Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση ΕΛΤΑ
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, κατανοώντας την ανάγκη για επικοινωνία των πολλών μεταναστών που προέρχονται από Αρμενία, Γεωργία και Ουκρανία, προέβησαν στην μείωση του υφιστάμενου τιμολογίου αποστολής δεμάτων στις παραπάνω χώρες κατά 40%.
Επιλέξτε οποιοδήποτε Κατάστημα ΕΛΤΑ  ή Ταχυδρομικό Πρακτορείο από το εκτεταμένο δίκτυό μας και στείλτε το δέμα σας με ασφάλεια, αξιοπιστία και συνέπεια.
Στα Ελληνικά Ταχυδρομεία εργαζόμαστε καθημερινά για τη βελτίωση της εξυπηρέτησής σας.

Ευχαριστήριο
Πέρασαν κιόλας 40 ημέρες χωρίς τον ακούραστο Μεταλλικιώτη αγωνιστή, τον γιο της αγροτιάς Γιώργο Σοφιανίδη. Η οικογένειά του θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους γιατρούς, το νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό της Χειρουργικής κλινικής, της Αιμοδοσίας και του Ακτινολογικού. Επίσης θα ήθελε να ευχαριστήσει, το κόμμα του, το Κ.Κ.Ε., την ΠΕΑΕΑ, τους συντρόφους του που έδωσαν από το αίμα τους, όταν το χρειάστηκε.
Τα «παιδιά» του από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο, τον τύπο της πόλης μας και τον Ρίζου. Τους χωριανούς, φίλους και συγγενείς μας.
Λατρεμένε μας δεν σε αποχαιρετούμε γιατί θα είσαι πάντα στην καρδιά μας.
Η οικογένειά του

ΒΟΥΥΥΥΥΥΥΡ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΣΩ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Γράφει ο Κώστας Στεφανίδης
Βαρέθηκα να ακούω το σύνολο των πολιτικών να επαναλαμβάνουν συνεχώς και με έμφαση τη φράση «στην πολιτική δεν υπάρχουν αδιέξοδα». Παρατήρησα τελικά ότι η εν λόγω φράση επανέρχεται στο προσκήνιο όταν ακριβώς όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε, με απόλυτη μαθηματική ακρίβεια, σε πλήρες αδιέξοδο. Βεβαίως, ειδικά στις μέρες μας, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ποιους αφορούν τα αδιέξοδα, πώς και γιατί δημιουργήθηκαν αλλά κυρίως εξ αιτίας της συμπεριφοράς τίνος η τίνων φτάσαμε σε αυτά. Σημαντικότερο δε από όλα θεωρώ την εις βάθος διερεύνηση της συμπεριφοράς όλων των εμπλεκομένων μηδενός εξαιρουμένου και ημών, ώστε να εξαχθούν ασφαλή και ανταποκρινόμενα στην πραγματικότητα συμπεράσματα. Το ‘καλό νέο’ θα είναι να συμπεράνουμε ότι τελικά όλα έγιναν παρεμπιπτόντως, τυχαία και συγκυριακά, κυρίως λόγω ανικανότητας ή αδιαφορίας των εκάστοτε διαχειριστών των καταστάσεων και επομένως τα αδιέξοδα εμφανίστηκαν σαν αναπόφευκτη συνέπεια των δικών μας επιλογών.

«Η άνοιξις εν πληθώρα ζωής» Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης υμνητής της άνοιξης και της φύσης.

Γράφει ο Μανόλης Γκαράνης

Μια από τις πτυχές του έργου του κυρ- Αλέξανδρου είναι η σχέση του με τη φύση και ιδιαίτερα, για την εποχή που διανύουμε, την άνοιξη.
Ο Παπαδιαμάντης μέσα από τα αφηγήματά του παρουσιάζεται και ο ίδιος ως μέρος της φύσης που περιγράφει και συναιρεί σε μια ενότητα άνθρωπο και περιβάλλον. Θα λέγαμε ότι και ο άνθρωπος είναι μια ενότητα του κεφαλαίου της φύσης. Αυτό ο σημερινός πολίτης αδυνατεί να το κατανοήσει, καθώς είναι αποστασιοποιημένος από το φυσικό ζωτικό του χώρο και με τη στρεβλή αστυκοποίησή του, όχι μόνο δεν τον προστατεύει, αλλά τηρεί και μια εχθρική στάση απέναντί του.
Θα αφεθούμε, όμως, στον ίδιο τον κυρ- Αλέξανδρο να μας περιγράψει με τον γοητευτικό και άκρως ρομαντικό του τρόπο και με το γλωσσικό του πλούτο τον απαράμιλλο την επαφή του με την άνοιξη. Οι ειδυλλιακές περιγραφές δεν είναι μανιέρα συγγραφική του Παπαδιαμάντη, αλλά ξεδίπλωμα του τρόπου ζωής του.

Το φρακάρισμα του δημοσίου

Γράφει η Παγώνα Κακανοπούλου


Είναι παραπάνω από εμφανής η ζαλάδα του κόσμου σχετικά με τα μελλούμενα και η συνακόλουθη απελπισία που υποβόσκει, άσχετα με τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις του πολιτικού προσωπικού, ότι θα μας βάλουν το 2012 στις αγορές οι μεν ή ότι θα αναθεωρήσουμε το «κακό μνημόνιο» οι δε. Παρόλο που κάποιοι αναφωνούν ότι «τίποτε πλέον δεν μας εκπλήσσει, τα είδαμε όλα», εν τούτοις κάθε φορά η πραγματικότητα καταφέρνει να ξεπερνά και την πιο καλπάζουσα φαντασία.
Διαβάζουμε στο Εθνος: «Διδακτορικούς και μεταπτυχιακούς τίτλους-μαϊμού εμφανίζουν δάσκαλοι και καθηγητές, οι οποίοι συμμετέχουν στις διαδικασίες επιλογής στελεχών της εκπαίδευσης (σχολικοί σύμβουλοι, διευθυντές, υποδιευθυντές σχολείων κ.ά.), προκειμένου να έχουν υψηλά μόρια και να πάρουν τις θέσεις και τα ανάλογα επιδόματα. Το φαινόμενο αυτό έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί και μάλιστα έχουν στηθεί «φάμπρικες» πλαστών τίτλων, οι οποίες έναντι αδρής αμοιβής παρέχουν στους ενδιαφερομένους τίτλους από πανεπιστήμια του εξωτερικού και κυρίως από βαλκανικές χώρες.

ΩΣ ΠΟΤΕ;

Γράφει ο Ντίνος Μεταλλίδης


Είναι δύσκολο να διαφωνήσει κανείς με τη διαπίστωση ότι το μεγαλύτερο, ίσως, μειονέκτημα της ελληνικής κοινωνίας είναι η ανομία.
Η παράβαση των νόμων.
Η οποία συχνότατα συνδυάζεται με την ατιμωρησία.
Μάλιστα δε απενοχοποιείται με ευκολία και κατά κανόνα με κοινωνική κάλυψη.
Το θέμα αυτό είχε αποτελέσει αντικείμενο άρθρου μου στις       11-03-2005 υπό τον τίτλο “ κοινωνία (ε)ανοχής”.

«Μη με διαβάζετε, όταν δεν πήγατε τουλάχιστον μια φορά στην Αποκαθήλωση». Ν. Καρούζος

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός


Η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα. Και ονομάζεται Μεγάλη όχι γιατί είναι μεγαλύτερη ή έχει περισσότερες μέρες, αλλά «επειδή μεγάλα ημίν γέγονεν εν αυτή παρά του Δεσπότου κατορθώματα», λέει ο ιερός Χρυσόστομος. Όλη η ποίηση του Χριστιανισμού και όλη η δόξα της Ορθοδοξίας, από αυτή την εβδομάδα πηγάζουν.
Μεγάλη Εβδομάδα της χαρμολύπης, του χαροποιού πένθους, τέτοιους εκπληκτικούς γλωσσικούς ακροβατισμούς, μόνο η ελληνική λαλιά μπορεί να συνταιριάσει. Πώς να το εξηγήσεις το «χαροποιόν πένθος»; Αυτό μόνο βιώνεται διά της πίστεως. «Τα μέγιστα διά της πίστεως ου δια λογισμών κατορθούνται», θα πει ο Μέγας Βασίλειος.
Οι επιστημονικές αναλύσεις και οι νοητικοί ρεμβασμοί ανήκουν στις δυτικές αιρέσεις, στους λεγόμενους «Χριστιανούς της Δύσης». «Πολλή θρησκεία αλλά καθόλου Χριστός» έλεγε επιγραμματικά ο Γεώργιος Τυπάλδος Ιακωβάτος, για την Γερμανία.

Τα πολιτικοκοινωνικά σχόλια της εβδομάδας

Φάνηκε
Δήλωση για θέματα υγείας του νομού έκανε κι ο Γ. Γεωργαντάς. Ο οποίος, αφού χαρακτηρίζει την κατάσταση στην οποία περιήλθε το Νοσοκομείο Κιλκίς ως «πρωτοφανή», δηλώνει ότι τα σενάρια υποβάθμισης των δυο νοσοκομείων του νομού θα μας βρουν «αποφασισμένους κι έτοιμους να αντιδράσουμε». Τελικά, είναι βέβαιο ότι η πρόβλεψη με την οποία κλείνει τη δήλωσή του, ο κ. Γεωργαντάς, θα επαληθευτεί: Όσοι παίζουν με την υγεία, σύντομα θα χάσουν την πολιτική υγειά τους! Φάνηκε άλλωστε, αυτό κι απ’ τους προηγούμενους!


Aίθουσα τελετών
Σε αίθουσα τελετών για τις ανάγκες πολιτικού γάμου μετέτρεψε την περασμένη Παρασκευή τον χώρο που συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς, ο Αντιδήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τσαντάκης. Ο Αντιδήμαρχος θέλοντας να ομορφύνει την ημέρα, δεν έμεινε στη «στεγνή» τέλεση πολιτικού γάμου αλλά υποδέχθηκε τους νεόνυμφους με γλάστρες, κεριά, στρωμένο χαλί και προσφορά ηδύποτου (στο τέλος της τελετής). Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι την «ιεροτελεστία» αυτή, ακολουθεί σε όλους τους γάμους που τελεί το τελευταίο διάστημα.
Αν μη τι άλλο φρέσκος, με ιδέες και όρεξη για δουλειά ο Δ. Τσαντάκης.

Ιστορία….αυστροελληνικής τρέλας


Γράφει ο Γιάννης Καραγιαννίδης

Αυστροελληνική Αποθήκη στο Κιλκίς. Ήταν τα μέσα της δεκαετίας του ’90, όταν ο υπουργός ΜΑ-Θ, τότε, Ντ. Τριαρίδης, ανακοίνωνε απ’ το βήμα της έναρξης του 1ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Κιλκίς, ότι το παραδοσιακό – διατηρητέο κτήριο της εν λόγω καπναποθήκης θα παραχωρηθεί απ’ το Δημόσιο στον Δήμο Κιλκίς για πολιτιστικές χρήσεις.
Έκτοτε παρήλθαν 15 και πλέον χρόνια και η αξιοποίηση της «Αυστροελληνικής» παραμένει έργο προς υλοποίηση. Όπως, άλλωστε, τόσα και τόσα άλλα στον ταλαίπωρο αυτόν τόπο. Ας μην μπούμε στον κόπο ν’ αρχίσουμε να τα απαριθμούμε γιατί θα κουράσουμε τον κόσμο!
Σύμφωνα με τους δυο πρώην δημάρχους του Κιλκίς, τον Τ. Αμανατίδη κατ’ αρχάς και τον Δ. Τερζίδη στην συνέχεια, η τύπου….Γεφυριού της Άρτας αυτή καθυστέρηση οφείλεται πρωτίστως στην ανίκητη επί παντός καιρού γραφειοκρατία του ελληνικού κράτους και των κυβερνητικών μηχανισμών. Και κατ’ ελάχιστον στις εγγενείς αδυναμίες του Δήμου Κιλκίς. ή στις ατομικές παραλήψεις παραγόντων του, πολιτικών τε και υπηρεσιακών.

Απελπιστική η κατάσταση στον χώρο των επιχειρήσεων – Απαισιοδοξία για το μέλλον. Λουκέτα, απολύσεις και πουθενά φως!

«Μαύρη κι άραχνη» παραμένει η κατάσταση στον χώρο των επιχειρήσεων και μετά το πρώτο τρίμηνο του 2011. Η συρρίκνωση των πωλήσεων συνεχίζεται…ακάθεκτη, το εργατικό δυναμικό που απασχολείται στις επιχειρήσεις μειώνεται…ομοίως, κι ο επιχειρηματικός κόσμος του Κιλκίς, βλέπει το μέλλον με…χαρακτηριστική απαισιοδοξία.
Σύμφωνα μ’ εκτιμήσεις επιχειρηματικών κύκλων του νομού, η δυσμενής κατάσταση διαμορφώνεται κυρίως λόγω της μεγάλης υποχώρησης του κλάδου των κατασκευών, χωρίς στους υπόλοιπους να σημειώνεται κάποια θετική εξέλιξη.
Μεγάλο πρόβλημα φαίνεται πως αντιμετωπίζουν οι μεταποιητικές – βιομηχανικές επιχειρήσεις, οι περισσότερες των οποίων, όπως αυτές της ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου, βλέπουν τις πωλήσεις τους να κατρακυλούν χωρίς σταματημό. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στον κλάδο των εμπορικών επιχειρήσεων, πολλές απ’ τις οποίες στο Κιλκίς και στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα του νομού έχουν ήδη αναγκαστεί να κατεβάσουν τα ρολά.

Με την απουσία του Δημάρχου το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς Κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του ΟΠΟΝΓΑ

Με 4 εκτός και 13 θέματα ημερήσιας διάταξης, μεταξύ των οποίων και ο προϋπολογισμός του ΟΠΟΝΓΑ, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς την Δευτέρα 11 Απριλίου στο δημοτικό κατάστημα. Λόγω έκτακτης μετάβασής του στην Αθήνα ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας δεν παρέστη στην συνεδρίαση -τον αντικατέστησε ο αναπληρωτής του και Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών  Υπηρεσιών κ. Κώστας Παπαδόπουλος. Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι η εν λόγω συνεδρίαση θα διαρκούσε λίγη ώρα συγκριτικά με άλλα συμβούλια και λόγω της απουσίας του Δημάρχου και λόγω των θεμάτων, που στην πλειοψηφία τους ήταν διαδικαστικά, αυτό δεν εμπόδισε το σώμα να τραβήξει και πάλι σε μάκρος τη διάρκεια του συμβουλίου.

Ανακοίνωση Θ. Πασσαλίδη: Τα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας πρέπει να αναβαθμιστούν

«Είμαστε στην εποχή που τα πάντα προαποφασίζονται από την Τρόικα με συνοπτικές διαδικασίες και με αυστηρά περιορισμένο χρονικό ορίζοντα.
Οι ειλημμένες αποφάσεις περί συγχωνεύσεων δεν δίνουν λύσεις στα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας. Στο βωμό της εξοικονόμησης χρημάτων από τις μειώσεις δαπανών στη Δημόσια Υγεία δεν διστάζει η κυβέρνηση στο νευραλγικό αυτό τομέα να προαναγγείλει συγχωνεύσεις νοσοκομείων ή τη μετατροπή τους σε κέντρα υγείας.
Μάλιστα η απόφαση αυτή των συγχωνεύσεων ή κατάργησης των νοσοκομείων θα παρθεί μέσα σε διάστημα δυόμιση μηνών και αφορά σε 45 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.

Επιστολή Επιμελητηρίου Κιλκίς για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων ή μη οφειλών

Αξιότιµοι Κύριοι Υπουργοί,
Η σηµερινή δύσκολη οικονοµική συγκυρία, της οποίας οι επιπτώσεις είναι πλέον ορατές στην Ελληνική επιχειρηµατική κοινότητα, απαιτούν άµεσες ενέργειες ως προς την αντιµετώπιση τους. Η αναγκαιότητα εφαρµογής δράσεων για την αντιµετώπιση των συνεπειών της κρίσης είναι άµεση. Η κρίση δηµιούργησε προβλήµατα ρευστότητας ακόµη και σε υγιείς επιχειρήσεις που ασφυκτιούν από το βάρος του υψηλού χρηµατοπιστωτικού κόστους και την αδυναµία ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις τους. Με την υπ’ αριθµό 2/31728/0025/30.06.2010 που δηµοσιεύτηκε στο ΦΕΚ
986/Β’/30.06.2010, δίνεται η δυνατότητα επιµήκυνσης της συνολικής διάρκειας των δανείων τους µέχρι την 31.12.2022, σε επιχειρήσεις στις οποίες χορηγήθηκαν δάνεια µε την εγγύηση του ελληνικού δηµοσίου µε την υπ. Αριθµ.2/27281/0025/08.08.2006.

Εκδρομή του "Αγίου Τρύφωνα"

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος " Άγιος Τρύφων " Γουμένισσας, διοργανώνει 7ήμερη εκδρομή στην ΙΤΑΛΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ (ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΒΕΡΟΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ – ΝΙΚΑΙΑ ΚΑΝΝΕΣ – ΜΟΝΑΚΟ) , από 16/05 έως 22/05.
Περιλαμβάνει:
• Ακτοπλοικα εισιτήρια σε καμπινεα ΑΒ4
• Ξενοδοχεία 4* με πρωινό
• Μετακινήσεις με πολυτελές πούλμαν
• Αρχηγό- Ξεναγό του γραφείου
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 Πληροφορίες στα τηλ.
 6973843433 ΤΑΤΣΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
 6980062699 ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑ - ΝΕΣΤΩΡΙΑ
                        

«3ο ΑΠΑΝ ΣΟ ΡΑΚΑΝΟΠΟΝ» από τους «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ»

Την Πέμπτη 28 Απριλίου 2011, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» νομού Κιλκίς, θα διοργανώσει το «3ο ΑΠΑΝ ΣΟ ΡΑΚΑΝΟΠΟΝ». Ο θεσμός πλέον για το νομό Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Παλιά Επτάλοφο Κιλκίς (Τάουτλη), παραμονή της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής οπού πανηγυρίζει και ο Ιερός Ναός που βρίσκεται στον χώρο των εκδηλώσεων. Ο οποίος είναι πλέον φωταγωγημένος χάρη στο αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα που τοποθέτησαν οι «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» με τη δική σας βοήθεια.

Ημερίδα με θέμα «Άγχος εξετάσεων: εμπλοκή για μαθητές και γονείς»

Ιδιαίτερη  επιτυχία  σημείωσε η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου 2011 και διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π)  και το Γραφείο Αγωγής Υγείας με θέμα «Άγχος εξετάσεων: εμπλοκή για μαθητές και γονείς» και με εισηγήτρια την κα Γεωργία Στεφάνου, Επίκουρη Καθηγήτρια Γνωστικής Ψυχολογίας, του Πανεπιστημιακού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Η προσέλευση γονιών και τελειόφοιτων μαθητών/-τριών υπήρξε αθρόα, ενώ το ενδιαφέρον όλων εστιάστηκε τόσο στα χαρακτηριστικά του άγχους των εξετάσεων όσο κυρίως και στο πώς θα αυξηθεί η απόδοση των μαθητών κατά τη διάρκεια αυτών.

Πίνακας δανείων δήμου Παιονίας


ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλες και φίλοι, η σημερινή συνάντηση είναι κρίσιμη, γιατί ξεδιπλώνουμε τον Οδικό Χάρτη για τα επόμενα χρόνια και, μάλιστα, σε μια εποχή όπου βιώνουμε τη μεγαλύτερη κρίση που πέρασε η χώρα μας στην πρόσφατη ιστορία της - ένα πραγματικό τέλος εποχής.
Ένας Οδικός Χάρτης, που θα μας οδηγήσει από την Ελλάδα της χρεοκοπίας, στην Ελλάδα της δημιουργίας, της ευημερίας και της αξιοπιστίας, αλλά και της αξιοπρέπειας. Και βέβαια, η κρίση που ζούμε δεν είναι τυχαία, το γνωρίζουμε. Και βέβαια, επηρεαστήκαμε από τη διεθνή κρίση, όμως, ήμασταν το πρώτο θύμα σε έναν κόσμο που, τις τελευταίες δεκαετίες, άλλαζε γύρω μας με πρωτοφανή ταχύτητα, ενώ η χώρα μας παρέμεινε εγκλωβισμένη σε χρόνιες παθογένειες.

Παρέμβαση Γιώργου Φλωρίδη στην Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ

Διανύσαμε ένα χρόνο μετά τη σημαντική απόφαση ένταξης στο Μηχανισμό Στήριξης. Η πολιτική μας είναι σε σημείο καμπής, η χώρα βρίσκεται σε σταυροδρόμι και είναι ώρα απολογισμού.
Μπορούμε να κουβεντιάζουμε τα πάντα αλλά αφού πρώτα  θέσουμε τα καίρια ερωτήματα: είμαστε σε σωστή κατεύθυνση ή όχι;  τι πετύχαμε μέχρι σήμερα και αν μπορούσαμε περισσότερα; χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, όπως μας λένε διάφοροι; Τέλος, υπάρχει βιώσιμη εναλλακτική για τη χώρα; Τοποθετούμαι ευθέως, χωρίς περιστροφές. Η μόνη υπαρκτή δυνατότητα επιβίωσης και ανόρθωσης της χώρας είναι ο δρόμος των ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία. Πρέπει επειγόντως, να ξεπεράσουμε το καταρρέον μεταπολιτευτικό υπόδειγμα και να κτίσουμε μια αναμορφωμένη πολιτικά και ανασυγκροτημένη παραγωγικά, Ελλάδα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΔ κ ΑΝΤ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κ Π ΨΩΜΙΑΔΗ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε  σήμερα το πρωί με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Π. Ψωμιάδη.
Μετά τη συνάντηση έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:
Αντ. Σαμαράς: Μιλήσαμε με το φίλο Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον Περιφερειάρχη μας. Του δηλώσαμε την αγάπη που έχει όλη η Νέα Δημοκρατία γι’ αυτόν. Μιλήσαμε, όμως, και για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τις Περιφέρειες γενικότερα.
Είναι μία κατάσταση, η οποία από πλευράς θεσμικής, αλλά και από πλευράς εκτέλεσης, καταρρέει. Και είναι ένα ζήτημα το οποίο θα συνεχίσουμε να το θέτουμε και στη Βουλή και στον Ελληνικό λαό, προκειμένου να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργήσει αυτός ο νέος θεσμός γενικότερα. Γιατί έργα δεν γίνονται, εξελίξεις δεν υπάρχουν. Τους είχαμε προειδοποιήσει. Σήμερα ο κόσμος το ζει. Ελπίζω αύριο η κυβέρνηση να αλλάξει μυαλά και να καταλάβει το πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί με το νέο αυτό θεσμό γενικότερα.
Π. Ψωμιάδης: Πολλές ευχαριστίες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, σε όλο το κόμμα, ιδιαίτερα στον Πρόεδρό μας τον Αντώνη Σαμαρά γιατί και πριν και μετά τη δίκη ήταν δίπλα μου. Συνεχίζει να είναι δίπλα μου σε καθημερινή βάση και όπως έχω δηλώσει και εγώ, είμαι δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά. Είναι η κυρίαρχη σήμερα δύναμη, όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ολόκληρης της κεντροδεξιάς.

Μήνυση κατά Ψωμιάδη κατέθεσε σήμερα ο Μ. Τρεμόπουλος


Μήνυση κατά του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση κατέθεσε σήμερα ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος. Μετά την κατάθεση της μήνυσης στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο Μ. Τρεμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Φιλικός Αγώνας Μπάσκετ για την καταπολέμηση του Καρκίνου του Στήθους

Ο αθλητισμός ενώνεται με την μόδα σε μία κοινή προσπάθεια εναντίον του καρκίνου του στήθους. To Σάββατο 16 Απριλίου, στις 18:00 στο κλειστό γυμναστήριο στο Κιλκίς ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών μαζί με τον «Στόχο», το ελληνικό παράρτημα της παγκόσμιας οργάνωσης «Η μόδα καταπολεμά τον καρκίνου του στήθους» διοργανώνουν φιλικό παιχνίδι μπάσκετ, στο οποίο θα λάβουν μέρος οι κορυφαίες αθλήτριες μπάσκετ των προηγούμενων ετών, μεταξύ των οποίων οι: Ρήγα, Κωνσταντινίδου, Χατζηορίδου, Στασινού, Καποσούζη, Τσοπανάκη, Κοπάτσκοβα, Διαβολεμενου, Σαμαρούκοβα, Αφεντοπούλου, Καλοκίδου, Πεταχτή, Μανιάτη, Γαρυφάλου, Βαρδάκη.

Διευκρινίσεις Δημάρχου Κιλκίς για την μετάβαση συμβούλων στην Κύπρο


Ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας με αφορμή σχόλια που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ό,τι αφορά τη μετάβαση αντιπροσωπείας του Δήμου Κιλκίς στον Δήμο Λατσιών της Κύπρου, και προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων διευκρινίζει τα εξής:

Πράξη αγάπης από τους μαθητές του Δημοτικού Αγίου Πέτρου


Για  ακόμη μια φορά οι μαθητές του 6/Θ Δημοτικού Σχολείου Αγίου Πέτρου, έδειξαν  την κοινωνική τους ευαισθησία, ακολουθώντας τα λόγια  του Χριστού: «Αγαπάτε αλλήλους». Συγκέντρωσαν φάρμακα με την παρότρυνση των Δασκάλων τους, για άπορους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη, και τα έστειλαν στους Γιατρούς του Κόσμου, συμβάλλοντας στο ανθρωπιστικό τους έργο.
Συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στους μαθητές, όσο και στους εκπαιδευτικούς του 6/θ Δημοτικού Σχολείου Αγίου Πέτρου.

Ομιλία Κ. Κιλτίδη για το νομοσχέδιο περί ποινικής ευθύνης των Υπουργών


Αποσπάσματα από την ομιλία του κ. Κιλτίδη στη Βουλή, κατά την διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου, που κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με θέμα «Τροποποίηση του Ν.3126/2003 για την ποινική ευθύνη των Υπουργών»:
«Ανεβαίνοντας στο Βήμα της Βουλής, μετά από έναν έμπειρο, αλλά και σώφρονα πολιτικό, ειλικρινά μου δίνεται η δυνατότητα να σημειώσω και λίγο πιο ποιητικά, κύριε Παπαϊωάννου, ότι πράγματι, όπως λέει ο Ελύτης, «καιρός λυτήριος επέστη». Πρέπει να λυθούν αυτά που ως γόρδιοι δεσμοί πλέον έχουν σφίξει την πολιτική ζωή της πατρίδας. Ειλικρινά, ήρθε η ώρα που δεν επιτρέπεται από κανέναν μας καμιά ολιγωρία για την επίλυσή τους…»

Θετική η ανταπόκριση των γυναικών του Κιλκίς στην Εκστρατεία "Στόχος"


Επίσκεψη στο «Περίπτερο Δωρεάν Εξέτασης και Ενημέρωσης» που υλοποιεί η Εκστρατεία «Η Μόδα Πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους» στο ξενοδοχείο “Habitat” στο Κιλκίς, και το οποίο πραγματοποιείται υπό με την αιγίδα του δήμου Κιλκίς, πραγματοποίησε την Πέμπτη 14 Απριλίου ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας. Συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς κ. Βούλα Ποζίδου συνομίλησε με τους υπεύθυνους της Εκστρατείας, από τους οποίους και ενημερώθηκε για την μεγάλη ανταπόκριση που σημειώνει μέχρι στιγμής η λειτουργία του Περιπτέρου ψηλάφησης στο Κιλκίς.

Δώρα στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου από το Δήμο Κιλκίς


Με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, δώρα στους μικρούς μαθητές του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς μοίρασαν ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς κ. Βούλα Ποζίδου, την  Πέμπτη 14 Απριλίου.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου Κιλκίς δώρισαν 25 σακούλες με ενδύματα, υποδήματα και αξεσουάρ, όσες και τα παιδιά του σχολείου, ενώ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη λειτουργία του από τους δασκάλους και τον Διευθυντή κ. Άρη Παπαδόπουλο, να περιηγηθούν στις διδακτικές αίθουσες, αλλά και να ανταλλάξουν ευχές με τα παιδιά για Καλές γιορτές και Καλό Πάσχα.

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς και Προέδρου Επιμελητηρίου


Με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλο Τονικίδη είχε συνεργασία την Τετάρτη 13 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρ. Γκουντενούδης. Ο κ. Τονικίδης επισκέφθηκε τον κ. Γκουντενούδη προκειμένου να τον ενημερώσει για δυο ζητήματα: την έξαρση του παρεμπορίου και τις συνέπειες στην τοπική οικονομία και την συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην “Έκθεση Προϊόντων Υψηλής Ποιότητας” στην Αθήνα.