Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ο Χ. Καστανίδης στο Κιλκίς την 25η Μαρτίου

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη του Κιλκίς την ερχόμενη Παρασκευή, θα είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης. Η επίσημη δοξολογία θα τελεστεί στις 10:30π.μ. στη Μητρόπολη Κιλκίς χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ. Θα ακολουθήσουν: εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο του Δημοτικού Κήπου και στις 12 η καθιερωμένη παρέλαση στην 21η Ιουνίου.

Ημερίδα από την ΕΥΚΡΑΝΤΗ με θέμα «Άγχος και κατάθλιψη»


Ημερίδα με θέμα «Άγχος και κατάθλιψη σε καιρούς οικονομικής κρίσης» πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γυναικών Δ. Πολυκάστρου «Ευκράντη» την Κυριακή 20 Μαρτίου στο Πολύκαστρο. Το επίκαιρο θέμα ανέπτυξαν ο κ. Μιχάλης Αρκούδας, PhD Οικονομολόγος-Διοικητής του Νοσοκομείου Γουμένισσας και η κ. Έλλη Φρεγγίδου, M.Sc. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια.

Στην τελευταία ευθεία το 1ο Ποντιακό φεστιβάλ Κιλκίς


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη πρόβα για το ποντιακό φεστιβάλ της ένωσης ποντιακών σωματείων νομού Κιλκίς, το οποίο θα γίνει το Σάββατο 2 Απριλίου στο νέο κλειστό γυμναστήριο του Κιλκίς. Η πρώτη πρόβα πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Καμπάνη, την Κυριακή 20 Μαρτίου, ενώ η δεύτερη και τελευταία έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 27 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο του Κιλκίς.
Μεγάλη είναι η ανταπόκριση όλων των συλλόγων, οι οποίοι με τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον τους, δείχνουν ότι στον τόπο μας είναι έτοιμη να ευδοκιμήσει μια τέτοια πρωτοβουλία, που εμφανίζει τους συλλόγους, τα παιδιά μας, αλλά και όλους εμάς ενωμένους και έτοιμους να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Πανήγυρις στη Μητρόπολη για την 25η Μαρτίου


Mε την ευκαιρία της ανακαίνισης της ιστορικής εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, έργο του 18ου αιώνα που αποτελούσε εικόνα του παλαιού τέμπλου του Ιερού Ναού και φυλάσσεται σήμερα στην βόρεια πλευρά του, μικρά Πανήγυρις θα τελείται εφεξής στην Μητρόπολη Κιλκίς κατά την ημέρα μνήμης της Θεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την 25η Μαρτίου. Οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής: 25 Μαρτίου ημέρα Παρασκευή ώρα 7.00-11.00: Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Αρωγός η ΑΝΚΙ στην ανάπτυξη του δήμου Παιονίας


Έργα και δράσεις για την ανάπτυξη και την προβολή της Παιονίας συζήτησαν ο δήμαρχος Αθανάσιος Λαπόδρας και ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Κιλκίς ΑΕ Παύλος Πασσαλίδης, την Πέμπτη 17 Μαρτίου. Στην πολύωρη συνάντηση τους οι δύο άνδρες συζήτησαν τα αγροτικά έργα που μπορούν να μπουν στα Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συνδυαστούν με μια ολοκληρωμένη προβολή και προώθηση των παραγόμενων τοπικών προϊόντων.

Ανακοίνωση ΣΥΝ για την 21η Μαρτίου


Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε η Ν.Ε. ΣΥΝ Κιλκίς για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων 21 Μάρτη: «Σήμερα περισσότερο από ποτέ και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι σε μια δημοκρατική κοινωνία δεν υπάρχουν λαθραίες ζωές ή ζωές με μικρότερη αξία. Σε εποχές οικονομικής κρίσης όπου μια πολύ μεγάλη μερίδα κοινωνικών στρωμάτων δέχεται βάναυση επίθεση σε εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, σήμερα που η φτώχεια μας απειλεί όλους και το κοινωνικό κράτος γύρω μας καταρρέει, ο πολίτης που βάλλεται από παντού γίνεται ευάλωτος σε λαϊκίστικες σειρήνες και ο ρατσιστικός λόγος βρίσκει πρόσφορο έδαφος εξάπλωσης του, υποδεικνύοντας ως υπεύθυνο για όλα μας τα προβλήματα τον «ξένο» και τον «διαφορετικό».

Συνάντηση Λαπόρδα με Σύλλογο Πολυτέκνων


Συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρα είχε ο δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας με εκπροσώπους του Συλλόγου Πολυτέκνων Κιλκίς. Ο κ. Λαπόρδας δέχθηκε τον Πρόεδρο του Συλλόγου Παύλο Πεζηρκιανίδη, τον Αντιπρόεδρο Κώστα Μαυρόπουλο και τον Γραμματέα Ευριπίδη Μπαλάσκα, οι οποίοι του ευχήθηκαν καλή δύναμη στο έργο του. «Οι πολύτεκνες οικογένειες του δήμου μας είναι το χρυσάφι της πατρίδας μας, καθώς η υπογεννητικότητα και η γήρανση του πληθυσμού είναι ένα φαινόμενο και πρόβλημα της εποχής μας. Ο δήμος στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις πολύτεκνες οικογένειες και διεκδικεί τις παροχές που τους αξίζουν», δήλωσε ο κ. Λαπόρδας.

Βρέθηκαν νεκροί 57χρονος και 64χρονος

Στις16 Μαρτίου και ώρα 14.30΄ στην Πικρολίμνη, βρέθηκε εντός της οικίας του νεκρός 64χρονος ημεδαπός, οποίος διέμενε μόνος. Εγκληματική ενέργεια αποκλείστηκε. Παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή. Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Μαυρονερίου. Επίσης, την περασμένη Δευτέρα 21 Μαρτίου και ώρα 22.50΄ στo N. Αγιονέρι - Κιλκίς, βρέθηκε νεκρός από την κόρη του, στα σκαλοπάτια έξω από την οικία του 57χρονος ημεδαπός. Θανών αντιμετώπιζε καρδιακά προβλήματα. Εγκληματική ενέργεια αποκλείστηκε, ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή. Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Μαυρονερίου.

Ημερίδα για γονείς


Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κιλκίς, το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Κιλκίς, σε συνεργασία με τις δομές ΣΕΠ του νομού Κιλκίς και το Γραφείο Αγωγής Υγείας διοργανώνουν ημερίδα για γονείς μαθητών λυκείου με τίτλο: «Διαχείριση του άγχους των εξετάσεων. Εμπλοκή για γονείς και μαθητές». Εισηγήτρια θα είναι η Στεφάνου Γεωργία, Επίκουρος Καθηγήτρια Γνωστικής Ψυχολογίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες γονείς. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς (21ης Ιουνίου 141, 1ος όροφος) την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011 και ώρα 6:30 μ.μ.

Διακρίσεις για την οινοποιΐα Αϊδαρίνη


Νέες διακρίσεις για την οινοποιΐα Αϊδαρίνη που εδρεύει στη Γουμένισσα στα πλαίσια του πρόσφατου 11ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, έλαβε Χρυσό Μετάλλιο για τον οίνο “Sauvignon Blanc” Τοπικός Πλαγιές Πάικου σοδειάς 2010, καθώς και Αργυρό Μετάλλιο για τον ερυθρό οίνο «ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ» ΟΠΑΠ – «Ϊ» single vineyard σοδειάς 2008.

Κατά των σχολικών συγχωνεύσεων η Περιφέρεια


Ψήφισμα κατά πλειοψηφία εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας στην τελευταία του συνεδρίαση σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων να καταργήσει - συγχωνεύσει πάνω από χίλιες Σχολικές Μονάδες για το σχολικό έτος 2011-2012.

Κατεδαφίζεται η αυθαίρετη κεραία της «VODAFONE»


Λαμβάνοντας υπόψη την έκθεση αυτοψίας αυθαιρέτου κατασκευής από την Δ/νση Πολεοδομίας καθώς και την απόφαση της επιτροπής κρίσεως αυθαιρέτων η οποία απορρίπτει την ένσταση της εν λόγω εταιρείας, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας αποφάσισε την Δευτέρα 21 Μαρτίου την κατεδάφιση της αυθαίρετης κεραίας της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας «VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε.Ε.Τ.», η οποία βρίσκεται στην οδό 21ης Ιουνίου 248 στο Κιλκίς.

Συνάντηση Δημάρχου Κιλκίς και Δικηγόρων για το Δικαστικό Μέγαρο


Συνάντηση με την επανεκλεγείσα Πρόεδρο κ. Ευρώπη Αρτόγλου και νεοεκλεγέντα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς είχε το πρωί της Δευτέρας 21 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας στο γραφείο του.
Ο Δήμαρχος Κιλκίς συνεχάρη τα μέλη του Δ.Σ. για την εκλογή τους και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια, ενώ το Προεδρείο τον ενημέρωσε για τρέχοντα θέματα του κλάδου.
Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης που ακολούθησε, επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα λειτουργίας των δικαστικών υπηρεσιών σε καταλληλότερο χώρο, κάτι που αποτελεί διαχρονικό αίτημα τόσο του δικηγορικού και του δικαστικού κόσμου του τόπου, όσο και των ίδιων των πολιτών.