Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Τα πρώτα φιλικά του ΑΕΤΟΥ Κιλκίς ενόψη πρωταθλήματος

Στις 8 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας Ανδρών ΕΚΑΣΚΕΜ 2011-2012 στο οποίο θα συμμετέχει η ομάδα του ΑΕΤΟΥ.
Τα πρώτα φιλικά παιχνίδια του Αετού Κιλκίς θα γίνουν στις 8 Σεπτεμβρίου, στη Θέρμη, με αντίπαλο την ομάδα ΚΑΣ Νέας Ραιδεστού, στις 7.30 το απόγευμα. Ακολούθως, το επόμενο τεστ για την ομάδα του Δημήτρη Παπαδόπουλου, θα γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου, στο γήπεδο της Μίκρας, κόντρα στο Μέγα Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης, στις 5 το απόγευμα.
Τέλος συνεχίζονται κανονικά οι προπονήσεις με το ρόστερ της ομάδας να έχει συμπληρωθεί με την συμμετοχή όλων των παιχτών που θα στελεχώσουν την ομάδα την καινούργια χρονιά

Ερώτηση Κιλτίδη για επαναλειτουργία εργοστασίου στη ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς

Την επαναλειτουργία της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΓΟΙ Α.Ε» με έδρα την ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς, ζητά μ` ερώτησή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης, ο Κιλκισιώτης βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κώστας Κιλτίδης. Τονίζοντας ότι "από ετών, πολίτης της χώρας μας, κάτοχος του 25% των μετοχών της , αναζητά και διεκδικεί το αυτονόητο, την εφαρμογή των νόμων και τον στοιχειώδη έλεγχο για τη νομιμότητα και το συμφέρον του Δημοσίου και της Ε.Ε.", ο κ. Κιλτίδης σημειώνει στην ερώτησή του και τα εξής:

Γιορτάζουμε για τους πρώτους 100.000 επισκέπτες!

Η gnomikilkis.gr γιορτάζει! Τους 100.000 επισκέπτες ξεπέρασε από χθες Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011 το πρώτο σ` επισκεψιμότητα ενημερωτικό site του νομού μας, λίγους μόλις μήνες μετά την έναρξη της λειτουργίας του. Κι ακόμα είμαστε στην αρχή! Αυτά που ετοιμάζουμε για το εγγύς μέλλον θα αποτελέσουν εφαλτήριο για μια σύγχρονη ηλεκτρονική ενημέρωση στον μικρό μας τόπο, που διψά για πληροφόρηση και επικοινωνία.
Ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, για τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας. Θα προσπαθήσουμε σκληρά να φανούμε αντάξιοι.


gnomikilkis.gr

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα διόδια

- Να υλοποιηθεί η κυβερνητική απόφαση για μείωση του κόστους των διοδίων, η οποία εξαγγέλθηκε πριν από τέσσερις μήνες
- Να τροποποιηθεί ο χάρτης διοδίων της χώρας ώστε να μην λειτουργούν περισσότεροι από έναν σταθμό διοδίων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα 
- Να ενεργοποιηθεί η κάρτα ελεύθερης διέλευσης των κατοίκων πέριξ των σταθμών διοδίων
Τ` ανωτέρω ζητάει με ψήφισμά του, που ενέκρινε στη χθεσινή (Τετάρτη) συνεδρίασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονιας.
«Πρώτο μέλημα της χρηστής διοίκησης και διακυβέρνησης, ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε, επιβάλλεται να είναι η μη περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των πολιτών. Επίσης, η πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει το χαρακτήρα των αυτοκινητόδρομων ως κοινωνικών αγαθών. Τέλος, η Πολιτεία οφείλει να μεριμνά ώστε το κόστος των διοδίων να μην καθιστά απαγορευτικές τις μετακινήσεις των πολιτών», τονίζεται στο ψήφισμα.

Μοναδικό στην Ευρώπη "ηλιακό ασανσέρ" παράγεται στο Κιλκίς!

Ένα πρωτοποριακό ασανσέρ λανσάρεται απ` το Κιλκίς! Όχι, "δράστης" δεν είναι η γνωστή μεγάλη εταιρία KLEEMANN, αλλά μια πολύ μικρότερη που εδρεύει κι αυτή στο Κιλκίς. Ο λόγος για την MEZOLIFT, η οποία κατασκεύασε έναν μοναδικό γαι την Ευρώπη, τουλάχιστον, ανελκυστήρα. Η μοναδικότητά του έγκειται στο γεγονός ότι λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, χάρη σε δυο φωτοβολταϊκά πάνελ μέγιστης ισχύος 400 βατ.
Η συγκεκριμένη εταιρία ασχολείται με τη σχεδίαση, παραγωγή κι εγκατάσταση ανελκυστήρων, απασχολώντας μόλις ...δυο άτομα! Ιδιοκτήτης της είναι ο μηχανικός, Γιάννης Σαχσαμάνογλου, ο οποίος δούλευε ο ίδιος επί 4 χρόνια για να ολοκληρώσει την ιδέα του "ηλιακού ασανσέρ".

Συμμετείχε κι η Ευρ. Ασημακίδου του ΓΑΣΚ στο "2ο Athens Walkamp"

Στο "2ο Athens Walkamp" συμμετείχε, μετά από πρόσκληση των διοργανωτών και η νεαρή (παγκορασίδα) πρωταθλήτρια του βάδην του ΓΑΣ Κιλκίς Ευρυδίκη Ασημακίδου, η οποία επέστρεψε με τις καλύτερες εντυπώσεις από παρουσία της εκεί. Το Walkamp πραγματοποιήθηκε από 20 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου στις παιδικές εξοχές του Δήμου Αθηναίων, και ισχυροποίησε τους δεσμούς φιλίας των νεαρών Ελλήνων και των ξένων αθλητών του βάδην οι οποίοι και γνώρισαν την Ελληνική φιλοσοφία και τον πολιτισμό.

Μειωμένος κατά 25% ο τζίρος των εκπτώσεων στο Κιλκίς

Η μείωση του τζίρου των θερινών εκπτώσεων ξεπέρασε κατά μέσο όρο το 25% σε σχέση με την περυσινή περίοδο. Αυτό διαπιστώνει η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των θερινών εκπτώσεων. Από την έρευνα που έκανε τηλεφωνικά, προκύπτει ότι οι αρχικές εκτιμήσεις και προβλέψεις για μειωμένη κίνηση της περιόδου των εκπτώσεων επιβεβαιώθηκαν, αφήνοντας «φτωχά» ταμεία με υπέρογκες υποχρεώσεις.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος τονίζονται και τα εξής:

Στον "αέρα" η λειτουργία των ΤΕΙ

Οι εισαχθέντες στο ΤΕΙ του Κιλκίς είναι φέτος 55 άτομα αλλά η λειτουργία του Τμήματος απ` τον άλλο μήνα είναι αμφίβολη! Κι αυτό επειδή τα τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Σοβαρότερο όλων είναι η έλλειψη προσωπικού, ενώ τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων αποτελούν, η δραματική μείωση των προϋπολογισμών τους, η δραστική μείωση του έκτακτου προσωπικού κατά 55% κ.α.
Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί κι ο νέος νόμος για την Ανώτατη Εκπαίδευση επειδή δεν αντιμετωπίζει τα τεχνολογικά ιδρύματα ισότιμα με τα ΑΕΙ. Το θέμα απασχόλησε τη χθεσινή σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ, οι οποίοι απηύθυναν έκκληση για συνάντηση προς την υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου, στην τακτική σύνοδο που θα γίνει σε δυο βδομάδες.

Με το μάτι του Πάνου Γεωργιάδη

Βίγλα Φλώρινας 29 Αυγ 2011 ώρα 11:15 Εικόνες μια άλλης Ελλάδας χωρίς παραπάνω σχόλια

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

...Αρκεί να μην επικοινωνεί το κεφάλι με το σώμα!

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Του Στάθη, απ` την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Το ΓΝΩΜΗκό της ημέρας

Ο χρόνος δίνει όλες τις απαντήσεις χωρίς να χρειάζεται καν τις ερωτήσεις.