Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Απολύονται 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Αντιστάθηκαν, αντιστάθηκαν, αντιστάθηκαν, ώσπου στο τέλος τα έδωσαν όλα κι ευχαριστήθηκαν! Ο λόγος για τους κυβερνώντες μας, που σήμερα Σάββατο ενέδωσαν γι` άλλη μια φορά στις ορέξεις των δανειστών μας, που απαιτούσαν ν` απολυθούν, ουσιαστικά, 30.000 εργαζόμενοι απ` το Δημόσιο μέχρι τα τέλη του έτους.
Πράγματι, η κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα να τεθούν σε "εργασιακή εφεδρεία" 30 χιλ. άτομα, αδιαφορώντας για τα συνταγματικά κωλύματα. Οι περισσότεροι απ` αυτούς τους εργαζόμενους, αν όχι όλοι, θ` απολυθούν μετά από ένα έτος, χωρίς μάλιστα να λάβουν αποζημίωση, με το σκεπτικό ότι σε αντίθετη περίπτωση το οικονομικό κόστος θα ήταν δυσβάστακτο για τον προϋπολογισμό!
Η αρχή, λοιπόν, έγινε: Το 3% των δημοσίων υπαλλήλων απολύεται!

Οι χαιρετισμοί του Τ. Αμανατίδη και του Χ. Κορράλες για το Φεστιβάλ

Με αφορμή την ουσιαστική έναρξη χθες Παρασκευή και την τυπική αύριο Κυριακή, του 13ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς, δημοσιεύουμε σήμερα τους χαιρετισμούς του προέδρου του ΟΠΟΝΓΑ, Τάσου Αμανατίδη, και του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ, Χουάνκο Χορράλες.

Ο Πάγκαλος ζητά από φοιτητή 1 εκατ. ευρώ!

Άλλη μια υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Θ. Πάγκαλο προκαλεί αίσθηση. Ο ...αστείρευτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με αγωγή σε βάρος 26χρονου φοιτητή απαιτεί απ` αυτόν 1.000.000 ευρώ! Η ιστορία σχετίζεται με τις περσινές δημοτικές εκλογές, όταν ο 26χρονος φοιτητής και η σύζυγος του κ. Πάγκαλου, Χριστίνα Χριστοφάκη, είχαν θέσει υποψηφιότητα στο Δήμο Σαρωνικού (χωρίς να εκλεγούν). Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο φοιτητής Ευάγγελος Μυτιληναίος δημοσίευσε ένα άρθρο, στο οποίο «δείχνοντας» τον κ. Πάγκαλο και τη σύζυγό του ανέφερε: "Κάποιοι λιγουρεύονται να βγάλουν εκατομμύρια από την εκμετάλλευση των παραλιών (...) με το να τις κλείσουν, ώστε να μπορέσουν να γίνουν μετά ξενοδοχειάρες με τις δικές τους παραλίες". Ο κ. Πάγκαλος, στην αγωγή του εναντίον του φοιτητή καταθέτει ότι "ουδέποτε σκέφθηκα αλλά ούτε και επεδίωξα να προκαλέσω με τη συμπεριφορά μου, τόσο στην ιδιωτική μου ζωή όσο και στην Πολιτική, τον Ελληνικό λαό δίνοντας αφορμή για σχόλια και κριτική".
Όχι, το "μαζί τα φάγαμε" και το "κοπρίτες" δεν είναι πρόκληση!

Ερώτηση Παραστατίδη κι άλλων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, γι` αγροτικά

O Βουλευτής Κιλκίς Θ. Παραστατίδης συνυπέγραψε μαζί με άλλους βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδη, με θέμα την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 για ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Η ερώτηση έχει σχέση με τα Μέτρα, "Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες", "Στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων" και "Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων". Μέτρα, που έχουν προκηρυχθεί με καταληκτική ημερομηνία την 1 Νοεμβρίου 2010, και που για την Περιφέρεια της Κ. Μακεδονίας η δημόσια δαπάνη τους ανέρχεται σε 25,5 εκατομμύρια ευρώ.

Συνελήφθησαν Πακιστανός και Ινδός για μεταφορά 5 λαθρομεταναστών

Συνελήφθησαν χθες (Παρασκευή) το βράδυ, λίγο μετά την είσοδό τους στη χώρα μας απ` τους Ευζώνους, ένας 50χρονος Πακιστανός και ένας 31χρονος Ινδός, επειδή μετέφεραν 5 λαθρομετανάστες. 

Αφιερωμένος εξαιρετικά!

Ο δίσκος του μήνα!

Εγκαινιάζεται απ` τη Δευτέρα η φοροκάρτα, αλλά ...

Από αύριο Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, οι τράπεζες θα πρέπει να διαθέτουν δωρεάν τη «φοροκάρτα» σε όσους επιθυμούν να την αποκτήσουν για να καταγράφουν σε αυτήν την αξία των αποδείξεων από τις αγορές τους. Η φοροκάρτα θα είναι σαν μια πιστωτική κάρτα, αλλά δε θα περιλαμβάνει προσωπικά στοιχεία. Για να ενεργοποιηθεί, ο κάτοχός της θα πρέπει να στείλει SMS στον αριθμό 54053 της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών (ΑΦΜ, κενό και ο κωδικός), είτε με διαδικασία μέσω διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://link.minfin.gr/karta.

Τα sms για το χαράτσι των ακινήτων πάνε αλλού κι όχι στο υπουργείο!

Στην αρχή είπαν ότι όσοι δικαιούνται να εξαιρεθούν από το τέλος ακινήτων, είτε να φορολογηθούν με τον χαμηλό συντελεστή 0,5 ευρώ, μπορούν να στείλουν sms στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Ωστόσο, μονάχα εκεί δεν καταλήγουν πολλά απ` τα μηνύματα που αποστέλονται! Κι αυτό επειδή - πέρα απ` τα λάθη στην αποστολή - τον ίδιο πενταψήφιο αριθμό για τη λήψη μηνυμάτων κατέχουν άλλοι δύο συνδρομητές! Τώρα, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το θέμα προκειμένου να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος!
Θυμίζουμε ότι όσοι δικαιούνται εξαίρεση από το τέλος ή μειωμένο συντελεστή, πρέπει ως αύριο Κυριακή 2 Οκτωβρίου να στείλουν sms στον αριθμό 54160 αναγράφοντας ΕΤΑ, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τους και τον αριθμό παροχής ρεύματος από τη ΔΕΗ, αφήνοντας κενό ανάμεσα στα δύο τελευταία.

Πρόγραμμα ενίσχυσης για καπνοπαραγωγούς

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επαναπροκηρύσσει το πρόγραμμα για την ενίσχυση του κλάδου της καπνοπαραγωγής και καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν σχετική αίτηση ως τις 27 Οκτωβρίου. Στόχος του μέτρου, το οποίο αφορά καπνοπαραγωγικές περιοχές σαν το νομό μας, είναι η προσαρμογή των εκμεταλλεύσεων καπνού που πλήττονται από τη μεταρρύθμιση Κοινής Οργάνωσης Αγοράς και η αναδιάρθρωση των οικονομικών τους δραστηριοτήτων εντός και εκτός γεωργίας, μέσω μεταβατικής στήριξης για τα έτη 2011, 2012 και 2013. Δικαιούχοι του μέτρου είναι γεωργοί, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, των οποίων η έδρα της γεωργικής τους εκμετάλλευσης βρίσκεται εντός καπνοπαραγωγικής περιοχής.

Δώσαν παράταση για την "εισφορά αλληλεγγύης"

Το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση μέχρι τις 6 Οκτωβρίου για την καταβολή της πρώτης δόσης της εισφοράς αλληλεγγύης (τέλος επιτηδεύματος και εισφορά των τεκμηρίων). Με την παράταση όσοι απ` τους φορολογούμενους δεν κατέβαλαν τη δόση, μπορούν να το κάνουν έως τη λήξη της νέας προθεσμίας, χωρίς να επιβαρυνθούν με την προσαύξηση του 1% τον μήνα.
Να θυμίσουμε ότι αν η καταβολή γίνει εφάπαξ ο φορολογούμενος δικαιούται έκπτωση 5%. Αλλιώς, το χαράτσι μπορεί να καταβληθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις, η κάθε μία από την οποία δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη των 300 ευρώ. Πάντως, αρκετοί φορολογούμενοι δεν έχουν παραλάβει έως τώρα το εκκαθαριστικό. Αυτοί, εφόσον το παραλάβουν εντός του Οκτωβρίου, θα πρέπει να πληρώσουν ως το τέλος Οκτωβρίου.
Σιγά, που δεν θα `διναν παράταση!

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

...και καλό μήνα!

Αύξηση μέχρι 600% σε φόρο!

Με αυξήσεις Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών μέχρι 600% θα επιβαρυνθούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, λόγω της μείωσης κατά 3.000 ευρώ του αφορολόγητου ορίου. Παράλληλα, οι εν λόγω φόροι, που θα παρακρατούνται από τις αποδοχές των μισθωτών ηλικίας άνω των 30 ετών και των συνταξιούχων ηλικίας μέχρι 65 ετών, αναμένεται πάλι να αυξηθούν σημαντικά τους προσεχείς μήνες.
Το Υπουργείο Οικονομικών θα εκδώσει αναλυτική εγκύκλιο εντός των επομένων εβδομάδων, με τον νέο τρόπο υπολογισμού του ΦΜΥ. Σύμφωνα μ` αυτόν, το βασικό αφορολόγητο όριο εισοδήματος θα είναι μειωμένο από τα 8.000 στα 5.000 ευρώ, ενώ το τμήμα του εισοδήματος από τα 5.000 έως τα 8.000 ευρώ θα επιβαρύνεται με φόρο 10%.
Άντε, σε καλή μεριά κι αυτά!

Κίνηση πολιτών επανασυνδέει το κομμένο ρεύμα!

Μια προσφάτως συσταθείσα κίνηση πολιτών της Βέροιας επανασυνδέει το ηλεκτρικό ρεύμα σε σπίτια που το έκοψε η ΔΕΗ επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν το πλήρωσαν λόγω οικονομικής ανυμπόριας! Η κίνηση ονομάζεται “Κοινωνική αλληλεγγύη - Επανασυνδέουμε το ηλεκτρικό ρεύμα” και έκανε την πρώτη επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος σε οικογένεια της Βέροιας, η οποία είναι ανήμπορη να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Επίσης, επανασύνδεσε το ρεύμα σε μια άρρωστη ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία “χρήζει άμεσης βοήθειας και δεν είναι δυνατόν να μην της παρέχεται το κοινωνικό αγαθό της ηλεκτροδότησης”, όπως τόνισαν τα μέλη της κίνησης.