύσκολη εποχή μας, επιτυχίες σαν του Παλαιστικού Συλλόγου Ευρωπού, «Ο ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ» που εκπροσώπησε την χώρα μας στο Βαλκανικό Τουρνουά Πάλης «Σεραφείμ Μπαρζάκωφ» που έγινε στο Πετρίτσι της Βουλγαρία ,όπου κέρδισε δύο χρυσά (Αβκοπασβίλη Γιώργο και Κυριακίδη Παύλο) και ένα αργυρό μετάλλιο (Τοπαλίδης Παναγιώτης) πρέπει να γίνονται φωτεινά παραδείγματα.

Συνέλευση και εκλογές των Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς

Ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς καλεί τα μέλη του στην γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Νοεμβρίου, στις 6 μμ, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. 
Στη συνέλευση μπορούν να παρευρεθούν και άτομα, τα οποία δεν είναι μέλη του συλλόγου, για να εγγραφούν εκείνη την ώρα και να έχουν δικαίωμα ψήφου. Η εγγραφή βάσει του καταστατικού κοστίζει 16 ευρώ (10 ευρώ για την συνδρομή και 6 για την εγγραφή).
"Ας κάνουμε όλοι μαζί το πρώτο βήμα με την παρουσία μας στη συνέλευση για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τα σχέδια που έχουμε για μια πιο όμορφη και φιλική πόλη", λέει σε σχετική ανακοίνωσή του ο σύλλογος.

Παραιτήθηκε ο Ρομπόπουλος - Στη θέση του η Κυρ. Τεκτονίδου με καταγωγή απ` το Μαυρονέρι


Φύγε εσύ...
...Έλα εσύ
Αυτή τη φορά το `πε και το `κανε! Ο λόγος, για τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Θωμά Ρομπόπουλο, ο οποίος πριν λίγη ώρα ανακοίνωσε την παραίτησή του σε ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο.
Στην επιστολή παραίτησής του προς τον πρωθυπουργό, την οποία δημοσιοποίησε μέσω της ιστοσελίδας του, ο κ. Ρομπόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ψήφισε το μνημόνιο με πολύ βαριά καρδιά νιώθοντας απογοήτευση.

Οι προτάσεις Φραγγίδη προς τον πρωθυπουργό για έργα του νομού μας

Μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, με τους βουλευτές ΠΑΣΟΚ της Κ. Μακεδονίας, στις 3 Οκτωβρίου, ζητήθηκε από αυτούς να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τα πιο σημαντικά έργα ανά υπουργείο στο νομό τους που πρέπει να δρομολογηθούν ή να ολοκληρωθούν .
Η σχετική εισήγηση του βουλευτή, Γ. Φραγγίδη, έχει ως εξής: 

«3,2,1….κινηματογραφούμε» στο 1ο Δημ. Σχολείο Κιλκίς

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημ. Σχολείο Κιλκίς βιωματικό θεατρικό εργαστήρι με τίτλο «3,2,1…. κινηματογραφούμε», που διοργανώθηκε από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές της Β΄ και Α΄ τάξης του σχολείου. Τα παιδιά υποδύθηκαν ρόλους ηθοποιών, τεχνικών κινηματογράφου, μουσικών, κι όλα αυτά για να βοηθήσουν στο γύρισμα μιας ταινίας με κάμερες και μικρόφωνα ψεύτικα, αλλά στην πραγματικότητα …. αληθινά. Πράγμα που δε γνώριζαν τα παιδιά και το ανακάλυψαν στο τέλος, όταν είδαν στο πανί την ταινία, που βοήθησαν να γυριστεί με ήρωες … τους εαυτούς τους! (Δείτε φωτο απ` τα γυρίσματα)

Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ: Έχουμε κράτος-μπαταξή!

Παρουσία μεγάλου αριθμού παραγόντων, προπονητών και αθλητών του στίβου από την Βόρεια Ελλάδα έγινε προχθές Σάββατο στη Θεσσαλονικη ενημερωτική συγκέντρωση που προσκάλεσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Σεβαστής. Τον ΓΑΣ Κιλκίς εκπροσώπησαν οι σωματειακοί προπονητές Κώστας Μηναρετζής και Φίλιππος Μισαηλίδης, ενώ την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας Κιλκίς ο πρόεδρός της και αντιπρόεδρος του ΓΑΣΚ, Νίκος Σερασκέρης.

Kατάληψη του Διοικητηρίου Κιλκίς αύριο, απ` τους εργαζόμενους

Έπειτα από έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα, οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς αποφάσισαν την κατάληψη του Διοικητηρίου (πρώην Νομαρχία) για αύριο Τρίτη 18 Οκτωβρίου. Πρόκειται για κινητοποίηση εναντίον του νέου μισθολογίου και της εργασιακής εφεδρείας.

Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς: Συνεδρίαση και ψήφισμα για το κλείσιμο των καταστημάτων

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς, ενόψει της συμμετοχής του κλάδου στην πανελλαδική κινητοποίηση της 19 Οκτωβρίου, συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα και διερμηνεύοντας την έντονη αντίδρασή του εμπορικού κόσμου του νομού, αποφάσισε ν` ανακοινώσει τα εξής:
- Εκφράζει την απογοήτευση, αγανάκτηση και απόγνωση του εμπορικού κόσμου για τα νέα σκληρά, δυσβάστακτα και αιματηρά, στην κυριολεξία, μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση, υπακούοντας χωρίς καμιά αντίδραση στις εντολές της Τρόικας.

Παραδέχεται αβεβαιότητα παρά τις θυσίες, ο πρωθυπουργός

Θα κάνω τα πάντα για να μην ζήσει η χώρα μια χρεοκοπία αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ μια άμεση λύση, είπε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στο χθεσινό ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.
Υπογραμμίζοντας ότι η τύχη της χώρας δεν εξαρτάται μόνο από τις ελληνικές προσπάθειες, ο κ. Παπανδρέου τόνισε: "Αυτό για το οποίο παλεύουμε είναι να τελειώνουμε με την αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας".
Άρα και για τον πρωθυπουργό μας, ζούμε σε μια αβεβαιότητα, παρά την συνεχιζόμενη βάρβαρη λεηλασία του κοσμάκη! Εύγε!

Νέες αποδοκιμασίες πολιτικών σε παρελάσεις

Με αποδοκιμασίες κυβερνητικών βουλευτών και άλλων πολιτικών προσώπων πραγματοποιήθηκαν προχθές Σάββατο επετειακές παρελάσεις σε δυο πρωτεύουσες νομών της Περιφέρειάς μας. Συγκεκριμένα, στην Κατερίνη αποδοκιμάστηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πιερίας, Θανάσης Παπαγεωργίου και Μαρία Μίχου, οι οποίοι πήγαν στην εξέδρα των επισήμων με αυτοκίνητα, αποφεύγοντας έτσι να περάσουν μέσα από το πλήθος. Ωστόσο, πολίτες που βρίσκονταν κοντά στην εξέδρα τους αποδοκίμαζαν συνεχώς κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το πέρας της παρέλασης.Εξ` άλλου, ομάδα Αγανακτισμένων στην Βέροια αποδοκίμασε την εξέδρα των επισήμων κατά την διάρκεια της εκεί παρέλασης.
Και να σκεφτεί κανείς ότι έρχεται κι η 28η Οκτωβρίου!

Σηφουνάκης: Να δίνει η Εκκλησία μέρος της μισθοδοσίας των ιερωμένων

Να αναλάβει η Εκκλησία μέρος της μισθοδοσίας των κληρικών ζητά με συνέντευξή του στη χθεσινή "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης. Τασσόμενος, παράλληλα, υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας – Κράτους, ο κ. Σηφουνάκης ζήτησε από την Εκκλησία ν` αναλάβει, ένα κομμάτι από τη μισθοδοσία των ιερωμένων ώστε να ελαφρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός "ειδικά τώρα που οι περιστάσεις και οι δανειστές μας αναγκάζουν να κάνουμε χρήση της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο", όπως υπογραμμίζει στη συνέντευξη.

Δημασίευμα-σοκ: Το δραματικό παρασκήνιο των δύο ετών του μνημονίου

Ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα που "τσακίζει κόκαλα" υπήρχε στο χθεσινό ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, που δεν κατονομάζεται "δι` ευνοήτους λόγους", προβαίνει σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για όλη σχεδόν αυτήν την θυελλώδη μεταμνημονιακή περίοδο. Αποκαλύψεις, που πολλές απ` αυτές ίσως να φανταζόμασταν, αλλά που διατυπωμένες απ` το στόμα ενός κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης παίρνουν άλλες εφιαλτικές διαστάσεις. Όποιος κι αν είναι βεβαίως αυτός ο υπουργός. Παραθέτουμε, λοιπόν, ολόκληρο το συγκλονιστικό δημοσίευμα στην έγκριτη εφημερίδα, με τις αποκαλύψεις - εκμυστηρεύσεις "φωτιά":

Όλες οι απεργιακές κινητοποιήσεις της "καυτής" εβδομάδας

Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων, που παρόμοιά της είχε να ζήσει η χώρα εδώ και μια 20ετία περίπου (το τελευταίο μεγάλο κύμα είχε καταγραφεί το 1993) ξεκίνησε από σήμερα. Την κορύφωσή της θα έχουμε, ασφαλώς, την Τετάρτη και την Πέμπτη με την 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Ας καταγράψουμε, λοιπόν, συνοπτικά το πλούσιο δελτίο, που μπορεί να μας βοηθήσει και στις κινήσεις που προγραμματίζουμε. Θα έχουμε, λοιπόν, μέσα στην "καυτή" εβδομάδα:

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Χωρίς λόγια.

Η "κίνηση των τριών" δρομολογεί εξελίξεις;

Πρωτοβουλία, η οποία - όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές - παραπέμπει στην «κίνηση των τεσσάρων», που είχε πρωταγωνιστήσει στη διαδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου - εκδηλώθηκε χθες από τρεις εκ των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης. Οι Ανδρέας Λοβέρδος (Υγείας), Άννα Διαμαντοπούλου (Παιδείας) και Γιάννης Ραγκούσης (Εσωτερικών) με κοινό άρθρο τους, το οποίο ανάρτησαν στις ιστοσελίδες τους και στο facebook, αφήνουν αιχμές εναντίον συναδέλφων τους και καλούν πολίτες, διανοούμενους και πολιτικούς, να πάψουν να παρακολουθούν σιωπηλοί τις εξελίξεις και να αντιδράσουν με δυναμικό τρόπο! (Διαβάστε όλο το άρθρο στο τέλος της ανάρτησης)

Πως πάνε οι δουλειές;

Στα πλαίσια μεγάλης έρευνας του gnomikilkis.gr, ρωτήσαμε συντοπίτες μας με διαφορετικά επαγγέλματα, να μας πουν πως πάνε οι δουλειές τους. Ιδού ορισμένες απ` τις απαντήσεις τους:

Φούρναρης : ψίχουλα
Μανάßης : κολοκύθια
Αγρότης : ζήσε Μάη µου να φας τριφύλλι
Ανθοπώλης : µαρασµός

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ινδία και Κάμα-Σούτρα

Του ΚΥΡ, απ` το ΒΗΜΑ

Το ΓΝΩΜΗκό της ημέρας

Είναι ευκολότερο να ληστέψεις ιδρύοντας μια τράπεζα παρά απειλώντας έναν ταμία.

Τρεις και …η Τρόικα

Του Γ. Παναγιωτακόπουλου, 
μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.


Στις εξετάσεις για την επιλογή των εκπροσώπων της Τρόικα στην Ελλάδα, οι τρεις Υπουργοί με τη χθεσινή τους παρέμβαση παίρνουν άριστα!  Η προσχηματική αγωνία των τριών δεν μπορεί να κρύψει την προσπάθεια τους να ηγηθούν της νεοφιλελεύθερης μετάλλαξης του ΠΑΣΟΚ, με επικίνδυνα και αντιδημοκρατικά ιδεολογήματα. Γιατί πίσω από την επίθεση κατά των «συντεχνιών», κρύβεται η επίθεση κατά του συνδικαλισμού και των διεκδικήσεων των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια και τα σχολεία, στα Νοσοκομεία και στις Δημόσιες Συγκοινωνίες. Εκεί δηλαδή που η πολιτική ανεπάρκεια των τριών είναι κάτι περισσότερο από εμφανής.

Κάλεσμα ΣΥΝ Κιλκίς για την 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία

Με ανακοίνωσή του, η ΝΕ Κιλκίς του Συνασπισμού καλεί τους εργαζόμενους "σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία, αλλά και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη 19/20 Οκτωβρίου". Στην ανακοίνωση, τονίζεται ότι "το απεργιακό αυτό διήμερο πρέπει να σταματήσουν όλα στους χώρους εργασίας και κανείς και καμιά δεν πρέπει να εργαστεί" και δεν πρέπει να μείνει στο σπίτι του":

Αγώνες "ΑΕΤΟΥ" Κιλκίς

Πρωτ.Εφήβων : "ΑΕΤΟΣ" - Αξιούπολη 51 - 41
Με νίκη προχώρησε η εφηβική ομάδα του "ΑΕΤΟΥ" απέναντι στην ομάδα της Αξιούπολης στην 3η αγωνιστική του Β΄ ομίλου Ε.Κα.Σ.Κε.Μ. σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι -που είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπυ- με πολύ δυνατές μάχες και στις δύο άμυνες αλλά και με πολύ πάθος στην επίθεση για την επιτυχία.

Γεωργιανός, που ζούσε παράνομα στο Μικρόδασος, κατείχε οπλισμό

Την περασμένη Παρασκευή 14 Οκτωβρίου συνελήφθη από συνοριοφύλακες του Πολυκάστρου ένας 37χρονος Γεωργιανός, που έμενε παράνομα στη χώρα μας, επειδή κατείχε ένα πιστόλι και πυρομαχικά, τα οποία βρέθηκαν έπειτα από έρευνα που έγινε στο σπίτι του, στο Μικρό Δάσος, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών.

Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις πως να φαίρεσαι!

Δείτε μια φοβερή σκηνή που αλιεύσαμε απ` την ταινία "Οικογένεια Χωραφά". Εμφανίζονται οι Δ. Παπαγιαννόπουλος, Αλ. Αλεξανδράκης, Μ. Κοντού και άπαντες οι μπόμπιρες της οικογένειας!   
Πατήστε εδώ