Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Οι τραγικές συνέπειες του δυστυχήματος στο Ίσωμα

Στις 11 Αυγούστου αναρτήσαμε τη θλιβερή είδηση του θανάτου ενός 38χρονου συμπατριώτη μας απ` το Ίσωμα. Η είδηση ήταν η εξής: "38χρονος βρήκε τραγικό θάνατο χθες (10 Αυγούστου) το μεσημέρι στο Ίσωμα, όταν το τρακτέρ που οδηγούσε 79χρονος εξετράπη της πορείας του και ανετράπη. Ο οδηγός του οχήματος τραυματίστηκε ελαφρά. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Κιλκίς."
Χθες Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, με σχόλιό της κάτω από την είδηση, η σύζυγος του αδικοχαμένου συντοπίτη μας, μας έκανε γνωστό ότι απ` το τραγικό τροχαίο έμεινε ορφανό το 6χρονο αγοράκι της. Παράλληλα, κατήγγειλε ότι ο 79χρονος οδηγός του μοιραίου τρακτέρ άφησε κατά την ώρα του δυστυχήματος ανεξέλεγκτο το όχημα και πήδηξε απ` αυτό "χωρίς ντροπή και ψυχή".
Μαζί με τα θερμά συλλυπητήριά μας προς την κυρία, νομίζουμε ότι είναι απαραίτητο να κοινοποιηθεί απ` την Αστυνομία το πόρισμά της για τα αίτια του δυστυχήματος. Είναι μια οφειλή στη μνήμη του αδικοχαμένου συνανθρώπου μας...

ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ Αίτηση διορισμού στο δημόσιο

Με το μάτι του Πάνου Γεωργιάδη


Βελιγράδι και Νόβισαντ Μάρτιος 2011
Παντού μυρωδιά Ελλάδας. Του ένδοξου παρελθόντος. Του γαστριμαργικού παρόντος. Το καφέ-βιβλιοπωλείο Πλατώ στο κέντρο του Βελιγραδίου τιμώντας την ελληνική γλώσσα...

Ερώτηση Κιλτίδη για "επίδομα παραμεθορίων" στο Κιλκίς

Την άμεση εφαρμογή του νόμου, που αφορά τη χορήγηση του οικονομικού κινήτρου στους υπαλλήλους του νομού Κιλκίς, όπως ισχύει για τους υπηρετούντες στις παραμεθόριες περιοχές (επίδομα 120 ευρώ), ζητά μ` ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής Κιλκίς, Κ. Κιλτίδης.
 Η ερώτηση έχει ως εξής: "Κύριε Υπουργέ, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, ορισμένες περιοχές της χώρας χαρακτηρίζονται είτε ως παραμεθόριες είτε ως προβληματικές Α΄ και Β΄ τύπου, με αποτέλεσμα, οι υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ και των ΟΤΑ που υπηρετούν σ΄ αυτές, μεταξύ των άλλων, να τυγχάνουν κινήτρων μισθολογικών, μετατάξεων, επιδότηση μορίων ΑΣΕΠ κτλ.

"Βούλιαξε" ο Λόφος στη συναυλία Μητροπάνου-Κότσιρα-Μπάση!

Μεγάλες πιένες έζησε χθες βράδυ (Κυριακή) το Θέατρο Λόφου του Κιλκίς. Η συναυλία τριών εκ των κορυφαίων ερμηνευτών του ελληνικού τραγουδιού, Δημήτρη Μητροπάνου, Γιάννη Κότσιρα και Δημήτρη Μπάση, έκανε πάνω από 3.000 Κιλκισιώτες ν` ανηφορίσουν στον Λόφο για ν` απολαύσουν μια απ` τις ποιοτικότερες συναυλίες που έγιναν σ` αυτό το θέατρο. 
Όπως ήταν αναμενόμενο, την παράσταση έκλεψε ο μεγάλος μας λαϊκός τραγουδιστής, Δ. Μητροπάνος, ο οποίος κυριολεκτικά αποθεώθηκε. Την αγάπη των Κιλκισιωτών εισέπραξε έντονα κι ο συμπατριώτης μας, Δ. Μπάσης. Και οι δυο καλλιτέχνες ήταν αδύνατο να κρύψουν τη συγκίνησή τους, ενώ μαζί τους φάνηκε να χαίρεται ιδιαίτερα τη συναυλία ο Γ. Κότσιρας.
Σίγουρα ήταν μια εκδήλωση που θα την θυμούνται για καιρό οι τυχεροί Κιλκισιώτες που συμμετείχαν!

Κάθε μέρα, μέχρι το Σάββατο, εκδηλώσεις των Αγανακτισμένων

Με καθημερινές πλέον εκδηλώσεις αναμένουν οι Αγανακτισμένοι του Λευκού Πύργου τα εγκαίνια της ΔΕΘ, που ως γνωστόν θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα, το οποίο θα κορυφωθεί με τον σχηματισμό ξεχωριστού ακομμάτιστου μπλοκ για να πορευτεί το Σάββατο στη ΔΕΘ με στόχο να την αποκλείσει, έχει ως εξής:

Υπηρεσίες σε αναπήρους απ` το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης

Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας εύρεσης ωφελουμένων ατόμων με αναπηρία. Όσοι ενδιαφέρονται να τους παρασχεθούν οι υπηρεσίες που προσφέρονται από το Κέντρο, μπορούν να υποβάλλουν έγγραφη αίτηση, η οποία παρέχεται από την υπηρεσία, και να προσκομίσουν τα απαραίτητα συνοδευτικά δικαιολογητικά. Τα κριτήρια επιλογής, τα οποίο μοριοδοτούνται, είναι τα εξής:

Διαμαρτυρία στους Ευζώνους για άγαλμα Μεγαλέξανδρου στα Σκόπια

Χθες Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, μέλη του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου και της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας έφτασαν στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων και έκλεισαν για μία περίπου ώρα τα σύνορα, διαμαρτυρόμενοι για την τοποθέτηση στα Σκόπια ανδριάντα του Μ. Αλεξάνδρου.
Εμείς θα λέγαμε να παρέμβει η ΑΕΠΙ για πνευματικά δικαιώματα!

Σύσκεψη για τα ταξί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Σύσκεψη με θέμα την επικείμενη απελευθέρωση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών (οδηγών ταξί) θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011, στις 13.00 στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (κεντρικό κτίριο, ισόγειο, Βασ. Όλγας 198). Στη σύσκεψη που θα γίνει παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη, θα προεδρεύσει ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης, ενώ θα συμμετάσχουν οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες και εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων.

Με υπολογιστές και dvd θα διαβάζουν τα παιδιά!

Σε λίγες μέρες αρχίζει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά αλλά οι μαθητές του δημοτικού θ` αναγκαστούν να διαβάζουν με υπολογιστές και dvd! Κι αυτό, λόγω της έλλειψης βιβλίων για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού στη χώρα που γίνονται όλα τη τελευταία στιγμή, δεν πρόλαβαν να τυπωθούν τα νέα βιβλία!
Το διδακτικό υλικό έχει φορτωθεί στην ψηφιακή του μορφή στη διεύθυνση http://digitalschool.minedu.gov.gr. Έτσι μπορεί ο κάθε εκπαιδευτικός να έχει πρόσβαση σ` αυτό, ενώ προετοιμάζεται κι η διανομή των βιβλίων σε dvds στους μαθητές, ενώ για όσους απ` αυτούς δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή με ενσωματωμένο dvd player, θα μπορούν να φωτοτυπηθούν, ανάλογα με την κρίση τού κάθε συμβούλου.
Αυτά τα ωραία, και καλή χρονιά!

Ενημέρωση μελών Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς για την Εμποροπανήγυρη

Ενόψει της Εμποροπανήγυρης του Κιλκίς, η οποία ξεκινά μεθαύριο Τετάρτη, ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς ενημερώνει τα μέλη του ότι η 21η Ιουνίου, από το ύψος της Σόλωνος μέχρι το Επιμελητήριο, θα κλείνει για τα οχήματα, από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 12 το βράδυ, προκειμένου να φιλοξενεί πολιτιστικές δραστηριότητες. Συνεπώς η απομάκρυνση των σταθμευμένων αυτοκινήτων θα πρέπει να γίνεται πριν το κλείσιμο του δρόμου.  Τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς μπορούν αν το επιθυμούν να εκθέτουν τα προϊόντα τους στο πεζοδρόμιο μπροστά στα καταστήματά τους, σε ευπρεπισμένο χώρο και σεβόμενοι τους περαστικούς.

Παζάρι Αγάπης από την Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς

Η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς για δεύτερη χρονιά πραγματοποιεί την Εβδομάδα Αγάπης κατά τη διάρκεια της Εμποροπανήγυρης του Κιλκίς. Σε τραπεζάκια της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. θα πωλούνται διάφορα αντικείμενα σε συμβολικές τιμές, ενώ το 50% των εσόδων θα διατεθούν στο σύλλογο ΒηματίΖΩ. Ακόμη θα συλλέγονται ενδύματα και υποδήματα, τα οποία θα γίνουν δωρεά στο Σύλλογο Πολυτέκνων Κιλκίς. "Ελπίζουμε για ακόμη μια χρονιά να σας έχουμε κοντά μας και όλοι μαζί να δώσουμε ένα χαμόγελο σε όλους τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη", τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ Κιλκίς.

«Γίνε εθελοντής στην πρόληψη», λέει ο ΝΗΡΕΑΣ με σεμινάρια

Το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” οργανώνει για 8η χρονιά βιωματικό σεμινάριο εκπαίδευσης για ενήλικους υποστηρικτές με τίτλο «Κάθε συμμετοχή έχει αξία…Γίνε εθελοντής στην πρόληψη». Η δεκάχρονη πορεία του Κέντρου έδειξε ότι η εθελοντική εργασία -πέρα από το κοινωνικό όφελος- συμβάλλει στην εξέλιξη των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων του ατόμου, ενισχύει την αυτοεκτίμηση του και προσφέρει ικανοποίηση κι αναγνώριση. "Καθένας από μας είναι σημαντικός και μπορεί να συμβάλλει με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο στην πρόληψη των εξαρτήσεων", λέει το Κέντρο Πρόληψης, καλώντας τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν.

Συνελήφθη στη Φύσκα σπείρα διαρρηκτών

Συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο στη Φύσκα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, τέσσερεις ημεδαποί, ηλικίας 21, 31, 22 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Οι συλληφθέντες αποπειράθηκαν να διαρρήξουν δύο οικίες, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι χρησιμοποιώντας Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο είχαν νοικιάσει  γι’ αυτό το σκοπό, είχαν διαπράξει το τελευταίο δεκαήμερο  πέντε κλοπές σε οικίες, σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδος, αφαιρόντας συνολικά 300 ευρώ, μικροσυσκευές, προσωπικά αντικείμενα των παθόντων συνολικής αξίας 1000 ευρώ και χρυσαφικά συνολικής αξίας 2500 ευρώ.  

Πρόσκληση για την 17η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς

Σας προσκαλούμε να έρθετε στην δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα, την 9η του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 13.00 για συζήτηση και απόφαση για τα εξής θέματα Η/Δ:
Θέμα 1ο
"Αντικατάσταση μέλους του Δ.Σ  του Νομικού Προσώπου "ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ"
Θέμα 2ο
Χορήγηση επιδόματος στους μόνιμους και με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ υπαλλήλους του Δήμου του Δήμου Κιλκίς, που ήταν τοποθετημένοι και απασχολήθηκαν για το έτος 2010 στις οικείες υπηρεσίες των ΟΤΑ για την εξυπηρέτηση υπηκόων τρίτων χωρών και συγκεκριμένα την παραλαβή και τον έλεγχο των αιτήσεων των αλλοδαπών για την χορήγηση και ανανέωση αδειών διαμονής τους
Θέμα 3ο
Συναίνεση του Δήμου Κιλκίς για παραχώρηση κοινόχρηστης έκτασης στον κ. Καραπαναγιωτίδη Χαράλαμπο  , για ανέγερση σταβλικών εγκαταστάσεων στον Άγιο Αντώνιο
Θέμα 4ο
Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου : Ανάπλαση πλατείας (ΑΟ 83- 98) και εισόδου στον οικισμό Ελευθεροχωρίου αριθμ. μελ. 138/2010
Θέμα 5ο
Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: Ολοκλήρωση πλατείας (ΑΟ 378 )  στον οικισμό Χέρσου αριθμ. μελ. 137/2010  .
Θέμα 6ο
Αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων - εξόδων Δήμου Κιλκίς, οικονομικού έτους 2011
Θέμα 7ο
Εκλογή εκπροσώπων (Δημοτικών Συμβούλων) στην Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας
 Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

ΠΑΚΑ - ΚΥΜΠΑΡΙΔΗ ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΗ

Ευχές στους μαθητές

Απ` τον αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Παιονίας, Αναστάσιο Δερβεντλή, εκδόθηκε το εξής ευχετήριο:
"Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες καθώς και στους γονείς μια καλή, δημιουργική και αποδοτική χρονιά με υγεία και πρόοδο. Καλή επιτυχία στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων στο δύσκολο αλλά δημιουργικό τους έργο. Γνωρίζοντας ότι οι απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής καθιστούν την παιδεία ως ένα από τα σημαντικότερα αγαθά για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας, θα ήθελα να δεσμευτώ ότι σαν Δημοτική Αρχή θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις και στον βαθμό που μας αναλογεί για την εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολείων του δήμου μας.
Καλή Δύναμη σε όλους."

48ωρη απεργία των γιατρών

Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν την ερχόμενη Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου οι γιατροί όλης της χώρας ενόψει της λειτουργίας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που έχει προαναγγελθεί ότι θα ξεκινήσει στις 12 του μήνα και θ` αφορά τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, του ΟΓΑ, του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος, οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί που έχουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να κάνουν ιδιωτικό ιατρείο μία φορά την εβδομάδα στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ παράλληλα θα δίνεται η δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών κέντρων ημερήσιας νοσηλείας.
Οι γιατροί-ελεύθεροι επαγγελματίες υποστηρίζουν ότι η ρύθμιση αυτή είναι "φωτογραφική" για πανεπιστημιακούς καθηγητές, και γι` αυτό προχωρούν στην απεργιακή κινητοποίηση.

Απειλή απόλυσης για 100.000 δημοσίους υπαλλήλους!

Περισσότεροι από 100.000 υπάλληλοι δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων, θα χάσουν τους επόμενους μήνες πάνω από το 50% των αποδοχών τους, ενώ θ` απειλούνται και με οριστική απόλυση. Αυτή η εφιαλτική προοπτική προκύπτει ένεκα της συμφωνίας του Υπουργείου Οικονομικών με την Τρόικα για την επέκταση του θεσμού της “εργασιακής εφεδρείας”.

Υπέρογκοι μισθοί σε δημοτικές επιχειρήσεις

Δεκάδες υπάλληλοι δημοτικών επιχειρήσεων, ακόμη και της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, αμείβονται με ποσά που φτάνουν ως και τα 90.000 ευρώ ετησίως! Αυτό προκείπτει από την απογραφή του ετήσιου μισθολογικού κόστους των δημοτικών επιχειρήσεων, που ζητήθηκαν για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούνιο από τους δήμους. Από την έως τώρα επεξεργασία των στοιχείων (σε ποσοστό άνω του 50%) παρατηρούνται πολλές περιπτώσεις υπερβολικά υψηλών ετήσιων αποδοχών και μάλιστα σε δήμους οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Στις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σκανδαλωδών αμοιβών που εντοπίστηκαν περιλαμβάνονται ένας μηχανολόγος μηχανικός στην Κόρινθο με ετήσιες αποδοχές 87.325 ευρώ, άλλος μηχανικός στην Πιερία (83.767), οικονομολόγος στον Έβρο (83.442) κ.α.
Να ευχηθούμε στα παιδιά "σε καλή μεριά".

Ακόμα τους εμπιστευόμαστε!

Τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν χθες Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου σε ισάριθμες εφημερίδες επιβεβαιώνουν τα εξής:
- Το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ
- Τα χαμηλά ποσοστά των δυο μεγαλυτέρων "κομμάτων εξουσίας"
- Το υψηλό ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου
Στη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research, που δημοσιεύτηκε στο “Βήμα της Κυριακής”, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 21,2%, η ΝΔ 21,8%, το ΚΚΕ 7,3%, ο ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,1%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2,1%, η ΔΗΜΑΡ 2,3%, η ΔΗΣΥ 2,2% και το Άρμα Πολιτών 2,1%. “Άλλο κόμμα” δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 1,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 30,8%.

Η γελοιογραφία της ημέρας

Του ΚΥΡ, απ` το ΒΗΜΑ

Το ΓΝΩΜΗκό της ημέρας

Ο πολιτισμός μιας χώρας φαίνεται από το επίπεδο διαβίωσης των φυλακισμένων της.

Καλωσορίζουμε τον φακό του Πάνου

Με μεγάλη μας χαρά φιλοξενούμε ήδη τη δεύτερη φωτογραφική δουλειά του νέου μας συνεργάτη Πάνου Γεωργιάδη, ελπίζοντας ότι κι εσείς, όπως κι εμείς, θα χαρείτε το ταλέντο του συντοπίτη μας ν` απαθανατίζει ενδιαφέροντα θέματα του τόπου μας μ` εύστοχους πάντα σχολιασμούς. Καλωσορίζουμε τον Πάνο στην μεγάλη ηλεκτρονική μας οικογένεια, με την ευχή η συνεργασία μας αυτή να μακροημερεύσει.
gnomikilkis. gr