Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

3ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για την ιστορία των Ελλήνων του Πόντου


Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και το Ερευνητικό Κέντρο του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα» διοργανώνουν τον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα την ιστορική πορεία των Ελλήνων του Πόντου, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της ιστορίας των Ελλήνων του Πόντου και η ευαισθητοποίηση των νέων, ώστε μέσα από την αναζήτηση και την έρευνα να οδηγηθούν στην εθνική αυτογνωσία.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων "Ελευθέρια" 2011


Πληθώρα εκδηλώσεων προετοιμάζει ο Δήμος Κιλκίς και ο ΟΠΟΝΓΑ σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και συλλόγους στο πλαίσιο των φετινών «Ελευθέριων».
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κέντρο αναφοράς του ποντιακού Ελληνισμού η Νέα Σάντα

Ομόφωνα ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς στην τελευταία του συνεδρίαση, το αίτημα του Ποντιακού Συλλόγου Νέας Σάντας για ορισμό της Τοπικής Κοινότητας Νέας Σάντας ως ιστορικής έδρας του Δήμου Κιλκίς. Προκειμένου να υποβληθεί ολοκληρωμένος και τεκμηριωμένος φάκελος στην αρμόδια Επιτροπή Τοπονυμιών (ώστε να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος –υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω Επιτροπή δεν ικανοποίησε επί «Καποδίστρια», προηγούμενο σχετικό αίτημα της Νέας Σάντας), τα μέλη του οργάνου αποφάσισαν να συσταθεί επιτροπή αποτελούμενη από δημοτικούς συμβούλους, έγκριτους επιστήμονες- ιστορικούς και γνώστες του θέματος.

Εθελοντικοί καθαρισμοί σε Μεταλλικό και Ξηρόβρυση

Εργασίες καθαρισμού στους οικισμούς του Μεταλλικού και της Ξηρόβρυσης πραγματοποίησε η Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς την Κυριακή 17 Απριλίου 2011. Σε συνεργασία με την Ομάδα Διάσωσης Κιλκίς προχώρησε στον καθαρισμό του χώρου πρωτομαγιάς της Ξηρόβρυσης, ενώ με τη βοήθεια των μελών και φίλων του Ποντιακού Συλλόγου Μεταλλικού, αλλά και της Ομάδας Διάσωσης καθάρισε κοινόχρηστους χώρους του Μεταλλικού.