Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011


Φιλικοί αγώνες για τον Αλέξανδρο Κιλκίς

Την ευκαιρία να χαρούν τον ήλιο είχαν οι μικροί αθλητές της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς την Κυριακή, αντιμετωπίζοντας σε φιλικούς αγώνες τέσσερα τμήματα του Πρωτέα Ευόσμου. Οι γεννημένοι το 2003-2004 (τμήμα Β3) επικράτησαν με 13-2. Στον αγώνα συμμετείχαν οι: Δροσαλάκης, Ιγνατιάδης, Ιωσηφίδης, Μανουσαρίδης, Μπαθρέλλος, Νικολαΐδης, Ξανθόπουλος, Παναγόπουλος, Ρεμπετσιώτης, Σαχίνας, Στανιμερόπουλος, Συμεωνίδης, Τσαβδαρίδης.

Φωτογραφικό αφιέρωμα στο χωριό Εύρωπος του δήμου Παιονίας





Πρόσκληση

Ο Δήμαρχος Κιλκίς, Ευάγγελος Μπαλάσκας, σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης παιδικών τμημάτων ζωγραφικής του Εικαστικού εργαστηρίου και την παρουσίαση χορών από το τμήμα λάτιν του Δήμου Κιλκίς την Τρίτη 31 Μαίου 2011 και ώρα 8.30 μ.μ. στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς.
Διάρκεια έκθεσης :31 Μαίου- Ιουνίου 2011
Ώρες λειτουργίας:11-1 το πρωί και 6-8 το απόγευμα

ANATOMIC HELP Εταιρεία παραγωγής ορθοπεδικών – ανατομικών προϊόντων: Νέα Σάντα Κιλκίς προς τον Υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο: «Απαντήστε στους 200 Έλληνες που μένουν άνεργοι»

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ αναγκαζόμαστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας διότι η πολύμηνη προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε με τις υπηρεσίες σας αποδείχτηκε ατελέσφορη. Στην καλύτερη περίπτωση η δύναμη της αδράνειας και η ιδεολογία «μην θίγετε τα κακώς κείμενα» αποδείχθηκαν αξεπέραστα εμπόδια. Είμαστε μια εταιρεία που παράγει ορθοπεδικά – ανατομικά προϊόντα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ποιότητας, με πιστοποιητικά ποιότητας από τους μεγαλύτερους και εγκυρότερες διεθνείς οργανισμούς ( CE, EN ISO, OKO tek, ), με test Reports (Bayer AG, LGA, HOHENSTEIN INSTITUT) και πιστοποιητικό κατοχύρωσης της ANATOMIC HELP στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Certifikate of Registration) Βρισκόμαστε στο ακριτικό Κιλκίς, παράγουμε περί τους 250 κωδικούς – προϊόντα και η παραγωγική ικανότητα της μονάδας επαρκεί για να καλύψουμε τις ανάγκες ακόμα και όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας, ενώ δηλωτική της ποιοτικής και παραγωγικής μας ισχύος είναι η εξαγωγική μας επίδοση (εξάγουμε τα προϊόντας μας σε 16 χώρες). 


Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα παράδοξο.

Αιμοδοσία εργαζομένων Ο.Τ.Α.

Την Δευτέρα 30-5-2011 θα διεξαχθεί αιμοδοσία των εργαζομένων Ο.Τ.Α. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς από 9,00 π.μ. έως 12,00.

Μεγάλες επιδόσεις στην ημερίδα του ΓΑΣ Κιλκίς Πρώτη επίδοση στην Ελλάδα η Ε. Ασημακίδου Πρωτιά και νέα επίδοση από την 4Χ80 Παγκορασίδων

Στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 21 Μαίου οι αγώνες στίβου Βάδην και Σκυταλοδρομιών παρουσία πολλών φιλάθλων και των τοπικών αρχών, με αρκετά καλές επιδόσεις αθλητών και αθλητριών από σωματεία της ευρύτερης περιοχής.
Οι αγώνες οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο επίσημο καλαντάρι του ΣΕΓΑΣ και διοργανώθηκαν στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια του ΓΑΣ Κιλκίς, από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας -Κιλκίς και τον ΓΑΣ Κιλκίς, συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον πολλών αθλητών, αφού οι επιδόσεις μετρούν στην επίτευξη των ορίων πρόκρισης για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα

Τροχαία ατυχήματα

Στις 22-5-2011 και ώρα 06.30΄ στην Επ. Οδό Γουμένισσας – Γοργόπης, Ι.Χ.Ε. αυτ/το ιδιοκτησίας ημεδαπού ηλικίας 46 ετών που οδηγούσε ο ίδιος εξετράπη της πορείας του και ανετράπη με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Γουμένισσας για παροχή πρώτων βοηθειών. Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Α.Τ. Γουμένισσας.
Επίσης στις 22-5-2011 και ώρα 08.30΄ στο 524ο χλμ. της ΠΑΘΕ, Ι.Χ.Ε. αυτ/το ιδιοκτησίας ημεδαπού ηλικίας 28 ετών που οδηγούσε ο ίδιος ανετράπη εκτός της οδού με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς όπου και νοσηλεύεται. Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Α.Τ. Πολυκάστρου.

Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Στις 22-5-2011 και ώρα 21.00΄στο Πολύκαστρο Κιλκίς, συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τ.Α. Κιλκίς δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 39 και 37 ετών διότι σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο κατελήφθησαν να κατέχουν εντός του Ι.Χ.Ε. αυτ/το τους -15- ναρκωτικά χάπια και -3- συσκευασίες με υπολλείματα ηρωίνης. Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.  Οι δράστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς.

Προς τις επιχειρήσεις μέλη Επιμελητηρίου Κιλκίς

Το Επιμελητήριο με στόχο την τόνωση και την στήριξη των επιχειρήσεων και την προώθηση των τοπικών προϊόντων, ξεκίνησε την προσπάθεια για την ανάπτυξη επιχειρηµατικών συνεργατικών σχηµατισµών (Clusters) δημιουργία δικτύου επιχειρήσεων, με βάση τα τοπικά χαρακτηριστικά και τα τοπωνύμια.  Οι επιχειρηματικοί συνεργατικοί σχηματισμοί (δίκτυα - Clusters) είναι γεωγραφικές συγκεντρώσεις διασυνδεδεμένων επιχειρήσεων, εξειδικευμένων προμηθευτών, παρόχων υπηρεσιών, επιχειρήσεων σε σχετικούς και σχετιζόμενους βιομηχανικούς κλάδους και διασυνδεδεμένων θεσµικών φορέων (για παράδειγμα, πανεπιστήμια, υπηρεσίες προτυποποίησης, και εµπορικές ενώσεις), σε ιδιαίτερους τομείς που ανταγωνίζονται αλλά και που συνεργάζονται και έχουν συνήθως, οριζόντια ή κάθετη διάσταση.



Ο κδηλώσεις θά λάβουν χώρα στό ερό Κοινόβιο σίου Νικοδήμου Πενταλόφου Γουμενίσσης;


Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: Ευχαριστήριο

Η Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας Κ. Μακεδονίας & Θεσσαλίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος ύστερα από την ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η καθιερωμένη εκδήλωση – αφιέρωμα μνήμης στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Χρήστο Γουντενούδη, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό της, ώστε να αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης. Επίσης, ευχαριστεί θερμά όλα τα ποντιακά σωματεία του Νομού Κιλκίς, που για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι ενωμένοι μπορούμε να έχουμε μόνο θετικά αποτελέσματα.

«Προσθήκη εξωνάρθηκα, ανέγερση νέου κωδωνοστασίου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου ιερού ναού αγίου Γεωργίου Ευρωπού»

Στις 6 το απόγευμα της 15 Απριλίου, θεμελιώθηκε στην ενορία αγίου Γεωργίου Ευρωπού - Κιλκίς από τόν μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ. Δημήτριο το έργο: «Προσθήκη εξωνάρθηκα, ανέγερση νέου κωδωνοστασίου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου ιερού ναού αγίου Γεωργίου Ευρωπού». Το έργο αποτελεί καρπό της τεχνικοδιοικητικής μεθοδολογίας, ωρίμανσης έργων και πρωτοβουλιών που εφαρμόζει η Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, στό πλαίσιο της αρχής του ολοκληρωμένου σχεδιασμού, μέ τη συνέργεια των ενοριών – τοπικών κοινωνιών. Σκοπός του έργου είναι να συμπληρωθούν οι υλικές υποδομές της ενορίας, αλλά ταυτόχρονα να διαμορφωθεί και να βελτιωθεί η υπάρχουσα εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το κέντρο του ιστορικού οικισμού.

Εκδρομή – Προσκύνημα στην Τήνο του Σ.Ε.Ο.

Το Τοπικό Τμήμα Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, διοργανώνει ΕΚΔΡΟΜΗ – ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ στην ΤΗΝΟ 17 – 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 2 διανυκτερεύσεις στην Χώρα της Τήνου με πρωινό, επίσκεψη στη Μονή της Αγ. Πελαγίας και στο χωριό του Χαλεπά. Όσοι επιθυμείτε να συμμετέχετε στην εκδρομή παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στα τηλέφωνα: 6 972 214 186 Σοφία Καρβουνίδου και 6 945 743 367 Λίζα Αποστολίδου. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Κριεζής travel.

Συνάντηση αποφοίτων 1969 του 3ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς

Το 1969 ήταν η τελευταία φορά που βρεθήκανε όλοι μαζί. Ήταν η στιγμή που έπαιρναν το απολυτήριό τους από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς. Ύστερα από τόσα χρόνια κατάφεραν αυτό που προσπαθούσαν εδώ και πολύ καιρό. Να βρεθούν και να συναντηθούν εκεί που είχαν συναντηθεί για τελευταία φορά. Μετά από αμέτρητα τηλεφωνήματα και συνεννοήσεις, την Κυριακή 22 Μαΐου 2011 και ώρα 11:00 π.μ. συναντήθηκαν στον προαύλιο χώρου του 3ου Δημοτικού Σχολείου για έναν καφέ και αφού βγήκαν αναμνηστική φωτογραφία, πήγαν για φαγητό και γλέντησαν χορεύοντας μέχρι και το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Πολλοί από αυτούς ταξίδεψαν από μακρινά μέρη της Ελλάδας για να παραβρεθούν στην συνάντηση αυτή μετά από 42 χρόνια! Μαζί τους ήταν και οι Δάσκαλοί τους, Κιντής Παναγιώτης και Κιντή Ερμιόνη.

Δήμος Παιονίας: "Συνεχίζουμε την προσπάθεια να σταματήσουμε την «αιμορραγία» του τόπου μας"

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η έναρξη της καμπάνιας ευαισθητοποίησης του δήμου Παιονίας στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων με στόχο την ενημέρωση των διερχόμενων οδηγών για τους ενδεχόμενους κινδύνους που αντιμετωπίζουν με την αγορά προϊόντων «άγνωστης προέλευσης» από την ΠΓΔΜ, με κύριο αυτόν της αποδυνάμωσης της τοπικής αγοράς.  Ο δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας μαζί με αντιδημάρχους και μέλη του δημοτικού συμβουλίου μετέβησαν στο τελωνείο των Ευζώνων και διένειμαν πληροφοριακό υλικό και έντυπα σε μια προσπάθεια να σταματήσει η οικονομική «αιμορραγία» που βιώνει η αγορά των ποιοτικών τοπικών προϊόντων της περιοχής και της Βόρειας Ελλάδας.

Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών ν. Κιλκίς: Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1
Aπό την ΕΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ και για την υποβολή των δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης έτους 2011 (ΟΣΔΕ) ανακοινώνεται ότι έχει ξεκινήσει η σχετική διαδικασία η οποία πραγματοποιείται ήδη στα γραφεία της Ενωσης Κιλκίς.  Ηδη από την προηγούμενη Τετάρτη 18/05/2011 έχουν ξεκινήσει να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους οι αγρότες-παραγωγοί που πραγματοποιούν φέτος για πρώτη φορά δήλωση ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι αγρότες – παραγωγοί (κατά αλφαβητική σειρά ανά οικισμό).

Όχι στο χαράτσι του ΕΛΓΑ: Κάλεσμα

Καλούμε όλους τους αγρότες & κτηνοτρόφους της περιοχής Παιονίας σε 

Συγκέντρωση αντίδρασης στο νέο φοροεισπραχτικό κανονισμό του ΕΛΓΑ 
& στα τελευταία αντιαγροτικά μέτρα 
τη Τρίτη 24 Μάη στις 8 μμ. στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γουμένισσας 
►Θα μιλήσει το μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ Ουγγρίνος  Αλέκος 
Δεν πρέπει να λείψει κανείς !!! 
Επιστρέφουμε ανυπόγραφα τα «χαράτσια» του ΕΛΓΑ 
Δεν συνυπογράφουμε το ξεκλήρισμά μας !

Η φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφικό αφιέρωμα στο χωριό Χέρσο του δήμου Κιλκίς

Ποια επαγγέλματα ανοίγουν από τις 2 Ιουλίου

Ενδεικτικό κατάλογο 136 επαγγελμάτων που εμπίπτουν στις διατάξεις του κεφαλαίου Α' του ν.3919/2011 και ως εκ τούτου αίρονται αυτόματα μετά από τις 2 Ιουλίου -χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε άλλη διοικητική πράξη- οι αδικαιολόγητοι περιορισμοί στην πρόσβαση και άσκησή τους, έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών. Στον κατάλογο δεν περιλαμβάνονται επαγγέλματα τα όποια ρυθμίζονται στο Β΄ Κεφάλαιο του Νόμου (Συμβολαιογράφοι, Δικηγόροι, Μηχανικοί, Νόμιμοι Ελεγκτές), εξαιρούνται σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 2 του Νόμου (οδικές εμπορευματικές μεταφορές, φαρμακοποιοί, γεωτεχνικοί), έχουν ρυθμιστεί με ειδικό τρόπο από την κοινοτική νομοθεσία.

Δημόσιο: Οι 73 φορείς που καταργούνται

«Θερμό» αναμένεται να είναι το καλοκαίρι για τους υπαλλήλους 73 οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που καταργούνται, συγχωνεύονται ή τίθενται υπό εκκαθάριση, σύμφωνα με νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση. Το «δεύτερο κύμα» συγχωνεύσεων και καταργήσεων δημόσιων οργανισμών έχει επεξεργαστεί η Διυπουργική Γνωμοδοτική Επιτροπή για τη σύσταση, κατάργηση, αναδιάρθρωση και μετατροπή υπηρεσιών, συμβουλίων, επιτροπών και φορέων του δημόσιου τομέα, η οποία λειτουργεί υπό τον συντονισμό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου.
Όπως αναφέρει το «Έθνος», η ρύθμιση έρχεται -πιθανότητα- μαζί με το νομοσχέδιο που θα φέρει ο Γιάννης Ραγκούσης για το πειθαρχικό των δημόσιων υπαλλήλων και τις διατάξεις που αφορούν στην υπαγωγή στο ΑΣΕΠ των μετατάξεων από τον ευρύτερο στον στενό δημόσιο τομέα. Τι σημαίνει αυτό; Πως το πλεονάζον προσωπικό των 73 οργανισμών θα περάσει από την κρίση του ΑΣΕΠ και όσοι απορριφθούν θα απολυθούν.
Καταργούνται οι οργανισμοί:

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: Ευχαριστήριο

Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος ύστερα από την ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η καθιερωμένη εκδήλωση – αφιέρωμα μνήμης στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Χρήστο Γουντενούδη, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό της, ώστε να αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης. Επίσης, ευχαριστεί θερμά όλα τα ποντιακά σωματεία του Νομού Κιλκίς, που για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι ενωμένοι μπορούμε να έχουμε μόνο θετικά αποτελέσματα.

Οργανισμός εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου Παιονίας

Γράφει ο Στέφανος Τσιόνκης 
Οι πολίτες της Παιονίας δεν μας εξέλεξαν για να διαχειριστούμε ίσως καλύτερα ή ίσως χειρότερα από τους άλλους κάτι που υπάρχει. Μας επιφόρτισαν με την ευθύνη να δημιουργήσουμε νέες δομές, που θα υπηρετούν την αλληλεγγύη των πολιτών και των κοινωνιών με την διαφορετικότητά τους αλλά ταυτόχρονα και με την δυνατότητά τους να πορεύονται χέρι-χέρι στον δύσκολο αλλά και όμορφο όμως δρόμο της δικαιοσύνης και της προόδου.