Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ευχαριστήριο

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Κιλκίς, τον κ. Τσιμτσιλή, τους κ. Μαγουλάκη Στέλιο και Αντώνη και τον κ. Γκέντζο για τις προσφορές τους στο ίδρυμα κατά τις εορταστικές ημέρες του Πάσχα. Επίσης ευχαριστούμε τις αδελφές Οξουζίδου, την κ. Σαμολαδά Αγλαϊα και τον κ. Τσάτση Αντώνιο για τις προσφορές τους στη μνήμη των γονιών τους.
Η Πρόεδρος του Δ.Σ. Τζελέπη Αναστασία

Ευχαριστήριο ΟΝΝΕΔ

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους εκείνους που αγκάλιασαν την εκδήλωση της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. στο Κιλκίς με θέμα «Η καταδίκη των γενοκτονιών ως εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας». Ευχαριστούμε όλους σας γιατί ο καθένας είχε και ένα όμορφο σχόλιο να μας κάνει. Ειλικρινά η συμμετοχή όλων σας, ήταν συγκινητική και μας γέμισε με χαρά καθώς και με δύναμη για να συνεχίσουμε τις όμορφες δράσεις. Θέλουμε να παραμείνετε δίπλα μας και να μας κάνετε τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε καλύτεροι. Η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς θα συνεχίσει να ενημερώνει, να παρεμβαίνει και να οργανώνει όμορφες δράσεις πάντα με γνώμονα τους νέους.

Συλλυπητήριο

Οι έφοροι, οι προπονητές και οι αθλητές του τμήματος Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς, εκφράζουν τη βαθύτατη λύπη τους για τον αναπάντεχο, άδικο και πρόωρο χαμό του Νίκου Λαζαρίδη, πατέρα του πρωταθλητή  και φίλου μας, Γιάννη Λαζαρίδη. Εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. 

Ανακοίνωση

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς πληροφορεί τα μέλη του πως τα γραφεία του συλλόγου βρίσκονται στην οδό Ν. Παναγιώτου 32 στο Κιλκίς και θα λειτουργούν κάθε Τετάρτη και Σάββατο από της 10:00 έως 12:00 τακτικά, εκτάκτως δε όποτε  χρειαστεί μετά από τηλεφωνική επικοινωνία. Το τηλέφωνο  - fax του γραφείου είναι 23410-76595.
Με την ευκαιρία των εορτών σας ευχόμαστε χρόνια πολλά με υγεία και προκοπή για το νέο έτος 2010.

Απογραφή

Απ’ την ερχόμενη Τρίτη 10 Μαΐου αρχίζει η απογραφή του πληθυσμού της χώρας, και οι 90 χιλιάδες περίπου απογραφείς επιλέχθηκαν μόλις τις τελευταίες ημέρες.
Η απογραφή θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 24 Μαΐου, οπότε ας φροντίσουμε αυτές τις δυο εβδομάδες να μην χαθούμε για να μπορέσουμε να μετρηθούμε! Έτσι κι αλλιώς λίγοι είμαστε εμείς οι Κιλκισιώτες! 

Κρασιά

Έχει δίκιο ο γνωστός Γουμενισσιώτης οινοπαραγωγός, Χρ. Αϊδαρίνης, κρασιά του οποίου έχουν βραβευτεί επανειλημμένα όπως και πρόσφατα: Κρασιά που πωλούνται από πλανόδιους στις λαϊκές αγορές, δεν υπόκεινται σε κανένα έλεγχο, μ’ αποτέλεσμα να αποτελούν εν δυνάμει κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Μάλιστα, «στέκι» τέτοιων πλανόδιων αποτελεί στο Κιλκίς χρόνια τώρα, ο χώρος μπροστά στο νέο κτήριο του Επιμελητηρίου, δημιουργώντας έτσι ένα συμβολικό παράδοξο!
Βέβαια, χωρίς ελέγχους δεν ξέρουμε αν αυτά τα κρασιά περιέχουν όντως επικίνδυνα συντηρητικά, αλλά κατά κανόνα αυτό συμβαίνει. Κι εν πάσει περιπτώσει, οι έλεγχοι ποτέ δεν έβλαψαν κανέναν. Εκτός από τους παρανομούντες. 

«Πλιθιά»

Η οικονομική κρίση γεννά ιδέες, καθότι «πενία τέχνας κατεργάζεται». Πολλές απ’ αυτές δε, δεν είναι τίποτε άλλα παρά «επιστροφή στο παρελθόν». Όπως π.χ. αυτή που διατυπώθηκε πρόσφατα για χτίσιμο σπιτιών από πηλό! Σύμφωνα με τη πρόταση αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας («ΑΝΕΛΙΞΗ»), ο πηλός είναι το φιλικότερο οικοδομικό υλικό προς τον άνθρωπο, αφού έχει καλές θερμικές ιδιότητες, απορροφά την υγρασία και τις τοξικές ουσίες και προσφέρει μοναδική αίσθηση θαλπωρής. Μας βλέπουμε να γυρίζουμε στα πλινθόκτιστα, όπως παλιά, τότε που η παρασκευή πλινθιών ήκμαζε, ακόμα και σαν οικοτεχνία! 

Εκροές

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο, που δείχνει σε ποια κατάσταση βρίσκονται τα νοσοκομεία μας, είναι και το εξής: Απ’ το νομό μας με τα δυο του νοσοκομεία σημειώνονται κατά μέσο όρο 28,3% «εκροές» ασθενών, κυρίως προς νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Δηλαδή, περισσότεροι από ένας στους τέσσερις ασθενείς, που εισάγεται στα νοσοκομεία μας, αποστέλλεται στη συνέχεια προς τη «συμπρωτεύουσα». Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρτ, οι εκροές θεωρούνται φυσιολογικές όταν είσαι κάτω του 10%, ανεκτές έως 15% και διερευνητέες όταν είναι από 16 έως 25%. Εμείς, λοιπόν, ξεπερνάμε όλα αυτά τα καθιερωμένα. Με τις υγείες μας!
Πάντως, στη περιφέρεια μας υπάρχουν και χειρότερα. Οι νομοί Χαλκιδικής, Πιερίας και Σερρών έχουν μεγαλύτερες εκροές – πάντα προς νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, φυσικά- με ποσοστά 45,5%, 37,7% και 35,5% αντίστοιχα. Όμως, και οι τρεις ανωτέρω νομοί διαθέτουν από ένα νοσοκομείο. Ενώ οι νομοί Ημαθίας και Πέλλας, που έχουν από δυο όπως και εμείς, έχουν μικρότερες εκροές από ‘μας. Πάντως, το μεγαλύτερο πανελλαδικά ποσοστό εκροών έχει ο νομός Εύβοιας (47,8%), προς τα νοσοκομεία της Αθήνας, φυσικά.

Καθαριότητα

Εκπληκτική αυτή η ιστορία με τους συμβασιούχους του Δήμου Κιλκίς στο τομέα της καθαριότητας. Με βάση τα ισχύοντα, ο δήμος προχώρησε στη πρόσληψη 28 συμβασιούχων 8μηνης διάρκειας, για να αναπληρώσει εκείνους των οποίων οι συμβάσεις έληγαν στις 30 Απριλίου.
Κι ενώ οι νέοι 28 θα ‘πιαναν δουλειά από την 1η Μαΐου, το Υπουργείο Εσωτερικών άναψε κόκκινο φως γιατί, λέει, απαιτείται πρώτα έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Δηλαδή, φέξε μου και γλίστρησα…στα σκουπίδια!

Να στηριχθεί

Την Πέμπτη ανέβηκε η «πρώτη» του νέου θεατρικού έργου που ανεβάζει η Ερασιτεχνική Ομάδα του Δήμου Κιλκίς «Ράβε ξήλωνε». Πρόκειται για την «Ροζ Μολότωφ» των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου, που θα ξανανέβει σήμερα Παρασκευή κι αύριο Σάββατο, στις 9 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο. Πρόκειται για τις πρώτες παραστάσεις επί διοίκησης Μπαλάσκα, ενός σχήματος που στήθηκε επί δημαρχίας του Δ. Τερζίδη και προεδρίας στον ΟΠΟΝΓΑ του Χρ. Σπίγκου, με εξαιρετικά δείγματα δουλειάς μέχρι τώρα. Ένα σχήμα, που πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο και μέσο, επειδή αποτελεί πλέον σπουδαία πολιτιστική κατάκτηση του Κιλκίς. 

Απαξίωση

Τα λουλούδια που φυτεύτηκαν την προηγούμενη Κυριακή στον Βοτανικό Κήπο, τα προσέφερε το ΕΘΙΑΓΕ. Με τα χίλια ζόρια βέβαια αξίζει να σημειώσουμε, καθώς στο αίτημα της Κοινωνίας Πολιτών για μεταφορά τους από το ΕΘΙΑΓΕ στον Κήπο την ημέρα της Πρωτομαγιάς (την ίδια ημέρα της φύτευσής τους για να μην χαλάσουν), οι φωστήρες του Ιδρύματος επικαλέστηκαν γραφειοκρατικούς λόγους του τύπου, «το αυτοκίνητό μας δεν μπορεί να μετακινείται τις αργίες». Τελικά το θέμα λύθηκε, αφού τα λουλούδια τα έφεραν οι ίδιοι οι εθελοντές, όμως η γεύση που έμεινε σε όλους ήταν αυτή της.... απαξίωσης.

Αργία

Το θέμα της αργίας της δημοτικής συμβούλου Κιλκίς Παναγιώτας Μαρινίδου με απόφαση της Περιφέρειας, έφερε στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Αφεντουλίδης. Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της «Κοινωνίας της Δημιουργίας» ρώτησε το προεδρείο γιατί δεν ενημερώθηκε το σώμα για την αργία της κ. Μαρινίδου, ενώ υπογράμμισε ότι με την απόκρυψη μιας τέτοιας πληροφορίας κανείς δεν προστατεύει κανέναν. Η απάντηση που έλαβε από την Πρόεδρο Καλλισθένη Πάκα ήταν ότι η σχετική απόφαση ήταν γνωστή, καθώς και ότι σε όλες τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου αναγραφόταν ότι η εν λόγω σύμβουλος απουσιάζει λόγω αργίας. 

Αίτημα

Τελικά, αυτή η ομόφωνη απόφαση του Δημ. Συμβουλίου Κιλκίς να υποστηρίξει το αίτημα του Ποντιακού Συλλόγου Ν. Σάντας, τι αφορούσε; Καθότι, η επιτροπή που συστάθηκε θα ‘χει σκοπό «να συγκεντρώσει όλα εκείνα τα ιστορικά στοιχεία που συνηγορούν στον ορισμό της Ν. Σάντας ως ιστορικής έδρας του Δήμου Κιλκίς, αλλά κυρίως ως κέντρου αναφοράς του Ποντιακού Ελληνισμού. Χωρίς να ξέρουμε τι ακριβώς σημαίνει στην πράξη το δεύτερο, φρονούμε ότι ως στόχος είναι λογικότερος. Επειδή η Ν. Σάντα είναι συνυφασμένη με τον Ποντιακό Ελληνισμό. Ως ιστορική έδρα, όμως, θα πρέπει να εκφράζει το σύνολο του πληθυσμού του δήμου Κιλκίς, κι όχι μόνο το ποντιακό στοιχείο του. Γι’ αυτό κι η ομοφωνία στο Δ.Σ. ως προς το «ιστορική έδρα», τουλάχιστον ξενίζει.

Η ΛΗΘΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Γράφει ο Κωνσταντῖνος Χολέβας
Πολιτικός Ἐπιστήμων
            Ἀνέκαθεν γιά τούς Ἕλληνες ἡ γνώση τῆς Ἱστορίας ἐθεωρεῖτο σημαντικό πνευματικό ἐφόδιο. Στόν μεγάλο τραγικό ποιητή Εὐριπίδη ἀποδίδεται ἡ γνωστή ρῆσις "ὄλβιος ὅστις Ἱστορίας ἔσχεν μάθησιν", δηλαδή εἶναι εὐτυχής ὅποιος ἔχει μελετήσει τήν Ἱστορία. Οἱ Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας εἶχαν βαθειά ἱστορική γνώση , ὅπως φαίνεται ἀπό κλασσικά κείμενά τους ὅπως π.χ. ἀπό τόν λόγο τοῦ Μεγάλου Βασιλείου "Πρός τούς νέους ὅπως ἄν ἐξ ἑλληνικῶν ὠφελοῖντο λόγων". Στήν Τουρκοκρατία ἡ μελέτη τῆς Ἑλληνικῆς Ἱστορίας ἦταν ἀπαγορευμένη ἀκόμη καί ὅταν ἐπιτρεπόταν ἡ διδασκαλία τῆς Πίστεως καί τῆς Γλώσσας.

Εγκαίνια αίθουσας “Πρόδρομος Αθανασιάδης Μποδοσάκης” του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων Ν. Αγιονερίου

Την αίθουσα “Πρόδρομος Αθανασιάδης Μποδοσάκης” του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων Ν. Αγιονερίου, εγκαινίασε το πρωί της Πέμπτης 5 Μαΐου ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας μαζί με τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Ρώσσιου Αικατερίνη.
Στον εν λόγω χώρο -εντός της σχολικής μονάδας- θα λειτουργεί εφεξής το νέο εργαστήρι πληροφορικής, με εξοπλισμό (15 υπερσύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές) που αγόρασε αποκλειστικά το Ίδρυμα Μποδοσάκη για να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών. Γι' αυτό και στο σχολείο αποφασίστηκε η αίθουσα να φέρει το όνομα του δημιουργού του Ιδρύματος.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ των μετόχων της ανώνυμης εταιρίας ΑΛΟΥΜΥΛ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ, ΑΕ σε Τακτική Γενική Συνέλευση

Σύμφωνα με το νόμο 2190/20, το καταστατικό της εταιρίας και το υπ’ αρ. 1029)28.4. 2011 πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής, καλούνται οι μέτοχοι της εταιρίας σε Τακτική Γενική Συνέλευση, κατά την 30η Μαΐου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.00’ στο κατάστημα της εταιρικής έδρας (ΒΙ.ΠΕ. Σταυροχωρίου Κιλκίς) με θέματα ημερησίας διατάξεως τα εξής:
Υποβολή και έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της εταιρικής χρήσης 1.1. – 31.12.2010 μετά των Εκθέσεων Δ.Σ. και Ελεγκτών και διαθέσεως ετησίων κερδών, καθώς και της δήλωσης εταιρικής διακυβέρνησης σύμφωνα με το αρ. 43α παρ. 3 εδ. δ) του ΚΝ 2190/1920 όπως ισχύει σήμερα.

Ευχές του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρ. Γκουντενούδη και των Περιφερειακών Συμβούλων για τις επικείμενες εξετάσεις των μαθητών

Εν όψει της διαδικασίας των Πανελλαδικών και των προαγωγικών εξετάσεων εύχομαι καλή δύναμη και κουράγιο σε όλους τους εμπλεκόμενους: μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Ειδικότερα στους μαθητές, εύχομαι καλή επιτυχία με την επισήμανση ότι οι επικείμενες εξετάσεις είναι απλά ένας σταθμός και μια δοκιμασία στην πορεία της ζωής που ανοίγεται μπροστά τους. Η δοκιμασία των Πανελλαδικών είναι μια έγκυρη πιστοποίηση των προσπαθειών όλης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας για ένα καλύτερο επιστημονικό, επαγγελματικό, επιχειρηματικό και εργατικό δυναμικό για την πατρίδα μας. Ένα δυναμικό που σήμερα είναι εξαιρετικά πολύτιμο για την υπέρβαση των δυσκολιών και την είσοδο στην εποχή της Ανάπτυξης και της Ευημερίας.
Καλή επιτυχία
Χρήστος Γκουντενούδης
Αντιπεριφερειάρχης
Ανδρέας Βεργίδης
Παύλος Θωμαΐδης
Χρήστος Ανθρακίδης
Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Ευχαριστήριο δήμου Παιονίας

Ο Δήμος Παιονίας και ο Δήμαρχος, κ. Θανάσης Λαπόρδας, θα ήθελε να ευχαριστήσει τη συγγραφέα κα. Φ. Φραγκούλη, για την επίσκεψή της στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολυκάστρου. Παράλληλα, συγχαίρει τους δασκάλους και τη διεύθυνση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου για την πρωτοβουλία τους να προσκαλέσουν την κα. Φραγκούλη στις εκδηλώσεις του Σχολείου για την Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις των φαρμακοποιών για την άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού, περιόδου Ιουνίου  2011 θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων, στο 2ο όροφο του κτιρίου Βιολογίας Φαρμακευτικής στο ΑΠΘ, ως εξής:

Μήνυμα για τη γιορτή της μητέρας

Γράφει η Ντίνα Συμεωνίδου- Τσιβρεμετζή
Υπεύθυνη Γυναικών ΝΟΔΕ.Κιλκίς
Η γιορτή της μητέρας δεν αντιπροσωπεύει μόνο μία καθιερωμένη ημέρα για την αναγνώριση και εκτίμηση της μητρότητας. Είναι μία ιδιαίτερη ημέρα για όλους μας. Είναι η γιορτή της αιώνιας, άδολης αγάπης, της ειλικρινούς αφοσίωσης και αυτοθυσίας. Για τον καθένα μας η λέξη "μάνα" είναι συναισθηματικά φορτισμένη και περικλείει μνήμες, έντονα βιώματα και οπωσδήποτε απεριόριστη και ανιδιοτελή αγάπη. Η μάνα αποτελεί τον πυλώνα της οικογένειας φροντίζοντας με αυταπάρνηση ακόμα και σε δύσκολες κοινωνικές συνθήκες να αναθρέψει τα παιδιά της με αξίες και ιδανικά, ώστε να γίνουν ενεργοί και χρήσιμοι πολίτες για την κοινωνία. Στη σημερινή εποχή, η οποία μεταβάλλεται με ραγδαίους ρυθμούς, ο ρόλος της γίνεται διαρκώς πιο δύσκολος και απαιτητικός. Πέρα, λοιπόν, από την αυτονόητη υποχρέωσή μας να δείξουμε σεβασμό και τιμή σε αυτήν αναγνωρίζοντας την ιερή αποστολή και κοινωνική της προσφορά, έχουμε χρέος να σταθούμε αρωγοί στον αγώνα της εφαρμόζοντας πολιτικές που συμφιλιώνουν την οικογενειακή με την επαγγελματική της ζωή, ώστε η δημιουργία της οικογένειας να μην αποτελεί εμπόδιο για την επαγγελματική της ενασχόληση και θωρακίζοντάς τη απέναντι σε κάθε μορφή βίας.  Είναι μία ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της πολύτιμης κοινωνικής της προσφοράς.
Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες.

Διακρίσεις για τον Ιππικό Όμιλο «Ράντσο Κιλκίς»

Συνεχίζονται οι διακρίσεις των αθλητών του Ιππικού Ομίλου Ράντσο Κιλκίς και στον δεύτερο αγώνα ιππικής αντοχής. O αγώνας διεξήχθη στην Κατερίνη το Σαββατοκύριακο 2 & 3 Απριλίου.
Στις δύο κατηγορίες που συμμετείχαν αθλητές του Κιλκίς πήραν και τις πρώτες θέσεις. Στην κατηγορία των 30 χ.λ.μ. Πρώτος ο Μητώνας Δημήτρης με τον Ίππο GRECA ιδιοκτησίας της Μεβγάλ Πολυκάστρου Κυρ. Τσιαμπάζης Πέτρος και στη κατηγορία των 60 χ.λ.μ. Πρώτος ο Λάππας Νικόλαος με τον Ίππο XASAN. Συγχαρητήρια όμως αξίζουν όλοι οι αθλητές γιατί, παρόλο που η διαδρομή είχε υψηλό βαθμό δυσκολίας λόγω των κακών καιρικών φαινομένων της προηγούμενης ημέρας, κατάφεραν να προκριθούν. Η δυσκολία ήταν μεγαλύτερη ειδικά το Σαββάτο στην κατηγορία των 60 χ.λ.μ. όπου ιππείς και άλογα θα έπρεπε να έχουν την σχετική εμπειρία αλλά και τύχη για να τερματίσουν υγιείς. Για παράδειγμα, ο Πατσιούρας  Ιωάννης με τον Ίππο OREGON, αθλητής του Ράντσου, μετά από ατύχημα που προκάλεσε το άλογο της συναθλήτριάς του, έπεσε σε ένα ποτάμι μαζί με το άλογό του. Ευτυχώς, χωρίς να τραυματιστεί κανένας σοβαρά. Ο Ιππικός Όμιλος Κιλκίς ευχαριστεί θερμά αθλητές και βοηθούς για την συμμετοχή τους. Επόμενος στόχος του Ράντσου είναι το πρωτάθλημα Ιππικής αντοχής που θα διεξαχθή στον Βόλο 21 & 22 Μαίου όπου και θα συμμετέχει με τους καλύτερους του αθλητές προσπαθώντας για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ανακοίνωση για 48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς την Δευτέρα - Τρίτη 9 και 10 Μαϊου 2011

«Η δυναμική κινητοποίησή μας θα βάλει φρένο στις ρυθμίσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή και που αφορά την αύξηση του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. από 37,5 σε 40 ώρες αλλά και στην επιχειρούμενη βίαιη ανατροπή του ωραρίου του Παιδαγωγικού Προσωπικού στους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς των Ο.Τ.Α. κατά 10 ώρες (από 30 σε 40) εβδομαδιαίως.
Γι’ αυτό ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ τη ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ 9 και 10 ΜΑΪΟΥ 2011 στην 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ όλων των εργαζομένων στους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς των Ο.Τ.Α. και απαιτούμε την απόσυρση της διάταξης που θέλει να καταργήσει το Δημόσιο και Παιδαγωγικό χαρακτήρα των Παιδικών Σταθμών μετατρέποντας τους σε «PARKING» και μελλοντικά σε «ΑΠΟΘΗΚΕΣ» Παιδιών.
Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2011 στις 11.00 το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα) και στην πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών για να διεκδικήσουμε την λύση των αιτημάτων μας.
ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ
ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ»

Σύλληψη για Παράβαση Υγειονομικής Νομοθεσίας

Στις 4-5-2011 και ώρα 09.00΄, στον Παντελεήμονα – Κιλκίς, συνελήφθη από Αστυνομικούς του Α.Τ. Ν. Σάντας ημεδαπός ηλικίας 50 ετών, διότι κατελήφθη στην αγροτική περιοχή Παντελεήμονα – Κιλκίς, να αδειάζει στην κοίτη του ποταμού λύματα από Δ.Χ. Φορτηγό βυτιοφόρο εκκενώσεως βόθρων. Ο δράστης συνελήφθη και με προφορική εντολή κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς, αφέθηκε ελεύθερος.

Πυρκαγιά στον οικισμό Γαλλικού

Στις 5-5-2011 και ώρα 17.15΄, στο Γαλλικό, εκδηλώθηκε πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε εγκαταλειμμένη μονοκατοικία, ιδιοκτησίας ημεδαπής ηλικίας 51 ετών με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή της στέγης. Δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές και παρακείμενες οικίες. Προανάκριση διενεργεί η Π.Υ. Κιλκίς.

Φερράρι στο Κιλκίς τον Σεπτέμβριο 2010

Επισκέφθηκαν την Γάβρα και την Αργυρούπολη Παρέλαση από… Φερράρι στο Κιλκίς

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα  ΓΝΩΜΗ στις 10 Σεπτεμβρίου 2010
Από τους δρόμους του Κιλκίς, στο πέρασμα των χρόνων, έχουν… τσουλήσει πολλά και διάφορα μεταφορικά μέσα. Από άλογα, γαϊδουράκια και κάρα παλιότερα, μέχρι λεωφορεία και αυτοκίνητα σήμερα. Φέτος όμως, οι κιλκισιώτικοι δρόμοι είχαν την τύχη να δοκιμαστούν από ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό μέσο μετακίνησης, μιας πολύ φημισμένης οικογένειας αυτοκινήτων. Μιλάμε βέβαια για τα αυτοκίνητα της πασίγνωστης ιταλικής εταιρείας σπορ αυτοκινήτων Φερράρι, που θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο, τόσο κατασκευαστικά όσο και από άποψη επιδόσεων και γίνονται πάντα αντικείμενο λατρείας από οπαδούς της αυτοκίνησης.

«Έφυγε» ο Ιάκωβος Καμπανέλλης Είχε πει: «Το θέατρο είναι η ηθική συνισταμένη του πολιτικού μας βίου»

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, που έφυγε από τη ζωή πρόσφατα πλήρης ημερών (την Τρίτη 21 Μαρτίου) επισκέφθηκε το Κιλκίς στις 20 Μαΐου του 2003 προσκεκλημένος από το στενό του φίλο, τον αείμνηστο Λάζαρο Παυλίδη. Τότε τον τίμησε η «ΤΕΧΝΗ» Κιλκίς και είχε την καλοσύνη να παραχωρήσει στον γράφοντα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, στην οποία μας μίλησε για πολλά, χωρίς να υπάρχουν ερωτήσεις στημένες, με δημοσιογραφικό χαρακτήρα.
Αυτή τη συζήτηση με τον πρύτανη των νεότερων θεατρικών συγγραφέων του τόπου μας, θεωρούμε σωστό να αναδημοσιεύσουμε για να δείξουμε ότι το Κιλκίς και η «ΤΕΧΝΗ» ήξεραν πάντα να τοποθετούν αξιολογιτικά στη θέση τους τους ανθρώπους που είχαν και έχουν έγκυρο λόγο να εκφέρουν για τα πολιτισμικά δρώμενα του τόπου μας.

Το επανέλαβε

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Αν. Λοβέρδου στη Θεσσαλονίκη, αυτήν την εβδομάδα, επαναλήφθηκαν οι δεσμεύσεις του Υπουργείου Υγείας, όσον αφορά τα περιφερειακά νοσοκομεία σαν αυτά του νομού μας.
Κανένα τέτοιο δεν πρόκειται να κλείσει αλλά θα προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις κλινικών και, φυσικά, διοικήσεων. Το ξανάπε ο υπουργός για όλα τα εκτός Θεσσαλονίκης νοσοκομεία της Κεν. Μακεδονίας.
Στο μεταξύ, αναμένεται ακόμα ο περίφημος νέος «υγειονομικός χάρτης» ο οποίος θ κατοχυρώσει και τυπικά τις αλλαγές ή μη, στα νοσηλευτικά ιδρύματα. 

Σε λογαριασμό

Από αυτόν το μήνα οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ λαμβάνουν πλέον τη σύνταξή τους με πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό ή στον λογαριασμό ΕΛΤΑ που έχουν επιλέξει. Τώρα θα πείτε, το ζήτημα είναι πόσα παίρνουν, αλλά τι αξία έχει το ποσό μπροστά στον… εκσυγχρονισμό!

Επέτειοι

Σημαδιακή η χρονιά που διανύουμε για τα δυο μεγάλα αθλητικά σωματεία της πόλης του Κιλκίς. Ο ποδοσφαιρικός Κιλκισιακός συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής, ενώ ο ΓΑΣΚ γίνεται 30 ετών. Οι επετειακές εκδηλώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, κι όλοι οι Κιλκισιώτες οφείλουμε με τη συμμετοχή μας να τιμήσουμε την ιστορική διαδρομή των συλλόγων μας, που μας χάρισαν τόσες στιγμές συγκίνησης με τις διακρίσεις τους. Θυμίζουμε ότι ο Κιλκισιακός είχε φτάσει κάποτε στο σημείο να διεκδικεί την άνοδό του στην Α΄ Εθνική, ενώ το χάντμπολ του ΓΑΣΚ έγινε η μόνη ομάδα του νομού μ’ ευρωπαϊκή παρουσία.
Κυρίως, όμως, θα πρέπει να συμμετέχουμε στις αθλητικές εκδηλώσεις των συλλόγων. Το αξίζουν!

Λαθρεμπορία

Ερώτηση μ’ αντικείμενο την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων κατέθεσαν τις μέρες αυτές βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων κι ο Θ. Παραστατίδης. Θίγοντας ένα τεράστιο θέμα φοροκλοπής και φοροδιαφυγής, όπως ο ίδιος το χαρακτηρίζει, επιχειρεί μέσω της ερώτησής του προς τον υπουργό Οικονομικών μια ολοκληρωμένη καταγραφή του προβλήματος και ρωτάει αν το υπουργείο διαθέτει «εξειδικευμένο σχέδιο δράσης» για την «εξάρθρωση του κυκλώματος λαθρεμπορίας» και «πόσο χρονικό διάστημα απαιτείται» γι’ αυτό.
Το ωραίο είναι ότι, όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου του βουλευτή, η ερώτηση απεστάλη στον υπουργό στα πλαίσια «μιας συντονισμένης προσπάθειας πάταξης της λαθρεμπορίας καυσίμων». Μιλάμε, δηλαδή, για σούπερ – συντονισμό, αφού συμπεριλαμβάνει και ερωτοαπαντήσεις!

Κοσμοϊστορικά

Κοσμοϊστορικά γεγονότα συνέβησαν το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Παντρεύτηκε ο πρίγκιπας της Αγγλίας, ανακηρύχθηκε όσιος ο Πάπας, σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν, ένα γιό του κι έναν γιο του… Καντάφι και πήρε κύπελλο η ΑΕΚ.
Βρε τι γίνεται στον κόσμο!

Συμμετοχή

Επειδή η κουβέντα για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών δεν παύει ποτέ να γίνεται στο μικρό μας τόπο, ένα είναι σίγουρο όσον αφορά το συνδυασμό της Ν.Δ.: Ο Β. Μπαλάσκας σε καμιά περίπτωση δεν θα ….κακόβλεπε τη συμμετοχή του. Το θέμα είναι αν η Ν.Δ. επιλέξει να τον συμπεριλάβει τώρα στους συνδυασμούς της. Αν το κάνει, ο δήμαρχος θα πει σίγουρα το «ναι» (;)…

Πληροφορίες

Τρία χρόνια πέρασαν απ’ την (καθυστερημένη, έτσι κι αλλιώς) ολοκλήρωση του δρόμου κόμβος Μαυρονερίου – Ν. Σάντα. Κι ενώ για το έτερο κομμάτι (Ν. Σάντα – Εγνατία οδός) παραμένουμε ακόμα στις διαβεβαιώσεις ότι… ωσονούπω δημοπρατείται, ξανάρχεται στην επιφάνεια το θέμα του τρίτου κομματιού του νέου δρόμου Κιλκίς – Θεσσαλονίκης, δηλαδή η σύνδεση κόμβου Μαυρονερίου – εισόδου πόλης Κιλκίς. Απ’ τον δήμο, λοιπόν, μας διαβεβαιώνουν ότι το έργο αυτό εντάσσεται στο ΕΣΠΑ, και με την ολοκλήρωσή του θ’ αποκτηθεί «ένα σύγχρονο αναβαθμισμένο και πάνω απ’ όλα ασφαλές οδικό δίκτυο».

Ζητά ο οινοποιός Χρίστος Αϊδαρίνης Φρένο στο παραεμπόριο

Για ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων σε ό,τι αφορά το παραεμπόριο, κάνει λόγο μεταξύ άλλων σε επιστολή του στη «Γνώμη» ο γνωστός οινοποιός της Γουμένισσας Χρίστος Αϊδαρίνης. Στην εν λόγω επιστολή του μάλιστα, περιγράφει μια αντιφατική εικόνα, στην οποία το παραεμπορίο «μαίνεται» έξω ακριβώς από το Επιμελητήριο, η διοίκηση του οποίου το τελευταίο διάστημα έχει κηρύξει πόλεμο στη δράση του! 
Η επιστολή του έχει ως εξής:

Θα διεξαχθεί από 10 έως 24 Μαΐου Χρήσιμες πληροφορίες για την απογραφή

Χρηστικές πληροφορίες για τη διαδικασία απογραφής του πληθυσμού έδωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) εν όψει της διαδικασίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 10-24 Μαΐου. Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου τόνισε ότι «στη διαδικασία θα συμμετέχουν 55.000 απογραφείς και 13.000 τομεάρχες, με σκοπό να συγκεντρωθούν στοιχεία για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας, τα οποία είναι απαραίτητα για τη λήψη αποφάσεων και τον σχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του κράτους». Αυτό που θα χρειαστεί να κάνουν οι πολίτες είναι, μέσα από μία διαδικασία που δεν θα ξεπερνά τα 25 λεπτά, να απαντήσουν σε απλές ερωτήσεις για την κατοικία τους, τα άτομα που μένουν σε αυτή, την ηλικία, το επάγγελμα, το επίπεδο της εκπαίδευσής τους και την κατάσταση της απασχόλησής τους.

Η ψυχολόγος Βίκυ Καλφοπούλου απαντά στα δικά σας ερωτήματα

Ερώτηση: Ο σύζυγός μου είναι εξαρτημένος από το αλκοόλ τα τελευταία χρόνια. Έχω προσπαθήσει να τον βάλω κάπου για αποτοξίνωση αλλά δεν θέλει να παραμείνει. Το άσχημο είναι ότι έχω δυο αγόρια 9 και 12 τα οποία ζουν την κατάσταση καθημερινά. Νιώθω ότι τα παιδιά μου υποφέρουν. Φοβάμαι πολύ και νιώθω αδύναμη. Τι με συμβουλεύετε να κάνω κυρία Βίκυ; Τούλα

Φίλη Τούλα,

Λυπάμαι πολύ για την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε οικογενειακώς. Λέω οικογενειακώς, για το λόγο ότι όταν σε μία οικογένεια υπάρχει κάποιο εθισμένο άτομο τότε σίγουρα παρεμποδίζεται η ανάπτυξη όλων των μελών της. Όλη η οικογένεια αναγκαστικά προσαρμόζεται σε δυσλειτουργικές συμπεριφορές ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν, ανεξάρτητα από το ψυχικό τίμημα που πρέπει να πληρώσουν.

Αντιδρούν οι λεωφορειούχοι στη μείωση κατά 20% του ποσού των συμβάσεων και ετοιμάζονται γι’ αγωγές κατά του Δημοσίου. Χειρόφρενο από ΚΤΕΛ για μεταφορά μαθητών

«Στοπ» στη μεταφορά των μαθητών επρόκειτο να βάλει από χθες Πέμπτη 5 Μαΐου το ΚΤΕΛ του Κιλκίς, μαζί με άλλα απ’ την Περιφέρειά μας και τη Βορ. Ελλάδα γενικότερα.  Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ίσχυε η απόφαση της διοίκησης του ΚΤΕΛ Κιλκίς για οριστική διακοπή των δρομολογίων λεωφορείων του, που μεταφέρουν μαθητές απ’ τα χωριά τους σε σχολεία που εδρεύουν σε γειτονικά χωριά ή πόλεις του νομού μας. Το ίδιο επρόκειτο να κάνουν και τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και Ημαθίας, ενώ απ’ την περασμένη Δευτέρα σταμάτησαν τη μεταφορά μαθητών και τα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, Γρεβενών, Φλώρινας και Ξάνθης. Το ίδιο αναμένεται να γίνει τις προσεχείς μέρες και στους υπόλοιπους νομούς της Βορ. Ελλάδας.

Δεν έχουν ιδέα από βέσπα

Γράφει ο Γιάννης Καραγιαννίδης
Ο μέγας Θανάσης  Βέγγος, που χάσαμε αυτές τις μέρες, αγαπήθηκε κυρίως απ’ τις σπαρταριστές κωμωδίες που γύρισε την δεκαετία του 60 και που έχουν καλύψει έκτοτε εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ώρες τηλεοπτικού προγράμματος, χώρια τα δεκάδες χιλιάδες DVD που βρίσκουν πολλάκις τη θέση τους στον player του σπιτιού μας.
Ωστόσο ο μακρονησιώτης εξόριστος, που πήρε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό υποκριτικό ταλέντο, χωρίς να φοιτήσει σε καμιά δραματική σχολή, αγαπήθηκε και για την αποκοτιά του να πάει κόντρα στην κατεστημένη κινηματογραφική βιομηχανία της τότε εποχής, ιδρύοντας την δική του εταιρεία «Θ.Β.- Ταινίες Γέλιου», κι ας φαλίρισε τελικά απ’ αυτήν, λόγω του πολέμου που δέχθηκε.

«Την έκαναν» θλιμμένοι

Γράφει ο Κώστας Στεφανίδης
«Την έκανε» και ο Θανάσης Βέγγος μετά τον Παπάζογλου και τον Ρασούλη για τον παράδεισο αν και η ήδη ευρισκόμενη εκεί Μοσχολιού είχε πει τραγουδώντας «Ξενύχτησα στην πόρτα σου και σιγοτραγουδώ, εδώ είναι ο παράδεισος και η κόλαση εδώ».
Βέβαια τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνεται διεθνώς αλλά κυρίως στην Ελλάδα ότι πράγματι ο παράδεισος και η κόλαση είναι εδώ. Γι’ αυτό προέβλεψαν κάποιοι οι οποίοι ζούσαν, ζουν και θα συνεχίσουν να ζουν σαν στον παράδεισο ενώ ταυτόχρονα κανόνισαν ώστε όλοι οι υπόλοιποι να ζουν σαν στην κόλαση. Βεβαίως το επίμαχο ερώτημα είναι ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι και αναρωτιέμαι μήπως τηρουμένων των αναλογιών συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτούς ο καθένας από εμάς. Ο Θανάσης και οι άλλοι που αναφέρθηκαν αντιπροσώπευσαν τον μέσο έλληνα που στη διάρκεια της καθημερινότητάς του παλεύει με το εκάστοτε κατεστημένο για την επιβίωσή του. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του και μέσα από το έργο του λειτούργησε προφητικά για το κατάντημα του Έλληνα και πολλές φορές ερμήνευσε και την αντίδρασή του.

Φιλοσοφίες με την πλάτη στον τοίχο

Γράφει η Παγώνα Κακανοπούλου
Μέρες που είναι, με τη δυσβάστακτη συγκυρία να θέτει ακόμη και υπαρξιακά ζητήματα της Ελλάδας και των Ελλήνων, είναι ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε σχετική συζήτηση στο αντινιούς, με αφορμή κάποια πικρή διαπίστωση για τον τόπο  (από τις πολλές), που έχουν οι αναρτήσεις αυτού του ενδιαφέροντος ιστοτόπου (όπως και πολλών άλλων). Οι «φιλόσοφοι» σχολιαστές του μπλόγκ αποφαίνονται:

κράτος… άχθος αρούρης

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Οι διακοπές, η ηρεμία των πασχαλινών ημερών, προσφέρονται και για την ενασχόληση με την σχεδόν λησμονημένη σήμερα τέχνη της ανάγνωσης. Κάποια βιβλία, τα οποία, επειδή μας εκύκλωσαν, αι του βίου μας ζάλαι και μέριμναι, δεν πρόλαβαν να ξεφυλλιστούν, αποσπώνται από το ράφι της βιβλιοθήκης και….άρχεται η απόλαυση της μελέτης.
Είχα διαβάσει σε μικρότερη ηλικία, όταν πολλές φορές διαβάζουμε ανώριμα, περίπου βουλιμικά κάποια βιβλία, την εξαίσια πραγματεία του Ξενοφώντος με τίτλο «Οικονομικός». Ανήκει στην τετραλογία των φιλοσοφικών του έργων, που στρέφονται γύρω από την μορφή του μεγάλου δασκάλου του, του Σωκράτη.