Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 10 Μαΐου 2011




To Eργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Κιλκίς τίμησε τη MANA

Σε μια ιδιαίτερα θερμή γιορτή το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. τίμησε «την ηρωίδα μητέρα του παιδιού με ειδικές ανάγκες».
Οι μητέρες των μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ άκουσαν τραγούδια, ποιήματα, είδαν χορευτικά και έλαβαν αναμνηστικά δώρα από τα παιδιά τους. Το σχολείο οργάνωσε τη γιορτή θέλοντας να δηλώσει πλην των άλλων και τη συμπαράσταση του στη μάνα του παιδιού με ειδικές ανάγκες.
Η οργάνωση της γιορτής ανήκε στην εκπαιδευτικό κ. Ορφανίδου Νικολέττα με συνδιοργανωτές την κ. Τεχλικίδου, την κ. Οργιανέλη και τον κ. Δόβα ενώ παράλληλα την πολύτιμη βοήθεια τους παρείχαν οι λοιποί εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Ερώτηση Παραστατίδη για το παράνομο στοίχημα

Ο Βουλευτής Θεόδωρος Παραστατίδης, μαζί με άλλους δυο Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., υπέβαλλαν ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού σχετικά με το παράνομο στοίχημα στη χώρα μας.
Η ερώτηση έχει ως εξής: Είναι γνωστή η υποβολή μηνυτήριας αναφοράς από το Γ. Γ. Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή προς τον Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Αναστάσιο Κανελλόπουλο στις 12-05-2010, που με τη σειρά του ανέθεσε την υπόθεση στον Eισαγγελέα Eφετών κ. Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση με αντικείμενο «ύποπτες συναλλαγές φυσικών προσώπων από την Ελλάδα προς εταιρίες στοιχημάτων, με έδρα χώρες της Ασίας και αντιστρόφως» οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν σχέσεις με στημένους αγώνες στην Ελλάδα, που αφορούν σε όλο το φάσμα των αγώνων ποδοσφαίρου και ενδεχομένως και άλλων αθλημάτων.
Ο κ. Ισίδωρος Ντογιάκος ξεκίνησε τη διερεύνηση της υπόθεσης καλώντας μάρτυρες ήδη από τον Μάιο του 2010.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Η ανάγκη για περιφρούρηση της δημόσιας υγείας και κατά συνέπεια αποκομιδής απορριμάτων είναι μόνιμη και σταθερή

Το τελευταίο κατόρθωμα της δημοτικής αρχής σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση είναι τα προβλήματα που αναμένονται στον τομέα της καθαριότητας και οι συστάσεις για φύλαξη σκουπιδιών σε μπαλκόνια και αυλές. Τα γεγονότα αυτά σε συνδυασμό με τα “συγχαρητήρια” που έδωσαν οι υπουργοί οικονομικών και εσωτερικών σε συνέντευξη τύπου για τη μείωση και συγκράτηση των δαπανών των δήμων δικαιώνουν για ακόμα μια φορά τη Λαϊκή Συσπείρωση και για αυτά που προειδοποιούσε προεκλογικά και για τις θέσεις της στο δημοτικό συμβούλιο σχετικα με το θέμα.

Το σχέδιο συγχώνευσης των νοσοκομείων της Βορείου Ελλάδας

Το σχέδιο συγχώνευσης των νοσοκομείων της Βορείου Ελλάδας παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λυκούργος Λιαρόπουλος στην σύσκεψη για την αναδιάταξη του ΕΣΥ παρουσία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου. Προβλέπει επτά κύκλους νοσοκομείων, στους οποίους θα ενταχθούν 29 νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδας.
Όπως και στο σχέδιο για τις συγχωνεύσεις στην Αττική, τα νοσοκομεία κάθε κύκλου θα έχουν κοινό διοικητή και θα συνεργάζονται με την ανταλλαγή προσωπικού και μονάδων. Στους επτά νοσοκομειακούς κύκλους περιλαμβάνονται:

Εκλογική διαδικασία ανάδειξης συνέδρων 1ου Ιδρυτικού Συνεδρίου της "Δημοκρατικής Συμμαχίας"

Η Δημοκρατική συμμαχία είναι το κίνημα που κατοχυρώνει την ουσιαστική συμμετοχή των μελών του σε όλα του τα όργανα και στην εκλογή αυτών. Λειτουργεί με εσωκομματική δημοκρατία και σεβασμό στις ατομικές και συλλογικές προτάσεις.  Το Ιδρυτικό συνέδριο του κινήματος θα πραγματοποιηθεί στις 27, 28, 29 Μαΐου. Οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων του κινήματος θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 Μαΐου από τις 10:00 έως 18:00 στα Γραφεία του κινήματος ( 21ης Ιουνίου 111 - Κιλκίς).  Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία εκλογής και εκπροσώπησης στο συνέδριο έχουν όλα τα μέλη του κινήματος, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και είναι ταμειακά ενήμερα.  Τα μέλη θα μπορούν να εγγραφούν με δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έως και την 11η Μαΐου 2011 και μόνο με το δικαίωμα του εκλέγειν κατά την ημέρα των εκλογών της 15ης Μαΐου αυτοπροσώπως.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ συμμετέχουν στην αυριανή απεργία

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην 24ΩΡΗ Πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει για αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2011 η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε.
Καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν στην απεργία και να κατέβουν στο δρόμο του αγώνα. Στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα) και από εκεί οι συγκεντρωμένοι θα κινηθούν προς το Πεδίον του Άρεως, όπου έχει προγραμματισθεί για τις 11.00 π.μ. το συλλαλητήριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, αγωνίζονται για την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου που εδώ και ένα χρόνο εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ’ επιταγήν της τρόικας με καταστροφικά αποτελέσματα για την κοινωνία και τους πολίτες της χώρας.