Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Η συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς στην Εμποροπανήγυρη.

Για ακόμη μία χρονιά το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς συνεργάστηκε με φορείς της πόλης συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της Εμποροπανήγυρης. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου συμμετείχε στο υπαίθριο λαογραφικό μουσείο που έλαβε μέρος επί της 21ης Ιουνίου εκθέτοντας 14 παραδοσιακές φορεσιές από περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Νησιωτικής Ελλάδας. Με την έκθεση αυτή το Λ.Ε.Κ. έδειξε το έργο και την προσπάθεια που κάνει όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο το τμήμα της ιματιοθήκης που διαθέτει με αυθεντικά κομμάτια ή ακριβή αντίγραφα αυτών.

Ευχές Μπαλάσκα για καλή σχολική χρονιά, μ` επισκέψεις σε σχολεία

Σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, ο dήμαρχος Κιλκίς, Ευ. Μπαλάσκας, παρέστη στις καθιερωμένες τελετές αγιασμού του 1ου και 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς, του 2ου Γυμνασίου και των δύο ΕΠΑΛ Κιλκίς, για να
ευχηθεί σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, δηλώνοντας επίσης ότι θα βρίσκεται πάντα κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα σε ό,τι κι αν χρειαστεί. Παράλληλα, απευθύνει τις θερμές ευχές του για καλή πρόοδο, με υγεία και προκοπή, και σε όλους τους μαθητές, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του νέου διευρυμένου Δήμου Κιλκίς.

Συναίνεση κι όχι συνδιοίκηση

Γράφει ο Ηλίας Χαριζάνης
Είναι πραγματικά λυπηρός ο τρόπος, ο χρόνος αλλά και το μέσο που επιλέγει κομμάτι της αντιπολίτευσης να εκφράσει τις όποιες αντιθέσεις του για τη διαχείριση του Δήμου. Με λαϊκισμό, απομεινάρι μίας παλαιοκομματική νοοτροπίας που είναι απόλυτα εναρμονισμένη με πρακτικές από τις οποίες ο Δήμος, η νέα Δημοτική Αρχή και κυρίως οι πολίτες της Παιονίας προσπαθούμε να ξεφύγουμε.

ΠΑΣΚ: Αρκετοί εκπαιδευτικοί θα πάρουν τον Οκτώβριο κάτω από 900 ευρώ

Η ΠΑΣΚ Καθηγητών Δ.Ε. καταγγέλλει τις νέες κυβερνητικές αποφάσεις (μείωση 50% κινήτρου απόδοσης, κρατήσεις 2% υπέρ ανεργίας, 1% υπέρ ΤΠΔΥ, αύξηση φορολογίας) που οδηγούν "σε περαιτέρω μείωση και εξαφάνιση του ήδη πενιχρού μισθού" των καθηγητών.
"Είναι χαρακτηριστικό ότι, εξαιτίας και των αναδρομικών κρατήσεων, αρκετοί εκπαιδευτικοί θα πάρουν τον Οκτώβριο μισθούς κάτω των 900 ευρώ", λέει η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε και τα εξής: 

Χ. Δραγανίδης: Υπερόπτης, αυταρχικός και είρων, ο Λαπόρδας

"Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας η υπεροψία, αυταρχισμός και η απίστευτη ειρωνεία του δημάρχου Λαπόρδα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο". Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του, ο επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας, Χρ. Δραγανίδης, παραθέτοντας συγκεκριμένα τα εξής για τη συμπεριφορά του δημάρχου: 

Δραγανίδης: Να οριστεί η Γουμένισσα επίκεντρο γιορτασμού

Γράφει ο Χρήστος Δραγανίδης                                     Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, μετά από εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση του σεβ. Μητροπολίτη μας, προτάθηκε η καθιέρωση του εορτασμού της απελευθέρωσης του Δήμου Παιονίας να γίνεται στις 23 Οκτωβρίου με επίκεντρο τη Γουμένισσα.

Ερωτήσεις Φραγγίδη στη Βουλή για ΟΣΔΕ, παραμεθόρια και καύσιμα

Ενημερωτικά φυλλάδια της Τροχαίας σε γονείς και μαθητές δημοτικών

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ένστολοι αστυνομικοί της Τροχαίας διένειμαν σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων σε όλη τη χώρα.
Η πρωτοβουλία αυτή, που πραγματοποιείται με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, έχει σαν στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων και των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Μήνυμα Φραγγίδη για τη νέα σχολική χρονιά

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης έκανε την παρακάτω δήλωση: «Η νέα σχολική χρονιά αποτελεί το ξεκίνημα μιας νέας δημιουργικής περιόδου για τη νεολαία του τόπου μας. Είναι ένα ταξίδι στη γνώση, κοπιαστικό, αλλά ωφέλιμο. Προσθέτω και εγώ τις ευχές μου στις μαθήτριες και τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κιλκίς για υγεία, πρόοδο και προκοπή. Στους εκπαιδευτικούς εύχομαι κάθε επιτυχία στο υπεύθυνο παιδαγωγικό τους έργο και μια δημιουργική και αποδοτική σχολική χρονιά. 

Κάθε κρασί, ένα ταξίδι

Για όγδοη χρονιά φέτος, τα μέλη της Οίνοι Βορείου Ελλάδος πραγματοποιούν το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, την ετήσια εορταστική τους εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη «Τα ΒορΟινά», σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσουν άμεσα με τους φίλους του κρασιού, επαγγελματίες και καταναλωτές, όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Μακεδονία, αλλά και από την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Θράκη.

Έντονη διαμαρτυρία του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς, μετά και την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που συνήλθε στην Πάτρα στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του "για την κατάσταση ουσιαστικής κατάρρευσης στην οποία έχει περιέλθει ο Τοµέας Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών". 
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος αναφέρονται και τα εξής: 

Σκληρή μάχη στις εκλογές της ΠΕΔ (δήμοι) Κ. Μακεδονίας


Την επόμενη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν κατά πάσα πιθανότητα οι εκλογές στη Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κ. Μακεδονίας, με τους δυο βασικούς υποψήφιους, Σίμο Δανιηλίδη (ΠΑΣΟΚ) και Λάζαρο Κυριζογλου (ΝΔ) να μάχονται σκληρά για τη θέση του προέδρου. Το σώμα των 200 εκλεκτόρων έχει ήδη οριστικοποιηθεί, με τους 38 δημάρχους της Κ. Μακεδονίας, οι οποίοι συμμετέχουν στη συνέλευση της ΠΕΔΚΜ εξ οφίτσιο, και τους 162 αντιπροσώπους που εξελέγησαν από τα δημοτικά συμβούλια. Εκτός απ` τον πρόεδρο θα εκλεγούν και το 25μελές Δ.Σ. της ΠΕΔΚΜ, καθώς και οι 30 αντιπρόσωποι για το συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (πρώην ΚΕΔΚΕ), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου στην Αθήνα.
Οι δυο δήμοι του νομού μας, αντιπροσωπεύονται συνολικά από 10 εκλέκτορες, με 5 εξ` αυτών να προέρχονται απ` τη ΝΔ και τέσσερις απ` το ΠΑΣΟΚ, ενώ ένας θεωρείται ανεξάρτητος.

Εκδρομή του ΣΕΟ στην Κωνσταντινούπολη

Το Τοπικό Τμήμα Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, διοργανώνει εκδρομή για τα μέλη και τους φίλους του στην Κωνσταντινούπολη από Τετάρτη βράδυ 26 έως Κυριακή 30 Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στην περιοχή Ταξίμ, σημαντικές επισκέψεις, περιηγήσεις και ξεναγήσεις (Πατριαρχείο, Αγία Σοφία, Μονή της Ζωοδόχου Πηγής, Μπλε Τζαμί, Πάρκο Γιλντίζ, Τοπ Καπί, Ιππόδρομος, Βόσπορος, Πριγκηπόνησα, Αγορές κ.α). 
Συμμετοχή στα τηλέφωνα: 6 972 214 186 Σοφία Καρβουνίδου και 6 945 743 367 Λίζα Αποστολίδου. Η εκδρομή γίνεται σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο Κριεζής Travel.

Οι «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» σε διεθνές φεστιβάλ στη Σικελία

Στις 24-30 Αυγούστου η αποστολή του μεγάλου χορευτικού της Ένωσης Ποντίων Ν. Κιλκίς «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» βρέθηκε στο Lascari της Σικελίας για να πάρει μέρος σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών.
Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε παρέλαση με επίδειξη χορευτικών στους δρόμους του Lascari, την δε δεύτερη έγινε επίσημη υποδοχή των συγκροτημάτων από τον δήμαρχο της πόλης.

Εκδήλωση στη Φιλυριά για σφαγιασθέντες Πόντιους

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία της Φιλυριάς, η εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, που διοργάνωσε στο Μνημείο σφαγιασθέντων ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλυριάς σε συνεργασία με τους χωριανούς-συγγενείς των θυμάτων.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε ομιλία με εισηγητή τον καθηγητή Πανεπιστημίου και κάτοικο Φιλυριάς κ. Ελευθεριάδη Νικόλαο.

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: "Η χειρότερη μεταπολεμική σχολική χρονιά"

"Αρχίζει η χειρότερη σχολική χρονιά όλης της μεταπολεμικής περιόδου" τονίζει σε ανακοίνωσή της, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 
"12 Σεπτεμβρίου του δεύτερου μνημονιακού έτους, το κουδούνι του αγιασμού χτυπάει για σχολεία με άδεια ταμεία, με εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικού προσωπικού και χωρίς βιβλία, για πρώτη φορά από το 1946. Οι υποκριτικές δηλώσεις αγανάκτησης της κας Διαμαντοπούλου και οι προσπάθειες των κυβερνητικών στελεχών για μετακύλιση των ευθυνών σε άλλους θεσμούς και πρόσωπα, αδυνατούν να καλύψουν την αδιαφορία της κυβέρνησης για τους μαθητές της χώρας.

Έπεσε η αυλαία της Εμποροπανήγυρης του Κιλκίς

Έπεσε χθες Κυριακή η αυλαία και της φετινής Εμποροπανήγυρης του Κιλκίς, με χιλιάδες κόσμου να επισκέπτονται το 5ήμερο της λειτουργίας της τους χώρους με τα εκθέματα, τις εκδηλώσεις, τα σημεία διασκέδασης με τα παραδοσιακά σουβλάκια, αλλά και το λούνα παρκ. Γιατί, τελικά υπήρξε και τέτοιο, αν και "κουτσουρεμένο". Έτσι τα μικρά παιδάκια βρήκαν βαρκούλες κι αυτοκινητάκια για να κινηθούν, τραμπολίνο και τσουλίθρες για να διασκεδάσουν κλπ.
Άντε, και του χρόνου καλύτερα!

Σειρά στη ΔΕΘ παίρνουν οι αρχηγοί κομμάτων

Μετά τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του, που ήλθαν στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, σειρά παίρνουν οι υπόλοιποι αρχηγοί των κομμάτων, με το εξής πρόγραμμα:
- Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου. Το πρωί θα έχει σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς, το απόγευμα με επιστημονικούς και το μεσημέρι θα παραβρεθεί σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για τις επιπτώσεις της κρίσης στους νέους. Το Σάββατο θα επισκεφθεί το πρωί την Έκθεση και στις 8 μμ θα μιλήσει στο “Βελλίδειο”, ενώ το μεσημέρι της επομένης θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Του ΚΥΡ, απ` το ΒΗΜΑ

Το ΓΝΩΜΗκό της ημέρας

Εξήντα τέσσερις χιλιάδες δολλάρια για μια ερώτηση! Υποθέτω ότι σε ρώτησαν για το νόημα της ζωής.
Ο Πωλ Σκόφιλντ στο "Quiz Show" (1994)