Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Τη νέα στήλη ΑΤΖΕΝΤΑ καθιερώνει η gnοmikilkis.gr

Δείτε τη νέα στήλη που εγκαινιάζουμε σήμερα με την ΑΤΖΕΝΤΑ  των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων στο νομό μας. Η στήλη υπάρχει στα δεξιά της σελίδας, κάτω ακριβώς απ` αυτήν των δημοφιλέστερων αναρτήσεων του 7ημέρου. Πιστεύουμε ότι θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη στους επισκέπτες της gnοmikilkis.gr, αφού θα τους βοηθάει στον προγραμματισμό τους για συμμετοχή στα δρώμενα της τοπικής μας κοινωνίας.

Σεμινάριο Multi Pilates

Στα πλαίσια της All Sports Show Fashion, που διεξάγεται στην Αθήνα κάθε χρόνο, εκπαιδευτές του Kinesis gym, Αντώνης Γιαννακίδης  και Παναγιώτης  Μαυρογενίδης παρακολούθησαν σημαντικά σεμινάρια pilates και yoga. 
Σ’ ένα από αυτά τα σεμινάρια δίδαξε η γνωστή γυμνάστρια της πρωινής εκπομπής «Elatte» του Αντ1 Μάντη Περσάκη, με την οποία συζητήθηκε συνεργασία της με το Kinesis gym ώστε να διδάσκεται το νέο αυτό πρόγραμμα στο Κιλκίς και, πράγματι, αναμένεται εκπαιδευτικό σεμινάριό της για παρουσίαση του προγράμματος.

Συμβασιούχοι του "Βοήθεια στο Σπίτι" κατέλαβαν το Δημαρχείο Κιλκίς

Συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο Κιλκίς πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα κοινωνικά προγράμματα (“Βοήθεια στο Σπίτι”) του Δήμου Κιλκίς. Με τη στήριξη της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε αυτήν την κινητοποίηση με αφορμή τη λήξη της σύμβασής τους στις 31-12-2011, μετά από 10 χρόνια συνεχούς εργασίας.

Παραμυθοπαιχνιδίσματα τον Οκτώβριο στην Αξιούπολη

Εκδηλώσεις με τίτλο ΠΑΡΑΜΥΘΟΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ θα διοργανώνονται κάθε Τετάρτη του Οκτωβρίου (5, 12, 19 και 26), στις 6 - 7.30 μμ, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Αξιούπολης "Δημ. Οικονόμου". Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2343032895.

Έναρξη λειτουργίας του 2ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Κιλκίς


Το περασμένο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε την λειτουργία του, το 2ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Κιλκίς, με τον καθιερωμένο αγιασμό που τέλεσε ο αρχιμανδρίτης π. Απόστολος. Λυκόπουλα, Πρόσκοποι, Ανιχνευτές και βαθμοφόροι, με έντονες τις αναμνήσεις από την κατασκήνωση της Ιερισσού αλλά και την μεγάλη δράση στην Καλαμπάκα-Όλυμπο ξεκινούν και πάλι τις συγκεντρώσεις τους, με την ευχή να ζήσουν ακόμη πιο ωραίες δράσεις.

Οι εκδηλώσεις για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» στο Κιλκίς

Πολλοί ήταν οι Κιλκισιώτες, μικροί και μεγάλοι, που απόλαυσαν ποικιλοτρόπως την βόλτα τους στο κέντρο της πόλης, το απόγευμα της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου, μετά από πρόσκληση του Δήμου Κιλκίς, ο οποίος συμμετέχοντας στον εορτασμό της “Ευρωπαϊκής ημέρας χωρίς αυτοκίνητο”, διοργάνωσε εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ και τη Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς.
Οι δράσεις (δείτε φωτογραφίες) έλαβαν χώρα στην 21η Ιουνίου, η οποία με απόφαση του δημάρχου, Ευ. Μπαλάσκα, έμεινε κλειστή 
για τα οχήματα στις 6-9 μμ,  από το ύψος των φαναριών των ταξί έως τη διασταύρωσή της με τη Βενιζέλου.

Η νέα Οδηγική χρονιά ξεκινάει!

Αν είσαι κορίτσι ή αγόρι ηλικίας 5-17 χρόνων, έχεις όρεξη για δράση, περιπέτεια και ομαδική ζωή, τότε έλα μαζί μας την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στις 11:00, στην Εστία μας (οδός Μεσημβρίας - Γ. Αργυρίου γωνία) για να γνωριστούμε μέσα από το παιχνίδι και γίνε μέλος ενός Κλάδου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Πληροφορίες/εγγραφές, στο τηλ.: 6974 363 973 (Κατερίνα Βαρδάκα/ έφορος).

Έτοιμη η Ύαινα του Κιλκίς για την Παλαιοντολογική Έκθεση

Στο πλαίσιο της 76ης ΔΕΘ έγινε παρουσίαση ομοιωμάτων δεινοσαύρων από το «Πάρκο δεινοσαύρων και το Μουσείο του Μαμούθ» στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Ένα από τα εντυπωσιακά εκθέματα ήταν κι η αναπαράσταση της στικτής ύαινας που απολιθώματά της βρέθηκαν στο σπήλαιο του Κιλκίς.
Ο Βασίλης Μιχαηλίδης ετοίμασε στο εργαστήριό του την αναπαράσταση σε φυσικό μέγεθος, της ύαινας του Κιλκίς, η οποία μελλοντικά θα εκτεθεί στη μόνιμη Παλαιοντολογική Έκθεση, που πρόκειται να δημιουργηθεί πολύ σύντομα κοντά στο Σπήλαιο υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς.

Σύγκρουση ιδιοκτητών - επαγγελματιών για τα ενοίκια

Σε ενοίκια 6 μηνών κατά μέσο όρο ανέρχονται τα οφειλόμενα μισθώματα επαγγελματικών χώρων, λόγω των δυσκολιών που βιώνουν οι επαγγελματίες. Από την άλλη οι ιδιοκτήτες εκφράζουν τα παράπονά τους γι` αυτήν την καθυστέρηση, τονίζοντας ότι καλούνται να καταβάλουν τα χαράτσια των ακινήτων χωρίς να εισπράττουν τα νοίκια τους.

Πως μπορούν σύλλογοι να χρησιμοποιούν σχολικούς χώρους


Η Σχολική Επιτροπή Β’Θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς ανακοινώνει ότι όσοι σύλλογοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν για τις ανάγκες τους σχολικούς χώρους (Γυμναστήρια, αίθουσες κ.λ.π) μπορούν να το γνωστοποιήσουν με αίτηση μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου.
Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται στις σχολικές μονάδες (στα γραφεία των διευθυντών).
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Πλειστηριασμοί απειλούν πάντα πλήθος ακινήτων

Ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί συντοπίτες μας έχει να κάνει με ακίνητά τους που βρίσκονται υπό την απειλή πλειστηριασμού. Μάλιστα, τα μισά σχεδόν απ` αυτά αφορούν πρώτες κατοικίες, νέων κυρίως ζευγαριών. Πρόκειται για ακίνητα των οποίων οι πλειστηριασμοί είναι παγωμένοι εδώ και δυο χρόνια, αλλά που σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα της Αθήνας ΗΜΕΡΗΣΙΑ, έχουν ήδη εκδοθεί γι` αυτά διαταγές πληρωμής και έχουν συνταχθεί οι κατασχετήριες εκθέσεις.
Οι πλειστηριασμοί είναι παγωμένοι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, και σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, αναμένεται κορύφωση των κατασχετηρίων στα τέλη του 2012. Μια άνοδος, που αναμένεται να φτάσει στο 400%!

15χρονος κλέφτης παντοπωλείου στη Γουμένισσα

Δεκαπεντάχρονος έκλεψε το ποσό των 110 ευρώ από παντοπωλείο, το περασμένο Σάββατο, στη Γουμένισσα. Το συμβάν κατήγγειλε στην Αστυνομία ο 67χρονος ιδιοκτήτης του παντοπωλείου, με αποτέλεσμα αστυνομικοί του Τμήματος της Γουμένισσας να συλλάβουν τον 15χρονο, ο οποίος οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της περιοχής.

Συμπεράσματα-σοκ για μεροκάματα - ανεργία

Σοκ προκαλούν τα συμπεράσματα που βγαίνουν από έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Πράγματι, η ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου δείχνει ότι:
- Οι μειώσεις στις αμοιβές των εργαζομένων ξεπερνούν το 20%.
- Η αγοραστική δύναμη των μέσων μισθών έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 2001, ενώ των κατώτατων μισθών στο 1984.
- Μέσα σε μια διετία χάθηκε το 50% της αγοραστικής δύναμης των μισθών που είχε συσσωρευτεί σε μία δεκαετία. Έτσι, στο τέλος του 2011 η αγοραστική δύναμη του μέσου μισθού θα έχει υποχωρήσει στα επίπεδα του 2001.

Το σίγουρο καρέ της ΝΔ: Συμπιλίδης-Τσιτουρίδης-Γεωργαντάς-Πασσαλίδης

Εδώ και πολύ καιρό η ΝΔ δηλώνει πανέτοιμη για εκλογές, την ώρα που οι επιτελείς του Αντ. Σαμαρά καταλήγουν και στις λίστες των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων. Και για όσους αγωνιούν για το νομό μας, σίγουρος υποψήφιος θα πρέπει να θεωρείται ο Γ. Συμπιλίδης, σχεδόν σίγουρος ο Σ. Τσιτουρίδης και βέβαιοι οι Γ. Γεωργαντάς - Θ. Πασσαλίδης. Ειδικά για τον κ. Τσιτουρίδη, η επανάκαμψή του είναι πλέον φανερή κι απ` τις ανακοινώσεις - δηλώσεις, που κάνει τελευταία. 
Οπότε τώρα ψάχνουμε για τον πέμπτο ή μάλλον για την πέμπτη...

Αύριο η ψηφοφορία στη Βουλή για το χαράτσι στα ακίνητα

Αύριο Τρίτη πραγματοποιείται η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για το τέλος στα ακίνητα, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στους κυβερνητικούς βουλευτές, κάποιοι απ` τους οποίους έχουν υπαινιχθεί καταψήφιση του χαρατσιού. Γι αυτό αποφασίστηκε να γίνουν επαφές με βουλευτές, του ίδιου του πρωθυπουργού, στενών συνεργατών του, υπουργών και κοινοβουλευτικών στελεχών, προκειμένου να τους πείσουν για την ανάγκη να δώσουν θετική ψήφο.
Καλά, αν υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι τελικά θα βρεθούν βουλευτές να καταψηφίσουν, θα πρέπει να `ναι πολύ αφελής!

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Του ΚΥΡ, απ` το ΒΗΜΑ ("Τι όνειρα βλέπουν οι πολιτικοί")

Το σύνθημα της ημέρας

"Ένα ελικόπτερο για κάθε υπουργό και για τον Βενιζέλο φαλαινοθηρικό"

Σύλληψη δυο νέων για κατοχή κάνναβης

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στο Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Κιλκίς, δύο ημεδαποί 33 και 21 ετών, επειδή στο αυτοκίνητο του 21χρονου βρέθηκε συσκευασία κάνναβης 52 γραμμαρίων.  

Χάρις στον Φιλοζωικό μειώθηκαν τ` αδέσποτα στο Κιλκίς

Αν οι κάτοικοι του Κιλκίς αναρωτιούνται γιατί εδώ και αρκετό καιρό είναι εμφανής η μείωση του αριθμού των αδέσποτων σκύλων που περιφέρονταν στους δρόμους της πόλης, η απάντηση είναι ο ...Φιλοζωικός Σύλλογος. 
Πράγματι, μια ομάδα συμπολιτών μας του Φιλοζωϊκού, που γνωρίζουν το αντικείμενο και τον τρόπο διαχείρισης του προβλήματος δημιούργησε σε χώρο τον οποίο παραχώρησε ως χρήση ο Δήμος Κιλκίς, τις υποδομές για την φιλοξενία των αδέσποτων. (Δείτε φωτογραφίες)
Στο σημαντικό αυτό θέμα αναφέρεται με ανακοίνωσή της η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ, τονίζοντας τα εξής:

Φιλικό του Αετού Κιλκίς με Αχιλλέα Τριανδριας

Το Τουρνουά του Σαββατοκύριακου 24 και 25 Σεπτεμβρίου στο Καμπάνη μπορεί ν` αναβλήθηκε λόγω της αγωνιστικής δράσης στο Κύπελλο της μίας εκ των ομάδων που συμμετείχαν, της ΚΑΣ Ραιδεστού, ωστόσο ο Αετός Κιλκίς αγωνίστηκε το Σάββατο στο Κλειστό Γυμναστήριο του Καμπάνη με αντίπαλο την ομάδα του Αχιλλέα Τριανδρίας, από την οποία και ηττήθηκε με 60-63.