Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΤΕΧΝΗ ΚΙΛΚΙΣ 16ος Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός ‘’Κούρος Ευρωπού’’ Απονομή Βραβείων και Επαίνων

Το βράδυ του Σαββάτου, 25 Ιουνίου 2011, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς έγινε η απονομή των Βραβείων και Επαίνων στους διακριθέντες δημιουργούς του 16ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού ‘’Κούρος Ευρωπού’’, που προκήρυξε η ΤΕΧΝΗ του Κιλκίς.
Της απονομής προηγήθηκε αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη, με την αφορμή της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του νομπελίστα Έλληνα ποιητή, με τον εύγλωττο τίτλο ‘’η γλώσσα που μιλώ δεν έχει αλφάβητο’’.

Αλέξανδρος Κιλκίς: Χαμόγελα και γκολ στο τουρνουά της Νάουσας

Με όμορφες εμπειρίες ξεκίνησαν το καλοκαίρι τους οι μικροί αθλητές της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς, στο τουρνουά που συμμετείχαν από 21 έως 24 Ιουνίου, στην Κουτσούφλιανη Νάουσας. Σε μια όμορφη τοποθεσία, συνδύασαν τη διασκέδαση με τους συναθλητές τους, με πολλές ώρες δυνατών και ενδιαφέροντων αγώνων ποδοσφαίρου.
Η Ακαδημία συμμετείχε με τρία τμήματα, με γεννημένους 2000-2001, 1998-1999 και 1995-1996.

Από τον χορό του Ηρακλή Αργυρούπολης το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Στον "Κήπο"η Δημόσια Βιβλιοθήκη του Κιλκίς

Από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ότι η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς θα λειτουργεί εφεξής στις νέες της εγκαταστάσεις, στο προσβάσιμο σε όλους κτίριο του Δημοτικού Κήπου Κιλκίς. Ειδικότερα, οι υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης σε ό,τι αφορά το δανεισμό και τις επιστροφές βιβλίων, το αναγνωστήριο, το παιδικό τμήμα και το Δημόσιο Κέντρο Πληροφόρησης, θα στεγάζονται στην μεγάλη αίθουσα του Κήπου.  Η μεταφορά του υλικοτεχνικού εξοπλισμού της στο νέο ισόγειο χώρο της ολοκληρώθηκε το περασμένο διάστημα, ενώ ήδη το προσωπικό της Βιβλιοθήκης εξυπηρετεί το κοινό του Κιλκίς.
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, βάσει του θερινού ωραρίου, από τις 8 το πρωί έως τις 14:45 το μεσημέρι. Τηλέφωνο 23410 76338, φαξ 23410 76339, email: vivlkilk@sch.gr.

“Κυριακάτικα Μουσικά Ξυπνήματα” με τους “Alandulan Band”

Με τη συμμετοχή των “Alandulan Band” συνεχίστηκαν την Κυριακή 26 Ιουνίου 2011 τα “Κυριακάτικα Μουσικά Ξυπνήματα” του Δήμου Κιλκίς και του ΟΠΟΝΓΑ. Με διαφορετικό σκηνικό αυτήν την φορά, την Πλατεία Ειρήνης, οι “Alandulan” του Πολυάνειου Ωδείου της Μητρόπολης Κιλκίς πραγματοποίησαν και πάλι μια εξαίρετη εμφάνιση για το κοινό του Κιλκίς.

Αναφορά σε οδικά έργα

Συνέντευξη τύπου με θέμα την εξέλιξη των οδικών έργων στην Κεντρική Μακεδονία παραχώρησαν στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης σήμερα Δευτέρα ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Θύμιος Σώκος και ο Υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης.
Ο κ. Σώκος έκανε αναφορά σε όλους τους οδικούς άξονες που είναι ενταγμένοι στο ΕΣΠΑ, είτε σ’ αυτούς που βρίσκονται στη φάση κατασκευής είτε σ αυτούς που έχουν ενταχθεί και βρίσκονται στη διαδικασίας υπογραφής συμβάσεων με τους αναδόχους, ενώ ανακοίνωσε και τρία έργα, τα οποία βρίσκονται στη διαδικασία ένταξης, καθώς και έργα με μελετητική ωριμότητα για ένταξη στο ΕΣΠΑ.
Τα έργα που αφορούν το νομό μας:

1.Οδικός άξονας Θεσσαλονίκη-Κιλκίς-Δοϊράνη, τμήμα Άσσηρος-Ν.Σάντα 58.000.000 €
2. Βελτίωση εισόδου Κιλκίς από Α/Κ Μαυρονερίου έως Κιλκίς 28.000.000 €

Στο Επιμελητήριο θα στεγάζεται ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς

Την πρώτη τους συνεργασία με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου είχαν τα μέλη της νέας Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς.  Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, εκτός από την Πρόεδρο Αθ. Χαραλαμπίδου, συμμετείχαν η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Αγγ. Σερασκέρη, ο ταμίας Γ. Δημητριάδης και το μέλος Στ. Γιαβασίδης.

Συνεχίζονται οι επιτυχίες για το Γ.Σ. Μανδρών

Το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουνίου διεξήχθησαν στο Δημοτικό στάδιο της Λάρισας οι Διασυλλογικοί Αγώνες Ανδρών - Γυναικών του 2ου Ομίλου. Στους αγώνες συμμετείχαν οι σύλλογοι από 12 νομούς Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας και Κιλκίς. 

Γεννέθλιο πάρτυ της ΔΗΜΑΡ στο Κιλκίς

Απ` την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ του Κιλκίς εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:
"Στις 27 Ιουνίου 2011 συμπληρώθηκε ένας χρόνος λειτουργίας του κόμματός μας. Γιορτάζουμε τα γενέθλιά μας με εκδήλωση-συζήτηση που θα γίνει την Τετάρτη 6 Ιουλίου του 2011 στις 20.30 στο καφέ μπάρ ‘’Καφές στην άμμο’’. Θα ακολουθήσει πάρτυ.
Καλούμε όλους τους φίλους, αυτούς που ενδιαφέρονται να μας ακούσουν, να μας εκφράσουν τις απόψεις τους, τις επιφυλάξεις τους ή ακόμα και τις αντιρρήσεις τους. Θα ακολουθήσει πάρτυ."

Αναβολή συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς

Λόγω της 48ωρης Πανελλαδικής απεργίας, η προγραμματισμένη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011 & ώρα 14:00.

Αυτεπάγγελτη έρευνα του Συνηγόρου του Καταναλωτή: Καταχρηστικές χρεώσεις Τραπεζών κατά δανειοληπτών και κατόχων πιστωτικών καρτών ως «έξοδα καθυστέρησης» για υπερήμερες οφειλές.

Η Αρχή έχει δεχτεί αναφορές από δανειολήπτες και κατόχους πιστωτικών καρτών-καταναλωτές που αφορούν σε επιβάρυνσή τους με τη μηνιαία χρέωσή τους με «έξοδα καθυστέρησης» για υπερήμερες οφειλές τους από ορισμένες Τράπεζες.

Στις 4 Ιουλίου η συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ

Απ` το συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς ανακοινώθηκε αλλαγή της ημερομηνίας σύγκλησης της Νομαρχιακή Συνέλευσης, η οποία δεν θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενηΤετάρτη, «ημέρα που στην αίθουσα της βουλής θα δίνετε η κρίσιμη μάχη της ψηφοφορίας του μεσοπρόθεσμου», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. H Συνέλευση  θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα 4 Ιουλίου, στις 19:30, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κλείνει με το σύνθημα,«όλοι και όλες στις απεργίες, τις διαδηλώσεις, τους δρόμους, τις πλατείες και τα πάρκα για να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
'Η ΕΜΕΙΣ 'Η ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ...»

Πρόεδρος στη ΝΔ Κιλκίς, ο Ιω. Διαμαντίδης

Απ` τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 26 Ιουνίου στη Δημοτική Τοπική Οργάνωση Κιλκίς της ΝΔ, νέος πρόεδρος αναδείχτηκε ο Γάννης Διαμαντίδης. Αναλυτικά τα` αποτελέσματα:
Ψήφισαν: 195
Λευκά: 4
Έλαβαν:
Διαμαντίδης Ιωάννης 107 ψήφους
Λαπατίνας Παναγιώτης 84 ψήφους.
Σε σχετική ανακοίνωση της ΝΟΔΕ αναφέρεται ότι οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν με ηρεμία και χωρίς εντάσεις.


36 χρονος αποπειράθηκε ν` αυτοκτονήσει

Δραματική απόπειρα αυτοκτονίας 36χρονου ημεδαπού σημειώθηκε χθές Κυριακή στις 11.30 το βράδυ, στο Κιλκίς. Ο 36χρονος, ο οποίος στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, αναρριχήθηκε στα κάγκελα του μπαλκονιού, 3ου ορόφου οικοδομής όπου διέμενε και απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει. Προηγουμένως είχε αυτοτραυματισθεί με κουζινομάχαιρο, στα χέρια και την κοιλιακή χώρα. Με την επέμβαση ειδικού διαπραγματευτή της Α.Δ. Κιλκίς, αποτράπηκε η πτώση του σε πλακόστρωτο, όταν πήδηξε από το μπαλκόνι, αφού κατέληξε σε ειδικό προστατευτικό στρώμα διάσωσης που είχε τοποθετήσει Πυροσβεστικός Σταθμός της Θεσσαλονίκης.
Ο αποπειραθείς νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς. Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Κιλκίς.

Τροχαίο Ατύχημα

Στις 26-6-2011 και ώρα 17.15΄, στην Επ. Οδό Πολυκάστρου – Ευζώνων δίκυκλο μοτοποδήλατο ιδιοκτησίας 60χρονου ημεδαπού το οποίο οδηγούσε ο ίδιος, εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς με ασθενοφόρο ΕΚΑΒ.Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Πολυκάστρου.

ΟΧΙ στην κοινωνική εξαθλίωση ΔΕΝ θα περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 28 &ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η Κυβέρνηση και η Τρόικα, παρά την αντίδραση των εργαζομένων και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της ελληνικής κοινωνίας, ιδίως μέσα από τα πρωτόγνωρα συλλαλητήρια, συνεχίζουν την επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων μας.

Ίδρυση Κέντρου Προσφυγικού – Ποντιακού Ελληνισμού στο πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά .

Σε κοινό πλαίσιο συμφωνίας κατέληξαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) και ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος, για τη δημιουργία Κέντρου Προσφυγικού – Ποντιακού Ελληνισμού στο πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά.
Ύστερα από την παραχώρηση κατά χρήση για 30 χρόνια από τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας και νυν Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο των 365 στρεμμάτων στο Δήμο Παύλου Μελά, ακολούθησαν συζητήσεις μεταξύ του Δήμου και της Π.Ο.Ε., οι οποίες επιστεγάστηκαν κατά την διάρκεια του Δ.Σ της Ομοσπονδίας στις 25-6-2011, παρουσία του Διαμαντή Παπαδόπουλου. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην δημιουργία Κέντρου Προσφυγικού-Ποντιακού Ελληνισμού το οποίο θα έχει υπερτοπικό, Πανελλήνιο και Οικουμενικό χαρακτήρα. Σε αυτό θα στεγαστούν ποικίλες δραστηριότητες που αφορούν τον πολιτισμό, την παράδοση, την λαογραφία , την ιστορία και τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας.
Στόχος του δήμου Παύλου Μελά είναι, μέσω μιας προγραμματικής συμφωνίας, με την συμμετοχή ειδικών επιστημόνων που θα υποδείξει η Π.Ο.Ε. να ολοκληρωθεί το έργο.

Και στην Κίνα η KLEMMANN * Σούπερ-πύργος στη ΒΙΠΕ

Τον πρώτο πύργο δοκιμών ανελκυστήρων στην Ελλάδα και τον τέταρτο μεγαλύτερο ιδιωτικό στην Ευρώπη, εγκαινίασε χθες Κυριακή, στη ΒΙΠΕ Κιλκίς, η Kleemann. O πύργος ανέρχεται σε 18 ορόφους, με ύψος 61 μέτρων. Έχει πέντε φρεάτια, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα δοκιμών σε ανελκυστήρες με μεγάλες ταχύτητες, που φτάνουν σε πρώτη φάση τα 6 μέτρα το δευτερόλεπτο. Η ταχύτητα αυτή είναι από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, αφού ο ταχύτερος αντίστοιχος πύργος του κόσμου, στο Ντουμπάι, κινείται με 10 μέτρα/δευτερόλεπτο. Η επένδυση κατασκευής του πύργου ήταν ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Κινδύνεψαν δυο σπίτια από πυρκαγιά

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSsdl9kR8DkEfIFIzEOKsozEgXbVnI0e7Mge10tmGr5bOtjVb7XdgIlsSveΑπό πυρκαγιά που ξέσπασε χθες Κυριακή, γύρω στις 8.30 μμ, σε δύσβατη περιοχή του Μαυρονερίου, κινδύνευσαν δυό κατοικίες στις δημοτικές ενότητες Πικρολίμνης και Γαλλικού, ενώ κάηκαν εκτεταμένες χορτολιβαδικές εκτάσεις. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κιλκίς και Θεσσαλονίκης.

"Παρών" Κιλτίδη στο μεσοπρόθεσμο

http://www.kiltidis.gr/files4users/images/news/Site_Final66.jpgΗ κατάθεση προς ψήφιση του "μεσοπρόθεσμου σχεδίου" αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή, δεν προκαλεί πονοκεφάλους μονάχα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, με το ενδεχόμενο κάποιοι βουλευτές του να το καταψηφίσουν. Προβληματισμός και διαφορετικές απόψεις υπάρχουν και στους κόλπους της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, του κόμματος δηλαδή που ίδρυσε η Ντ. Μπακογιάννη.
Στο  κόμμα αυτό έχουν διαμορφωθεί χοντρικά δυο απόψεις. Η μια λέει ότι το μεσοπρόθεσμο πρέπει να υπερψηφιστεί, ενώ η άλλη όχι. Αυτήν την δεύτερη άποψη υποστηρίζει κι ο Κιλκισιώτης βουλευτής Κ. Κιλτίδης, ο οποίος τονίζει ότι:

Ομιλία Φλωρίδη σήμερα στο Συνεδριακό

Την πρώτη του δημόσια ομιλία στο Κιλκίς μετά την παραίτησή του από βουλευτής πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα, στις 8.30 μμ, στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου, ο Γιώργος Φλωρίδης. Η ομιλία αναμένεται μ` εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού ο κ. Φλωρίδης θ` αναφερθεί αναλυτικά στους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση, καθώς και σ` όλες τις δραματικές εξελίξεις που σημειώνονται στα μέτωπα της πολιτικής και της οικονομίας. Εκτεταμένα βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα απ` την βαρυσήμαντη ομιλία του πρώην βουλευτή θ` αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας μετά το πέρας της εκδήλωσης.