Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Το πρόγραμμα ψεκασμών για τα κουνούπια, στο Δήμο Κιλκίς

Στο πλαίσιο του έργου καταπολέμησης κουνουπιών, ο Δήμος Κιλκίς ανακοίνωσε το πρόγραμμα κίνησης των ψεκασμών για την περίοδο από 25 - 29 Ιουλίου, που έχει ως εξής:

Ψήφισμα διαμαρτυρίας των ταξιτζήδων στον αντιπεριφερειάρχη

Απ` την επίσκεψη της αντιπροσωπείας ταξί
 στην αντιπεριφέρεια Κιλκίς
Στα πλαίσια των απεργιακών κινητοποιήσεών τους, ιδιοκτήτες ταξί του Κιλκίς επισκέφτηκαν την αντιπεριφέρεια κι επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον αντιπεριφερειάρχη, Χρ. Γκουντενούδη.
Η αντιπροσωπεία του σωματείου ταξί Κιλκίς είχε τη δυνατότητα να συζητήσει το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος τους, καθώς και άλλα ζητήματα του κλάδου, ενώ ο κ. Γκουντενούδης σε δήλωσή του ευθύς μετά το πέρας της συνάντησης υπογραμμίζει ότι "η χρονική περίοδος των κινητοποιήσεων προκαλεί ισχυρή βλάβη στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας, είναι όμως σίγουρο, ότι το αρμόδιο Υπουργείο, επέλεξε λανθασμένη στιγμή για να προωθήσει νομοθετικές ρυθμίσεις". Στην ίδια δήλωση, ο αντιπεριφερειάρχης τονίζει τα εξής:

Πρόταση Αθ. Λιάρτση για διαχείριση και τιμολόγηση του νερού

Πρόταση για την ορθολογική διαχείριση του νερού και την τιμολόγησή του με κόστος που δε θα επιβαρύνει το δημότη, κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας, που συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη,  ο δημοτικός συνδυασμός ‘’ Παιονία – Όραμα Ευθύνης και Προοπτικής’’, μ` επικεφαλής την Αθ. Λιάρτση.
Συγκεκριμένα, η κ. Λιάρτση εισηγούμενη το θέμα, τόνισε ότι το νερό είναι αγαθό που οφείλει ο δήμος να παρέχει σε όλους τους δημότες με τη χαμηλότερη τιμή και δοθείσας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας η τιμολογιακή πολιτική του δήμου θα πρέπει να προσαρμοστεί στην κοινωνική αυτή διάσταση.

Συνάντηση Γκουντενούδη με προέδρους τοπικών συμβουλίων

Τα ζητήματα που αφορούν στο οδικό δίκτυο εντός και εκτός των οικισμών, κυριάρχησαν  στη συνάντηση συνεργασίας που είχε ο αντιπεριφερειάρχης, Χρ. Γκουντενούδης, με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του πρώην Δήμου Κιλκίς, σήμερα Παρασκευή 22 Ιουλίου, στο γραφείο του.
Οι πρόεδροι έθεσαν τα ζητήματα του οδικού δικτύου, κυρίως αυτού που αφορά στην σύνδεση με την πρωτεύουσα του δήμου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Σταυροχώρι, με τη  διέλευση βαρέων κυρίως οχημάτων μέσα από τον οικισμό, ενώ υπάρχει ο περιμετρικός δρόμος που οδηγεί στη ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς.

Κατάρτιση Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Κιλκίς 2012 - 2014

Πιστεύοντας ότι οι πολίτες πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο στη διαδικασία του αναπτυξιακού σχεδιασμού του χώρου στον οποίο ζουν και εργάζονται, η νέα δημοτική αρχή Κιλκίς και ο δήμαρχος Β. Μπαλάσκας, στο πλαίσιο της κατάρτισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2012 – 2014, ξεκίνησε μια πρωτόγνωρη για τα τοπικά δεδομένα καμπάνια καταγραφής της ικανοποίησης, των απόψεων και των προτάσεων των πολιτών, μέσω ερωτηματολογίων που θα φθάσουν σε κάθε σπίτι, στην πόλη και τα χωριά του δήμου Κιλκίς.

Έκλεψαν μετασχηματιστή της ΔΕΗ

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών,  συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, δύο ημεδαποί 26 και 23 ετών, διότι τις πρώτες πρωινές ώρες της 20 Ιουλίου, σε αγροτική περιοχή της Καλίνδριας Κιλκίς, αφαίρεσαν από στύλο της Δ.Ε.Η. έναν μετασχηματιστή αξίας 5.500€. Επιπλέον σε βάρος του 26χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για προηγούμενη κλοπή καλωδίων από αποθήκες ιδιοκτησίας Ο.Τ.Ε. αξίας 150€. Στην κατοχή των δυο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.


"Ξέστρωμα" κρεβατιών στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Άντε καλά, να δεχθούμε την κοινή διοίκηση των δυο νοσοκομείων του νομού μας. Ενδεχομένως να λειτουργήσει θετικά για τα ιδρύματα και, πάνω απ` όλα, για την ποιότητα της παρεχόμενης περίθαλψης στον κόσμο. Η μείωση, όμως, των κλινών στο Νοσοκομείο Κιλκίς είναι προφανές ότι το υποβαθμίζει. Όταν, μάλιστα, είναι της τάξης του 20% και άνω, αφού οι 240 κλίνες γίνονται 190.
Υγειονομικός χάρτης με μουντζούρες!

Παιδικοί σταθμοί για όλους

Όπως όλα δείχνουν, οι δήμοι θα μπορέσουν τελικά να καλύψουν τις ανάγκες για ένταξη σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς και σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης. Το "πράσινο φως" άναψε μετά από απόφαση του υπουργείου Απασχόλησης να αυξήσει τη χρηματοδότηση του προγράμματος, από το οποίο καλύπτονται οι ανάγκες λειτουργίας των προαναφερθέντων κοινωνικών δομών.
Η απόφαση ανακοινώθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ. Σ. της ΚΕΔΚΕ, καθότι το υπουργείο έκανε αποδεκτή την σχετική πρόταση που είχαν καταθέσει οι δήμαρχοι. Πρόταση, που κατατέθηκε προκειμένου να μπορέσουν οι δήμοι να ανταποκριθούν στα αυξημένα αιτήματα πολιτών, οι οποίοι επιθυμούσαν να κάνουν χρήση των δομών εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης.

Κλασική "Καζαμπλάνκα" και "Άγιασμός", στο θερινό "Δ. Ζωηρός"

Με την κλασική “Καζαμπλάνκα” και την ανατρεπτική κωμωδία “Ο Αγιασμός” συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Κινηματογράφου του Δήμου Κιλκίς “Δημήτρης Ζωηρός” στον Λόφο του Αγίου Γεωργίου. Η οσκαρική “Καζαμπλάνκα” (Όσκαρ Καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και σεναρίου) με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και την Ίγκριντ Μπέργκμαν θα προβάλλεται στις 26, 27 και 28 Ιουλίου, ενώ “Ο Αγιασμός”, στις 29, 30 και 31 Ιουλίου. Όλες οι προβολές θα ξεκινούν στις 9:30 το βράδυ. Σε περίπτωση κακοκαιρίας ή σύμπτωσης με εκδήλωση άλλου φορέα, οι προβολές δεν θα πραγματοποιούνται.

Οριστική η συνδιοίκηση των δυο νοσοκομείων του νομού


Οριστικοποιήθηκε πλέον η συνδιοίκηση των δυο νοσοκομείων του νομού μας, Κιλκίς και Γουμένισσας. Το τελικό σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τον νέο Υγειονομικό Χάρτη της χώρας, που παρουσίασε χθες Πέμπτη ο υπουργός, Ανδρ. Λοβέρδος, προβλέπει κοινή διοίκηση για τα δυο νοσοκομεία μας, τα οποία θα διαθέτουν συνολικά 230 κλίνες (190 του Κιλκίς και 40 της Γουμένισσας). Η συνδιοίκηση θα έχει το δικαίωμα να μετακινεί προσωπικό όλων των ειδικοτήτων από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, ανάλογα με τις ανάγκες, αλλά και να προβαίνει σε κοινές προμήθειες.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Πάνε να υποδεχθούν τον νέο υγειονομικό χάρτη στο Νοσοκομείο Κιλκίς!

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Του ΚΥΡ, απ` το ΒΗΜΑ

ΤΟ "ΜΕΖΕΔΑΚΙ" ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Αν το κλίμα ήταν τράπεζα, θα το είχαν ήδη σώσει.