Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Νόμιμα τα "φρουτάκια"!

Τα "φρουτάκια" ξανάρχονται κανονικά και με το νόμο! Το πολυνομοσχέδιο που ετοίμασε η κυβέρνηση προβλέπει χορήγηση αδειών για 35.000 ηλεκτρονικά μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών σ` όλη τη χώρα, καθώς και για 15 - 20 άδειες διεξαγωγής Στοιχήματος μέσω του Διαδικτύου.
Από την εφαρμογή των ρυθμίσεων, το δημόσιο προσδοκά έσοδα ύψους 30% επί των μεικτών κερδών, ενώ τα κέρδη των παικτών θα φορολογούνται με 10% και ο φόρος θα παρακρατείται και θ` αποδίδεται στο δημόσιο κάθε μήνα από τους κατόχους των αδειών. Ωστόσο, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ και όλοι οι αδειούχοι τυχερών παιχνιδιών θα `ναι απαλλαγμένοι από ΦΠΑ, γεγονός που εκτιμάται ότι θα στερήσει σημαντικά έσοδα απ` το Δημόσιο.Παρ΄'ολα αυτά, το κράτος εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του 2012 θα εισπράξει από φόρους και τέλη επιτηδευματιών του κλάδου, 900 εκατ. ευρώ.
 ΑΝΤΕ, ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΦΡΟΥΤΟΦΑΓΙΑ!

Στη διοίκηση του ΤΕΕ Κ. Μακεδονίας, ο Π. Κεμεντσεντζίδης

O Π. Κεμεντσετζίδης σε ...άλλο ρόλο
(φωτό: studio accordo)
Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας / Τμήμα Κ. Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ) εκλέχτηκε πρόσφατα ο Παναγιώτης Κεμεντσετσίδης, ο οποίος και παραιτήθηκε από την ΝΕ του ΤΕΕ Κιλκίς. Τον κ. Κεμεντσεντζίδη αντικατέστησε στη ΝΕ ο Πέτρος Φούρας.
Στην τακτική συνεδρίαση της 13ης Ιουλίου, η ΝΕ ΚΙλκίς του ΤΕΕ, αφού ευχαρίστησε τον κ. Κεμεντσετζίδη "για την πολύχρονη προσφορά του στα τεχνικά δρώμενα του Νομού Κιλκίς αλλά και την αποτελεσματική ενασχόληση του με τα κοινά των μηχανικών", πήρε και τις εξής αποφάσεις: 

Πού γίνονται ψεκασμοί για τα κουνούπια

Στο πλαίσιο του έργου “Καταπολέμησης κουνουπιών” στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, ανακοινώθηκε από τον δήμο το πρόγραμμα κίνησης των συνεργείων για την περίοδο 18 - 22 Ιουλίου, το οποίο έχει ως εξής:

Ζητούν παράταση 30 ετών για ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων

Σε ειδική σύσκεψη που συγκάλεσε το Επιμελητήριο Καβάλας, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλος Τονικίδης. Η σύσκεψη είχε ως αντικείμενο την επιμήκυνση του χρόνου για την ρύθμιση των οφειλών προς τις Τράπεζες, των 20.000 περίπου επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους παραμεθόριους και πυροπαθείς νομούς της χώρας.

Ικανοποίηση εμπορικού κόσμου απ` τη κίνηση στις εκπτώσεις

Συγκρατημένη ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο του νομού μετά τις δυο πρώτες ημέρες των θερινών εκπτώσεων. Η αγοραστική κίνηση κυμάνθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο σε σχετικά ικανοποιητικά επίπεδα, δημιουργώντας προσδοκίες ότι η περίοδος αυτή θα προσφέρει κάποιες ανάσες στις δοκιμαζόμενες σκληρά απ` την οικονομική κρίση αγορές μας.

Προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς για την Εμποροπανήγυρη

Τις σκέψεις και ιδέες του για την αναβάθμιση της εμποροπανήγυρης του Κιλκίς καταθέτει μ` επιστολή του προς τον δήμαρχο Β. Μπαλάσκα, το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου. Η επιστολή έχει ως εξής:

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

- Και να ξέρεις Ντόρα, ο Καρατζαφέρης μου `πε,
 όποτε θέλεις μπορείς να `ρθεις κι εσύ μαζί μας.

Η γελοιογραφία της ημέρας

Του ΚΥΡ, απ` το ΒΗΜΑ

Το "μεζεδάκι" της ημέρας

Ένας κομπιούτερ με νίκησε κάποτε στο σκάκι, αλλά δεν μπόρεσε να τα βγάλει πέρα μαζί μου στο kick boxing.

Στα ίχνη ομάδας διαρρηκτών στο Κιλκίς

Στα ίχνη ομάδας που συγκροτήθηκε προκειμένου να κάνει διαρρήξεις σε διαμερίσματα της πόλης του Κιλκίς, βρίσκεται η Αστυνομία, Ήδη, το Σάββατο 16 Ιουλίου, αστυνομικοί του Τ.Α. ΚΙΛΚΙΣ, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνέλαβαν έναν 32χρονο ημεδαπό, ο οποίος ομολόγησε τη σύσταση της ομάδας και τη διάπραξη δυο διαρρήξεων – κλοπών στις 10 Ιουνίου και 7 Ιουλίου, αντίστοιχα. Σε έρευνα που έκανε η Αστυνομία στην οικία του συλληφθέντος, βρέθηκε μια τσάντα που περιείχε έναν φορητό υπολογιστή, ο οποίος είχε κλαπεί από διαμέρισμα στην πόλη του Κιλκίς. Προανάκριση για την ανακάλυψη και των λοιπών δραστών διενεργεί το Τ.Α.Κιλκίς.