Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Μνημόσυνο στη Φιλυριά για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

 Πολιτιστικός Σύλλογος "Η Φιλυριά" πραγματοποιεί την Κυριακή  11 Σεπτεμβρίου, μνημόσυνο υπέρ των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, 
στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, στη Φιλυριά. 
Στις 

10.30 θα γίνει μετάβαση στο Μνημείο σφαγιασθέντων των χωριών του Πόντου, τα οποία είναι οι τόποι καταγωγής των Ποντίων Φιλυριάς και Γερακώνας, όπου θα γίνει

 Κατάθεση Στεφάνων
.
Θ` ακολουθήσουν:
• Αφηγηματική αναδρομή στο ιστορικό του εγκλήματος
• Απαγγελία ποιημάτων από μικρά παιδιά του χωριού.
• Παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια από τα μέλη του συλλόγου «Η Φιλυριά».

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς

 Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα, την ερχόμενη Δευτέρα  29 Αυγούστου,στις 19.00. Θα συζητηθούν τα εξής θέματα:

Σύλληψη 26χρονου για απόπειρα κλοπής στην Αξιούπολη

Χθες (Τρίτη) το βράδυ συνελήφθη από αστυνομικούς του ΑΤ Αξιούπολης, ένας ημεδαπός 26 ετών, επειδή μαζί με άγνωστο συνεργό του αποπειράθηκε να αφαιρέσει από την αυλή της οικίας 49χρονου σωλήνες χαλκού, πλην όμως οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη της οικίας και τράπηκαν σε φυγή. Ο παθών κατήγγειλε το συμβάν και ύστερα από αναζητήσεις, εντοπίστηκε ο 26χρονος και συνελήφθη, ενώ αναζητείται ο συνεργός του. 

Καλλιεργούσε στο σπίτι του δενδρύλλια κάνναβης

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς συνέλαβαν χθες το απόγευμα έναν 57χρονο στη Νέα Φιλαδέλφεια Θεσσαλονίκης, επειδή ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, έγινε έρευνα στην οικία του και βρέθηκαν 14 δενδρύλλια κάνναβης, καθώς και 252 γραμμάρια κάνναβης. 

"Σφύριξα κι έλιξες" της ΕΠΟ στον Παμπορίδη, ένεκα "στημένων"!

Ο διαιτητής του Συνδέσμου του Κιλκίς, Βασίλης Παμπορίδης, έμεινε εκτός πινάκων της ελληνικής διαιτησίας μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη για την πολύκροτη υπόθεση των "στημένων παιχνιδιών" στο ποδόσφαιρο. Τη σχετική απόφαση έλαβε χθες Tρίτη η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ. Μαζί με τον Κιλκισιώτη διαιτητή κόπηκαν και οι Δ. Καλόπουλος, Στ. Μάνταλος και Μ. Τσινιάρης. Όλων τα ονόματα είχαν ακουστεί την περίοδο των αποκαλύψεων μέσω ηχογραφημένων τηλεφωνικών συνομιλιών διαφόρων εμπλεκομένων με το μεγάλο σκάνδαλο, όπως οι Μπέος, Ψωμιάδης, Μαρινάκης κ.α., που είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Για τον Β. Παμπορίδη προκύπτει από τέτοιες συνομιλίες ότι στις διαιτησίες του ευνοεί τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Όσο για τον κ. Καλόπουλο, είχε διαιτητεύσει στο περιβόητο ματς Ολυμπιακός Π.- Παναθηναικός 2-1.
Θυμίζουμε ότι δυο απ` τις συνομιλίες στις οποίες εμπλέκεται το όνομα του κ. Παμπορίδη είναι και οι εξής:

Συνεχίζονται εντατικά οι ψεκασμοί για τα κουνούπια

Συνεχίζονται, με αυξανόμενη ένταση όπου χρειασθεί, οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλα τα σημεία του νομού. Τα συνεργεία της εταιρίας ‘ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗ’ συνεχίζουν το έργο τους, με το πρόγραμμα των ψεκασμών σε ορισμένες των περιπτώσεων να τροποποιείται ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Παράλληλα με τους ψεκασμούς, γίνονται και δειγματοληψίες, κουνουπιών, για εξέτασή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες για πιθανή μόλυνση.

Καθαρισμός του Τελωνείου Δοϊράνης

Στον καθαρισμό του Τελωνείου Δοϊράνης, που αποτελούσε επιτακτική ανάγκη το τελευταίο διάστημα, προχώρησε χθες Τρίτη 23 Αυγούστου η Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Κιλκίς, μετά από εντολή του δημάρχου, Ευ. Μπαλάσκα.
Μολονότι ο καθαρισμός χώρων όπως το Τελωνείο δεν συγκαταλέγεται στις αρμοδιότητες του Δήμου, ο τελευταίος παρενέβη εξαιτίας της απαράδεκτης κατάστασης που είχε διαμορφωθεί στα σύνορα με τη FYROM, καθώς η μεγάλη συγκέντρωση σκουπιδιών στις άκρες του δρόμου που συνδέει τα δύο τελωνεία έπληττε την εικόνα της χώρας μας.

Τον καθαρισμό ανέλαβε συνεργείο, ενώ οι εργασίες έλαβαν χώρα από το Τελωνείο Δοϊράνης μέχρι και το στρατιωτικό. Συνολικά συγκεντρώθηκαν και απομακρύνθηκαν 100 σακούλες απορριμμάτων.

Ξεκίνησαν εντυπωσιακά τα 33α "ΑΞΙΟΥΠΟΛΙΤΙΚΑ"

Ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο 20 Αυγούστου, τα 33α ΑΞΙΟΥΠΟΛΙΤΙΚΑ . Η εναρξη των δεκαήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων έγινε με μία εκδήλωση που πάει να γίνει θεσμός. Συγκεκριμένα το Σάββατο, στις  5:30 το πρωί, η πλατεία της Αξιούπολης έσφυζε απο ζωή, αφού πάνω απο 80 άτομα απο την Κούπα και την Πηγή, δώσανε το δικό τους παρόν μέσω των δύο πολιτιστικών συλλόγων.

Η φωτογραφία της ημέρας

Έκτακτο γεγονός! Σύμφωνα με πληροφορίες  αναμένεται να κατακλύσουν τους δρόμους του Κιλκίς χιλιάδες καβούρια. 

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΓΑΣΚ Το πρόγραμμα των προπονήσεων

Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τις προπονήσεις τους την νέα αγωνιστική περίοδο οι Ακαδημίες Στίβου στο τμήμα κλασσικού αθλητισμού του ΓΑΣ Κιλκίς. Η Ακαδημίες Στίβου του Γυμναστικού Συλλόγου Κιλκίς (ΓΑΣΚ) έχουν ως βασικό του σκοπό την προσέλευση μεγάλου αριθμού παιδιών στους αγωνιστικούς στίβους με στόχο την αγάπη και την εκτίμηση του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας. Παράλληλα έχουν σαν στόχο να καλλιεργήσουν συστηματικά το ταλέντο των παιδιών μέσα από ένα πρόγραμμα προπόνησης, καταρτισμένο από τους έμπειρες προπονήτριες της Ακαδημίας μας. Τα παιδιά αυτά μέσα από τη σωστή προπόνηση και προετοιμασία μπορούν να γίνουν οι αυριανοί πρωταθλητές στον κλασσικό αθλητισμό. 

Ξεκινά προπονήσεις ο στίβος του ΓΑΣΚ Σεπτέμβριο οι πρώτοι αγώνες

Την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι προπονήσεις εν όψει των υποχρεώσεων για την νέα αγωνιστική περίοδο στο τμήμα κλασσικού αθλητισμού του ΓΑΣ Κιλκίς.
Οι προπονήσεις σε πρώτη φάση γίνονται στις 6.00 το απόγευμα στο δημοτικό στάδιο του Κιλκίς με την επίβλεψη των προπονητών του συλλόγου Κώστα Μηναρετζή και Φίλιππου Μισαηλίδη.

Διορισμός 546 εκπαιδευτικών

Το διορισμό 546 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2011-12, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Οι διοριζόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας από σήμερα Τετάρτη 24 μέχρι και Δευτέρα 29 Αυγούστου.
Οι πίνακες με τα ονόματα των διοριζόμενων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου: www.minedu.gov.gr

2,5 τόνοι κατεψυγμένος κιμάς κατασχέθηκε απ` τη LIDL

Κατεψυγμένο κιμά και σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, συνολικού βάρους 2,5 τόνων με προέλευση απ` τη Γερμανία, κατασχέθηκαν απ` τον ΕΦΕΤ, αφού εντοπίστηκε σ` αυτά το παθογόνο βακτήριο  Escherichia coli 0157. Πρόκειται για προιόντα με την ονομασία MARVEST, που διακινούνταν απ` την εταιρεία"LIDL HELLAS & ΣΙΑ ΟΕ".

Το παπούτσι απ` τον τόπο μας είναι μπαλωμένο!

Ένα απ` τα είδη που δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα απ` την οικονομική κρίση ήταν κι αυτό της υπόδησης. Ήδη στο νομό μας είναι πλέον ορατό αυτό, καθώς δεν είναι λίγα τα καταστήματα υποδημάτων που έβαλαν "λουκέτο". 
Και πώς να μην κλείνουν τα μαγαζιά, όταν η μείωση του τζίρου στον συγκεκριμένο κλάδο υπολογίζεται για τη διετία 2009-2010 κοντά στο 40%! Μόνο τη περσινή χρονιά είχαμε, σύμφωνα με τα στοιχεία του Icap Group μείωση κατά 23% στην εγχώρια αγορά υποδημάτων. Και δεν είναι μονάχα αυτό. Οι υπάρχουσες προβλέψεις κάνουν λόγο για περαιτέρω μείωση της τάξης του 10-15% στη διετία 2011-2012.
Είναι γεγονός: Μας βάλανε τα δυο πόδια σ` ένα παπούτσι!

Νέα άνοδος του ποσοστού ανεργίας

Ο ΟΑΕΔ έδωσε χθες Δευτέρα τα στοιχεία για τον μήνα Ιούλιο, που αφορούν στην ανεργία. Σύμφωνα μ` αυτά, είχαμε σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα νέα αύξηση της μάστιγας της εποχής μας κατά 1,82%, μ` αποτέλεσμα το σύνολο των ανέργων της χώρας να φτάσει τις 700.000! Όσο για τους επιδοτούμενους απ` τον ΟΑΕΔ άνεργους, ανέρχονται στους 205.000.
Βεβαίως, πρόκειται για επίσημα στοιχεία, τα οποία κάθε φορά υπολείπονται αισθητά των πραγματικών.
Όλα αυτά σημαίνουν ότι η ανεργία εδώ στο νομό μας έχει φτάσει πλέον σε πρωτοφανή ύψη, καθότι ήταν πάντα μεγαλύτερη απ` τον γενικό μέσο όρο της χώρας.
Αυτά, και πού `σαι ακόμα! Γιατί, η εφιαλτική πρόβλεψη για το 2012 είναι ότι θα φτάσουμε στο 1.200.000 (επίσημους) ανέργους!

Μήπως ο Τσιτουρίδης με την Ντόρα;

Το ερώτημα που τίθεται τελευταία στις πολιτικές πιάτσες του Κιλκίς είναι το εξής: Μήπως τώρα που ο Κ. Κιλτίδης πήγε στον ΛΑΟΣ και θάναι υποψήφιος στο νομό Θεσσαλονίκης, υπάρχει περίπτωση να ενταχθεί στο κόμμα της Ντόρας και να κατέβει κανονικά στο νομό μας ο Σ. Τσιτουρίδης, σε περίπτωση βέβαια που δεν τον βάλει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Σαμαράς;
Εξαιρετικό το ερώτημα! Τόσο, που να μην δέχεται απάντηση, έτσι ώστε να μη χαθεί η γοητεία κι η φαντασία, που εμπεριέχει!

Ομιλίες Παραστατίδη - Φραγγίδη για το νομοσχέδιο της Εκπαίδευσης

Τοποθετήσεις στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που πραγματοποιείται χθες και σήμερα στη Βουλή, έκαναν οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ του νομού μας, Θ. Παραστατίδης και Γ. Φραγγίδης. Συγκεκριμένα, ο μεν πρώτος μίλησε σήμερα το πρωί, ο δε δεύτερος χθες το απόγευμα, με τις ομιλίες να μεταδίδονται απ` ευθείας από το κανάλι της Βουλής. Και οι δύο υποστήριξαν, όπως ήταν αναμενόμενο, τις διατάξεις του νομοσχεδίου, το οποίο προκαλεί όμως τις σφοδρές αντιδράσεις του πανεπιστημιακού κόσμου.

 Εκδηλώσεις μ` εγκαίνια στο "Κτήμα των Αργοναυτών"

Η Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» διοργανώνει τις ετήσιες καλοκαιρινές εκδηλώσεις «ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΑ», την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στις 9.30 μ.μ.. Φέτος οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά στο «ΚΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ» (δίπλα στα νέα ΤΕΙ απέναντι από τα Σφαγεία Κιλκίς). Ένας χώρος διαμορφωμένος με πολύ μεράκι, για να γίνει ένα μόνιμο στέκι για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του συλλόγου και όχι μόνο. Στις εκδηλώσεις θα εμφανιστεί μια πλειάδα πόντιων καλλιτεχνών και  χορευτικών, με πολύ κέφι, τραγούδι και καλή διάθεση.