Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Συγχαρητήρια Κιλτίδη σε Κιλκισιώτες αθλητές των Special Olympics

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια προς τους Κιλκισιώτες αθλητές Αδάμ Αμοιρίδη και Σταύρο Πιλιτσόπουλο που μας έκαναν υπερήφανους με τις σημαντικές διακρίσεις τους στους πρόσφατους αγώνες των Special Olympics της Αθήνας. Με την αγωνιστικότητα και το ζήλο που επέδειξαν, διακρίθηκαν στους αγώνες, αποτελώντας τους καλύτερους πρεσβευτές για τον τόπο μας ενώ παράλληλα μας δείχνουν το δρόμο της επιτυχίας, όχι μόνο της αθλητικής αλλά και της ζωής γενικότερα, μέσα από την σκληρή δουλειά, τη συνεχή προσπάθεια, την αποφασιστικότητα και την επιμονή.

Οι «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» σε μουσικοχορευτική συνάντηση στη Σαρδηνία

Στις 19-24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην πόλη  Σάσσαρι της Σαρδηνίας ένα διεθνές μουσικό φεστιβάλ επ’ ευκαιρία της γιορτής του San Giovanni και του περάσματος  της φωτιάς.  Αντιπροσωπεία από τους «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» ήταν παρούσα στην συνέργεια χωρών της Μεσογείου και όχι μόνο, για την ανάδειξη παραδοσιακής μουσικής και κουλτούρας.

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε αλκοολούχα ποτά

Συνεργείο του Τμήματος Εμπορίου, αποτελούμενο από την Αναστασία Μίγγου, προϊσταμένη, τον Παντελή Σωτηριάδη και την Ευφροσύνη Καρατσιβίδου, πραγματοποίησε κατά τις νυχτερινές και μεταμεσονύκτιες ώρες, δειγματοληπτικούς ελέγχους σε αλκοολούχα ποτά. Οι έλεγχοι έγιναν αιφνιδιαστικά σε Γουμένισσα, Πολύκαστρο και Κιλκίς.

Οδηγίες για το πράσινο και ρόδινο σκουλήκι στο βαμβάκι

Οι εκκολάψεις των αυγών του πράσινου σκουλικιού αναμένεται να διαρκέσουν στο νομό μας μέχρι τις 25-30 Ιουλίου. Αυτό ανακοίνωσε η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  Κιλκίς, η οποία σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Θεσ/νίκης, μετά από την ανάλυση των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από τους  ελέγχους στις παγίδες που έχει εγκαταστήσει σε βαμβακοκαλλιέργειες του Νομού, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των  δειγματοληψιών από επιτόπιους ελέγχους για την ύπαρξη πράσινου και ρόδινου σκουληκιού, ενημερώνει τους βαμβακαλλιεργητές του Νομού Κιλκίς για τα παρακάτω:

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη*
Οι Η.Π.Α. έχουν μια διπλωματική παράδοση Φιλανθρωπίας στην περιοχή της Μικράς Ασίας. Αυτή εκφράσθηκε 90 χρόνια πριν από τους Ε. Μοργκεντάου και Γ. Χόρτον. Η Ρωσία έχει μια αρνητική παράδοση από την οποία οφείλει να απομακρυνθεί. Είναι αυτή που έχει την αφετηρία της στο ανήθικο σύμφωνο Μπολσεβίκων και Κεμαλικών της 16ης Μαρτίου 1921.

O Χρ. Γκουντενούδης πρόεδρος στην ΑΝΚΙ

Μετά τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΑΝ.ΚΙ. που διεξήχθη τη Πέμπτη 30 Ιουνίου συνεδρίασε την Δευτέρα 11 Ιουλίου  το νεοεκλεγέν  Δ.Σ. και  συγκροτήθηκε σε σώμα, με τον ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΡΗΣΤΟ ΓΚΟΥΝΤΕΝΟΥΔΗ να εκλέγεται στη θέση του προέδρου.
Στις υπόποιπες θέσεις του Δ.Σ. εκλέχτηκαν οι εξής:
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΛΑΠΟΡΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΕΣΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ, ΜΕΛΗ: ΒΕΡΓΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΑΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΚΑΡΑΘΟΔΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ, ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ και ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ. Γενικός Διευθυντής της εταιρείας θα είναι ο ΠΑΣΣΑΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ.

Μνημόσυνο των θυμάτων της Εθνικής Αντίστασης στο Μεταλλικό

Η ΠΕΑΕΑ νομού Κιλκίς και το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Μεταλλικού διοργανώνουν το ετήσιο μνημόσυνο των θυμάτων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στο Μεταλλικό. Η εκδήλωση θα γίνει στο χώρο του μνημείου την Κυριακή 17 Ιουλίου, στις 10:30 π.μ. Θα γίνει ομιλία, προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων. 

Καταγγελία ομοσπονδίας καταναλωτών για παραίτηση προέδρου ΕΦΕΤ

Χθες Δευτέρα 11 Ιουλίου, μόλις η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ (ΠΟΜΕΚ) έλαβε την πληροφορία ότι ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι ο πρόεδρος παραιτήθηκε "διότι αρνήθηκε να ανακαλέσει την απόσυρση των δύο προϊόντων της γερμανικής αλυσίδας LIDL τα οποία βρέθηκαν μολυσμένα με το παθογόνο βακτήριο E-COLI." Στην ανακοίνωση τονίζονται και τα εξής:

Μικρός ο τόπος μας, μεγάλο το δούλεμα!

     Τα έργα οδικών υποδομών είναι απ` τα πιο σημαντικά για κάθε τόπο, όσον αφορά την ανάπτυξή του. Οι μετακινήσεις ανθρώπων, εμπορευμάτων κι υπηρεσιών, ήταν ανέκαθεν βασικό συστατικό στοιχείο της προόδου μιας περιοχής. Δεν είναι τυχαίο ότι τα πλέον εύρωστα οικονομικά κράτη διαθέτουν και τα καλύτερα δίκτυα επικοινωνιών (δρόμους, σιδηροδρόμους, αεροπορικές και ναυτιλιακές συγκοινωνίες).
     Στο νομό μας, το αίτημα για κατασκευή δρόμων υφίσταται...απ` ανέκαθεν. Σ` όλες τις εποχές το μόνιμο αίτημα πολιτών και φορέων ήταν "φτιάξτε δρόμους και γεφύρια". Γεγονός, που δείχνει δυο πράγματα: Πρώτον, ότι οι υποδομές μεταφορών ήταν πάντα ελλιπείς, και δεύτερον, ότι ακόμα κι αν κατασκευάζονταν κάποιες, ώσπου να ολοκληρωθούν, οι προδιαγραφές τους ξεπερνιόταν.

...Κι εμείς με τον ΧΥΤΑ μας!

Ενώ στο νομό μας (και σ` ολόκληρη τη χώρα, βεβαίως) οι ΧΥΤΑ αποτελούν ακόμα ζητούμενο, η Ε. Ένωση απαιτεί να στραφούμε σ` άλλες μορφές διαχείρισης των αποβλήτων, με μεθόδους που να εξασφαλίζουν την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση και την παραγωγή ενέργειας.
Σήμερα στην Ελλάδα προβαίνουμε σε υγειονομική ταφή του 82% των αστικών αποβλήτων, ανακυκλώνουμε το 17% και κάνουμε λίπασμα το 2%, ενώ στην Ε. Ένωση θάβεται το 37% των σκουπιδιών, το 24% ανακυκλώνεται, το 18% λιπασματοποιείται και το 20% αποτεφρώνεται. Να σημειωθεί ότι επειδή δεν έχουμε ακόμα κοινοποιήσει στις Βρυξέλλες τα σχέδιά μας για τη διαχείριση απορριμμάτων, η Κομισιόν παραπέμπει την χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο!
Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, εμείς εδώ στο Κιλκίς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου κι ονειρευόμαστε...διεκδίκηση βελτίωσης του μοναδικού ΧΥΤΑ μας, αυτού του Κιλκίς.

Ημερίδα ΠΑΣΟΚ με Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη

Λ. Δημητριάδης, γραμματέας ΝΕ Κιλκίς
του ΠΑΣΟΚ
Σύσκεψη των γραμματέων των νομαρχιακών επιτροπών Κ. Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα στην Αθήνα προκειμένου να προετοιμαστεί υποδοχή του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιουλίου. Ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει σε ημερίδα για θέματα ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας. Στην ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Grand Hotel,  θα συμμετάσχουν υπουργοί και άλλα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.
Λέτε να `χουμε τίποτα παρατράγουδα στη σύναξη αυτή; Α, πα, πα, δεν το πιστεύουμε, με τα μέτρα ασφάλειας που θα ληφθούν!

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 Για να μην ξεχνιόμαστε: Από `μας ξεκίνησε το κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"!

Η γελοιογραφία της ημέρας

Του ΚΥΡ, απ` το ΒΗΜΑ

Το "μεζεδάκι" της ημέρας

Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ’ όλους τους σωτήρες· αυτή ‘ναι η ανώτατη λευτεριά, η πιο αψηλή, όπου με δυσκολία αναπνέει ο άνθρωπος. Αντέχεις;
Νίκος Καζαντζάκης