Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Με τους δικούς μας Infidelity ανοίγουν οι James!

Την πολυαναμενόμενη συναυλία των JAMES στην Θεσσαλονίκη θα ανοίξει το γνωστό συγκρότημα από το Κιλκίς "INFIDELITY" την ερχόμενη Τρίτη 4 Οκτωβριου στο ΙΒΑΝΩΦΕΙΟ (γήπεδο μπάσκετ Ηρακλή). Οι "INFIDELITY" που έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως μια από τις καλύτερες alternative/indie εγχώριες μπάντες, κατόρθωσαν να ξεχωρίσουν ανάμεσα από 100 συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα. Την επιλογή για το opening act της συναυλίας την έκαναν οι ίδιοι οι JAMES. Πρόκειται σαφώς για μια πολύ σημαντική επιτυχία, που έρχεται να επιβεβαιώσει την σκληρή δουλειά αλλά και τη δυναμική που αποκτά το πενταμελές τοπικό συγκρότημα. Μπράβο παιδιά!
Οι Infidelity θα ανέβουν στην σκηνή στις 21.00 και οι James στις 22.00, ενώ οι πόρτες του Ιβανώφειου θα ανοίξουν στις 19.00.

Ε, ρε γλέντια και φέτος στο Φεστιβάλ!

Από σήμερα Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου η πόλη του Κιλκίς φοράει και πάλι τα γιορτινά της! Το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας είναι και πάλι εδώ. Και κάθε άλλο παρά "γουρσούζικο" φαίνεται πως θα `ναι, τώρα που μπαίνει σε μια νέα περίοδό του, με τον Δήμο του Κιλκίς ακόμα πιο μεγάλον.
Σίγουρα, η καθιέρωση του κορυφαίου, για όλο το νομό κι όχι μόνο για τη πρωτεύουσά του, αυτού πολιτιστικού θεσμού, πριν 13 χρόνια, προσέδωσε μια άλλη αίγλη στην ακριτική μας πόλη, φέρνοντάς την σ` επαφή με σημεία σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Τα διεθνή καλλιτεχνικά σχήματα που φιλοξενούμε κάθε φθινόπωρο, αναδεικνύονται στη συνέχεια σε "πρεσβευτές καλής θέλησης" για τον τόπο μας. Κάτι που ειδικά στις μέρες μας το `χουμε ιδιαίτερη ανάγκη, έτσι για ν` ανέβει κομματάκι η αυτοπεποίθησή μας, μια που κάποιοι βάλθηκαν να την ισοπεδώσουν!

Εκφράζει αγανάκτηση ο Φιλοζωικός και δίνει διευκρινήσεις

Ανακοίνωση μ` αφορμή σχόλια που δημοσιεύτηκαν στον ηλεκτρονικό τύπο (πολλά απ` αυτά στο gnomikilkis.gr), ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς δίνει διευκρινήσεις για χρηματική ενίσχυση που έλαβε κι εκφράζει την αγανάκτησή του για "απρόκλητη και αναιτιολόγητη επίθεση" σε βάρος του. Παράλληλα, απειλεί με προσφυγή στις δικαστικές αρχές. 
Η ανακοίνωση του συλλόγου έχει ως εξής: 
"Με αφορμή αναληθή, κακοήθη και συκοφαντικά δημοσιεύματα, που πρόσφατα αναρτήθηκαν στον ηλεκτρονικό τύπο και αφορούσαν στο ποσό και τη διαχείριση χρηματικής ενίσχυσης, που έλαβε ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Κιλκίς, νιώθουμε την υποχρέωση προς τα μέλη, τους φίλους και την τοπική κοινωνία του Κιλκίς, να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας, γι’αυτήν την απρόκλητη και αναιτιολόγητη επίθεση και να εκθέσουμε τα ακόλουθα προς αποκατάσταση της αλήθειας:

Συνεδριάζει την ερχόμενη Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς

Συνεδριάζει την ερχόμενη Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, στις 7 μμ, το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΙΛΚΙΣ, που θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα, με τα εξής θέματα:

Σύλληψη 34χρονου Βούλγαρου για μαστροπεία

Συνελήφθη χθες (Παρασκευή) το πρωί στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, ένας Βούλγαρος 34 ετών για μαστροπεία. Η σύλληψη έγινε έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, ότι ο αλλοδαπός προάγει κατ’ επάγγελμα σε πορνεία αλλοδαπή γυναίκα. Η Αστυνομία σχεδίασε επιχείρηση σε δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου μία 19χρονη από τη Βουλγαρία, εκδίδονταν έναντι 50 ευρώ.

Αλλαγή ωραρίου στη ΔΕΗ από Δευτέρα

Από τις 8:15 έως τις 13:45 θα μας εξυπηρετούν απ` την ερχόμενη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου τα ταμεία της ΔΕΗ. Όσο για τις συνδέσεις και την τεχνική εξυπηρέτηση, τα συνεργεία της Επιχείρησης θα εργάζονται καθημερινά από τις 8:15 έως τις 14:30. Το ωράριο των υπηρεσιών της ΔΕΗ αλλάζει προκειμένου να εναρμονιστεί με τα αντίστοιχα των λοιπών φορέων και οργανισμών.
Εντάξει, μας εξυπηρετούσαν μέχρι τις 1.30 το μεσημέρι (στα ταμεία), τώρα το παρατείνουν για ένα τέταρτο!

Στο στόχαστρο του εισαγγελέα καταληψίες σχολείων αλλά και γονείς!

Χθεσινή εισαγγελική εγκύκλιος γνωστοποιεί ότι θα μπαίνουν στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις σχολείων, εξωσχολικοί παράγοντες που θεωρούνται υπαίτιοι για την πρόκληση υλικών ζημιών στα υπό κατάληψη σχολεία, αλλά και γονείς μαθητών, οι οποίοι απειλούνται με δίωξη για παραμέληση της εποπτείας των παιδιών τους! Σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο, διευθυντές και καθηγητές των σχολείων θα μετατρέπονται σε μάρτυρες κατηγορίας των καταληψιών, καθότι «κατά κανόνα γνωρίζουν την ταυτότητα όσων πρωταγωνιστούν στις καταλήψεις»!

Πρώτο "λουκέτο" σε ΤΕΙ λόγω έλλειψης καθηγητών

Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας αντιμετωπίζει το ΤΕΙ του Κιλκίς λόγω της μείωσης του ωρομίσθιου προσωπικού σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Τριτοθάθμιας Εκπαίδευσης, που φτάνει φέτος έως και 73%! Πανεπιστημιακοί και καθηγητές των ΤΕΙ υπογραμμίζουν ότι οι φετινές πιστώσεις για συμβασιούχους διδάσκοντες δεν είναι δυνατόν να καλύψουν τις ανάγκες διδασκαλίας. Ειδικά στα ΤΕΙ, το πρόβλημα είναι τεράστιο. Γι` αυτό και το ΤΕΙ Κρήτης αποφάσισε να βάλει «λουκέτο» για μια εβδομάδα.

Αντισυνταγματική η εργασιακή εφεδρεία;

Χθες Πέμπτη εγκρίθηκε το νέο μισθολόγιο στο Υπουργικό Συμβούλιο, και μεθαύριο Κυριακή καλούνται να εγκρίνουν και την "εργασιακή εφεδρεία", την ώρα που διατυπώνεται η άποψη ότι υπάρχουν συνταγματικά κολλήματα για την εφαρμογή της. Γι` αυτό κι ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να συσταθεί διυπουργική επιτροπή η οποία θα εξετάσει το θέμα.
Όπως δημοσιεύτηκε στο ΒΗΜΑ, εξετάζονται τρία σενάρια για την εργασιακή εφεδρεία:

Κίνημα "Δεν Πληρώνω" και στο ΠΑΣΟΚ!

Κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" εκδηλώνεται σε κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος! Μετά τον Θ. Πάγκαλο, που είπε - έστω κι αν η δήλωση προκάλεσε μειδιάματα - ότι δεν μπορεί να πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα, ήλθε και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος επίσης δήλωσε την απροθυμία του να πληρώσει το ειδικό τέλος που επέβαλε η κυβέρνηση.
Ο κ. Παναγιωτακόπουλος εκφράζει την άποψη ότι το τέλος επί των ακινήτων είναι αυθαίρετο και άδικο, ενώ θέτει το ερώτημα εάν η μη πληρωμή του θα βοηθούσε το οικονομικό επιτελείο να ασχοληθεί με το πραγματικό πρόβλημα της οικονομίας, που είναι η φοροδιαφυγή.

Κατασχέσεις μισθών και συντάξεων για όσους χρωστάνε

Ιδού τι άλλο σοφίστηκαν: Σε κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, μέχρι 25% το μήνα, θα προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών, όταν υπάρχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο! Το μέτρο θα αφορά και χρέη από τις έκτακτες εισφορές, τις οποίες δε θα πληρώνουν ορισμένοι φορολογούμενοι. Για να αποφύγουν οι οφειλέτες τις κατασχέσεις, θα πρέπει να κάνουν στην Εφορία ρύθμιση των χρεών τους με μηνιαίες δόσεις.
Απ` τη πλευρά του υπουργείου διευκρινίζονταν ότι το μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωση που οι οφειλέτες έχουν αγνοήσει τις συνεχείς υπενθυμίσεις της Εφορίας και δεν έχουν μπει ποτέ σε κάποια ρύθμιση.
Εκτός των κατασχέσεων μισθών και συντάξεων, οι οφειλέτες του Δημοσίου θα υφίστανται και άλλα μέτρα, όπως είναι το αυτόφωρο (αν οι οφειλές τους υπερβαίνουν τα 5.000 ευρώ) και οι κατασχέσεις κινητών ή ακινήτων περιουσιακών στοιχείων. Εξ` άλλου, τα χρέη θα τα διεκδικεί η Εφορία και από συζύγους, συνεταίρους και άλλα συνυπόχρεα άτομα.
Τελικά, το ρεπερτόριό τους είναι ανεξάντλητο!

Επιστολή δέκα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τα ταξί

Δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν με επιστολή τους προς τον υπουργό Υποδομών, Γ. Ραγκούση, τη διαφωνία τους για την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί. Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές θέτουν θέμα αντισυνταγματικότητας για τη ρύθμιση που αφορά τη μεταβίβαση της άδειας στο κράτος, προτείνουν να ληφθούν υπόψη τα πληθυσμιακά κριτήρια και καλούν τον κ. Ραγκούση να ξεκινήσει διάλογο με τους ιδιοκτήτες ταξί, τονίζοντας ότι θεωρούν αυτονόητο πως "δε θα πρέπει να εκδοθεί νέα άδεια ταξί, προτού συμπληρωθούν έξι μήνες από την ψήφιση του σχετικού νόμου».
Μεταξύ αυτών που υπογράφουν την επιστολή μην ψάχνεται για τους δικούς μας, "διαφωνούντες" είναι οι Δημήτρης Παπουτσής, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Βασιλική Τσόνογλου, Μιχάλης Κατρίνης, Ευτύχιος Δαμιανάκης, Σπύρος Μοσχόπουλος, Γιώργος Παπαμανώλης, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Αθανάσιος Γικόνογλου και Γιώργος Αρβανιτίδης.

Για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας!

Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε, κύριοι! Τώρα παντού χτυπούν κάρτες. Όπως π.χ. στον Δήμο Παιονίας. Όπου, για κάποιους το μέτρο καταργήθηκε μια βδομάδα μετά την εφαρμογή του!

Το "κούρεμα" απ` το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο

Το νέο μισθολόγιο, που εγκρίθηκε χτες από το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή, προβλέπει μείωση μισθών έως και 1.600 ευρώ το μήνα και ανώτατο όριο συνολικών αμοιβών μέχρι 2.700 ευρώ (2.200 βασικός συν τα επιδόματα).
Για τα επιδόματα, να σημειωθεί ότι καταργούνται όλα πλην του «οικογενειακού» και του «ειδικών συνθηκών», ενώ δημιουργούνται δύο νέα, αυτά της «θέσης ευθύνης» (θα το λαμβάνουν μόνο οι προϊστάμενοι) και της «αποδοτικότητας» (θα καταβάλλεται μόνο στα τμήματα που αποδίδουν).