Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση ΝΟΔΕ ΝΔ Κιλκίς για την ελληνική οικονομία

«Η Κυβέρνηση, με το μείγμα της πολιτικής της, οδηγεί την Οικονομία σε φαύλους κύκλους ύφεσης και υπερχρέωσης». Τάδε έφη σε ανακοίνωσή της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας η ΝΟΔΕ ΝΔ Κιλκίς. Την ανακοίνωση η οποία ακολουθεί, υπογράφουν ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δημήτρης Ιωακειμίδης και ο γραμματέας Τριαντάφυλλος Πέτρογλου:

Τι ισχύει με τα 10 ήμερα προσφορών


Ενόψει της πασχαλινής εορταστικής περιόδου, η Δ/νση Ανάπτυξης-Τμήμα Εμπορίου  της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ανακοινώνει ότι επιτρέπονται οι προσφορές συγκεκριμένων προϊόντων ή προϊόντων ορισμένης κατηγορίας, για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβεί τις δέκα (10) συνεχόμενες ημέρες. Τα 10ήμερα είναι ένα μέτρο στήριξης της αγοράς στο οποίο το τελευταίο διάστημα και λόγω οικονομικής κρίσης καταφεύγουν ολοένα και περισσότεροι καταστηματάρχες, για να προσελκύσουν το δοκιμαζόμενο και ιδιαιτέρως συγκρατημένο αγοραστικό κοινό.

Συνάντηση εξηντάρηδων συμμαθητών


Η συνάντηση γκριζομάλληδων έως ασπρομάλληδων συμμαθητών του εξαταξίου Γυμνασίου Αρρένων Κιλκίς έγινε με επιτυχία το Σάββατο 26 Μαρτίου με παρόντες 42 μαθητές που οι περισσότεροι απεφοίτησαν πριν 42 χρόνια και τους καθηγητές Γεωργάκο Ανδρέα, Χρυσουλίδη Αλέξιο και Αμοιρίδη Ιωάννη. Δικαιολογημένοι απόντες οι καθηγητές Χατζημητάκος Αθανάσιος και Μάνος Παναγιώτης καθώς επίσης και αρκετοί μαθητές που έγκαιρα ενημέρωσαν τους συντονιστές. Μερικοί μαθητές ήταν αδικαιολογήτως απόντες, κάτι που δεν πτοεί όμως τους συντονιστές για την πραγματοποίηση της επόμενης συνάντησης το Σάββατο 26 Μαρτίου 2016.

Παρέμβαση Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων για επίκαιρα θέματα του νομού


Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς με την αρ. 4/09-03-2011 πράξη του Δ/κού συμβουλίου ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω: «Με αφορμή τις καταργήσεις - συγχωνεύσεις σχολείων στο Νομό Κιλκίς και τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, κυρίως για λόγους ψυχολογίας ή και εγωισμού, άποψή μας είναι, πως καλύτερη εκπαίδευση και μάθηση γίνεται σε ένα πολυδύναμο σχολείο με όλες τις παραμέτρους (γυμναστές - όργανα - ξένες γλώσσες - μουσικούς κ.τ.λ.), παρά σε ένα ολιγοθέσιο σχολείο με περιορισμένο αριθμό μαθητών.

Με Ντόρα τα εγκαίνια της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Κιλκίς


Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του γραφείου της Ομάδας Πρωτοβουλίας του κόμματος στο Κιλκίς το Σάββατο 2 Απριλίου, στις 1:30 το μεσημέρι. Η Ντόρα με την ευκαιρία της επίσκεψής της στο Κιλκίς θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς, με τους Δημάρχους του νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη κ.α. Κοντά της εννοείται ότι θα βρίσκεται και ο Κώστας Κιλτίδης. Τα γραφεία του κόμματος στο Κιλκίς στεγάζονται στην 21η Ιουνίου 111.

Εξωστρέφεια για τον Εμπορικό Σύλλογο του Κιλκίς


Υπάρχουν δυνατότητες βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας για τη τοπική αγορά του Κιλκίς ακόμη και σε αυτή την περίοδο της οικονομικής ύφεσης; Μπορούν οι τοπικοί επαγγελματίες ν’ αντιμετωπίσουν το νέο σύνθετο και διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον των αγορών; Μπορούμε να κρατήσουμε τον καταναλωτή κοντά στις τοπικές μας επιχειρήσεις;
Με αυτά τα ερωτήματα ξεκίνησε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς κ. Χατζηγεωργιάδης Σταύρος την εποικοδομητική συνάντηση του με την ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων ανάπτυξης τοπικών αγορών της εταιρείας EasyBrand, στα γραφεία του Συλλόγου την Πέμπτη 24 του μηνός, μέσα στα πλαίσια αναζήτησης νέου πλαισίου λειτουργίας της αγοράς.

Έκρυθμη η κατάσταση στο Νοσοκομείο Κιλκίς


Το λιγότερο έκρυθμη μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Εργαζόμενοι, ιατροί αλλά και διοίκηση έφθασαν στα όρια της αντοχής τους, η λειτουργία του ιδρύματος υποβαθμίζεται μέρα με την ημέρα λόγω υποχρηματοδότησης, περιστατικά δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού και υλικών για διάφορες εξετάσεις, ενώ πληθαίνουν και τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες από πλευράς των πολιτών.
Ενδεικτική της τραγικής κατάστασης στο Νοσοκομείο, είναι η ανακοίνωση –ούτε λίγο ούτε πολύ σε απολογητικό κλίμα- που εξέδωσε αυτή την εβδομάδα το Δ.Σ. του Ιδρύματος και η οποία αναφέρει τα εξής: