Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ο Μίκης Θεοδωράκης στην Νάουσα


Μήνυμα για τη γιορτή του πατέρα

Γράφει η Ντίνα Συμεωνίδου  Τσιβρεμετζή
Υπεύθυνη γυναικών Ν.ΟΔΕ Ν.Κιλκίς 
Μπορεί να έχουμε ακούσει αρκετές φορές από ανδρικά χείλη το παράπονο: Γιορτή της Μητέρας έχουμε! Γιορτή του Πατέρα γιατί δεν έχουμε; Κι όμως έχουμε! Η τρίτη Κυριακή του Ιούνη είναι αφιερωμένη στους πατεράδες όλου του κόσμου! Για την ιστορία αναφέρω ότι η Γιορτή του Πατέρα ξεκίνησε να γιορτάζεται στις Η.Π.Α. το 1910. Την γιορτή εμπνεύστηκε η κ. Σονόρα Ντοντ προς τιμή του πατέρα της ο οποίος έχασε την γυναίκα του κατά την διάρκεια της γέννησης του έκτου παιδιού τους. Η κόρη του θέλοντας να τον τιμήσει για αυτή του την προσφορά ξεκίνησε αυτήν την γιορτή η οποία χρόνο με τον χρόνο άρχισε να εξαπλώνεται παντού και έτσι από τότε συνηθίζεται να γιορτάζεται την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου...» Ο πρόεδρος Νίξον τελικά το 1974 όρισε την τρίτη Κυριακή του μήνα Ιουνίου ως ημέρα του πατέρα και επίσημη γιορτή Μερικοί ίσως σπεύσουν να πουν πως είναι....

Πρόσκληση στην εκδήλωση «Στης Ζωής το Παιχνίδι Χωράμε Όλοι» για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών

Στα πλαίσια του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» θα υλοποιήσει εκδήλωση με τίτλο «Στης Ζωής το Παιχνίδι Χωράμε Όλοι» την Κυριακή 26 Ιουνίου 2011, ώρες 19.30-21.30 στην Πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς. Τα παιδιά θα μπορούν να φέρουν τα παιχνίδια που δεν παίζουν πια, ίσως κάποιο άλλο παιδί να θέλει να τα χρησιμοποιήσει.
Το Δίκτυο Υποστηρικτών ΝΗΡΕΑ θα τα συγκεντρώσει και θα τα διανείμει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Παράλληλα οι πρόσκοποι θα οργανώσουν παιχνίδια για παιδιά κι εφήβους. Θα υπάρχει κέρασμα με πιροσκί για όλους τους παρευρισκόμενους από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευκαρπίας. Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνεται προβολή οπτικού υλικού σχετικά με τις δράσεις και το έργο του Κέντρου Πρόληψης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δίκτυο Υποστηρικτών ΝΗΡΕΑ, την 1η Κοινότητα Ανιχνευτών Προσκόπων Κιλκίς και τον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου - Πολιτιστικό Σύλλογο Ευκαρπίας Κιλκίς.

Οργάνωση ανοικτής ενημερωτικής εκδήλωσης με happenings

-Η "Εταιρεία Μελέτης Καρδιαγγειακών Νοσημάτων, ΕΜΚΑΝ", η Καρδιολογική Κλινική του Γ. Ν. Θεσσαλονίκης "Γ. Γεννηματάς" και η Ακαδημία Προσχολικής Αγωγής, ΑΚΠΑ οργανώνουν την ενδιαφέρουσα και επίκαιρη, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, ενημερωτική ανοικτή εκδήλωση με happenings σχετικά με το αλάτι...!
-Στην Αργεντινή, από όπου ήδη πέρασε το ΔΝΤ, πριν λίγες μέρες απαγορεύτηκαν οι αλατιέρες στα τραπέζια των εστιατορίων...! Γιατί άραγε;

Μάθε Κόσμημα, γίνε Αργυροχρυσοχόος στη Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας

Η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας είναι ένα δημόσιο σχολείο διετούς φοίτησης στη Στεμνίτσα Αρκαδίας, που διαθέτει πλήρη υλικοτεχνική υποδομή, με τρία πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐας (με ατομικούς πάγκους κτλ), σχεδιαστήριο και εργαστήριο Η/Υ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα σχετικά με την ειδικότητα και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εργαστηριακή διδασκαλία. Στους σπουδαστές παρέχονται δωρεάν σίτιση, δωρεάν μετακίνηση από και προς τους τόπους μόνιμης διαμονής, επιδότηση ενοικίου και αναβολή στράτευσης.

Ολοκλήρωση της ομάδας εφήβων στο Κιλκίς

Το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” ολοκλήρωσε την βιωματική ομάδα για εφήβους που πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς τους μήνες Απρίλιο – Ιούνιο. Στην ομάδα συμμετείχαν έφηβοι από Γυμνάσια και Λύκεια του Κιλκίς. Η ομάδα επεξεργάστηκε θέματα όπως η σχέση με τον εαυτό, η επικοινωνία και οι σχέσεις με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους φίλους και το άλλο φύλο, η διαχείριση του άγχους και ο επαγγελματικός προσανατολισμός. Συντονίστρια της ομάδας ήταν κα Έφη Γεωργακοπούλου, Ψυχολόγος, Στέλεχος Πρόληψης. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εφήβους για την ανταπόκρισή τους και για την διάθεσή τους να αφιερώσουν μέρος του ελεύθερου χρόνου τους, συμμετέχοντας με ενδιαφέρον και σταθερότητα στην ομάδα.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Πρωθυπουργός Γεώργιος Α. Παπανδρέου
Αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος
Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών: Ευάγγελος Βενιζέλος
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Υπουργός : Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας
Υφυπουργός: Παντελής Τζωρτζάκης

Ορκίστηκε ο Γ. Φραγγίδης

Ορκίστηκε πριν λίγο ο νέος βουλευτής του νομού μας Γιώργος Φραγγίδης, που ως γνωστόν αντικαθιστά τον παραιτηθέντα χθές Γιώργο Φλωρίδη. Θυμίζουμε ότι ο κ. Φραγγίδης ήταν διοικητής στο νοσοκομείο "Αγ. Δημήτριος" της Θεσσαλονίκης.
Ο νέος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε κατέλθει για πρώτη φορά σε εθνικές εκλογές στην τελευταία αναμέτρηση, τον Οκτώβριο του 2009, καταλαμβάνοντας την 3η επιλαχούσα θέση, μετά τους Γ. Φλωρίδη και Θ. Παραστατίδη.

Έπιτέλους, άλλαξε ο Μανωλιός!

Ανακοινώθηκε πριν λίγα λεπτά η σύνθεση της "νέας" κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με κύριο στοιχείο την αναβάθμιση του Ευ. Βενιζέλου σε "τσάρο" της Οικονομίας, ενώ ο προκάτοχός του, Παπακωνσταντίνου, "εξοβελίστηκε" στο Υπουργείο Περιβάλλοντος! Κατά τ` άλλα, "άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς". Ο κ. πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να πείσει ούτε έναν εξωκοινοβουλευτικό - τεχνοκράτη να μπει στη κυβέρνηση.
Δηλαδή, ότι έγινε, έγινε για να μείνει έξω η γυναίκα του Νταλάρα, ρε παιδιά; Δεν πειράζει, ξαναπήγε στα μέρη που τον είχε ξαναδεί!

ΣΥΝ ΚΙΛΚΙΣ: Εκλογές τώρα - ο ανασχηματισμός δεν είναι λύση

Η προσφυγή στη λαική ετυμηγορία είναι ο μόνος δρόμος, τονίζει σε ανακοίνωση της η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΝ, υπογραμμίζοντας για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό ότι "δεν συνιστά απάντηση στα αίτια της κρίσης". Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
Η κυβέρνηση καταρρέει κάτω από το βάρος της αποτυχίας της πολιτικής της και των μαζικών κοινωνικών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα. Ο λαός στις πλατείες και στους δρόμους δείχνει στην κυβέρνηση το δρόμο της εξόδου.