Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Καταγγελία του ΠΑΜΕ για την ΑΔΕΔΥ Κιλκίς

Δυο συνδικαλιστικές οργανώσεις, το ΠΑΜΕ κι η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση, που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, καταγγέλλουν την διοίκηση της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς επειδή δεν δέχτηκε πρόταση για συμμετοχή, μετά από συνελεύσεις, όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων στην απεργία της 5ης Οκτωβρίου.
Το κείμενο της ανακοίνωσης των δυο οργανώσεων, έχει ως εξής:

Καθηγητές κάνουν δωρεάν φροντιστήρια!

Να, λοιπόν, που η οικονομική κρίση έχει και θετικές παρενέργειες! Μιλάμε, κυρίως, για την ανάπτυξή του αισθήματος της αλληλεγγύης μεταξύ μελών μιας κοινωνίας, που δοκιμάζεται σκληρά. Αλληλεγγύη, όπως αυτή ομάδας καθηγητών της Χίου, που όλο το καλοκαίρι παρείχαν δωρεάν διδακτική στήριξη στους μαθητές, που πλέον φοιτούν στη Γ' Λυκείου. Στόχος των ήδη διορισμένων καθηγητών ήταν να προετοιμάσουν τα παιδιά για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και να βοηθήσουν τις οικογένειές τους οικονομικά, αφού έτσι θα γλύτωναν τα φροντιστήρια.

"Μπάσιμο" του Κατάρ για τον χρυσό της Χαλκιδικής

Μετά από τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τον εμίρη και τον πρωθυπουργό του Κατάρ, έκλεισε συμφωνία για επένδυση ύψους 1,2 δισ. ευρώ στη Περιφέρειά μας. Η επένδυση προβλέπει την είσοδο κεφαλαίων του Κατάρ στην εταιρεία Μεταλλεία Χαλκιδικής «Ελληνικός Χρυσός», μέσω μιας επενδυτικής συμφωνίας που αναμένεται να δημιουργήσει 1.500 νέες θέσεις εργασίας.
Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση είχε υπογράψει το 2010 μνημόνιο συνεργασίας με το Κατάρ ύψος 5 δισ. ευρώ. Ωστόσο, μία από τις επενδύσεις η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στον Αστακό Αττικής, ακυρώθηκε. Να σημειωθεί, πάντως, ότι ο συγκεκριμένος επενδυτικός όμιλος από το Κατάρ συμμετέχει και στο νέο σχήμα που προέκυψε από τη συνένωση της Alpha με την Eurobank.

Η γελοιογραφία της ημέρας

Του Δημήτρη, από τα ΝΕΑ

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει πάρει το παραεμπόριο

Οι φορολογικές και δασμολογικές απώλειες από τη δράση του παραεμπορίου στην Περιφέρειά μας εκτιμώνται σε 2,2 δις ευρώ ετησίως, ενώ ο χαμένος τζίρος της αγοράς στα 6,5 - 7 δις ευρώ! Τα στοιχεία καταγράφονται σε έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, απ` την οποία προκύπτει ότι το 25% του παραεμπορίου αφορά τσιγάρα και το 75% καταναλωτικά προϊόντα, ενώ ο κόσμος έχει στραφεί σ' αυτά σε ποσοστό 35%, ένεκα της οικονομικής κρίσης!
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι παράνομοι λιανοπωλητές του παρεμπορίου ανέρχονται στην Κ. Μακεδονία σε 10.000 άτομα! Αυτοί είναι, είτε Αφρικανοί (τσάντες, ομπρέλες, ρολόγια, cd, κλπ), είτε Κινέζοι (παιχνίδια, αναπτήρες, μαχαίρια κλπ), είτε άτομα από τις δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης (κυρίως τσιγάρα).
Παράγοντες του εμπορικού κόσμου της περιοχής μας τονίζουν ότι το πρόβλημα του παραεμπορίου στην περίοδο της κρίσης που διανύουμε αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την επιβίωση των καταστημάτων. Σημειώνουν, ωστόσο, ότι οι αρμόδιες αρχές κάνουν ελάχιστα για την επίλυσή του.

Επιδοτήσεις για επενδύσεις στον Εναλλακτικό Τουρισμό

Ένα πρόγραμμα για τον εναλλακτικό τουρισμό, το οποίο αφορά φυσικά και το νομό μας είναι αυτό στο οποίο μπορούν να ενταχθούν φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στην παροχή εναλλακτικών μορφών τουρισμού και έχουν κάνει έναρξη της επιλέξιμης δραστηριότητας πριν από την 1η Ιανουαρίου του 2010.
Κάθε επιχείρηση έχει δικαίωμα να υποβάλει μία μόνο πρόταση, με το ύψος του προϋπολογισμού της να μην υπερβαίνει τον κύκλο εργασιών/ακαθάριστων εσόδων της επιχείρησης κατά την τελευταία χρήση 2010. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, χρηματοδοτούνται έργα προϋπολογισμού από 10.000 έως 400.000 ευρώ.

Υγιεινά προιόντα απ` το Κιλκίς σε όλον τον κόσμο!

Οι αδελφοί Δημήτρης και Γιώργος Στρατάκης, 
ιδιοκτήτες της πρωτοποριακής εταιρείας 
Wellaby`s, που παράγει υγειινά σνακς.
(φωτό: Αγγελιοφόρος)
Μια πρωτοποριακή βιομηχανία τροφίμων με έδρα το Κιλκίς και πεδίο δράσης την Αμερική, την Αυστραλία, την Ιαπωνία, τις βαλκανικές χώρες και σύντομα τη Ν. Αφρική, παρουσιάζει στο σημερινό κυριακάτικο φύλλο της η εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ. Πρόκειται για την εταιρεία «Wellaby’s» της οικογένειας Στρατάκη, που δραστηριοποιείται στον τομέα παραγωγής προϊόντων υγιεινής διατροφής.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, από τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα οι ιδιοκτήτες της βιομηχανίας "βρέθηκαν αντιμέτωποι με όλα εκείνα τα εμπόδια που θα μπορούσε να συναντήσει μία εταιρία στη διάρκεια της λειτουργίας της: γραφειοκρατία, διεθνής και ελληνική ύφεση επιχείρησαν να ανακόψουν την ανοδική πορεία τους, αλλά η «μαγιά» της οικογένειας Στρατάκη από τη Θεσσαλονίκη ήταν από πολύ καλή ποιότητα."