Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Πρωτοσέλιδο ΓΝΩΜΗΣ 25 Μαρτίου 2011


ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΣΑΕ). ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Γράφει η ΔΡ. ΟΛΓΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ελληνίδες, Έλληνες ,
Σαν σήμερα, εκατόν ενενήντα χρόνια πριν, ο αγώνας για την πολυπόθητη λευτεριά όπλισε με θάρρος το χέρι του πολεμιστή και η καρδιά του παραμέρισε τον φόβο. 190 χρόνια πριν, ο Ελληνικός Λαός ξεσηκώθηκε για να αποτινάξει τυραννία τεσσάρων αιώνων, και με την καθοδήγηση της Παναγιάς και της πίστης, το πέτυχε. Οι ηρωικές μορφές των αγωνιστών της επανάστασης του 1821, μένουν στην μνήμη μας αθάνατες, φωτεινά παραδείγματα αυτοθυσίας και απαράμιλλου σθένους. 
Το Ελληνικό Κράτος γεννήθηκε και μαζί με αυτό μια νέα εποχή άρχισε. Από τότε ο δρόμος προς την Δημοκρατία υπήρξε μακρύς, δύσκολος. Μα η Ελλάδα, η μικρή πατρίδα άντεξε και κατέκτησε επάξια μια θέση στον κόσμο αντάξια της Κληρονομιάς της.

«Η Παιονία θα βρίσκεται δίπλα σας»


Την αμέριστη συμπαράσταση του εξέφρασε ο δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας κατά την επίσκεψη του στο ηλικιωμένο ζευγάρι που είδε το σπίτι του να τυλίγεται στις φλόγες, στο χωριό Χαμηλό. Ο δήμαρχος εξέφρασε τη λύπη του για το ατυχές συμβάν και σημείωσε πως ο δήμος θα βρίσκεται δίπλα τους για ό,τι χρειαστούν. «Η δουλειά μας είναι να εξυπηρετούμε τον πολίτη, ειδικά όταν αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις που θα μπορούσαν να συμβούν στον καθένα από εμάς. Εύχομαι καλό κουράγιο και καλή δύναμη στους δύο δημότες μας», τόνισε ο κ. Λαπόρδας.
Από την πρώτη στιγμή ο αντιδήμαρχος Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Υγείας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, βρέθηκε στο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά, ενώ άμεσα οι υπηρεσίες του δήμου συγκέντρωσαν τα μπάζα και άχρηστα υλικά από την καμένη κατοικία.

Τοποθέτηση υπαλλήλων και οργανωτική διάρθρωση των υπηρεσιών


 Διαβάζοντας την απάντησή σας κε Δήμαρχε Παιονίας στο αίτημα του υπαλλήλου  κου Σιώμου Χρίστου διαπίστωσα πως ανακύπτουν κάποια ζητήματα και θεωρώ υποχρέωσή μου να τα αναφέρω εδώ στο ΔΣ ενώπιον όλων των συναδέλφων μου επειδή πιστεύω - και ελπίζω να επαληθευθώ - ότι θα είναι πιο χρήσιμο και περισσότερο παραγωγικό το αποτέλεσμα.
 Επειδή δεν μου επιτρέψατε να μιλήσω για το συγκεκριμένο θέμα προσφεύγω στα ΜΜΕ του νομού μας ώστε να σας γνωστοποιήσω τις απόψεις μου.

ΙΕΡΑ ΑΝΔΡΩN ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΟΦΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

Ἡ Ἱερά Ἀνδρών Μονή Ἁγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου τοῦ Τροπαιοφόρου Λόφου Κιλκίς ἐν ὄψει τῆς Μεγάλης Ἑορτῆς τῆς Ἀναστάσεως τοῦ Κυρίου καί μέ τήν εὐλογία τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ἐμμανουήλ, θά ὑποδεχθεῖ «Τά Ἄχραντα Πάθη» ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ταξιαρχῶν Αἰγιαλείας καί τά ὁποία θά τεθοῦν πρός προσκύνηση γιά ἔξι (6) ἡμέρες, ἀπό 30 Μαρτίου ἕως 3 Ἀπριλίου, σύμφωνα μέ τό παρακάτω Πρόγραμμα.

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς

Σας προσκαλούμε να έρθετε στην δημόσια ΕΙΔΙΚΗ Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, που θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα, στις 31 Μαρτίου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:30 για συζήτηση και απόφαση για το εξής θέμα Η/Δ:

ΘΕΜΑ
Ψήφιση Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων του Δήμου, οικ. Έτους 2011

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Μαρτίου 2011, στη 1:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα Α΄ του Συνεδριακού Κέντρου «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ» του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου HELEXPO, στη Θεσσαλονίκη,  με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης στο εξής:
«Αγροτική Ανάπτυξη και Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας»
Εισηγητές:
1.       Ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και     Τροφίμων.
2.       Ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Αποφάσεις Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων ν. Κιλκίς

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς με την αρ. 4/09-03-2011 πράξη του Δ/κού συμβουλίου ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω
Α. Κλείσιμο Σχολικών Μονάδων (Συγχωνεύσεις)
Με αφορμή τις καταργήσεις - συγχωνεύσεις σχολείων στο Νομό Κιλκίς και τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, κυρίως για λόγους ψυχολογίας ή και εγωισμού, άποψη μας είναι, πως καλύτερη εκπαίδευση και μάθηση γίνεται σε ένα πολυδύναμο σχολείο με όλες τις παραμέτρους (γυμναστές - όργανα - ξένες γλώσσες - μουσικούς κ.τ.λ.), παρά σε ένα ολιγοθέσιο σχολείο με περιορισμένο αριθμό μαθητών.
Απαραίτητη προϋπόθεση βεβαίως είναι η έγκαιρη και ασφαλής μεταφορά των μαθητών από τα χωριά τους στα σχολεία και αντίστροφα, καθώς επίσης και ο αριθμός των μαθητών στις αίθουσες.
Β. Θάνατος - Δολοφονία Αστυνομικών