Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Χορός Μηχανικών & Δικηγόρων Ν. Κιλκίς

Την Παρασκευή 13 Μαΐου στο κέντρο «Θέατρο» στο Κιλκίς, θα γίνει ο ετήσιος χορός των Μηχανικών & Δικηγόρων του Νομού. Όσοι παρευρεθούν θα γευτούν πολλές και ευχάριστες εκπλήξεις. Είναι η πρώτη φορά που οι δυο αυτοί επιστημονικοί κλάδοι πραγματοποιούν μαζί τον χορό τους και γι΄αυτό θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να ευχαριστήσουν τον κόσμο που θα τους τιμήσει με την παρουσία του.
Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα τραγουδήσουν 20 (είκοσι!) και πλέον καλλιτέχνες με 10μελή ορχήστρα, με άριστη ποιότητα ήχου, με καλλιτεχνικό μπαλέτο και με πολλά άλλα. Σας προτείνουμε να μην τον χάσετε.

Ευχαριστήριο

Μετά το πέρας των Αγίων ημερών του Πάσχα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που προσήλθε και συμμετείχε στα Πάθη του Χριστού, στην Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού. Αν και μακριά από το κέντρο του Κιλκίς, φέτος ο κόσμος συμμετείχε στην περιφορά του Επιταφίου και περπάτησε αρκετά πέρα από τα όρια των Εργατικών Κατοικιών, καθότι η ενορία της Εκκλησίας δεν είναι μόνο οι Α' Εργατικές Κατοικίες. Ευχαριστούμε και πάλι τους πιστούς για την προσέλευσή τους στην Εκκλησία μας. Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ Κ ΙΕΡΕΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ Α' ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΙΛΚΙΣ

Η ελληνική Δοϊράνη

Γράφει ο Αναστάσιος Κοκοβίδης

Λίμνη Δοϊράνη στον Νομό Κιλκίς, περίπου το 1/3 ανήκει στην Ελλάδα και τα 2/3 στα Σκόπια. Η Ελληνική πλευρά της Λίμνης όπως αυτή διακρίνεται στην φωτό μοιάζει ξεπερασμένη, παρωχημένη επειδή θυμίζει εικόνα εγκατάλειψης, οπισθοδρόμησης, μαρασμού, τελμάτωσης σε σύγκριση με την απέναντι πλευρά των Σκοπίων που είναι μοντέρνα και σύγχρονη μια και αναπτύσσεται με πολύ γοργούς ρυθμούς. Είναι ολοφάνερο ότι οι γείτονες στοχεύουν να καταστήσουν την περιοχή που τους ανήκει Τουριστικό Θέρετρο έτσι ώστε να αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες διότι σύντομα θα διαθέτουν οργανωμένη πλαζ τεχνητά διαμορφωμένη για μπάνιο και αναψυχή. Ο περιβάλλοντας χώρος της πλαζ θα διαθέτει αναψυκτήρια, ξύλινες ομπρέλες για ηλιοπροστασία, πισίνες που θα δροσίζονται οι επισκέπτες από την αυξημένη θερμοκρασία του καλοκαιριού αλλά και βαρκούλες για περιήγηση στα νερά της λίμνης. Αξιοποιείται επίσης ό χώρος στα όρια της πλαζ αφού πεζοδρομείται και μάλλον θα φωταγωγηθεί κατάλληλα ώστε να είναι απόλυτα κατάλληλος για νυχτερινούς περίπατους. 

Στην ΤΕΧΝΗ ‘’Παραμύθια με χρώματα’’ Έκθεση ζωγραφικής της Αθηνάς Τσιρίκα Δροσαλάκη

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα ‘’Κούρος Ευρωπού’’ της ΤΕΧΝΗΣ θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής ‘’Παραμύθια με χρώματα’’ της συμπολίτισσάς μας και εκπαιδευτικού Αθηνάς Τσιρίκα Δροσαλάκη.
Στην τελευταία δουλειά της, η καλλιτέχνις, αποτυπώνει με το δικό της τρόπο παραμύθια, ιστορίες, δίνοντας έμφαση σε αυτά με τη χρήση χρώματος και αποχρώσεων.
Γυναικείες φιγούρες, εικόνες και μνήμες της αστικής τάξης, συμβάντα, καθημερινές αστικές συνήθειες προσδιορίζουν και προσδιορίζονται, μορφοποιούν και μορφοποιούνται, αλληλοεισδύουν το ένα στο άλλο, η μία ιστορία στην άλλη, αλλού πιο δυνατά, αλλού πιο άτονα, αλλού ρεμβάζουν, αλλού διαβάζουν, κεντούν, γλεντούν, διασκεδάζουν, σκέπτονται, πίνουν τσάι, παίζουν μουσική με διάφορα μουσικά όργανα, βιολί, κιθάρα, πιάνο, τρομπέτα, βιολοντσέλο, μπουζούκι, χορεύουν και σκορπίζονται σ΄ ένα χώρο που δημιουργείται μέσα από κάθε πινελιά που αναπτύσσεται σε βάθος και είναι συγκίνηση και αίσθημα, δόνηση και κυματισμός, ταξίδι στο όνειρο, παραμύθια με χρώμα.

Κρατήστε τη στολή, όχι τη ρόμπα

Ανοικτή επιστολή Κώστα Βαξεβάνη προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας


Αγαπητέ Αρχηγέ της Αστυνομίας,
Φαντάζομαι πως αν σας έπαιρνα τηλέφωνο και ζητούσα να μου στείλετε έναν αστυνομικό για να βρίσκεται έξω από το σπίτι μου και να γράφει όποιον παρκάρει παράνομα μπροστά, θα θεωρούσατε ότι σας κάνω πλάκα. Προφανώς και δεν είναι δυνατόν η Ελληνική Αστυνομία να αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο μόνο και μόνο, επειδή το παράνομο παρκάρισμα είναι παράβαση του ΚΟΚ.

Υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης ο Κώστας Κιλτίδης

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε  με το βουλευτή του κινήματος Κώστα Κιλτίδη και συμφώνησαν να είναι υποψήφιος στην Α' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά ο κ. Κιλτίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Από τις 14 Ιουνίου του 2010 ως ανεξάρτητος βουλευτής, αποφάσισα για μια νέα  διαδρομή, στη ζωή και την πολιτική. Σήμερα αποδεχόμενος την πρόταση της  προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας να είμαι υποψήφιος βουλευτής στην Α΄
Θεσσαλονίκης, θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή συναισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης σε όσους μέχρι σήμερα συμπορευθήκαμε. Πίστεψα, αναζήτησα και αγωνίσθηκα με τις σταθερές κοσμοθεώρησης της ζωής μου  αμετάβλητες. Από το βιωματικό μου χώρο της Κεντρικής Μακεδονίας, στο Νομό  Κιλκίς που γεννήθηκα μ' ανάδειξαν οι συμπολίτες μου βουλευτή. Συνεννοηθήκαμε  και πορευθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια με ανεπανάληπτο και δημιουργικό τρόπο. Ο  ζωτικός και πολιτικός χώρος της Θεσσαλονίκης, σχεδόν ταυτόσημος με του Νομού  Κιλκίς και στο επίκεντρο της ζωής μου, είναι για μένα μια όμορφη πρόκληση.
Δικαιούμαι και πρέπει να δώσω αυτόν τον αγώνα. Με το πρόταγμα της
«Συμμαχίας» για Ασφάλεια-Ισονομία-Ελευθερία, με την εμπιστοσύνη της
προέδρου, για την Πατρίδα και το λαό της».

Κυριακάτικα Μουσικά Ξυπνήματα από τον ΟΠΟΝΓΑ του δήμου Κιλκίς

“Κυριακάτικα Μουσικά Ξυπνήματα” με τη συμμετοχή τοπικών καλλιτεχνών, αλλά και μουσικών σχημάτων προγραμματίζει μέσα στο μήνα Μάιο ο ΟΠΟΝΓΑ και ο Δήμος Κιλκίς. Επίκεντρο των νέων εκδηλώσεων του Δήμου θα είναι ο πεζόδρομος της 25ης Μαρτίου, όπου οι μουσικοί που θα πρωταγωνιστούν κάθε φορά -αφιλοκερδώς-, θα συνοδεύουν ευχάριστα και ρομαντικά τον καθιερωμένο κυριακάτικο καφέ των Κιλκισιωτών, με επιλεγμένα μουσικά ακούσματα για δύο περίπου ώρες. Τα “Κυριακάτικα Ξυπνήματα” θα ανοίξει την Κυριακή 15 Μαΐου η Σοφία Κουρτίδου με το ακορντεόν της στις 11:30 το πρωί, ενώ την Κυριακή 29 Μαΐου θα συνεχίσουν οι Alandulan Band του Πολυάνειου Ωδείου της Ιεράς Μητρόπολης Κιλκίς, πάλι στις 11:30 το πρωί στον Πεζόδρομο της 25ης. 

Δρόμoι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος 2011

Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, οι οινοπαραγωγοί-μέλη των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις, δώρα και πολλές εκπλήξεις!
Οι «Ανοιχτές Πόρτες» αποτελούν μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, με στόχο το κάθε οινοποιείο που συμμετέχει να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί που θα φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του.

Σύλληψη για Παράβαση Νομοθεσίας Περί Ναρκωτικών

Την 4-5-2011 και ώρα 17.30΄, στο 21ο χλμ. Παλαιάς Εθ. Οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, συνελήφθη από Αστυνομικούς του Α.Τ. Ν. Σάντας ένας (1) 34χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο κατελήφθη να κατέχει ποσότητα ηρωίνης σε νάυλον περιτύλιγμα βάρους 0,45 γρ., την οποία είχε επιμελώς κρυμμένη εντός της κάλτσας του.  Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε. Ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγεί ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς.
Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Ν. Σάντας Κιλκίς.

Γιορτή σαλιγκαριού και μακαρίνας από τον Σύλλογο Φίλων Περιβάλλοντος Βάθης Κιλκίς "Η Δρυς" την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 στη Βάθη