Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Μικρά κι αδέσποτα

Επίσκεψη μαθητών 2ου Δημοτικού Κιλκίς στο «ΦΑΙΔΩΝ»
Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς μαζί με τις δασκάλες τους, την Παρασκευή 1 Απριλίου, επισκέφθηκαν το εργοστάσιο παραγωγής γλυκών «ΦΑΙΔΩΝ» στη Νέα Σάντα του Κιλκίς. Οι εργαζόμενοι υποδέχτηκαν και ξενάγησαν στους χώρους του εργοστασίου τα παιδιά, τα οποία εντυπωσιάστηκαν από την καθαριότητα, τις σύγχρονες μηχανές, αλλά και τις υπέροχες μυρωδιές που κατέκλυζαν το χώρο. Στο τέλος της ξενάγησης τους μοιράστηκαν κουλουράκια και χυμοί. Το σχολείο ευχαριστεί θερμά το εργοστάσιο και του εύχεται καλές δουλειές.

100 χρόνια από το θάνατο του «Αγίου των γραμμάτων μας» Στην ΤΕΧΝΗ «Παπαδιαμάντης εαρινός και αναστάσιμος»

Πέρασαν 100 χρόνια από το θάνατο του «Αγίου των γραμμάτων μας», του «κοσμοκαλόγερου», του Σκιαθίτη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με τη βαθιά πίστη στο Θεό και στην Ορθοδοξία, τον αληθινό σεβασμό στην παράδοση και την ανόθευτη αγάπη στην Ελλάδα.
Τον αγαπήσαμε και τον θαυμάσαμε όλοι οι μεταγενέστεροί του, μέχρι σήμερα, γιατί ευεργέτησε, λάμπρυνε και πλούτισε όσο ελάχιστοι την ελληνική Λογοτεχνία με το παμμέγιστο έργο του.
Είναι κρίμα αλλά και αλήθεια ότι δεν υπήρξε μέχρι τώρα άλλος σαν τον Παπαδιαμάντη, με αυτήν τη δύναμη του λόγου και με αυτήν τη γλώσσα που μόνον σαν ‘’Γλώσσα Παπαδιαμάντη’’ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και κρίμα που οι περισσότεροι νέοι μας, εξ αυτού του λόγου, δυσκολεύονται να προσεγγίσουν το έργο και τη σκέψη του μεγάλου μας λογοτέχνη.

Στο πλαίσιο της πλούσιας δραστηριότητάς του Στο Ναύπλιο ο «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας

Πληθώρα δραστηριοτήτων διοργάνωσε τις προηγούμενες ημέρες ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γουμένισσας «Άγιος Τρύφων». Στις 11/03 διοργανώθηκε από το Δ.Σ. στο εντευκτήριο του συλλόγου βραδιά νεολαίας. Η παρουσία των νεαρών φίλων ήταν έντονη, οι οποίοι ξεφάντωσαν ως τις πρωινές ώρες στους ρυθμούς της μουσικής από το DJ Μανδρά Ιωάννη, αποκτώντας μια αξέχαστη εμπειρία. Στις 17/03 δόθηκε το καθιερωμένο ραντεβού για καφέ. Οι παρευρισκόμενες κυρίες αφού απόλαυσαν τον καφέ και τα εδέσματα κουβεντιάζοντας μεταξύ τους, ανανέωσαν το ραντεβού τους για μετά το Πάσχα.

Ανακοινώσεις - Ευχαριστήρια

Ευχαριστήριο
Το ΔΣ,  το προσωπικό, τα παιδιά του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Ν.Κιλκίς «ΒΗΜΑΤΙΖΩ» ευχαριστούν τον κ.Ηλία Καρολίδη για την δωρεά φιλοξενία και συμμετοχή στις δραστηριότητες του Ράντζου Κιλκίς των παιδιών του Κέντρου την Παρασκευή 1 Απριλίου.

Στη Βουλή η ερώτηση Κιλτίδη για τα νοσοκομεία της περιφέρειας «Δεν υπάρχει πιο κάτω για το ιστορικό νοσοκομείο του Κιλκίς»


Συζητήθηκε στη βουλή, την περασμένη εβδομάδα, η ερώτηση που είχε καταθέσει στις 2-2-11 προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας,  Κώστας Κιλτίδης  και αφορούσε τα προβλήματα των Νοσοκομείων της περιφέρειας.
Στην ανάπτυξη της ερώτησής του, ο κ. Κιλτίδης, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
«Κύριε Πρόεδρε, δεν διασπείρω καινά δαιμόνια, δεν κινδυνολογώ. Αυτή τη στιγμή νοσοκομεία της περιφέρειας πέριξ της Θεσσαλονίκης δεν εφημερεύουν, δηλαδή τρεις έως επτά κλινικές τις τριάντα ημέρες του μήνα. Αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει, όταν τον ασθενή, που προσέρχεται στο Νοσοκομείο του Κιλκίς ή του Πολυγύρου, τον παραπέμπει ο νοσηλευτής στο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Τα πολιτικοκοινωνικά σχόλια της εβδομάδας


Σήμερα
«Μας υπόσχονται οι πολιτικοί μας ότι το Νοσοκομείο Κιλκίς δεν θα κλείσει. Εμάς αυτό δεν μας αρκεί», είπε η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ιδρύματος, Νόπη Παπαδοπούλου, στην κάμερα του Gnomikilkis.gr. Και διευκρίνισε: «Σήμερα έχουμε πρόβλημα υπολειτουργίας και υποβάθμισης, σήμερα δεν μπορούμε να προσφέρουμε υγεία στο λαό μας, σήμερα δεν έχουμε τα απαραίτητα υλικά». Άρα, το πρόβλημα είναι υπαρκτό- σημερινό και δεν σχετίζεται μόνο με τον αναμενόμενο «υγειονομικό χάρτη». Γι’ αυτό, άλλωστε, έγινε κι η μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων την περασμένη εβδομάδα.
Είπαμε, η υγεία ασθενεί βαρύτατα!

Ο δήμαρχος Λαπόρδας


Γράφει ο Γιάννης Καραγιαννίδης
Ο Θ. Λαπόρδας δεν είναι απ’ τα πρόσωπα εκείνα του πολιτικού προσωπικού του νομού μας, που προήλθαν από παρθενογένεση, για να χρησιμοποιήσουμε μια γνωστή έκφραση του φίλου του, του Κ. Κιλτίδη. Διετέλεσε για χρόνια εκλεγμένος στην πάλαι ποτέ Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχοντας αναλάβει και καθήκοντα αντινομάρχη, ενώ σε κάθε προεκλογική περίοδο τ’ όνομά του έπαιζε δυνατά ως ένα απ’ τους πιθανούς υποψήφιους σε αυτοδιοικητικές (κυρίως) ή βουλευτικές εκλογές. Ωστόσο, παρά το γεγονός της πολύχρονης τριβής του με τα κοινά του νομού μας, κατάφερε να διατηρήσει στο πολιτικό προφίλ του, μια ισχυρή δόση φρεσκάδας, καταφέρνοντας έτσι να ενσαρκώσει ελπίδες για το νέο, για το διαφορετικό, σε μεγάλη μερίδα συντοπιτών μας. Ακριβώς σ’ αυτό νομίζουμε ότι οφείλεται κι η πανηγυρική, όπως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τελικά, εκλογή του στο αξίωμα του πρώτου δημάρχου Παιονίας.

«Μαύρη τρύπα» 13 εκατ. στο Δήμο Παιονίας

Μια μαύρη εικόνα για τα οικονομικά του Δήμου Παιονίας παρουσίασε ο Θ. Λαπόρδας στην συνέντευξη τύπου, που έδωσε την περασμένη Δευτέρα 4 Απριλίου, στο Δημαρχείο, στο Πολύκαστρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρώτος δήμαρχος Παιονίας, το «άνοιγμα» που παρέλαβε απ’ τους τέσσερις πρώην δήμους της περιοχής υπερβαίνει τα 13 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά στα ταμεία βρέθηκαν κατ’ ουσίαν ….6 χιλ. ευρώ, αφού άλλες 177 χιλ. ήταν ειδικευμένα έσοδα (αφορούσαν συγκεκριμένους σκοπούς).
Ο κ. Λαπόρδας έκανε λόγο για «απαράδεκτες καταστάσεις», αλλά δεν θέλησε ν’ αποδώσει συγκεκριμένες πολιτικές ή άλλες ευθύνες αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να προσπαθήσει με τους συνεργάτες του να νοικοκυρέψει τα οικονομικά του δήμου. «Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, τη συρρίκνωση των λειτουργικών εξόδων και την μετρημένη κοινωνική πολιτική» είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.

«Βοήθεια! Σκοτώνουν τον Διευθυντή μας!

Κυριολεκτικά, ο φόβος και ο τρόμος κυριάρχησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Απριλίου στον αύλειο χώρο του  4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, την ώρα της λήξης του σχολικού προγράμματος. Μπροστά στα έκπληκτα μάτια των μικρών μαθητών του Ολοήμερου, ο Διευθυντής του Σχολείου Γιώργος Τσακαλοφίδης δέχτηκε ανελέητη και άνανδρη επίθεση από δύο αδέλφια… δι’ ασήμαντον αφορμή. Δράστες είναι δύο αδέλφια, 43 και 38 ετών, ο ένας εκ των οποίων την προηγούμενη ημέρα, Πέμπτη 31 Μαρτίου, είχε φραστικό επεισόδιο με τον Διευθυντή του Σχολείου. Ειδικότερα, ο δράστης πάρκαρε στη διαγραμμισμένη διάβαση μαθητών την ώρα που σχολούσαν, εμποδίζοντας έτσι τη διέλευσή τους. Στις υποδείξεις της σχολικής τροχονόμου, αλλά και του ίδιου του Διευθυντή αδιαφόρησε επικαλούμενος την επιβίβαση της μητέρας του στο όχημά του. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ανέμενε από πίσω του το σχολικό λεωφορείο που μεταφέρει μαθητές στα χωριά για να σταθμεύσει, όπως πάντα, στη θέση που πάρκαρε παρανόμως ο δράστης.

Κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός-ισολογισμός του Δήμου Κιλκίς Υπό τη σκιά της κρίσης και των χρεών

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Κιλκίς, στην τελευταία ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 31 Μαρτίου, από την οποία δεν έλειψαν για μια ακόμη φορά οι φωνές και οι λογομαχίες.
Την εισήγηση έκανε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Κώστας Παπαδόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε δύσκολο το έργο σύνταξης του προϋπολογισμού, καθώς έπρεπε να συγκεντρωθούν οι προϋπολογισμοί όλων των δήμων που απαρτίζουν σήμερα το νέο καλλικρατικό δήμο Κιλκίς και να αποτυπωθούν οι πραγματικές ανάγκες τους για το 2011. Βασική κατευθυντήρια γραμμή ήταν, κατά τα λεγόμενά του, να μην γίνει υπερεκτίμηση των εσόδων, έτσι ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία στο τέλος του έτους ενός ελλειμματικού προϋπολογισμού.

ατιμωρησία: το εκκολαπτήριο της βίας

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Γνωστό το γεγονός στην τοπική κοινωνία του Κιλκίς, επί πτερύγων ανέμου ταξίδεψε και σ’ όλη την επικράτεια. Μιας και υπηρετώ στο 4ο Δημοτικό σχολείο του Κιλκίς – δάσκαλος της Στ΄ τάξης – παραθέτω εν συντομία τα γεγονότα. Την Πέμπτη 31/3, την ώρα που σχολάει όλο το σχολείο, κάποιος οδηγός σταθμεύει το αυτοκίνητό του πάνω στη διαγραμμισμένη διάβαση των μαθητών. Του γίνονται υποδείξεις από την σχολική τροχονόμο, αρνείται να απομακρύνει το εμποδίζον την απρόσκοπτη και ασφαλή διέλευση των παιδιών, όχημά του. Καλείται ο διευθυντής, επιλαμβάνεται του θέματος. Τελικά φεύγει ο προκλητικός. Όλα αυτά γίνονται χωρίς ύβρεις και προσβολές εκ μέρους του διευθυντή. Την σκηνή παρακολουθούν δεκάδες μαθητές, γονείς και δάσκαλοι… Προφανώς θίχτηκε ο οδηγός από την εκδίωξή του από το σημείο και θέλησε να εκδικηθεί. Την επομένη Παρασκευή Πρωταπριλιάς, πάλι την ίδια ώρα και ενώ έχουμε όλοι οι δάσκαλοι αποχωρήσει από το σχολείο, έχοντας αυτή τη φορά και βοηθό τον αδελφό του, έστησαν ενέδρα στον διευθυντή του σχολείου μας.

Η ψυχολόγος Βίκυ Καλφοπούλου απαντά στα δικά σας ερωτήματα


Ερώτηση: ο γιος μου είναι παιδί με μαθησιακές δυσκολίες αλλά παρουσιάζει και προβλήματα συμπεριφοράς. Το τελευταίο εξάμηνο μετακομίσαμε στο χωριό και η πεθερά μου τον μαλώνει συνεχώς και του μιλάει άσχημα. Το πρόβλημά μου είναι ότι έχει αρχίσει να την βρίζει και δεν ξέρω που οφείλεται. Θα ήθελα τη συμβουλή σας. Ευχαριστώ πολύ,
Μαρίνα

Φίλη Μαρίνα,
Η αλήθεια είναι ότι οι μεγάλες αλλαγές, όπως η μετακόμιση από την πόλη στο χωριό ή αντίστροφα δεν αρέσει σε όλους.

Η άγνωστη κοντινή μας Λιβύη


Γράφει η Παγώνα Κακανοπούλου
Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ένα άρθρο που γράφτηκε στη Guardian για την ιστορία της Λιβύης από τον Μαρκ Μαζάουερ, που είναι καθηγητής ιστορίας στο πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ. Θεωρείται ο σημαντικότερος (το πώς και το γιατί είναι άλλη κουβέντα) νέος αγγλοσάξονας ιστορικός και, πολύ περισσότερο, ο ίδιος ο Έρικ Χομπσμπάουμ  τον θεωρεί διάδοχό του. Έχει περάσει αρκετό χρόνο στη χώρα μας, μιλά και διαβάζει ελληνικά, περνά τα καλοκαίρια του στο σπίτι του στην Τήνο. Στο ελληνικό κοινό έγινε ευρύτερα γνωστός με τη μελέτη του «Στην Ελλάδα του Χίτλερ. Η εμπειρία της κατοχής», αλλά κυρίως με το  βιβλίο του «Θεσσαλονίκη. Πόλη των φαντασμάτων. Χριστιανοί, μουσουλμάνοι και Εβραίοι, 1430-1950», που ξεβολεύει την ελληνική εκδοχή της ιστορίας της νύφης του Θερμαϊκού. Λέει λοιπόν στο άρθρο του αυτό στην βρετανική εφημερίδα με τίτλο Libya remembers, we forget: these bombs are not the first:

Επιστολή δασκάλων του 4ου Δημοτικού Σχολείου

Εμείς οι δάσκαλοι του 4ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή μας για την άνανδρη και ύπουλη επίθεση που δέχτηκε ο διευθυντής του σχολείου μας κ. Γιώργος Τσακαλοφίδης, την Παρασκευή 1 Απριλίου 2011, από εξωσχολικά στοιχεία.
Το πρωτοφανές αυτό γεγονός καθίσταται ακόμη οδυνηρότερο, διότι συνέβη ενώπιον μικρών μαθητών του σχολείου μας και γνωρίζουμε όλοι μας τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν τέτοιες τρομακτικές σκηνές στις αθώες παιδικές ψυχές. Στον διευθυντή του σχολείου μας, ο οποίος πλήρωσε ακριβά το αίσθημα καθήκοντος και υπευθυνότητας που τον διακρίνει, εκφράζουμε την αμέριστο συμπαράστασή μας, ευχόμενοι ολόψυχα την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του.
Ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, οι οποίοι δεν βιαιοπράγησαν μόνο εναντίον ενός δασκάλου, αλλά και εναντίον του ιερού θεσμού του σχολείου.

Χρ. Δραγανίδης: Καμία ελπίδα δεν δίνει ο προϋπολογισμός του δήμου Παιονίας

Αυστηρή κριτική στη νέα διοίκηση του δήμου άσκησε με αφορμή  τη συζήτηση για την ψήφιση του Προϋπολογισμού ο επικεφαλής της παράταξης «Παιόνων  Πολιτεία» και δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Δραγανίδης. Μάλιστα στην ψηφοφορία που ακολούθησε καταψήφισε ο ίδιος και τα μέλη της παράταξής του τον προϋπολογισμό του  2011, δηλώνοντας ότι δεν δίνει καμία διέξοδο και ελπίδα στους δημότες.
Για την επιλογή του αυτή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει τα εξής:
Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει περάσει σε μια νέα φάση, έχουν αλλάξει τα δεδομένα και τα μεγέθη καθώς  και η οργανωτική της λειτουργία. Η εφαρμογή του Καλλικράτη δεν είναι απλά μια έννοια την οποία μπορούμε να χρησιμοποιούμε ως άλλοθι για να καλύψουμε την έλλειψη οράματος και προγράμματος καθώς επίσης και την απουσία τεκμηριωμένης συνολικής πρότασης που θα οδηγήσει το δήμο Παιονίας σε νέα εποχή.

Ομιλία Θ. Παραστατίδη επί των άρθρων για το Μητρώο Εμπόρων αγροτικών προϊόντων

Με το σημερινό νομοσχέδιο ίσως για πρώτη φορά γίνεται μια σημαντική και ουσιαστική παρέμβαση στην αγορά, την διακίνηση και εμπορία των αγροτικών προϊόντων. Μέχρι σήμερα, στον τομέα αυτό παρουσιάζετο ένα μεγάλο κενό, λόγω απουσίας  θεσμικού πλαισίου, εποπτικών και ελεγκτικών μηχανισμών. Αποτέλεσμα ήταν, ο οποιοσδήποτε ήθελε, μπορούσε να παριστάνει τον έμπορο παραλαμβάνοντας και συγκεντρώνοντας αγροτικά προϊόντα (κυρίως σιτηρά) με ανοιχτή τιμή. Θα πλήρωνε τους παραγωγούς όταν και εφόσον πουλούσε τα προϊόντα και ανάλογα με την τιμή που θα ισχυριζόταν ότι τα πούλησε. Στην περίπτωση που τα προϊόντα δεν θα μπορούσαν να πουληθούν οι παραγωγοί δεν θα  εισέπρατταν τίποτα.

Αυστηρή κριτική Λιάρτση στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας Πλασματικός ο προϋπολογισμός


O Δημοτικός Συνδυασμός «Παιονία – Όραμα Ευθύνης και Προοπτικής» άσκησε αυστηρή κριτική στη συμπολίτευση για τον κατατεθέντα προϋπολογισμό εσόδων και εξόδων του Δήμου Παιονίας για το 2011 που τέθηκε προς έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίασή του την Πέμπτη 31 Μαρτίου. Η επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης κα Αθανασία Λιάρτση – Σταυροπούλου στην κύρια τοποθέτησή της, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επεσήμανε τα αδύναμα σημεία και τα σοβαρά  ελλείμματα που παρουσιάζει η εισήγηση του προϋπολογισμού ως προς τις αναπτυξιακές δυνατότητες,  τις υγιείς εν γένει οικονομικές κοινωνικές, πολιτιστικές  λειτουργίες και την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη του νέου Δήμου.

Με το συμπάθιο!


Με άρθρο μου υπό τον τίτλο «Δημόσια διοίκηση: μοχλός ανάπτυξης ή λάφυρο της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας» (19.11.2004) προσπάθησα να επισημάνω τις προϋποθέσεις λειτουργίας της Δ.Δ., ώστε αυτή να είναι αποτελεσματική αλλά και να αναλύσω τι συμβαίνει στην πράξη, που έχει σαν αποτέλεσμα τη σύγκρουση Δ.Δ.- κοινωνίας και εν τέλει την απαξία της Δ.Δ. και του δημοσίου υπαλλήλου.
                Έγραφα λοιπόν, μεταξύ άλλων:
                “Η αξιοκρατία, η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα αποτελούν πάγιες προεκλογικές υποσχέσεις όλων όσων διεκδικούν την ψήφο του πολίτη. Ξεχνιούνται, όμως, την επόμενη των εκλογών και αντικαθίστανται από την  πρακτική κάθε νέας πολιτικής ηγεσίας για κομματικό έλεγχο της Δ.Δ. και του Κράτους γενικότερα (στα ψηλά κλιμάκια) ή προσωπικό έλεγχο της οργάνωσης (σε Ο.Τ.Α.). Σκοπός η επανεκλογή την επόμενη φορά (που έχει καταντήσει αυτοσκοπός) ή η “τακτοποίηση των ημετέρων”- αυτών δηλαδή, που βοήθησαν στην εκλογική νίκη και αυτών που πρέπει να καλοπιαστούν για να εξασφαλιστεί η επανεκλογή.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΒΙΟΙ

Γράφει ο Κώστας Στεφανίδης
Στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, την 25η Μαρτίου, υπήρξε μια εξόχως ενδιαφέρουσα πολιτική εξέλιξη στην Πορτογαλία η οποία θα πρέπει να διδάσκεται στους τελειόφοιτους φοιτητές των σχολών πολιτικών επιστημών όλων των πανεπιστημίων της υφηλίου. Αναφέρομαι στον πρωθυπουργό της ο οποίος συμμετείχε στη σύνοδο ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας του καθότι λίγες ημέρες πριν το σύνολο της αντιπολίτευσης της Πορτογαλικής Βουλής καταψήφισε τις προτάσεις της κυβέρνησης για την λήψη περιοριστικών μέτρων στο πλαίσιο μνημονικής πολιτικής ώστε να αντεπεξέλθει η χώρα στην πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση που βιώνει τα τελευταία χρόνια.

Διαμηνύουν οι Εργαζόμενοι του Ιδρύματος. Αγώνας διαρκείας το Νοσοκομείο Κιλκίς.

Συλλαλητήριο με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, αλλά και φορέων για να μην υποβαθμιστεί –περαιτέρω- το Νοσοκομείο Κιλκίς (το οποίο σύμφωνα με εργαζόμενους, διοίκηση και ιατρούς έχει φτάσει στα όριά του) διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή Πρωταπριλιά, το Σωματείο Εργαζομένων του Ιδρύματος. Η πομπή ξεκίνησε από την πύλη του Νοσοκομείου με αγωνιστική διάθεση και συνθήματα όπως «Αγώνας, αγώνας, αγώνας διαρκείας θα είναι η απάντηση στον Υπουργό Υγείας», πέρασε από την 21η Ιουνίου κρατώντας πανό και κατέληξε μπροστά στο Δημαρχείο Κιλκίς, όπου η Πρόεδρος του Σωματείου κ. Νόπη Παπαδοπούλου παρέδωσε ψήφισμα στον Δήμαρχο Κιλκίς Ευάγγελο Μπαλάσκα.

Παρουσία της Ντόρας τα εγκαίνια του γραφείου της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» στο Κιλκίς «Το πολιτικό σύστημα πρέπει να ξανακερδίσει την αξιοπιστία του»

Ιστορική ημερομηνία για τους «Συμμαχητές» του Κιλκίς η 2α Απριλίου 2011, καθώς η ημέρα αυτή επιλέχθηκε για τα εγκαίνια του γραφείου της Τοπικής Ομάδας Πρωτοβουλίας της «Δημοκρατικής Συμμαχίας». Τα εγκαίνια τελέστηκαν το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου παρουσία της προέδρου του κινήματος της Ντόρας Μπακογιάννη, των βουλευτών Κώστα Κιλτίδη και Χρήστου Μαρκογιαννάκη, καθώς και μελών και φίλων του νέου κόμματος. Νωρίτερα η Πρόεδρος συναντήθηκε στο ξενοδοχείο «Ευριδίκη» με εκπροσώπους φορέων με τους οποίους και συζήτησε επί θεμάτων που σχετίζονται με την τοπική επικαιρότητα.

Γεωργαντάς: Όσοι παίζουν με την υγεία μας θα χάσουν την (πολιτική) υγειά τους

Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει καθημερινά την ανικανότητά της να διαχειριστεί τα σοβαρά προβλήματα της χώρας. Χωρίς πυξίδα και εθνική στρατηγική, αποτελεί πλέον το υπαλληλικό προσωπικό των δανειστών της χώρας που άκριτα και άβουλα υπογράφει και εφαρμόζει κάθε εντολή των δανειστών, οδηγώντας τους Έλληνες στις χειρότερες μέρες μετά τον πόλεμο.
Η πρωτοφανής ύφεση και η ανεργία, μαζί με την γενικευμένη πεποίθηση πως το αύριο θα είναι χειρότερο από το σήμερα θα επέβαλαν σε μια σοβαρή κυβέρνηση την εσπευσμένη αλλαγή ρότας, την αναζήτηση της αναπτυξιακής επιλογής για την έξοδο από την κρίση. Στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όμως κάθε μέρα επεξεργάζονται νέα μέτρα για να στραγγαλίσουν ακόμα περισσότερο μια νεκρή αγορά.

Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο δήμων, παρέστησαν σε τοπικές εκδηλώσεις. Στα Λατσιά Κύπρου δημοτικοί σύμβουλοι του Κιλκίς

Στα πλαίσια της αδελφοποίησης των Δήμων Κιλκίς-Λατσιών, κιλκισιώτικη αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Τζώτζο Θεόδωρο, Αναστασιάδη Μιχάλη και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κιλκίς Αβραμίδη Νίκο, βρέθηκε στα Λατσιά της Κύπρου κατά το διάστημα από 24 έως 27 Μαρτίου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου και της επετείου της 1ης Απριλίου 1955, της έναρξης δηλαδή του αγώνα της ΕΟΚΑ για την ανεξαρτησία της Κύπρου από την βρετανική κυριαρχία.
Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Α. Κυπριανού και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λατσιών επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στην αντιπροσωπεία από το Κιλκίς και φρόντισαν για την άριστη φιλοξενία της.