Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Συγχαρητήρια Γ. Φραγγίδη στους εισαχθέντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Θερμά συγχαρητήρια για τους επιτυχόντες στα Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας εκφράζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φραγγίδης. «Εύχομαι ολόψυχα στους νέους μας συγχαρητήρια για την επιτυχία τους και το σκληρό αγώνα που έδωσαν. Τώρα καλούνται με γνώμονα την αγάπη για τη γνώση και τη μάθηση να προχωρήσουν στις σπουδές τους που θα τους οδηγήσουν στην επιστημονική κατάρτιση και επαγγελματική προοπτική.

4ήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ευκαρπία

Τετραήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνουν στις 5-8 Σεπτεμβρίου στην Ευκαρπία, ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος κι ο Ναός Γεννήσεως της Θεοτόκου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
*Δευτέρα 5, ποντιακή θεατρική παράσταση με τον σύλλογο Σταυροχωρίου
*Τρίτη 6, παραδοσιακοί χοροί απ` τη Θρακική Εστία και τον Ποντιακό Σύλλογο Ευκαρπίας
*Τετάρτη 7, ποντιακοί χοροί απ` τον Καλλιτεχνικό Όμιλο "Πυρριχος"
*Πέμπτη 8, παραδοσιακή μουσική και τραγούδια με διάφορους καλλιτέχνες.
Όλες οι εκδηλώσεις θ` αρχίζουν στις 9 μμ με δωρεάν είσοδο.

Ποιοί μπήκαν σε σχολές Πληροφορικής απ` το νομό μας

Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας συγχαίρει τους μαθητές των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα τμήματα Πληροφορικής ΑΕΙ και ΑΤΕΙ και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία στις σπουδές τους. Οι νέοι φοιτητές Πληροφορικής απ` το νομό μας, που μπορούν να εγγραφούν δωρεάν στην Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας ως δόκιμα μέλη, είναι οι εξής:

Συγχαρητήρια Β. Μπαλάσκα σε επιτυχόντες στα ΑΕΙ-ΤΕΙ

Ο δήμαρχος Κιλκίς Ευ. Μπαλάσκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
“Στις νέες και τους νέους του Δήμου Κιλκίς που εισήχθησαν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκφράζω τα ολόθερμα συγχαρητήριά μου. Με σκληρή δουλειά, επιμονή, ζήλο και αφοσίωση στο στόχο σας, φέρατε σε πέρας μία από τις πολλές ακόμη δοκιμασίες που θα ακολουθήσουν στη ζωή σας. Σας εύχομαι από καρδιάς καλή πρόοδο στις σπουδές σας και πολλές επιτυχίες στο νέο σας ξεκίνημα. Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στους γονείς, αλλά και στους εκπαιδευτικούς των παιδιών, που με την συμπαράσταση και την πολύτιμη βοήθειά τους συνέβαλαν σε μεγάλο ποσοστό στην επιτυχία των νέων του δήμου μας.  Σ’ εκείνους πάλι που δεν τα κατάφεραν ήθελα να τονίσω ότι οι ευκαιρίες δεν σταματούν εδώ και να τους ευχηθώ καλή τύχη σε όποιον δρόμο κι αν επιλέξουν για τη συνέχεια.  Δοθείσης της ευκαιρίας τέλος, θα ήθελα να καλωσορίσω και όλους τους νέους σπουδαστές στο Τμήμα ΤΕΙ Σχεδίασης και Παραγωγής Ενδυμάτων του Κιλκίς. Καλή φοίτηση και καλή διαμονή στο Κιλκίς”.

Τρεις μήνες προθεσμία για ρύθμιση οφειλών προς τον Δήμο Κιλκίς

Τη ρύθμιση οφειλών προς το Δήμο Κιλκίς
 αποφάσισε το Δημ. Συμβούλιο
Ο δήμαρχος Κιλκίς Ευ. Μπαλάσκας ανακοινώνει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο με χθεσινή (Δευτέρα) απόφασή του, δίνει τη δυνατότητα για τρεις μήνες, ήτοι από 30 Αυγούστου έως 29 Νοεμβρίου 2011, να ρυθμίζονται και να εξοφλούνται οφειλές προς το Δήμο, που αφορούν τέλη, φόρους, μισθώματα κλπ.  Όπως τονίζει ο κ. Μπαλάσκας, σε περίπτωση μη ρύθμισης των οφειλών ο Δήμος υποχρεώνεται να προβεί σε κοινοποίηση της οφειλής στη ΔΟΥ.
Πληροφορίες, στο αρμόδιο Τμήμα Εσόδων και Περιουσίας της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και στα τηλέφωνα 2341352191, 2341352105 και 2341352103.

Γιατί δεν πήγε στο χορό του ΚΑΠΗ η Σόνια;

Στον ετήσιο χορό του ΚΑΠΗ Αξιούπολης έδιναν παραδοσιακά το παρών όλα τα πρόσωπα της περιοχής που έτρεφαν κατά καιρούς πολιτικές φιλοδοξίες. Κι όμως, απ` τον φετινό χορό απουσίαζε η μέχρι πριν λίγο καιρό δήμαρχος Αξιούπολης και νυν επίδοξη υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ, Σόνια Συμεωνίδου. Και μη φανταστεί κανείς ότι έλειπε σε διακοπές. Στην πόλη ήταν, και μάλιστα την ώρα του χορού κάθονταν με τη παρέα της (μέλος της οποίας ήταν κι ο Γ. Ιωαννίδης, δημ. σύμβουλος της Αθ. Λιάρτση ) σε χώρο δίπλα στην εκδήλωση! 
Κι όπως ήταν φυσικό, όλο αυτό το σκηνικό προκάλεσε δυσμενείς εντυπώσεις!

3η Πτέρυγα: Το δούλεμα πάει σύννεφο!

 "Ο ΘΠαραστατίδης ανέλαβε την πρωτοβουλία προκειμένου να υπάρξει συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. ΜΤιμοσίδηη οποία  πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο την Τρίτη 1 Μαρτίου.Στην συνάντηση αυτήστην οποία συμμετείχαν και οι τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας,αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν τα ποσά της εγγυητικής του εργολήπτη που ανέρχονται σε 400.000€ περίπουγια να διορθωθούν όλες οι ατέλειες και κακοτεχνίεςώστε το κτίριοαφού καταστεί λειτουργικόνα παραδοθεί άμεσα προς χρήσηΑυτή η λύση αποφασίστηκεαφού πρώτα δοθεί προθεσμία ενός μηνός από την τεχνική υπηρεσία της πρώην νομαρχίας στον εργολάβο να προχωρήσει σε αποκατάσταση των ζημιών."
Αυτά ανέφερε δελτίο τύπου του βουλευτή μας, που εκδόθηκε τον περασμένο Μάρτιο για το θέμα της 3ης Πτέρυγας του Νοσοκομείου Κιλκίς. Οπότε, τον Απρίλιο είχε παρέλθει η προθεσμία προς τον εργολάβο. Έκτοτε πέρασαν αισίως, κοντά 5 μήνες. Είδατε εσείς να διατίθενται αυτές οι 400.000 ευρώ και να παραδίδεται ολοκληρωμένη η πτέρυγα-γεφύρι της Άρτας; Εμείς, πάντως, όχι.

Ε, ρε, δούλεμα που συνεχίζει να πέφτει σ` αυτόν τον τόπο!

Γλυτώσαμε το διπλωματικό στη κορυφή του Μπέλες!

Ορειβάτες απ` τη FYROM ανέβηκαν, λέει, στη κορυφή του Μπέλες, στο τριεθνές, και ύψωσαν μια κόκκινη σημαία με το 16κτινο αστέρι της Βεργίνας. Μαζί τους ήταν και ορειβάτες απ` τη Βουλγαρία, ενώ δεν έδωσαν το παρών Έλληνες, παρ` ότι προσκλήθηκαν σ` αυτήν την 11η διεθνή συνάντηση σε υψόμετρο 1.881 μ.
Καλύτερα που δεν πήγαν οι δικοί μας γιατί μπορεί να `χαμε διπλωματικό επεισόδιο!

Θα ξεμπροστιάσουν τους φοροφυγάδες;

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, 10.000-14.000 φοροφυγάδες χρωστούν συνολικά στο Δημόσιο 37 δις ευρώ. Όλοι οι φοροφυγάδες είναι 900.000 περίπου και το οφειλόμενο ποσό ανέρχεται στα 41 δις ευρώ. Τώρα το υπουργείο προτίθεται να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των "μεγαλοφεσατζήδων" στο Διαδίκτυο, εφ` όσον λάβει το "πράσινο φως" απ` τις αρμόδιες αρχές για το σεβασμό των προσωπικών δεδομένων.
Σημείωση: Μιλάμε για τους "επίσημους" φοροφυγάδες, δηλαδή τους γνωστούς στο υπουργείο. Σκεφτείτε πόσοι είναι οι "ανεπίσημοι", δηλαδή οι άγνωστοι. Αν τους έβρισκαν δεν θα έλυνε η Ελλάδα το δημοσιονομικό της πρόβλημα;

Φάρμακο δια πάσα νόσον

Μετά τη συγχώνευση ALPHA - EUROBANG, πάνε λέει για συνεργασία κι η VODAFON με την WIND. Τελικά, αυτός ο "Καλλικράτης" αποδεικνύεται φάρμακο δια πάσα νόσον και πάσα...

Πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα για τα εγκαίνια της ΔΕΘ

 Με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας προσπαθεί η Αστυνομία να μετατρέψει σε φρούριο το χώρο της ΔΕΘ ενόψη των εγκαινίων της, στις 10 Σεπτεμβρίου. Περισσότεροι από 5000 αστυνομικοί, μεταφορά των φραγμών που χρησιμοποιήθηκαν στο Σύνταγμα, το όχημα εκτόξευσης νερού "Αίαντας", δυνάμεις δικυκλιστών "Δέλτα" και "Δίας" και άλλα πολλά προβλέπει το σχέδιο που εκπόνησε η ηγεσία της ΕΛΑΣ προκειμένου ν` αποτραπεί το ενδεχόμενο επεισοδίων.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Έτοιμος για την κεντρική προεκλογική ομιλία του!

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Του Στάθη, απ` την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Πρόσκληση σε συνέδριο με θέμα τον Μοναχισμό

Διήμερο συνέδριο με θέμα τον Μοναχισμό διοργανώνει στις 31 Αυγούστου και 1η Σεπτεμβρίου το Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου, μ` αφορμή την συμπλήρωση των 30 χρόνων του. Πληροφορίες στο τηλ. 2343043080, τις ώρες 12-2 μμ.

Το ΓΝΩΜΗκό της ημέρας

Για να σωθεί η οικονομία, το Κράτος πρέπει να προσλαμβάνει έναν εργάτη για να ανοίγει μια τρύπα και ένα άλλο εργάτη για να την κλείνει.

Συγχαρητήριο

Η Διεύθυνση και οι καθηγητές του Πολυάνειου Ωδείου της Ιεράς Μητρόπολης Κιλκίς, συγχαίρουν τους παρακάτω σπουδαστές της για την απόκτηση Πτυχίων για το σχολικό έτος 2010-2011.
- Πτυχίο βυζαντινής μουσικής: Τζαμπαζάκης Νικόλαος του Ιωάννη, Σαλονικίδης Λάζαρος του Φωτίου, Οικονόμου Χρήστος του Κωνσταντίνου.
- Πτυχίο Κιθάρας: Γαβράς Γεώργιος του Ισαάκ
- Πτυχίο Αρμονίας: Ιωαννίδης Αναστάσιος του Ιωάννη, Καραφουλίδου Ζωή του Χρήστου, Παρασκευοπούλου Θάλεια του Φιλίππου, Πέρρος Γεώργιος του Δημητρίου, Σίμογλου Σταυρος του Ανδρέα, Μούρος Ανδρέας του Νικολάου, Κετσετσής Αργύριος του Αντωνίου.

Ανακοίνωση Πολυάνειου Ωδείου της Ιεράς Μητρόπολης Κιλκίς

Από την Γραμματεία του Πολυάνειου Ωδείου της Ιεράς Μητρόπολης Κιλκίς ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές για όλα τα μουσικά όργανα αρχίζουν από την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 10.00 ως 1.00 το πρωί και 6.00 -8.00 το απόγευμα.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τη γραμματεία του Ωδείου στο τηλέφωνο 23410-28623 τις ίδιες ώρες..