Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για επιχειρήσεις γεωργικών προϊόντων

Υπεγράφη από τον υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδη η 2η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Μέτρου «Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ Κιλκίς για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για την Παιδεία

Να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις για την Παιδεία, συμμετέχοντας στην 3ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη, καθώς και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 13:00, στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, καλεί τους εργαζόμενους η ΑΔΕΔΥ Κιλκίς. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι "η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει ολόκληρη την κοινωνία μπροστά στα καταστροφικά αποτελέσματα, που προκάλεσαν στη Δημόσια Εκπαίδευση οι μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες εφαρμόζονται από την Κυβέρνηση και την Τρόικα εδώ και ενάμισι χρόνο". 

«ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ» από το ωδείο της Μητρόπολης Κιλκίς, το Σάββατο

To Πολυάνειο Ωδείο της Μητρόπολης Κιλκίς διοργανώνει τη «ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ» με τις μουσικές του κόσμου, το ερχόμενο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στις 6 μ.μ.στον «ΚΗΠΟ», με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.Η εκδήλωση έχει τον χαρακτήρα ενός μικρού φεστιβάλ, με αναφορές στα περισσότερα είδη της μουσικής, από μικρούς και μεγάλους, ερασιτέχνες κι επαγγελματίες μουσικούς του Ωδείου. Επίσης, θα υπάρχουν εκπλήξεις και θα δοθούν «δώρα» σπουδών στα παιδιά και τους νέους που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Εκλογή Μπαλάσκα στο Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας

Στο πρώτο 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ. Μακεδονίας θα συμμετέχει ο δήμαρχος Κιλκίς, Ευ. Μπαλάσκας. Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. διεξήχθησαν χθες Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της πρώτης Γενικής Συνέλευσης του οργάνου, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν συνολικά 200 αιρετοί από τους νέους καλλικρατικούς δήμους της Κ. Μακεδονίας.  Ο κ. Μπαλάσκας εξελέγη στο νέο Δ.Σ. ως μέλος της παράταξης “Αδέσμευτη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση” με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λ. Κυρίζογλου.

Χωρίς συναλλαγές η Δ.Ο.Υ Κιλκίς την άλλη Τρίτη

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, την άλλη Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου η Δ.Ο.Υ. Κιλκίς θα διακόψει την συναλλαγή με το κοινό στις 9.30 πμ, λόγω της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης του Συλλόγου Εφοριακών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής.

Το Kinesis gym στο Καβαλάρι Music Festival

Στο Music Festival στο Καβαλάρι βρέθηκε το kinesis gym μαζί με τον Α.Σ. Καράτε Π. Αγιονερίου « Σωκράτης» για να εμπλουτίσει τις εκδηλώσεις με επίδειξή του.
Η ομάδα αποτελούνταν από τους Νίκη Ποζίδου, Σταύρο Καλιόγλου, Ιωάννη Κάργα, Θεόφιλο Φουλεδάκη και Αντώνη Γιαννακίδη. Παρουσιαστήκαν παραδοσιακές τεχνικές καράτε, αυτοάμυνες, σπασίματα κα.
 Το Kinesis gym μαζί με τον Σωκράτη» Π.Αγιονερίου προγραμμάτισε μια σειρά επιδείξεων με σκοπό την ανάδειξη του αθλήματος. Η επόμενη θα γίνει στο Martial Arts International Trainings Camp, στην Θεσσαλονίκη, τον άλλο μήνα.

Φιλικό του Κιλκισιακού με την β’ ομάδα του ΠΑΟΚ, την Παρασκευή

Συνεχίζοντας με εντατικούς ρυθμούς τη προετοιμασία του ενόψη του πρωταθλήματος, ο Κιλκισιακός έκλεισε ένα ακόμη σημαντικό ραντεβού, αυτή τη φορά με την β’ ομάδα του ΠΑΟΚ. Ο φιλικός αγώνας θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς. Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία εγγραφής νέων μελών στο Σύλλογο, ώστε να συμμετέχουν και να έχουν λόγο περισσότεροι, κάνοντας έτσι πιο δυνατό τον ιστορικό Σύλλογο του Κιλκίς.

Δρούσε και στο Κιλκίς το εγκληματικό κύκλωμα που εξαρθρώθηκε

Και το Κιλκίς συμπεριλαμβάνονταν στην ακτίνα δράσης του πολυμελούς (28 άτομα) κυκλώματος που εμπλέκεται σε υποθέσεις εκβιασμών, τοκογλυφίας, προστασίας της νύχτας, εμπορίου όπλων, ληστειών, ναρκωτικών και ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, με θύματα τουλάχιστον 50 ιδιοκτήτες καταστημάτων και πολλούς ιδιώτες. Μια ακτίνα, που κάλυπτε όλη σχεδόν την Κ. Μακεδονία, με κέντρο των ενεργειών την Θεσσαλονίκη.

Πρωτοφανής ληστεία στο Κιλκίς με λεία 300 χιλ. ευρώ!

Ένοπλη ληστεία που σόκαρε την αγορά της πόλης του Κιλκίς σημειώθηκε χθες (Δευτέρα) το πρωί, με λεία το ποσό των 300.000 ευρώ περίπου (δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση απ` την Αστυνομία). Θύμα της ληστείας έπεσαν τα γραφεία εταιρίας σεκιούριτι, όπου φυλλάσονταν τα χρήματα από τα σούπερ-μάρκετ της LIDL σε Χαλκιδική, τα οποία είχε στην κατοχή της η εταιρία, προκειμένου να τα μεταφέρει στον τόπο προορισμού τους.

Ο Τ. Τερζίδης εκλέχτηκε στο ΔΣ της ΠΕΔ.

Στο πρώτο Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ. Μακεδονίας εκλέχτηκε κι ένας εκπρόσωπος του νομού μας. Πρόκειται για τον πρώην δήμαρχο Κιλκίς, Τάκη Τερζίδη, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των 13 συμβούλων που εξέλεξε η νικήτρια παράταξη μ` επικεφαλή την δήμαρχο Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη
Πρόκειται, ασφαλώς, για σημαντική εκλογική επιτυχία του κ. Τερζίδη, στον οποίο μαζί με τα συγχαρητήριά μας, ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του.

Απειλή απολύσεων και στον στενό Δημόσιο Τομέα

Οι υποχρεωτικές μετατάξεις, η ένταξη στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, ακόμη και οι απολύσεις, που ως εργασιακό καθεστώς ξεκίνησαν από τους εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, θα πλήξουν άμεσα και το προσωπικό του στενού δημόσιου τομέα. Αυτό εκτιμάται μετά και την επιστολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππα, με την οποία προαναγγέλλεται μείωση κατά 30% των οργανικών μονάδων του Δημοσίου.

Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα...

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να έχουμε στο νομό μας τις επόμενες ώρες και μέχρι αύριο (Τετάρτη) το μεσημέρι. Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι σφοδρές καταιγίδες, που ενδεχομένως να πλήξουν έντονα αγροτικές περιοχές του νομού και να προξενήσουν καταστροφές σε καλλιέργειες. Γι αυτό η ΕΜΥ συνιστά προσοχή σ` όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα στους αγρότες. Τί εννοεί, όμως, η Υπηρεσία; Γιατί, εντάξει, οι πολίτες που είναι έξω μπορούν να πάρουν μαζί τους μια ομπρέλα, οι αγρότες, όμως, τί μπορούν να κάνουν; Έλα ντε!

Ενημέρωση για φθηνή βενζίνη μέσω sms

Ενημέρωση καταναλωτών για τις τιμές της βενζίνης, μέσω sms; Στην Περιφερειακή Ενότητα (νομό) Θεσσαλονίκης ήδη το εφαρμόζουν. Ο ενδιαφερόμενος πληκτρολογεί στο κινητό του 54151 και αμέσως λαμβάνει μήνυμα με τα τα τρία φθηνότερα βενζινάδικα της περιοχής του. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν από όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.
Μήπως, λοιπόν, θα `πρεπε να εφαρμοστεί το σύστημα κι εδώ σε μας, κ. Γκουντενούδη; Γιατί, καλές μεν οι ανακοινώσεις συμπαράστασης σε δοκιμαζόμενους πολίτες, καλυτερότερες δε οι συγκεκριμένες ενέργειες που βοηθούν στην πράξη.
Παρεμπιπτόντως: Όταν ο Σ. Τσιτουρίδης κάνει λόγο για "πρώην νομό", τυπικά έχει δίκαιο. Καθότι οι νομοί ονομάζονται πλέον επισήμως "περιφερειακές ενότητες".

Επικράτησε ο Σίμος Δανιηλίδης

Ο Σίμος Δανιηλίδης, ο υποψήφιος που στήριξε το ΠΑΣΟΚ για πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Κ. Μακεδονίας (ΚΕΔ), επικράτησε στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες Δευτέρα στον νεοσύστατο φορέα που αντικαθιστά τις πρώην ΤΕΔΚ. Σε σύνολο 200 ψηφισάντων, η παράταξη "Αυτοδιοικητική Κίνηση Κεντρικής Μακεδονίας" πήρε 104 ψήφους και εξασφάλισε 13 από τις 25 έδρες, έναντι 87 ψήφων και 11 εδρών, που πήρε η παράταξη «Αδέσμευτη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση», με επικεφαλής τον Λάζαρο Κυρίζογλου, που είχε την υποστήριξη της ΝΔ. Εξ` άλλου, η «Λαϊκή Συσπείρωση», που υποστηρίχτηκε από το ΚΚΕ, πήρε 8 ψήφους και κέρδισε 1 έδρα, ενώ μία ψήφο πήρε ο αυτόνομος υποψήφιος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Με απόλυτη επιτυχία οι εκδηλώσεις των συλλόγων Βλάχων

Με ξεχωριστή λαμπρότητα κι απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν στο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου οι μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων. Στη Συνάντηση, που σημειωτέον γίνεται για πρώτη φορά, έλαβαν μέρος εξήντα πέντε χορευτικά συγκροτήματα συλλόγων - μελών της Ομοσπονδίας απ’ όλη την Ελλάδα. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η ΠΟΠΣΒ και η «Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων».

Έναρξη τμημάτων στο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς

Ξεκινούν τη λειτουργία τους, τα τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς (παιδικά, εφηβικά, ενηλίκων και παραστάσεων). Οι πρόβες ξεκινάνε με το τμήμα των παραστάσεων το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 18:00 μ.μ. στο 2ο Δημοτικό σχολείο. Το επόμενο Σάββατο 1 Οκτωβρίου, στις 10.00 π.μ, θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός των παιδικών τμημάτων και το πρώτο τους μάθημα στο χώρο του 2ου Δημοτικού σχολείου. Την ίδια ημέρα, στις 13:30 μ.μ., στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο μάθημα των εφηβικών τμημάτων.
Τέλος, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο μάθημα του τμήματος των ενηλίκων στο χώρο του 2ου Δημοτικού σχολείου.

«Κάτι αρχίζει» στο Κιλκίς, με εθελοντική ομάδα νέων

Κάτι καινούριο φιλοδοξεί να ξεκινήσει την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στις 7 μμ. Η Εθελοντική Ομάδα Νέων Κιλκίς ξεκινά το ταξίδι της, "με συνταξιδιώτες όλους όσους ψάχνουν έναν τρόπο έκφρασης διαφορετικό από τους ήδη υπάρχοντες, που να δηλώνει ότι το πιο ζωτικό κομμάτι της κοινωνίας, αυτό που σήμερα βάλλεται όσο κανένα άλλο από την οικονομική κρίση, είναι παρόν".

Ευχαριστήριο

Ο Σύλλογος Κρητών Νομού Κιλκίς "ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ" επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του στον Δήμο Κιλκίς και ιδιαίτερα στον Αντιδήμαρχο κ. Τζώτζο Θεόδωρο για την ευγενική παραχώρηση του λεωφορείου του Δ. Κιλκίς (ΔΔ Μουριών), προκειμένου να μετακινηθεί έγκαιρα και με ασφάλεια το χορευτικό τμήμα και μέλη του Συλλόγου μας, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Μάχης της Δοϊράνης στο Ελληνικό Κοιμητήριο της Δοϊράνης και στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο του ΣΣ Μουριών, στις 18 Σεπ 2011.