Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας


Την Τρίτη 22 Μαρτίου συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου, στις 19.00, για συζήτηση και απόφαση για τα εξής θέματα Η/Δ:

Δωρεάν οφθαλμολογικός έλεγχος στο Νοσοκομείο Γουμένισσας


Ο Ελληνικός Οργανισμός Πρόληψης και Διάγνωσης Προβλημάτων Όρασης, με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» πραγματοποίησε στο Νοσοκομείο Γουμένισσας δωρεάν πρόγραμμα οφθαλμολογικού ελέγχου σε κατοίκους του Δήμου Παιονίας στις 8,9,10,11 Μαρτίου.
Προσήλθαν για εξέταση 225 πολίτες, εκ των οποίων 174 ενήλικες και 51 παιδιά. Δόθηκαν συνταγές γυαλιών, φάρμακα, διαγνώσθηκαν: σακχαρώδης διαβήτης, χρόνιο γλαύκωμα, καταρράκτης ώριμος, αμβλυωπία, εκφυλίσεις ώχρας κλπ παθήσεις.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς


Την ερχόμενη Τρίτη 22 Μαρτίου συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς στο δημοτικό κατάστημα, στις 18:30, για συζήτηση και απόφαση για τα εξής θέματα Η/Δ:

Δήλωση Κιλτίδη για τον υγειονομικό χάρτη


Σε δήλωση για την επιχειρούμενη συγκρότηση του υγειονομικού χάρτη της χώρας, προέβη ο βουλευτής Κιλκίς κ. Κώστας Κιλτίδης: «Θα ήθελα, κατά τον κατηγορηματικότερο τρόπο, να ξεκαθαρίσω τη στάση μου, για τον αποκαλούμενο διάλογο περί του υγειονομικού χάρτη. Αγωνίσθηκα με γνώση και τεκμηρίωση επί σειρά ετών για τα υγειονομικά ζητήματα του Νομού μας. Όταν στην κυβέρνηση συμμετείχα ως Υφυπουργός, κατηγόρησα δημόσια τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας για το ότι δεν κατανοούσε τα αυτονόητα.

Νέα Νηπιαγωγεία στο Δήμο Κιλκίς

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011 πραγματοποιήθηκε η διοικητική παραλαβή του νέου υπερσύγχρονου και “πράσινου” νηπιαγωγείου Νέου Αγιονερίου από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. Η παράδοση έγινε παρουσία του Προϊσταμένου της Δ/νσης Κατασκευών Έργων του ΟΣΚ, της αναδόχου εταιρείας, του αντιδημάρχου Πικρολίμνης κ. Τσινικόρη Γρηγόρη και μελών της οικείας Σχολικής Επιτροπής.
Το έργο ανήκει στην εργολαβία “Νηπιαγωγείο Ελευθερούπολης νομού Καβάλας, Νηπιαγωγείο Νέου Αγιονερίου νομού Κιλκίς και 16ο Νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων Σερρών με τη μέθοδο της προκατασκευής”, συνολικού προϋπολογισμού 2.310.000 εκατ. ευρώ.

Παρουσίαση βιβλίου «Ρούπελ, Αναμνήσεις των πρωταγωνιστών»


Η  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Κιλκίς, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς και ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Κιλκίς διοργανώνουν την παρουσίαση βιβλίου του Ηλία Κοτρίδη, αξ/κού ε.α. με τίτλο «Ρούπελ, Αναμνήσεις των πρωταγωνιστών», τη Δευτέρα 4 Απριλίου, ώρα 18.30΄, στην αίθουσα  «Β. ΣΕΡΓΙΑΝΝΙΔΗΣ», του Επιμελητηρίου Κιλκίς. Την παρουσίαση θα πραγματοποιήσει ο Διευθυντής της Ποντιακής Εστίας, φιλόλογος κ. Παπαδόπουλος Παναγιώτης.
Η ανάλυση των ιστορικών στοιχείων και η προβολή αυθεντικών στιγμιοτύπων των μαχών θα γίνουν από το συγγραφέα- ερευνητή.

Συμβουλευτική για τις Αρχές Τ.Α. της Κύπρου


Ξεκίνησε το ετήσιο πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης για τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κύπρου, από τον όμιλο NOTESIS, στα πλαίσια σύνταξης και εφαρμογής του νέου κυπριακού Νόμου περί Υπηρεσιών των Δήμων & Κοινοτήτων.
Η επιχείρηση παροχής υπηρεσιών του νομού Κιλκίς «Μαρία Ν. Παρδάλη & συνεργάτες», διοργάνωσε το πρώτο πρόγραμμα -διάρκειας 40 ωρών- το οποίο υλοποιήθηκε στη Θράκη και το παρακολούθησαν 25 Κοινοτάρχες & Μέλη του Συμβουλίου Αρχών Τ.Α. δυτικής Λευκωσίας.