Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Μέρα με ή χωρίς αυτοκίνητα στο Κιλκίς;


Πάντως, για τρεις ώρες σήμερα Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου το κεντρικό σημείο της πόλης έμεινε χωρίς αυτοκίνητα, ένεκα των εκδηλώσεων για την ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. Έτσι συμβολικά, βέβαια, αλλά κάτι ήταν κι αυτό. Ένα μήνυμα εστάλη! Και του χρόνου!

Σύλληψη 50χρονου στη Γοργόπη για παράνομο οπλισμό

Τα ευρήματα της Αστυνομίας
στο σπίτι του 50χρονου
Συνελήφθη χθες (Τετάρτη) το πρωί, στη Γοργόπη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, έπειτα από αξιωποίηση πληροφοριών, ένας ημεδαπός 50 ετών, για παράνομη οπλοκατοχή και παραχάραξη.  Συγκεκριμένα, από έρευνα στο σπίτι του με παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα πιστόλι, μια μονόκαννη κυνηγετική καραμπίνα, ένα αεροβόλο μακρύκαννο όπλο, ένα τροχιοδεικτικό φυσίγγιο, τρία μαχαίρια, 10 καψύλλια όπλου κι ένα χαρτονόμισμα των 100€ αμφιβόλου γνησιότητας, το οποίο θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση. 

Συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Κιλκίς από συμβασιούχους

Απ` τη συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Κιλκίς
που έκαναν συμβασιούχοι.
Σύσσωμοι οι συμβασιούχοι προγραμμάτων φροντίδας τρίτης ηλικίας και ατόμων με αναπηρία του δήμου Κιλκίς (¨Βοήθεια στο Σπίτι¨ και ¨Κοινωνική Μέριμνα¨) πραγματοποίησαν χθες Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου. 
Οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την επερχόμενη λήξη των συμβάσεών τους στις 31 Δεκεμβρίου 2011, έπειτα από τη δεκάχρονη και συνεχή παροχή υπηρεσιών τους σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Εισήγηση Γκουντενούδη για την περιφερειακή ανάπτυξη

Η εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, Χρήστου Γκουντενούδη, με θέμα «περιφερειακή ανάπτυξη (πρόγραμμα Καλλικράτης)» για το πρόγραμμα κατάρτισης «ηλεκτρονική διακυβέρνηση», έχει ως εξής:

Πρόγραμμα για αύξηση της αξίας των γεωργικών προιόντων

Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη η 2η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Μέτρου 123 Α «Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων» του ΠΑΑ 2007-2013 που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

Γκουντενούδης: Για τη μεταφορά των μαθητών πρώτες υπεύθυνες οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

"Στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών εμπλέκονται πρωτίστως οι Διευθύνσεις των δυο βαθμίδων της Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων και τους οικείους δήμους. Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς έχει την υποχρέωση να επιμηκύνει τη σύμβαση μεταφοράς των μαθητών μέχρι τέλος του έτους". Αυτό τονίζει σε δήλωσή του, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Χρ. Γκουντενούδης, τονίζοντας μεταξύ άλλων και τα εξής: 
"Το τελευταίο διάστημα έχει αναπτυχθεί μια έντονη συζήτηση με πολλές αντιδράσεις, η οποία αφορά στην καθιερωμένη μεταφορά των μαθητών με Δημόσια Μέσα.  Στην αντιπαράθεση έχει εμπλακεί ως ένας εκ των βασικών υπευθύνων η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς. Το γεγονός αυτό επιμερίζει με άστοχο τρόπο τις όποιες ευθύνες για το μείζον αυτό ζήτημα".

Ψήφισμα διαμαρτυρίας ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας, Κιλκίς

Ο προπονητής του ΓΑΣΚ
Κ. Μηναρετζής είναι μεταξύ αυτών
 που υπογράφουν το ψήφισμα
"Η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για την περικοπή από τη Γ.Γ.Α ποσού 52 εκ. ευρώ, που αφορά εγκεκριμένους προϋπολογισμούς και χρηματοδοτήσεις αθλητικών ομοσπονδιών , σταδίων και συλλόγων, καταρρακώνει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό της χώρας μας και ιδιαίτερα την κορωνίδα των ολυμπιακών αθλημάτων, τον Κλασικό Αθλητισμό". Αυτό τονίζεται σε ψήφισμα διαμαρτυρίας που εξέδωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας- Κιλκίς. Στο ψήφισμα, το οποίο υπογράφουν 13 σωματεία και προπονητές, καθώς και 8 κορυφαία παραγοντικά στελέχη τους, αναφέρονται και τα εξής:

Σκληρή απάντηση Φραγγίδη σε Τσιτουρίδη

"Θέλει πραγματικά πολιτικό θράσος όταν ένας πρώην υπουργός της ΝΔ βεβαρημένος, στο παρελθόν, για πράξεις και παραλείψεις που ακόμα και το ίδιο του το κόμμα έχει αποδοκιμάσει, να με εγκαλεί να αδιαφορήσω για την πατρίδα μου και να επιδείξω την ίδια επιπολαιότητα και ανευθυνότητα που το κόμμα του είχε επιδείξει υιοθετώντας τη γνωστή
μέθοδο "στρίβειν δια των εκλογών".
Αυτό αναφέρει σε σκληρή απάντησή του προς τον Σ. Τσιτουρίδη, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ του νομού μας, Γ. Φραγγίδης, προσθέτοντας και τα εξής:

Επιτυχείς δραστηριότητες του ΚΑΠΗ Κιλκις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι θερινές εκδρομές του ΚΑΠΗ Κιλκίς στα Καλά Νερά Βόλου. Οι 250 ηλικιωμένοι επέστρεψαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο καλοκαίρι.
Εξ` άλλου, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς (Κ.Δ.Ε.Κ.), διοργάνωσε μέσα από τη λειτουργία του ΚΑΠΗ, 
προσκυνηματική εκδρομή στην Παναγία Σουμελά, ενώ με το χορευτικό συγκρότημα του ΚΑΠΗ συμμετείχε σε Φεστιβάλ στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης

Ομάδες Γονέων και φέτος απ` τον Δήμο Κιλκίς

Λαμβάνοντας υπόψιν το αυξανόμενο ενδιαφέρον που επέδειξαν οι γονείς για τη Σχολή Γονέων, κατά τις προηγούμενες χρονιές, καθώς και τις συνεχείς νέες αιτήσεις τους, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Κιλκίς σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, διοργανώνει και φέτος ομάδες γονέων. Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι γονείς σε βασικούς τομείς που συντελούν αποφασιστικά στην ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών τους.

Είμαστε πια πρωταθλητές ...στις αυτοκτονίες!

Η χώρα μας, για την οποία ήμασταν περήφανοι ότι έχει τις λιγότερες αυτοκτονίες, κατέχει πλέον την θλιβερή πρωτιά της μεγαλύτερης αύξησης του ποσοστού των αυτοκτονιών στην Ευρώπη! Αυτό προκύπτει από:
- μελέτη της επιστημονικής επιθεώρησης «The Lancet», που δείχνει ότι την περίοδο 2007-2009 οι αυτοκτονίες στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 17%
- δήλωση του ίδιου του υπουργού Υγείας, Αν. Λοβέρδου, πως τα τελευταία στατιστικά στοιχεία από τους πέντε πρώτους μήνες του 2011 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι δείχνουν αύξηση αυτοκτονιών στην Ελλάδα, η οποία μπορεί και να αγγίζει το 40%!
Σύμφωνα με ειδικούς, η αυξητική τάση στις αυτοκτονίες, που σημειώνονται στη χώρα μας, ταυτίζεται χρονικά με - τί άλλο; -την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης.

Και μη χειρότερα!

Βιοκαύσιμα για κεντρική θέρμανση;

Το πλαίσιο για να επιτραπεί η χρήση βιοκαυσίμων στις κεντρικές εγκαταστάσεις θέρμανσης, "με σκοπό να δοθεί η δυνατότητα στα νοικοκυριά όλης της χώρας να εκμεταλλευτούν τα οικονομικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα της βιομάζας", θέτει το Υπουργείο Περιβάλλοντος με δημόσια διαβούλευση που ξεκίνησε στη ιστοσελίδα http://www.opengov.gr/minenv/?p=2756. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την άλλη Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου. Μιλάμε, δηλαδή, για διαβούλευση-εξπρές! Αφήστε δε, που δεν αναφέρεται τίποτα για πιθανό όφελος των καταναλωτών σε περίπτωση που υιοθετήσουν την καύση βιοκαυσίμων...

Εορταστικές εκδηλώσεις για κρασί, μεθαύριο Σάββατο

Οινοπαραγωγοί του νομού μας, κυρίως απ` την περιοχή της Γουμένισσας, θα συμμετάσχουν και φέτος στην εορταστική εκδήλωση «Τα ΒορΟινά», που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, από τις 6 μ.μ. έως 11 μ.μ., στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (Προβλήτα 1).

Οι έμποροι προσφεύγουν στα δικαστήρια για τα χαράτσια

Τις μέρες αυτές οι εμπορικοί σύλλογοι του νομού μας, μαζί με τους υπόλοιπους της χώρας, λαμβάνουν απ` την Ομοσπονδία τους (ΕΣΕΕ) τρία υποδείγματα αμφισβήτησης της έκτακτης εισφοράς, του τέλους επιτηδεύματος και του ειδικού τέλους ακινήτων.
Η ΕΣΕΕ φέρεται αποφασισμένη να προσβάλει αυτά τα χαράτσια στα δικαστήρια, γι` αυτό καλεί τους εμπόρους να καταθέσουν την ώρα της πληρωμής τα σταλθέντα υποδείγματα, ώστε να έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν πίσω τους φόρους μέσω των δικαστηρίων.
Σε συνοδευτική επιστολή ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, σημειώνει ότι "η καθημερινότητα για το εμπόριο, το οποίο έχει φτάσει στα όριά του, γίνεται όλο και πιο ζοφερή" και ότι "αυτά που μας επιβάλλουν είναι υπεράνω των δυνατοτήτων μας, ενώ βρίσκονται πλέον κατά τη γνώμη μας εκτός των ορίων της νομιμότητας".
Για, να δούμε λοιπόν τί θα κάνουν οι έμποροί μας...

Κάθε μέρα χάνεται ένα εργοστάσιο!

Στις τέσσερις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες που εδρεύουν στη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου (μεταξύ αυτών και η ΑΛΟΥΜΥΛ και ΚLEEMANN, φυσικά) εργάζονται περί τους 2.500 εργαζόμενοι. Ωστόσο, το μέλλον επιχειρήσεων και προσωπικού φαντάζει πλέον επισφαλές ένεκα οικονομικής κρίσης. 
Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες Τετάρτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) δείχνουν ακριβώς το δυσοίωνο μέλλον της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη χώρα μας.

Το ρεπερτόριο των νέων περαιώσεων έχει και...τηλεφωνικές κλήσεις

Σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε στις εφορίες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου, ανοίγει και πάλι το θέμα της περαίωσης, για τουλάχιστον 500.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, που δεν είχαν υπαχθεί στην προηγούμενη ρύθμιση αυτόματης περαίωσης.
Η ...πρωτότυπη διαδικασία συμπεριλαμβάνει αυτή τη φορά και τηλεφωνικές κλήσεις του επιτηδευματία στη ΔΟΥ για έλεγχο. Εκεί θα του επιδίδεται το εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης και προθεσμία πέντε ημερών για την αποδοχή της πληρωμής των πρόσθετων φόρων που αναγράφει το εκκαθαριστικό. Εάν αποδέχεται το εκκαθαριστικό, ο έλεγχος θα θεωρείται ότι ολοκληρώθηκε. Εάν όχι, τότε θα συνεχίζεται ο έλεγχος, κι ο Θεός βοηθός!

Προσλήψεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την πρόσληψη 142 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε δομές της Ειδικής Αγωγής, για το σχολικό έτος 2011-2012. Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις αντίστοιχες διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από σήμερα Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου. Όλα τα ονόματα βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του υπουργείου, www.minedu.gov.gr.

"Πόλη χωρίς αυτοκίνητο" σήμερα για τρεις ώρες το Κιλκίς


Σήμερα Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής ημέρας χωρίς αυτοκίνητο”, από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, ο Δήμος και η Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ διοργανώνουν εκδηλώσεις, με ποδηλατικό γύρο και δράσεις για παιδιά, στην πόλη του Κιλκίς. Γι αυτό κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων η 21η Ιουνίου θά `ναι κλειστή, απ` την Πλατεία Ειρήνης ως την Βενιζέλου. Αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν:

Τα σοκαριστικά μέτρα της χθεσινής μέρας

Οι Ιταλοί, χωρίς τα δικά μας ζόρια,
φωνάζουν "φτάνει". Εμείς;
Ήταν τόσο σοκαριστικά τα νέα μέτρα που αποφάσισε χθες η Κυβερνητική Επιτροπή, που δεν τόλμησαν καν να βγουν και να τα αναγγείλουν όπως τις προηγούμενες φορές. Το νέο "κούρεμα" που μας επιφύλασσαν οι κυβερνώντες, είχε:
- Μείωση για 2η φορά μέσα στο 2011, του αφορολόγητου ορίου ετησίου εισοδήματος, το οποίο διαμορφώνεται πλέον στις 5.000 ευρώ, από 8.000 ευρώ τον Ιούλιο και 12.000 ευρώ τον Ιανουάριο του 2011. Εδώ, περιμένουμε τις τοποθετήσεις κυβερνητικών βουλευτών που έθεταν πομπωδώς "κόκκινη γραμμή" στις 12.000 ευρώ!

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Αποκλειστικό στιγμιότυπο: Η Φαίη Σκορδά, μόλις έλαβε το τέλος επιτυδεύματος!

Το ΓΝΩΜΗκό της ημέρας

Όταν βάζεις φόρους και όταν κουρεύεις πρόβατα, καλό είναι να σταματάς πριν γδάρεις το πετσί.

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Του ΚΥΡ, απ` το ΒΗΜΑ

Δεν συνιστώνται ψεκασμοί για σκουλήκι στο βαμβάκι

Στις βαμβακοφυτείες του νομού μας δεν συνιστώνται γενικά ψεκασμοί για το πράσινο σκουλήκι. Μόνο στην περιοχή Γουμένισσας – Πολυπέτρου, πρέπει να διενεργηθεί ψεκασμός, εφόσον παρατηρηθεί προσβολή στα καρύδια πάνω από τα όρια και έχουμε πράσινα καρύδια 2-3 βδομάδων.

Πανοραμικά πλάνα της ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς από τον πύργο της Kleemann


Η κάμερα του gnomikilkis.gr βρέθηκε στον εκπληκτικό πύργο-ασανσέρ της KLEEMANN, και από `κει τράβηξε τα πλάνα της ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου, τα οποία βλέπετε στο βίντεο.

Φραγγίδης μετά από επίσκεψη στη ΒΙΠΕ: "Να λυθούν τα προβλήματα"


Αν δεν επιλυθούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το γραφειοκρατικό κράτος, οι μεγάλες εταιρίες που εδρεύουν στη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου, τότε θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Αυτό τόνισε στην κάμερα του gnomikilkis.gr, ο βουλευτής του νομού μας, Γ. Φραγγίδης, μετά από περιοδεία που πραγματοποίησε στη ΒΙΠΕ. Δείτε τις δηλώσεις στο βίντεο.

ΡΑΝΤΣΟ ΚΙΛΚΙΣ