Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Πτώχευση (ελεγχόμενη ή ...σκέτη) έβγαλε η δημοσκόπηση

Είμαστε απαισιόδοξοι ή ρεαλιστές; Οι συντριπτικά περισσότεροι, πάντως, απ` τους αναγνώστες της gnomikilkis.gr πιστεύουν ότι η κρίση στη χώρα μας θα καταλήξει είτε σε ελεγχόμενη είτε σε ...σκέτη πτώχευση. Πράγματι, το 46% όσων απάντησαν στη πρώτη δημοσκόπηση που πραγματοποιήσαμε πιστεύει ότι θα πάμε σ` ελεγχόμενη πτώχευση και το 41% σε πτώχευση. Υπήρξε, όμως, κι ένα 7%, το οποίο πιστεύει ότι η Ελλάδα θα βγει ωφελημένη απ` τη κρίση επειδή στο μεταξύ θ` αλλάξει. Τέλος, το 4% δεν θέλησε να εκφράσει άποψη επί του ερωτήματος.
Ευχαριστούμε πολύ όλους για τη συμμετοχή τους, η οποία μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε και μ` άλλες δημοσκοπήσεις, όπως αυτή για Γ. Φραγγίδη - Σ. Τσιτουρίδη, που ήδη ξεκίνησε.

Τι είναι, επιτέλους, αυτή η "ελεγχόμενη πτώχευση";

Με αφορμή το γεγονός ότι οι περισσότεροι αναγνώστες της gnomikilkis.gr, που πήραν μέρος στην δημοσκόπηση που πραγματοποιήσαμε, απάντησαν ότι θα πάμε σ` ελεγχόμενη πτώχευση, παραθέτουμε ορισμένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:
- Διαπιστώνεται αδυναμία πληρωμής των χρεών, επειδή οι οφειλές προς τους πιστωτές υπερβαίνουν τα οικονομικά διαθέσιμα. Από εκεί και πέρα, ξεκινούν διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών και τελικά επέρχεται συμβιβασμός, ο οποίος περιλαμβάνει μία έκπτωση στο οφειλόμενο ποσόν και ίσως επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.

Π. Οικονόμου σε Γ. Φραγγίδη: Όλα καλά με τ` αφορολόγητα καύσιμα

Σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή, Γ. Φραγγίδη, σχετικά με την πώληση αφορολογήτων καυσίμων απ`τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών, στα σύνορα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Π. Οικονόμου, τονίζει ότι από τα πρατήρια με αφορολόγητα καύσιμα μπορούν να προμηθεύονται πετρέλαιο μόνο φορτηγά δημόσιας χρήσης με πινακίδες κυκλοφορίας τρίτων χωρών. Υποστηρίζει, ακόμα, ότι αποκλείεται η απώλεια εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου και δεν υφίσταται κίνητρο για λαθρεμπόριο.

Μια αφιέρωση στο Φεστιβάλ!

Κάνετε κλικ πάνω στην εικόνα (γάτα), περιμένετε ν` ανοίξει μια νέα σελίδα και μετά κάνετε κλικ επάνω στο πινέλο.
          cid:2.377871782@web29019.mail.ird.yahoo.com 

Αφιερωμένο στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου 

 Ευχαριστούμε πολύ τον φίλο αναγνώστη που μας το έστειλε

Στο Πολύκαστρο η ετήσια έκθεση της Τροχαίας

Την ετήσια έκθεση Τροχαίας με τίτλο «Κυκλοφορώ σωστά – Κερδίζω τη ζωή», διοργανώνει η Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς, στο Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης του Δήμου Παιονίας, στο Πολύκαστρο, στις 10-13 Οκτωβρίου. Στη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται ότι "η Έκθεση έχει σκοπό την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την απόκτηση οδηγικής παιδείας" και για το λόγο αυτό, "στο επίκεντρο της εκδήλωσης, θα βρίσκονται μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής, οι οποίοι ως αυριανοί οδηγοί αποτελούν την ελπίδα υλοποίησης των στόχων μας".
Το πρόγραμμα του 4ημέρου έχει ως εξής:

Η κρίση βλάπτει σοβαρά την ψυχική υγεία

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που περιλαμβάνει μελέτη του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ). Σύμφωνα μ` αυτά, ένας στους δύο Έλληνες αισθάνεται μελαγχολικός σε καθημερινή βάση, για δύο τουλάχιστον εβδομάδες, ενώ σκέψεις αυτοκτονίας κάνει ένας στους πέντε από αυτούς που βρίσκονται σε μεγάλη οικονομική δυσχέρεια!

Εξοικονόμηση μέχρι 2.000 ευρώ το χρόνο, από μείωση ενέργειας

Με κριτήριο τις δαπάνες για θέρμανση, στη πρώτη θέση της κατανάλωσης ενέργειας βρίσκονται νομοί όπως ο δικός μας, όπου ο χειμώνας είναι βαρύτερος και με μεγαλύτερη διάρκεια. Αυτό προκύπτει από στοιχεία εκστρατείας που ξεκίνησε από τον περασμένο Απρίλιο και θα λήξει τον Μάιο του 2012, στην οποία μετέχουν 11 ευρωπαϊκές χώρες και μεταξύ αυτών κι η Ελλάδα.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι ένα μέσο νοικοκυριό μπορεί να εξοικονομήσει έως και 2.000 ευρώ το χρόνο αν ακολουθήσει μερικούς απλούς κανόνες κατανάλωσης ενέργειας στο σπίτι αλλά και το Ι.Χ. του.

Σύσκεψη Παπανδρέου με τους βουλευτές της Κ. Μακεδονίας

Οι δυο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας, Θ. Παραστατίδης και Γ. Φραγγίδης συμμετείχαν στην 4ωρη σύσκεψη που είχε προχθές Δευτέρα ο πρωθυπουργος Γ. Παπανδρέου με 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την Κεντρική Μακεδονία. 
Στη φωτογραφία διακρίνονται, τρίτος από αριστερά ο κ. Φραγγίδης και τρίτος από δεξιά ο κ. Παραστατίδης.

Σύσκεψη Νομαρχιακής του ΣΥΝ στις 12 Οκτωβρίου

Την ερχόμενηΤετάρτη 12 Οκτωμβρίου, στις 6:30 μμ, η Νομαρχιακή Επιτροπή  Κιλκίς του Συνασπισμού πραγματοποιεί σύσκεψη στα γραφεία της πόλης του Κιλκίς (Αθηνών 1, στον 1ο όροφο, απέναντι από TAXI) με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Η σύσκεψη, στην οποία θα παραστεί μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, είναι ανοικτή προς το κοινό που επιθυμεί να παραστεί και να ανταλλάξει απόψεις για έναν γόνιμο και δημιουργικό διάλογο.

Χαμηλότοκα δάνεια για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Επενδυτικά δάνεια, που χαρακτηρίζονται ευνοϊκά, θα χορηγούν τέσσερις τράπεζες και το Ταμείο Επιχειρηματικότητας του ΕΤΕΑΝ σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, είτε έχουν ήδη ενταχθεί σε προγράμματα κρατικών ενισχύσεων (Επενδυτικός Νόμος, Δράσεις Επιχειρηματικότητας ΕΣΠΑ κοκ), είτε όχι. Όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης, το επιτόκιο των δανείων, το οποίο θα παραμένει σταθερό για 10 έτη, θα κυμαίνεται από 3,67% έως 4,53%.

Αγανακτισμένοι: Επανέρχονται σήμερα στον Λευκό Πύργο με μηχανές

Συγκέντρωση Αγανακτισμένων πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη, στις 7.30 μμ, στον Λευκό Πύργο. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία με μηχανές, η οποία προβλέπεται να περάσει κι απ` τα πολιτικά γραφεία του Ευ. Βενιζέλου και του Σπ. Βούγια.
Στο κάλεσμά τους, οι Αγανακτισμένοι της Θεσσαλονίκης αναφέρουν:

Φαρμακοποιοί: Δεν εφαρμόζουμε το νέο ωράριο

   Παράνομη, παράλογη και χαοτική χαρακτηρίζουν οι φαρμακοποιοί την απόφαση του υπουργού Υγείας, Αν. Λοβέρδου, για το ωράριο των φαρμακείων τους. Η απόφαση για την απελευθέρωση του ωραρίου, που ανακοινώθηκε χθες Τρίτη, προβλέπει ότι οι φαρμακοποιοί θα μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις ένταξης για όλες τις ώρες του Σαββάτου και τις απογευματινές ώρες Δευτέρας - Τετάρτης ή Τρίτης - Πέμπτης, κατά περίπτωση, καθώς και για όλες τις εφημερίες. Οι δηλώσεις θα υποβάλλονται στον τοπικό φαρμακευτικό σύλλογο έως τις 20 Οκτωβρίου εκάστου έτους και θα είναι δεσμευτικές για έναν χρόνο.
   Οι φαρμακοποιοί επιμένουν ότι από την απελευθέρωση δεν κερδίζουν οι ασφαλισμένοι και το κράτος, παρά μόνο η τρόικα και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Δηλώνουν δε ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουν το νέο ωράριο.

Σήμερα η 24ωρη απεργία για την "εφεδρεία"

    Με αιχμή το θέμα της "εργασιακής εφεδρείας" πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, με απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες να διοργανώνονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.  
   Στην πρωτεύουσα του νομού μας πραγματοποιούνται και πάλι δυο συγκεντρώσεις, η μια στο Εργατικό Κέντρο απ` την ΑΔΕΔΥ Κιλκίς και η άλλη στην Πλατεία Ειρήνης απ` το ΠΑΜΕ. Στην απεργία, εκτός απ` τους εργαζόμενους συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι δικηγόροι, οι εκπαιδευτικοί κα.
   Να σημειωθεί ότι αυτήν την ώρα πραγματοποιείται μεγάλη συγκέντρωση μαθητών των λυκείων και γυμνασίων της πόλης του Κιλκίς, στον αύλειο χώρο του 2ου Λυκείου.

Κάτω ως 50% οι μισθοί για 100.000 δημοσίους υπαλλήλους

Όπως αναφέρει σημερινό αποκλειστικό δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ, το νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο προβλέπει αυξήσεις 7-40% στους βασικούς μισθούς. Ας μην σπεύσουν να χαρούν, όμως, οι υπάλληλοι του Δημοσίου κι ας μην πέφτουν απ` τα σύννεφα όλοι οι υπόλοιποι! Το εν λόγω μισθολόγιο προβλέπει και την κατάργηση όλων των ειδικών επιδομάτων. Όπερ σημαίνει ότι μειώνονται μέχρι και 50% οι συνολικές αποδοχές περίπου 100.000 υπαλλήλων που λαμβάνουν υψηλά επιδόματα. Κι αυτό αφορά κυρίως τους εργαζόμενους δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Του Γιάννη Ιωάννου, απ` το ΕΘΝΟΣ

Το ΓΝΩΜΗκό της ημέρας

Όταν οι λαοί αποτυγχάνουσι, δεν ερωτώσι, και καλώς κάμνουσι, αν έπταισαν αι κυβερνήσεις, αλλά το πρώτον των έργον είναι να τας ρίψωσι.

Έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό αστυνομικών σ` αναλογία πληθυσμού!

Μ` αφορμή ανάρτηση που ανέβηκε την περασμένη Δευτέρα σχετικά με την Ελληνική Αστυνομία και την αύξηση της εγκληματικότητας, τακτικός αναγνώστης του gnimikilkis.gr ζήτησε στοιχεία για την αναλογία αριθμού αστυνομικών - πληθυσμού σε χώρες της Ευρώπης. Ψάξαμε, λοιπόν, και βρήκαμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

Απεργία και αποκλεισμός στον Κολλιό για απολύσεις και απλήρωτους

Οι εργαζόμενοι στον "Κολλιό", που εδρεύει στον Λιμνότοπο του Πολυκάστρου, προχώρησαν χθες Τρίτη σε αποκλεισμό του εργοστασίου, με τη συμμετοχή εργαζόμενων από κλαδικό σωματείο στις Βιομηχανίες Τροφίμων. Ο αποκλεισμός έγινε ταυτόχρονα με την 24ωρη απεργία, που πραγματοποιήθηκε ως συμπαράσταση στους εργαζόμενους που απέλυσε η εργοδοσία  επειδή συνδικαλίστηκαν σε όργανο δευτεροβάθμιας εκπροσώπησης , αλλά και για τους απλήρωτων εργαζόμενους, που έχουν να αποζημιωθούν για αρκετό καιρό ή δεν πληρώνονται υπερωρίες, αργίες και Σαββατοκύριακα.

Οι ποντιακοί σύλλογοι του νομού συνεχίζουν τις κοινές δράσεις

Μετά το πετυχημένο "1ο Συναπάντεμα Ποντιακών Σωματείων Νομού Κιλκίς", που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στο κλειστό γυμναστήριο του Κιλκίς, οι ποντιακοί σύλλογοι του νομού αποφάσισαν να συνεχίσουν την συνεργασία τους, με στόχο τη διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων και δράσεων και στο μέλλον. Για τον σκοπό αυτόν ορίστηκε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, σε συνάντηση όλων των συλλόγων του νομού,  πενταμελής συντονιστική ομάδα εργασίας, από τους: Θανάση Λαβασά (Αργοναύτες Κιλκίς), Άρη Σιδηρόπουλο (Σύλλογος Ποντίων Χέρσου), Κωνσταντίνο Βιλελίδη (Σύλλογος Ποντίων Αξιούπολης), Σάββα Αντωνιάδη (Πολιτιστικός Σύλλογος Φύσκας) και Νίκο Αμοιρίδη (Ακρίτες Επταλόφου).