Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ζητούνται εθελοντές για οργάνωση κινηματογραφικών προβολών

Η Κοινωνία Πολιτών Κιλκίς θα οργανώσει και φέτος κινηματογραφικές προβολές σε εβδομαδιαία βάση, στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Κιλκίς. Για την πληρέστερη οργάνωση, καλούνται όλοι οι κινηματογραφόφιλοι που επιθυμούν να συνεισφέρουν με οποιοδήποτε τρόπο, σε ανοιχτή συνάντηση, αύριο Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στις 19.00, στο Κοινωνικό Φαρμακείο (Σπάρτης 13). Προτάσεις, ιδέες και διαφωνίες μπορούν επίσης να αποσταλούν ηλεκτρονικά (info@kpk.gr) ή τηλεφωνικά (6973025062).

Μετεγγραφή της τελευταίας στιγμής στον Αετό

Μετεγγραφή την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή έκανε ο "ΑΕΤΟΣ' Κιλκίς στην ανδρική του ομάδα: Απέκτησε από τον ΑΣΑ Αλέξανδρο Αξιούπολης με υποσχετική ενός χρόνου τον 20χρονο αθλητή ΣΙΩΠΚΑ ΔΗΜΗΤΡΗ, ο οποίος θα ενισχύσει σήμερα Σάββατο την ομάδα στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καρυώτισσα για την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Αγανακτισμένοι όλου του Κόσμου ενωθείτε

Πανό των Αγανακτισμένων του Κιλκίς για τη σημερινή συγκέντρωση
 στην πλατεία Ειρήνης, στο πλαίσιο ανάλογων συγκεντρώσεων σ` όλο τον κόσμο

Σε σεμινάριο για τη Νέα Γενιά, στην Ιρλανδία, ο σύλλογος «βηματίΖΩ»

Στο Cork της Ιρλανδίας βρέθηκε από 14 έως 21 Σεπτεμβρίου ομάδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ», στο πλαίσιο σεμιναρίου του προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση».
Το σεμινάριο με τίτλο “Creative Tools For Participation” – «Δημιουργικά Εργαλεία για τη συμμετοχή» πραγματοποιήθηκε από το Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας του Cork με τη συμμετοχή φορέων από την Ελλάδα, την Εσθονία και τη Ρουμανία.

Επιτυχής η 4ημερη έκθεση της Τροχαίας στο Πολύκαστρο

Στις 10-13 Οκτωβρίου, το Τμήμα Τροχαίας Κιλκίς πραγματοποίησε στο Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης του Δήμου Παιονίας, στο Πολύκαστρο, Έκθεση με θέμα «Κυκλοφορώ σωστά - Κερδίζω τη ζωή».
Την έκθεση επισκέφθηκαν και ενημερώθηκαν σχετικά περί τα 1500 άτομα από φορείς, πολίτες και μαθητές της περιοχής.

Άμεση συγκρότηση της επιτροπής για μισθώσεις ζητά η ΕΝΩΠΚΑ Κιλκίς

Με αφορμή τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις, η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ (ΕΝΩΠΚΑ) Κιλκίς ζητά απ` τον αντιπεριφερειάρχη, Χρ. Γκουντενούδη να συγκροτήσει άμεσα την «Επιτροπή Διακανονισμού για τις εμπορικές μισθώσεις», με στόχο την εξώδικη επίλυση διαφορών που αφορούν την αναπροσαρμογή  μισθωμάτων. 
Η επιστολή της ΕΝΩΠΚΑ προς τον κ. Γκουντενούδη έχει ως εξής:

Μέχρι τις 19 Οκτωβρίου απέχουν οι δικηγόροι του Κιλκίς

Ως τις 19 Οκτωβρίου θ` απέχουν απ` τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι του Κιλκίς, όπως κι οι συνάδελφοί τους σ` όλη τη χώρα. Η απόφαση πάρθηκε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη. Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου τονίζονται τα εξής:

Περίπατος στο Κάστρο του Π. Γυναικοκάστρου από μαθητές του Βαπτιστή

Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε περίπατος στο Π. Γυναικόκαστρο που απέχει 7,5 χλμ από το Γυμνάσιο Βαπτιστή. Το διαδίκτυο μας βοήθησε να βρούμε την διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσουμε καθώς και την πρόγνωση του καιρού. Σημαντική ήταν η συμβολή και των καθηγητών που μας συμβούλεψαν για τον απαραίτητο εξοπλισμό που έπρεπε να έχουμε μαζί μας.

Οι κανονισμοί λειτουργίας κοιμητηρίων και γυμναστηρίων στο ΔΣ Κιλκίς

Με 47 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης 12 Οκτωβρίου  το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου. Μεταξύ άλλων, το σώμα συζήτησε και έλαβε απόφαση για ένα από τα πιο σημαντικά και κρίσιμα ζητήματα του νέου διευρυμένου δήμου Κιλκίς, αυτό της εφαρμογής κανονισμών λειτουργίας στο σύνολο των κοιμητηρίων και των κλειστών γυμναστηρίων.

Σκληρός ο Καστανίδης απέναντι στους απεργούς των δήμων

Η απάντηση της κυβέρνησης στους απεργούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν τα μέτρα-φωτιά που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Χ. Καστανίδης, σε συνέντευξη τύπου. Όπως τόνισε ο υπουργός:
- Δεν θα πληρωθεί το προσωπικό που απεργεί, ή κάνει καταλήψεις ή εμποδίζει την αποκομιδή των απορριμμάτων.
- Όποιος δήμαρχος δεν εφαρμόσει το μέτρο, θα πρέπει να πληρώσει τους εργαζόμενους από την τσέπη του.
- Οι δήμαρχοι καλούνται να αναθέσουν άμεσα σε ιδιώτες τις υπηρεσίες καθαριότητας.
- Αν δεν ομαλοποιηθεί αμέσως η κατάσταση η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο κατάργησης οργανικών θέσεων και πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας.

Απεργούν σήμερα οι γιατροί του ΙΚΑ

Πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα Παρασκευή οι γιατροί του ΙΚΑ, αντιδρώντας στην κατάργηση οργανικών θέσεων και στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας. 
Εξ` άλλου, από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για όλη τη βδομάδα. Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από προσωπικό ασφαλείας.

Στο δρόμο του Φλωρίδη, ο Ρομπόπουλος - Παραιτείται την Δευτέρα

Το δρόμο του Γ. Φλωρίδη φαίνεται πως σκοπεύει ν` ακολουθήσει ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Θωμάς Ρομπόπουλος. Πράγματι, μετά τη χθεσινή φημολογία ότι παραιτείται, ο κ. Ρομπόπουλος ξεκαθάρισε σήμερα μιλώντας στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη" ότι η απόφασή του να παραιτηθεί είναι ειλημμένη.
"Είμαι ξεκάθαρος. Θα παραιτηθώ τη Δευτέρα και ας πάρει την έδρα μου ο επόμενος βουλευτής. Δεν μπορώ να είμαι σε μία βουλή, στην οποία δεν μπορώ να αποφασίζω", δήλωσε. Πρόσθεσε επίσης ότι μέχρι τη Δευτέρα δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει σε επαφή με το κόμμα ή την ηγεσία για να πεισθεί να αλλάξει γνώμη.
Ο κ. Ρομπόπουλος υποστήριξε ότι είναι από τους λίγους βουλευτές που αντέδρασαν έντονα στο μεσοπρόθεσμο και στον προϋπολογισμό. "Η τρόικα έθεσε εκβιαστικά το δίλημμα και τότε είπα ότι εγώ δεν πτωχεύω τη χώρα μου", τόνισε.

Θα παρακρατείται μέσω φόρων η εισφορά αλληλεγγύης

Η έκτακτη εισφορά δεν θα καταβάλλεται πλέον, αλλά θα παρακρατείται. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, διευκρινίζοντας ότι θα κατατεθεί σχετική τροπολογία. Σύμφωνα με τον υπουργό, η εισφορά αλληλεγγύης θα εισπράττεται σε συνδυασμό με την είσπραξη των φόρων, επειδή η επιβολή της φέτος με τον τρόπο που έγινε "έχει ταλαιπωρήσει διάφορους συμπολίτες μας, ιδίως αυτούς που καταβάλλουν ένα σεβαστό ποσό, ενώ τώρα αυτό θα εισπράττεται σταδιακά μέσα από την παρακράτηση του φόρου".

48ωρη τελικά η απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Την επέκταση της αρχικά ορισθείσης ως 24ωρης γενικής απεργίας, σε 48ωρη, αποφάσισαν τελικά ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Η απεργία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.
Με ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ εκφράζει "την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων για τα μέτρα που εμπεριέχονται στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης", ενώ από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει ότι "η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην ψήφιση του νέου βάρβαρου Πολυνομοσχεδίου με συνοπτικές διαδικασίες".

Αυτοκτονία γονιού και ασιτία μαθητών καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί!

Aυτοκτονία άνεργου γονιού μαθητών και κρούσματα λιποθυμίας μικρών μαθητών που έπασχαν από ασιτία, καταγγέλλει ο Α' Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε ανακοίνωσή του για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της πρωτεύουσας. Αύριο Σάββατο 15 Οκτωβρίου οι σύλλογοι εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων στην περιοχή του 6ου Διαμερίσματος, διοργανώνουν σχετική εκδήλωση διαμαρτυρίας.