Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Μεγάλες προσφορές των επίπλων γραφείου ΣΙΓΜΑ


Μία πρόταση μες στις πολλές

Του Κώστα Μηναρετζή

Περίμενα να κατακάτσει ο κουρνιαχτός, για να γράψω κι εγώ κάποιες απόψεις γύρω από τα οικονομικά προβλήματα που ήταν ολοφάνερο ότι έρχονταν με μεγάλη ταχύτητα και στον αθλητισμό. Μέσα σ’ αυτήν τη λαίλαπα των εξοντωτικών μέτρων κατά πάντων, θα φάνταζε το λιγότερο αστείο να μη συμπεριληφθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, ο οποίος εξαρτάται αποκλειστικά από την κρατική επιχορήγηση.

Το να λέμε τώρα ότι είναι υπεράριθμοι και υψηλόμισθοι οι υπάλληλοι του ΣΕΓΑΣ, ή ότι δεν έχουν αντικείμενο οι διάφορες επιτροπές, ή ότι είναι πολυτέλεια να έχουμε τόσους ομοσπονδιακούς και σωματειακούς προπονητές κλπ., νομίζω πως δεν βγάζει πουθενά.

ΑΔΕΔΥ ΚΙΛΚΙΣ: Όλοι στην απεργία της 5ης Οκτωβρίου

"Η Κυβέρνηση, υποταγμένη στα συμφέροντα των τραπεζιτών, του μεγάλου κεφαλαίου και των κερδοσκόπων, σαρώνει κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων και της Κοινωνίας. Εκφοβίζει, απειλεί και εκβιάζει, με στόχο την υποταγή όλων μας στην πολιτική της, μας απειλεί ακόμα και με μη καταβολή μισθών και συντάξεων."
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Νομαρχιακό Τμήμα Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ, καλώντας τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στην απεργία της 5ης Οκτωβρίου, καθώς και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στο Εργατικό Κέντρο, στις 11 πμ. Στην ανακοίνωση τονίζονται ακόμα τα εξής:

Εργατικό Κέντρο Κιλκίς: Ουκ αν λάβεις παρα του μη έχοντος!

"Δεν έχουμε να πληρώσουμε την έκτακτη εισφορά εισοδήματος", λέει σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, προτρέποντας τους εργαζόμενους να καταθέσουν στην Εφορία επιστολή – δήλωση αδυναμίας. Παραθέτει, μάλιστα, και υπόδειγμα της εν λόγω δήλωσης.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του ΕΚΚ έχει ως εξής:

Στάση Εργασίας σήμερα, στα δημόσια νοσοκομεία

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτυρόμενοι για την εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο. Η στάση πραγματοποιείται από τις 11 πμ μέχρι τις 3 μμ.
Αυτήν την οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία της Βορ. Ελλάδας πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, έξω από τα γραφεία τη Περιφερειακής Διεύθυνσης Υγείας.

Προς δικαιούχους: Στείλτε sms για να γλυτώσετε το χαράτσι

Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου για το τέλος ακίνητης περιουσίας, όσοι δικαιούνται μειωμένου τέλους ή απαλλαγής, πρέπει να στείλουν γραπτό μήνυμα στον αριθμό 54160 αναγράφοντας: ΕΤΑ, τον ΑΦΜ τους και τον αριθμό της παροχής ρεύματος, μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, και το υπουργείο θα απαντήσει αν η αίτηση έγινε δεκτή ή όχι.

Βρέθηκαν λεφτά για το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Με 52,9 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους (πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων) και 60 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ (επιχειρησιακό πρόγραμμα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού), φαίνεται ότι το σημαντικότερο πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής, το "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ", θα συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα, στα πλαίσια των δήμων. 
Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, το πρόγραμμα "αποτελεί μία από τις κρίσιμες προτεραιότητες της κυβέρνησης". Ωστόσο, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν αύριο την 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν μετά από απόφαση της ΠΟΕ - ΟΤΑ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει αναλάβει μέχρι σήμερα καμία δέσμευση σχετικά με το μέλλον των προνοιακών δομών και το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων σε αυτές.

Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς: Ναι στη δήλωση επιφύλαξης για τα χαράτσια

O Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς  υιοθέτησε την σύσταση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και προτείνει στα μέλη του, όταν θα καταβάλλουν την έκτακτη εισφορά (το τέλος επιτηδεύματος), να συνυποβάλλουν προς τις Δ.Ο.Υ. μαζί με την πρώτη δόση και σχετική ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. Επίσης, για το τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, η ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ να υποβάλλεται προς το Ελληνικό Δημόσιο μέσω της ΔΕΗ. 

19χρονη εγκατέλειψε το βρέφος της και συνελήφθη για κλοπή!

Συνελήφθησαν σήμερα Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Παλαιό Γυναικόκαστρο, από αστυνομικούς του Α. Τ. Μαυρονερίου, ένας ημεδαπός 28 και μία ημεδαπή 19 ετών, διότι σε έλεγχο του Ι.Χ. αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας του πατέρα της 19χρονης, βρέθηκαν μια μονόκαννη κυνηγετική καραμπίνα και διάφορες ηλεκτρικές συσκευές που είχαν αφαιρέσει από την οικία 57χρονου από το Βακούφι Κιλκίς. Επίσης κατείχαν τρεις κροτίδες και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία. Τα κλαπέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα. Επίσης από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η 19χρονη εγκατέλειψε χθες (Τετάρτη) το βράδυ, το ενός έτους ανήλικο παιδί της σε γειτόνισσά της, προφασιζόμενη αναζήτηση του συζύγου της, χωρίς να επιστρέψει.

Θετική κίνηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ

Σωστή η κίνηση και οφείλουμε να την επικροτήσουμε: Οι βουλευτές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ κοινοποίησαν μ` επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής την απόφασή τους να παραιτηθούν απ` τις αποζημιώσεις για συμμετοχή σε επιτροπές. Την επιστολή υπέγραψαν οι βουλευτές Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.
Θα πείτε, με την συγκεκριμένη παραίτηση επιτυγχάνεται η "αντιστοίχηση στις συνθήκες λιτότητας των Ελλήνων πολιτών'", όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ; Όχι, βέβαια, γιατί τα βουλευτικά προνόμια είναι αμέτρητα! Ωστόσο, είναι μια θετική κίνηση, και περιμένουμε να δούμε αν θα βρει μιμητές κι από βουλευτές άλλων κομμάτων...

Ομιλία Μιχ. Χαραλαμπίδη στο Κιλκίς για το ποντιακό ζήτημα

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ, θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, ομιλία- παρουσίαση από τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη, του νέου βιβλίου του με τίτλο  ΤΟ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΕΝΩΝΕΙ. ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΒΑΡΒΑΡΙΖΕΙ. (ΠΟΝΤΟΣ, Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΙΑΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ). 
Την εκδήλωση πραγματοποιούν οι "Αργοναύτες" και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Σάντας, με τη συμπαράσταση και συνεργασία όλων των ποντιακών συλλόγων του νομού, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων που θα περιλαμβάνουν ομιλίες- διαλέξεις για το Ποντιακό Ζήτημα και όχι μόνο.

Εργαζόμενοι κατέλαβαν το Οικονομικών και άλλα υπουργεία

Υπό κατάληψη τελεί από σήμερα το πρωί το υπουργείο Οικονομικών, καθώς οι υπάλληλοι του υπουργείου θέλουν να εμποδίσουν την τρόικα να έχει συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, διαμαρτυρόμενοι έτσι στα μέτρα της εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου. Στόχος των εργαζομένων είναι να παραμείνουν εκεί τουλάχιστον επί 48 ώρες.
Παράλληλα, ομοσπονδίες και σύλλογοι εργαζομένων πραγματοποιούν σήμερα καταλήψεις και στα υπουργεία Εσωτερικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Δικαιοσύνης, Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας, Περιβάλλοντος και Γεωργίας, καθώς και το Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Επίσης, στα υπόλοιπα Υπουργεία οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συνελεύσεις για να λάβουν κι αυτοί απόφαση καταλήψεων.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

- Πω, πω, το ξέχασα, πρέπει να συλλάβω τον Πάγκαλο!

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Του Δημήτρη, από τα ΝΕΑ

Το ΓΝΩΜΗκό της ημέρας

Η μόνη αξία των οικονομικών προβλέψεων είναι ότι κάνουν την αστρολογία να φαίνεται αξιόπιστη.Τζων Κένεθ Γκαλμπρέιθ , 1908-2006, Καναδός οικονομολόγος
Τζων Κέννεθ 

Πήραν πίσω το μέτρο για αποδείξεις!

- Έλα πίσω "μέτρο"!
Ένα όλο κι όλο μέτρο για την φοροδιαφυγή και για την ενδεχόμενη ανακούφιση πολιτών είπαν ότι θα πάρουν, κι αυτό το αναίρεσαν "πριν αλέκτωρ λαλεί σαι τρεις"! Πράγματι, ο Ευ. Βενιζέλος πήρε πίσω το μέτρο που εξήγγειλε προχθές περί αποτελεσματικής αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, μέσω της αύξησης του ποσοστού του ετήσιου εισοδήματος που θα πρέπει να καλύπτουν με αποδείξεις οι φορολογούμενοι. Κι αυτό επειδή, λέει, δεν υπάρχει σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής των απλών καθημερινών συναλλαγών!