Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Επισκέψεις Ειδικού Σχολείου Κιλκίς

Επισκέπτες και οικοδεσπότες οι μαθητές του  Ειδικού Σχολείου Κιλκίς την τελευταία σχολική εβδομάδα πριν από τις διακοπές του Πάσχα. Οι επισκέψεις ξεκίνησαν από το Δημοτικό Σχολείο Μικρόβρυσης Σταθμού Μουριών και συνεχίστηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Δροσάτου. Η υποδοχή των μαθητών και από τα δυο σχολεία ήταν υποδειγματική. Οι μαθητές αφού γνωρίστηκαν προχώρησαν σε δραστηριότητες από κοινού κατασκευάζοντας πασχαλινές χαρτοσακούλες για δώρα. Η συνεργασία έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν πιο κοντά, να δουλέψουν μαζί, να παίξουν και να χαρούν. Ακολούθησε γεύμα των μαθητών με εξαιρετικά εδέσματα που ετοίμασε ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Στ. Μουριών. Στο τέλος οι μαθητές των δυο σχολείων συνόδεψαν στην αυλή τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου, κύλησαν τα αναπηρικά αμαξίδια και με τα χαμόγελα τους έδωσαν τις καλύτερες ευχές.

Δε Νομίζω Τάκη – Δ.Ν.Τ.

Γράφει ο Κώστας Στεφανίδης


Ρεπουμπλικανός Αμερικάνος γερουσιαστής έλεγε την προηγούμενη εβδομάδα σε πολυπληθές ακροατήριο της χώρας του ότι η οικονομική πολιτική του Ομπάμα θα οδηγήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σε αδιέξοδα τύπου Ελλάδας. Στο τέλος ρωτούσε τους Αμερικανούς εάν θα ήθελαν να καταντήσει η πατρίδα τους σαν την Ελλάδα. Αναρωτιέμαι τελικά γιατί ο Αμερικανικός λαός δείχνει να δέχεται την συμπεριφορά των επί πολλών δεκαετιών κυβερνήσεων της χώρας του ενώ ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που έχει αντιδράσει ουσιαστικά σε επιλογές που του έχουν επιβάλει και αφού το πλήρωσε ακριβά σε έμψυχο και άψυχο υλικό. Βλέπε για παράδειγμα Βιετνάμ. Αλήθεια έκαναν άραγε  ποτέ απολογισμό οι Αμερικανοί στην περίπτωση του Βιετνάμ. Είμαι σίγουρος ότι έκαναν αλλά δεν ξέρω το ισοζύγιο. Σε τι ωφελήθηκε εν τέλει η Βόρεια Αμερική και συγκεκριμένα ο λαός της. Στο σημείο αυτό βέβαια οφείλω να πω ότι, κατά την Αυστηρά Προσωπική μου Γνώμη, οι όποιοι λαοί δεν απαλλάσσονται των ευθυνών τους.

Η εφόρμηση στους ανεμόμυλους

Γράφει ο Γιάννης Καραγιαννίδης


Με το θέμα των υποδομών υγείας στο νομό, θα καταπιαστεί πάλι σήμερα η στήλη. Κι όταν λέμε «υποδομές» εννοούμε στην ουσία το επίπεδο της παρεχόμενης πρόληψης και περίθαλψης, τουλάχιστον κατά ένα μεγάλο ποσοστό (το υπόλοιπο εξαρτάται απ’ τον ανθρώπινο παράγοντα, που καλείται να λειτουργήσει μέσα σ’ ένα συγκεκριμένο πλαίσιο).
Αφορμή, βέβαια, αποτέλεσε η πολυαναμενόμενη και πολυσυζητημένη επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Αν. Λοβέρδου, που κάποιοι στα ιντερνετικά μπλογκς αποκαλούν…Βασιλάκη Καΐλα της πολιτικής! Πράγματι, έχει αυτή τη σπιρτάδα στο βλέμμα, αντάμα με μια απροσδιόριστη θλίψη, ο υπουργός μας. Όμοια με τα προσόντα που διέθετε το πάλαι ποτέ παιδί – θαύμα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου! Προσόντα, που βοηθούν τον υπουργό να γίνεται πιστευτός καθότι έχεις την αίσθηση ότι αυτά που λέει είναι καταστάλαγμα …οδυνηρών εμπειριών, ακονισμένων στο ξυράφι ενός κοφτερού μυαλού!

Τιμές κάτω του κόστους για παραγωγούς, άνω εισοδημάτων για καταναλωτές Το….ανθρώπινο δράμα καταναλωτών – παραγωγών Εξακολουθεί ν’ ανεβαίνει γολγοθά η βενζίνη.

Άλλο ένα Πάσχα το φετινό, που οι μεν κτηνοτρόφοι κάνουν λόγο για τιμές που δεν καλύπτουν καν το κόστος παραγωγής, οι δε καταναλωτές καλούνται να σφίξουν το ζωνάρι για να μπορέσουν ν’ ανταποκριθούν στα έξοδα του πασχαλινού τραπεζιού.
Πράγματι, εκπρόσωποι του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Κιλκίς και του σωματείου των κτηνοτρόφων, τονίζουν ότι φέτος οι τιμές στα αμνοερίφια είναι για τον παραγωγό χαμηλότερες κατά ένα ευρώ (κατά μέσο όρο), αφού στις περισσότερες περιπτώσεις έκλεισαν κάτω από 6 ευρώ το κιλό, ενώ σ’ ελάχιστες έφτασαν στα 6,5 ευρώ. Πέρσι, στην ίδια πασχαλινή περίοδο οι τιμές άγγιζαν τα 7 ευρώ ανά κιλό. Έτσι φέτος, με την άνοδο του κόστους παραγωγής, που παρατηρήθηκε, οι ανωτέρω τιμές κρίνεται ότι αδυνατούν να το καλύψουν, πόσο μάλλον ν’ αφήσουν ένα λογικό κέρδος για τον παραγωγό.

Η "Μαγεία" του Παπαδιαμάντη

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός


Όπου και να σας βρίσκει το κακό, αδελφοί, όπου και να θολώνει ο νους σας μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό και μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.
Η λαλιά που δεν ξέρει από ψέμα θ’ αναπαύσει το πρόσωπο του μαρτυρίου (…)
(Οδυσσέας Ελύτης, Το Άξιον Εστίν ΙΑ΄)

Νιώθω μια ακατανίκητη έλξη αυτές τις ημέρες τις πασχαλινές από την «μαγεία του Παπαδιαμάντη» και σχεδόν ασυναίσθητα παίρνω ανά χείρας τα «Άπαντα» του και διαβάζω, τρίτη και τέταρτη φορά, ένα από τα λαμπριάτικα αριστουργήματα του. «Μέσα σ’ αυτά, που είναι ένα αληθινό περιβόλι γεμάτο αγνά ελληνικά τραγούδια, βρίσκει κανένας κι όλες τις μιζέριες που μας δέρνουνε και σήμερα, την καταραμένη και ντροπιασμένη ξενομανία, το ξίππασμα που νιώθουμε στο να φαινόμαστε κοσμοπολίτες, την καταφρόνεσή μας στους σεμνούς ανθρώπους και την τσιγκουνιά μας να τους ανακουφίσουμε, δίνοντας τους έστω και μια σταλαγματιά με την άκρη του δαχτύλου μας, την πρεμούρα που έχουμε στο να κρίνουμε τα πάντα «από τρίποδος» σαν την Πυθία ή καλύτερα «από τετράποδος» και πολλά άλλα».

Ρητές διαβεβαιώσεις Λοβέρδου για υγειονομικές δομές του νομού Κιλκίς Δεν κλείνουν, δεν υποβαθμίζονται

Ούτε υποβαθμίζονται ούτε κλείνουν τα νοσοκομεία του νομού Κιλκίς. Αυτό ήταν το δια ταύτα των δηλώσεων που έκανε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη συνέντευξη τύπου του το περασμένο Σάββατο στο Κιλκίς, σε τοπικά ΜΜΕ. Η πρόταση που θα ισχύσει για τις υγειονομικές δομές του νομού μας, όπως ξεκαθάρισε, είναι σύμφωνη με εκείνη στην οποία κατέληξαν πριν ημέρες οι τοπικοί φορείς μας σε ειδική σύσκεψη που είχαν στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς (συμμετείχαν οι βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης, ιατροί, εκπρόσωποι δήμων και οι Διοικητές των δύο νοσοκομείων). Η πρόταση-θέση εκείνη συνοψιζόταν στο εξής: Στην συνέχιση της λειτουργίας των δύο ιδρυμάτων με ενιαία όμως διοικητική δομή.
Μάλιστα όπως τόνισε ο Υπουργός, η πρόταση που ελήφθη στο Κιλκίς είναι λειτουργική και μπορεί να βοηθήσει και την κυβέρνηση, καθώς το περιεχόμενό της εντάσσεται στις μορφές συγχωνεύσεων που έχει ανακοινώσει ήδη το Υπουργείο Υγείας. Στο σημείο αυτό ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε τις πέντε μορφές συγχωνεύσεων των νοσοκομείων. Συγκεκριμένα μίλησε για: 

Φεύγεις πάνου στην άνοιξη, γιε μου, καλέ μου Τα Άγια Πάθη του Χριστού στην ελληνική ποίηση

Γράφει ο Μανόλης Γκαράνης
Η κορύφωση του Θείου Δράματος με τα Άγια Πάθη και την ένδοξη Ανάσταση που ζούμε τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας έχει καταγραφεί σε κείμενα εκκλησιαστικά από εξαίρετους υμνωδούς με περιγραφές απαράμιλλου θρησκευτικού και λογοτεχνικού κάλλους. Το ίδιο έχει γίνει και από εκπροσώπους του ευρύτερου ποιητικού χώρου, όχι μόνο κατά το απώτερο παρελθόν αλλά και πρόσφατα, ως τις μέρες μας.
Στο σημερινό μας αφιέρωμα παραθέτουμε ένα μικρό μόνο απάνθισμα, επιλέγοντας ποιητικά κείμενα τεσσάρων κορυφαίων ποιητών μας, του Κώστα Βάρναλη, του Κωστή Παλαμά, του Άγγελου Σικελιανού και του Νίκου Γκάτσου, ως μια ταπεινή συμβολή στα κορυφαία γεγονότα που τιμούμε.
Οι ποιητές μας με την ευαισθησία τους αποτύπωσαν τη σπουδαιότητα όσων διαδραματίστηκαν και έδωσαν τη δική τους διάσταση σ’ αυτά, καθόσον προσεγγίζουν τα συγκλονιστικά γεγονότα, τόσο με την ποιητική τους τέχνη όσο και με το προσωπικό τους βίωμα.

Παρουσίαση Συλλόγου Κιλκισιωτών Αθήνας και Περιχώρων

Γράφει ο Βασίλης Κωνσταντινίδης

Σε προηγούμενη έκδοση παρουσιάσαμε την γνωστή εταιρία «Α. Μουρατίδης ΑΒΕΤΕ».  Κρίνουμε σκόπιμο στην σημερινή έκδοση να παρουσιάσουμε το «Σύλλογο Κιλκισιωτών Αθήνας και Περιχώρων», έναν πρωτοπόρο σύλλογο με σπουδαία δράση και μεγάλη απήχηση στους κιλκισιώτες του Λεκανοπεδίου και με ενεργή συμμετοχή στις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες μακεδονικές οργανώσεις.

Το ιστορικό και η δράση του συλλόγου μπορεί να συμπυκνωθεί στα παρακάτω:
Ο Σύλλογος «Κιλκισιωτών Αθήνας και Περιχώρων» ιδρύθηκε στις 25 Ιουλίου 1978.  Το καταστατικό του αναγνωρίστηκε με την απόφαση 3455/1978 του Πρωτοδικείου Αθηνών και καταχωρήθηκε στο βιβλίο αναγνωρισμένων σωματείων με τον αριθμό 8220/6-2-1979.
Στην συνέχεια τροποποιήθηκε δύο φορές εκσυγχρονίζοντας, βελτιώνοντας και συμπληρώνοντας τα άρθρα του. 

Αναπροσαρμογή Επιτοκίων από τη Eurobank

Η Eurobank EFG, σε συνέχεια της πρόσφατης αύξησης κατά 0,25 της μονάδος του παρεμβατικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), προχωρεί στην κάτωθι αναπροσαρμογή επιτοκίων:
ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ
Τα επιτόκια των λογαριασμών καταθέσεων, η απόδοση των οποίων συνδέεται με το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αυξάνονται αυτόματα και ισόποσα κατά 0,25 της μονάδος.
Τα επιτόκια καταθέσεων του Λογαριασμού Όψεως Επαγγελματιών (Φυσικών Προσώπων) αυξάνονται έως και 0,25 της μονάδος.
ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ
Τα Βασικά επιτόκια χορηγήσεων Μικρών Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών και το Βασικό επιτόκιο Κεφαλαίου Κίνησης Επιχειρηματικής Πίστης αυξάνονται κατά 0,25 της μονάδος.
Τα βασικά επιτόκια των πιστωτικών καρτών και των καταναλωτικών δανείων αυξάνονται κατά  0,25 της μονάδος. Το Βασικό Στεγαστικό Επιτόκιο της Τράπεζας προσαρμόζεται αντίστοιχα κατά 0,25 της μονάδος.
Τα νέα επιτόκια θα ισχύσουν από Παρασκευή 29 Απριλίου 2011.

Επίσκεψη Τονικίδη, Ηλιάδη στο δήμαρχο Κιλκίς

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλο Τονικίδη και Γιώργο Ηλιάδη αντίστοιχα, δέχτηκε την Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου στο γραφείο του στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις δράσεις του φορέα. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το ζήτημα του παραεμπορίου, η ανάπτυξη του οποίου αποτελεί σοβαρή πληγή για το νόμιμο και στεγασμένο εμπόριο. Παρόλα αυτά, όπως τονίστηκε, καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες αντιμετώπισής του από τις αρμόδιες αρχές. Σε ό,τι αφορά την τόνωση της αγοράς, αυτό που υπογραμμίστηκε είναι ότι προς επίτευξη αυτού του στόχου χρειάζεται η συνέργεια και η σύμπραξη όλων των φορέων, αλλά και η ευαισθητοποίηση του καταναλωτικού κοινού μέσω της έμπρακτης στήριξης της τοπικής αγοράς.

Μήνυμα για την Ανάσταση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς


Και φέτος όλοι οι Έλληνες θα γιορτάσουν στους ναούς της πατρίδας μας το Πάσχα, την Ανάσταση του Κυρίου. Πόσοι, όμως, θα κατορθώσουν να συσχετίσουν τον προσωπικό σταυρό που βιώνουν στην καθημερινότητά τους με τη Σταύρωση και την Ανάστασή του Χριστού, για να μπορούν να νιώσουν την ελπίδα και την αισιοδοξία που μεταφέρει στη ζωή μας το γεγονός της διάβασης από το θάνατο στην Ανάσταση, από την θλίψη του πόνου στη χαρά της λύτρωσης.

Τα προβλήματα είναι πολλά, οι ατομικές και συλλογικές πιέσεις είναι ασφυκτικές, λόγω της οικονομικής, ηθικής, πνευματικής και κοινωνικής κρίσης, που βιώνουμε. Βρισκόμενοι στην αναζήτηση λύσεων, οι άγιες ημέρες μας εμπνέουν και μας ενδυναμώνουν στον αγώνα μας.

Σύλληψη για Παραμέληση – Αποτροπή από Επαιτεία

  • Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς την 20.15΄ ώρα της 18-4-2011 στον Ιερό Ναό Πέντε και Δέκα Μαρτύρων, συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να εξωθεί σε επαιτεία τον 11χρονο υιό του, εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας του προς δικό του χρηματικό όφελος.
  • Χρηματικό ποσό 3€ σε κέρματα, που βρέθηκε στην κατοχή του ανήλικου κατασχέθηκε.
  • Δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγεί ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς. 

Σύλληψη για Λαθρεμπορία

  • Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς την 00.30΄της 19-4-2011 στην Αερογέφυρα Πολυκάστρου, συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός διότι κατελήφθη να έχει επιμελώς κρυμμένα εντός του Ι.Χ.Ε. αυτ/του ιδιοκτησίας του  -36- κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων, τα οποία προμηθεύτηκε από καταστήματα αφορολόγητων ειδών Ευζώνων και Δοϊράνης.
  • Κούτες τσιγάρων κατασχέθηκαν.
  • Δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγεί ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς.
  • Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Ευζώνων.

Απάντηση Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς

 Μετά τα δύο Δελτία Τύπου της ΝΟΔΕ Κιλκίς  «Το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για το χάλι των νοσοκομείων» και «ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ για το χρέος επί Ν.Δ.» καθώς και την κριτική του πολιτευτή της Ν.Δ. Γιώργου Γεωργαντά ,για την υποβάθμιση της υγείας στο νομό μας, έχουμε χρέος να απαντήσουμε , παρατάσσοντας το θάρρος απέναντι στο θράσος και τον πολιτικό λόγο απέναντι στον ανούσιο λαϊκισμό.
 Θέλουμε να υπενθυμίσουμε, σε όσους δεν έχουν καλή μνήμη,  ότι  από το 2004 ως το 2009 η Ν.Δ. είχε την διακυβέρνηση της χώρας. Ήταν η κυβέρνηση της Ν.Δ. εκείνη που έκλεισε τη βουλή με αποτέλεσμα να παραγραφούν μεγάλα σκάνδαλα που εκείνη την εποχή απασχολούσαν την κοινή γνώμη και είχαν προκαλέσει την αγανάκτηση του ελληνικού λαού. Ήταν η κυβέρνηση της Ν.Δ. εκείνη που διαβεβαίωνε ότι η οικονομία της Ελλάδας ήταν θωρακισμένη.  Ήταν η κυβέρνηση της Ν.Δ., που το 2009 συναισθανόμενη το μέγεθος της πολιτικής της ανικανότητας να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας ,σκεπτόμενη πρώτα τη συνέχιση της ύπαρξης της και όχι το χρέος της προς την πατρίδα και το λαό και αφού απέτυχε να κάνει πράξη τις θεωρίες της για την περιβόητη επανίδρυση του κράτους δραπέτευσε κηρύσσοντας πρόωρες εκλογές.

Η «ΓΝΩΜΗ» ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Γράφει ο Βασίλης Κωνσταντινίδης


Νωρίς το απόγευμα προσγειώθηκε το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Σένεφελτ του Βερολίνου. Το θερμόμετρο έδειχνε 18 βαθμούς. Μια ζέστη ημέρα μας περίμενε και το μετεωρολογικό δελτίο έλεγε πως έτσι θα συνεχισθεί όλη την εβδομάδα. Κάτι που μας άρεσε πολύ, αν σκεφθείτε πως την προηγούμενη φορά που ήμασταν στο Βερολίνο το θερμόμετρο έδειχνε  -10 βαθμούς. Ο ταξιτζής, ένας ευγενικός ινδός, μόλις του είπαμε πως είμαστε Έλληνες και την περιοχή που θέλουμε να πάμε μας πρότεινε να επισκεφθούμε ένα ελληνικό κατάστημα, το οποίο απέχει 200 μέτρα από τον τόπο προορισμού μας. Στη διάρκεια της διαδρομής μας μίλησε με θερμά λόγια για τους Έλληνες και την Ελλάδα κα σημείωσε με έμφαση πως είναι βέβαιος πως θα ξεπεράσουμε την κρίση, άλλωστε τόνισε την ίδια κρίση περνούν πολλές χώρες. Η κρίση είναι κρίση του συστήματος μας είπε και όχι των χωρών. Η ίδια η Γερμανία είναι μια χρεωμένη χώρα και τα μέτρα που παίρνετε τώρα στην Ελλάδα εδώ έχουν παρθεί πριν μερικά χρόνια.  Στο μεταξύ φθάσαμε στον προορισμό μας. Οδηγώντας στη λεωφόρο «Χάζενχεϊτε» σταμάτησε για μια στιγμή μπροστά στο ελληνικό κατάστημα και μας το έδειξε.  Μια μεγάλη οβάλ ταμπέλα με ελληνικά γράμματα φιγουράριζε στην είσοδο με την ονομασία «ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ». Το κατάστημα αυτό δεν μου ήταν άγνωστο και στην πραγματικότητα λειτουργεί σαν καφενείο -  ουζερί. Βρίσκεται σε κεντρικό σημείο και είναι κοντά στην γνωστή πλατεία «Χέρμανπλατζ».

Η Πυροσβεστική ενημερώνει

1.      Η Δ.Π.Υ.  Ν. Κιλκίς, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες του Ν. Κιλκίς, λόγω έναρξης της θερινής περιόδου, επισημαίνει τα κάτωθι:
Σύμφωνα με την 9η /2000 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ (ΦΕΚ Β/1459/30 – 11 – 2000), κατ’ εξουσιοδότηση της οποίας εκδόθηκε η 4η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ της Π.Δ.Π.Υ.ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, που αφορά τον κανονισμό ρύθμισης μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις στο Νομό Κιλκίς, καθορίζοντας εκτός των άλλων, τα χρονικά όρια για την χρήση πυρός στα δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις:

Δήλωση του Ούγκο Τσάβες (Ιούλιος 2010)

Με ρωτάτε γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε;
Γιατί κλέψανε! Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς αλλά οι θεσμοί.
Μου λένε «γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός άμυνας και δεν τον κάλυψες επειδή ήταν προσωπικός σου φίλος;»
Μα... γιατί έκλεψε!
Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας, την πίστη του λαού στη κυβέρνηση. Πρόδωσαν τον Λαό, τη Δημοκρατία, το Στρατό, την Πατρίδα, το Έθνος;
Τιμωρούνται από τη Δικαιοσύνη!
Αν τους αφήσεις θα διαφθείρουν κι άλλους
Γι' αυτό φυλακίστηκαν.
Τιμωρώντας τη διαφθορά κρατάμε γεμάτα τα ταμεία και τη Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη μαφία των τραπεζών μακριά απ' τα πόδια μας.
Έγινε κατανοητό?
Δεν καταντάμε Ελλάδα! 

Στην ΤΕΧΝΗ ‘’Παπαδιαμάντης εαρινός και αναστάσιμος’’ με το Στέλιο Παπαθανασίου’’

Σε εποχές κρίσεων πολυδιάστατων και πολυεπίπεδων, ξαναγυρίζει η ψυχή μας πίσω, στο δοκιμασμένο λόγο ποιητών και κοσμοκαλόγερων, ανιδιοτελών ανώτερων υπάρξεων, που φεύγοντας από το μάταιο τούτο κόσμο είχαν προσφέρει περισσότερα απ΄ όσα αποκόμισαν.
     ‘’Όπου και να σας βρίσκει το κακό αδελφοί
     όπου και να θολώνει ο νους σας
     μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό
     και μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.
     Η λαλιά που δεν ξέρει από ψέμα
     θ΄ αναπαύσει το πρόσωπο του μαρτυρίου…’’
γράφει ο Οδυσσέας Ελύτης στο ‘’Άξιον Εστί’’.
     Γι΄ αυτό, λοιπόν, και με αφορμή τη συμπλήρωση 160 χρόνων από τη γέννηση και 100 χρόνων από το θάνατο του Αγίου των Γραμμάτων μας, του ογκόλιθου της Νεοελληνικής λογοτεχνίας Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, η ΤΕΧΝΗ πραγματοποίησε εκδήλωση - αφιέρωμα στον παμμέγιστο Σκιαθίτη συγγραφέα και ποιητή.