Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Από σήμερα συγχωνεύσεις σε εφορίες - τελωνεία

Απο σήμερα Δευτέρα 22 Αυγούστου ξεκινάει η εφαρμογή του σχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για συγχωνεύσεις στις εφορίες και στα τελωνεία της χώρας. Η πρώτη κίνηση αφορά την αναστολή λειτουργίας ενός τελωνείου στην Αττική και τη συγχώνευση 14 τελωνειακών υπηρεσιών.
Εξ` άλλου, από το Σεπτέμβριο έως τα τέλη του 2012, οι 288 εφορίες που λειτουργούν σήμερα θα πρέπει να αντικατασταθούν από 30 δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες και οι φορολογούμενοι θα εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ, ενώ οι φορολογικές συναλλαγές ( πληρωμή και επιστροφή φόρων) θα γίνονται από τις τράπεζες. 
Είπαμε: Τιμή και δόξα στον "Καλλικράτη"!

Μεγάλο το ενδιαφέρον αγροτών για ένταξη σε πρόγραμμα

Επειδή παρουσιάζεται μεγάλο ενδιαφέρον από αγρότες για ένταξή τους στο πρόγραμμα για εκσυγχρονισμό γεωργικών εκμεταλλεύσεων, το gnomikilkis.gr υπενθυμίζει τις καταληκτικές ημερομηνίες για την υποβολή των έντυπων αιτήσεων ανά κατηγορία:
-Έως 29 Αυγούστου, για αγελαδοτρόφους και καπνοπαραγωγούς
-'Εως 5 Σεπτεμβρίου, για λοιπούς δικαιούχους και νέους γεωργούς ζωικής παραγωγής
-Έως 12 Σεπτεμβρίου, για νέους γεωργούς φυτικής παραγωγής
-Έως 19 Σεπτεμβρίου, για λοιπούς δικαιούχους φυτικής παραγωγής
Για όσους υποβάλουν αιτήσεις μέσω Διαδικτύου η προθεσμία λήγει (για όλους) την ερχόμενη Πέμπτη 25 Αυγούστου.

Οι Αγανακτισμένοι ξανάρχονται!

Οι ...συνήθεις διαμαρτυρίες συνδικάτων και άλλων φορέων πολιτών, που εκδηλώνονται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της ΔΕΘ, αναμένονται φέτος τελείως διαφορετικές. Πρώτον, επειδή η μαζικότητά τους εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Και, δεύτερον, γιατί τον πρώτο λόγο θα τον έχει φέτος το κίνημα των Αγανακτισμένων, το οποίο αναμένεται να επανέλθει θεαματικά, μετά τη διακοπή των κινητοποιήσεών του το καλοκαίρι.

Αλλαγή τοπίου απ` τη προσχώρηση Κιλτίδη

Η κάθοδος του Κ. Κιλτίδη στις επόμενες εκλογές, με τον συνδυασμό του ΛΑΟΣ στην Α` Θεσσαλονίκης, αλλάζει το τοπίο στο συγκεκριμένο κόμμα. Ωστόσο, ο νυν βουλευτής του στην εν λόγω περιφέρεια, Άγγελος Κολοκοτρώνης, δηλώνει (εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ότι δεν είναι καθόλου δυσαρεστημένος απ` την - αναμενόμενη, άλλωστε - μετακίνηση του Κιλκισιώτη βουλευτή, κι ας θεωρείται απίθανο να εκλέξει το κόμμα του και 2η έδρα στην συγκεκριμένη περιφέρεια. Ταυτόχρονα, ο κ. Κολοκοτρώνης, με τον οποίο αναμένεται να συγκρουστεί σκληρά ο κ. Κιλτίδης για τη πρώτη θέση, διέψευσε κατηγορηματικά ότι σκέφτεται να προσχωρήσει στη ΝΔ, όπως ήθελαν φήμες τις τελευταίες μέρες.
Καλά και ...κολοκοτρωνέικα αυτά που δηλώνει δημοσίως ο κ. Κολοκοτρώνης, να ξέραμε και τι λέει στα "κατ` ιδίαν"! 

Δύσκολοι καιροί για τη Ντόρα!

Στο μεταξύ η Ντόρα αντιμετωπίζει προβλήματα στη κατάρτιση των συνδυασμών της στη Β. Ελλάδα, αλλά η σχετική διαδικασία ήδη ξεκίνησε. Στο πλαίσιο αυτό επισκέπτεται από σήμερα Δευτέρα τους νομούς Σερρών και Δράμας, ενώ τις επόμενες μέρες θα βρεθεί στη Δ. Μακεδονία. Προς το παρόν δεν προγραμμάτισε επίσκεψη στο Κιλκίς, ύστερα μάλιστα απ` την προσχώρηση Κιλτίδη στον ΛΑΟΣ. Ίσως το κάνει με την ευκαιρία της παρουσίας της στη ΔΕΘ, στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Δύσκολοι καιροί για συμμαχίες, έστω και δημοκρατικές!

"Καλλικράτης" και σε Αστυνομία και Πυροσβεστική!

Μεγάλη μόδα έγινε, τελικά, αυτός ο "Καλλικράτης"! Όπως προκύπτει απ` τις δηλώσεις του Γ. Φραγγίδη σε βίντεο που είναι αναρτημένο στο gnomikilkis.gr εξετάζονται ήδη συγχωνεύσεις αστυνομικών αλλά και πυροσβεστικών τμημάτων του νομού!
Πενία τέχνας κατεργάζεται, που έλεγαν κι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι!
ΥΓ: Πάλι καλά που δεν έχουμε πλέον τους πολλούς δήμους του παρελθόντος γιατί θα `ταν σίγουρο ότι οι θα είχαμε μεγάλες αντιδράσεις αντιδράσεις. Κάτι ξέραν αυτοί κι εφάρμοσαν τον "Καλλικράτη" πρώτα στην Αυτοδιοίκηση!

Να στηρίξουμε το τουρνουά τένις

Είναι πράγματι σημαντικό για το Κιλκίς αυτό το διεθνές τουρνουά τένις για μεγάλα παιδιά, που πραγματοποιείται εδώ και 5 χρόνια. Δεν είναι λίγο να έρχονται κατακαλόκαιρο δεκάδες ξένοι (νέοι και γονείς) για μια περίπου βδομάδα στον τόπο μας. Γι αυτό κι ο θεσμός θα πρέπει να στηριχθεί απ` την τοπική μας κοινωνία, τόσο από `μας τους πολίτες όσο και, κυρίως, απ` τους θεσμούς του τόπου μας, προεξάρχοντος του δήμου. Αυτό, άλλωστε, υπογράμμισαν και η αθλήτρια κι ο γονέας, που μίλησαν στο εξαιρετικό βίντεο του gnomikilkis.gr. 
Ας ελπίσουμε ότι του χρόνου θ` ανταποκριθούμε στην έκκλησή τους και θα ολοκληρώσουμε έτσι την θετική εικόνα των διοργανωτών, που αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων.
Γ. Κ.

Μ` απόλυτη επιτυχία οι εκδηλώσεις στη Νέα Σάντα

Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι τριήμερες Πολιτιστικές εκδηλώσεις ( 5,6,7 –Αυγούστου ), στη Νέα Σάντα, επ΄ευκαιρία της Πανηγύρης του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Ένας θεσμός, που ανάγεται, στα πρώτα χρόνια της εγκατάστασης των Ποντίων Προσφύγων από τη Σάντα Τραπεζούντας του Πόντου (1925 ), στη Νέα Σάντα Κιλκίς και συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας, από το Σύλλογο Ποντίων Νέας Σάντας.

Με μεγάλη επιτυχία το Διεθνές Τουρνουά Τένις στο Κιλκίς

  

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και το πέμπτο διεθνές τουρνουά τένις στο Κιλκίς, με τη διεξαγωγή των τελικών αγώνων το Σάββατο 20 Αυγούστου.Οι αγώνες ξεκίνησαν τη δευτέρα 15 Αυγούστου και με το σύστημα νοκ-άουτ φθάσαμε στους καλύτερους δύο της κάθε κατηγορίας (μονά αγοριών-κοριτσιών, διπλά αγοριών-κοριτσιών).