Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ

Γράφει ο Ντίνος Μεταλλίδης


Πάνε τώρα 6 χράνια περίπου που μέσα από τη στήλη "Όσο μπορείς ν' αμφισβητείς" (9/2004 μέχρι 11/2005), που είχε την ευγένεια και το θάρρος να φιλοξενεί η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ, εξέφραζα τις απάψεις μου και τις αγωνίες μου για τα τεκταινόμενα προσπαθώντας, συγχράνως, να ευαισθητοποιήσω τους αναγνώστες για φαινόμενα αδιαφάνειας, διαφθοράς, διαπλοκής, αναξιόπιστης και αναποτελεσματικής λειτουργίας των θεσμών σε τοπικό επίπεδο, μέσα από τη γνώση και την εμπειρία μου. Το τελευταίο δημοσίευμα είχε τίτλο "Κλείνοντας έναν κύκλο". Ας θυμηθούμε, μαζί, κάποια αποσπάσματα απ' αυτό:

SOS από τo Νοσοκομείο Κιλκίς


Στα όριά του έχει φτάσει το Νοσοκομείο Κιλκίς το τελευταίο διάστημα. Η λειτουργία του θεωρείται πλέον από όλους προβληματική με αρκετά υποβαθμισμένες παρεχόμενες υπηρεσίες, ιατρικό προσωπικό δεν υπάρχει, εφημερίες δεν καλύπτονται, κλινικές δεν λειτουργούν κανονικά, ενώ το πρόβλημα δυσχεραίνεται και από τον πολύ χαμηλό προϋπολογισμό του.

Η Εύα «μετακομίζει» στη Λάρισα


Ο γνωστός ζωγράφος Χρήστος Τσιλιγκερίδης, αποφάσισε να εξέλθει απ’ τα «όρια» της πόλης του Κιλκίς. Με 16 έργα μεγάλων διαστάσεων, πρόσφατα φιλοτεχνημένα, θα παρουσιάσει Έκθεση Ζωγραφικής στη Λάρισα. Το ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαρισαίων, θα φιλοξενήσει την Έκθεση από 18 έως 24 Μαρτίου 2011.

Γενική Συνέλευση Σωματείου Ατόμων Με Αναπηρία


Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει το Σωματείο Ατόμων Με Αναπηρία Ν.Κιλκίς  την Κυριακή 20 Μαρτίου και ώρα 9π.μ. στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς. Θα γίνει απολογισμός Απερχομένου Διοικητικού Συμβουλίου και διενέργεια Εκλογής Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής. Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στις 27 Μαρτίου στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα. Δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση έχουν οι Ταμειακά τακτοποιημένοι έτους 2010. Υποψηφιότητες θα κατατεθούν στο Γραφείο του Σωματείου έως και την Τρίτη 15 Μαρτίου.

Νέος Διευθυντής στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς


Λόγω αποστρατείας του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, Εύθυμιάδη Παύλου, από 8 Μαρτίου ανέλαβε και εκτελεί καθήκοντα Αστυνομικού Διευθυντή Κιλκίς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μπαντουβάκης Νικόλαος.

Απάντηση Δ.Τσαντάκη στον Δ. Τερζίδη για την "Αυστροελληνική"

Είναι απορίας άξιον γιατί ο τ. Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τερζίδης έχει επιλέξει να καταφέρεται σε τέτοιο βαθμό κατά της δημοτικής αρχής και συνεχίζει μια προσπάθεια ανεπιτυχούς εντυπωσιασμού των δημοτών, υποβαθμίζοντας, θαρρείς κάτι έχει να κρύψει, το έργο που επιτέλεσε ως Δήμαρχος Κιλκίς.
Εμείς όμως σε αντίθεση με τον κ. Τερζίδη υποστηρίζουμε το έργο μας και τo θετικό το δικό του, όχι με κενού περιεχομένου λογύδρια, αοριστίες και γενικότητες, αλλά αντίθετα με τεκμηρίωση και υπεύθυνο λόγο.

Επίσκεψη Θ. Σώκου στο νομό Κιλκίς


Θέματα που σχετίζονται με την αναπτυξιακή στρατηγική των δήμων Κιλκίς και Παιονίας καθώς και την καθημερινότητα των πολιτών εξέτασε την Τετάρτη 9 Μαρτίου ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιος Σώκος στα πλαίσια διαδοχικών συσκέψεων εργασίας που είχε με τους δημάρχους Ευάγγελο Μπαλάσκα (Κιλκίς) και Αθανάσιο Λαπόρδα (Παιονία), δημοτικούς συμβούλους και υπηρεσιακά στελέχη.

Πάνω από 300 οι πτυχιούχοι του ΤΕΙ Κιλκίς

Ξεπέρασαν τους 300 οι πτυχιούχοι του ΤΕΙ Κιλκίς Τμήματος Σχεδιασμού και Παραγωγής Ενδυμάτων, με τους τελευταίους 69 αποφοίτους να ορκίζονται στην ένατη ορκωμοσία του Τμήματος που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 9 Μαρτίου.
Οι φοιτητές ορκίστηκαν σε μια λιτή και σεμνή τελετή στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, παρουσία οικογενειών και φίλων. Από την τελετή δεν έλειψε και η συγκίνηση καθώς μέσα στους φοιτητές που ορκίζονταν βρισκόταν και η Μαχαιροπούλου Ελένη η οποία όμως έφυγε από τη ζωή πριν από λίγους μήνες. Για τη μνήμη της τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ το πτυχίο της έλαβε ο πατέρας της.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην. Με Κωνσταντινίδου και Ασημακίδου μετέχει ο ΓΑΣ Κιλκίς. Την Κυριακή στα Μέγαρα Αττικής ο αγώνας.


Το πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην 20.000μ ανδρών-γυναικών και νέων ανδρών-γυναικών θα διεξαχθεί στη παραλία Μεγάρων, περιοχή «Βαρέα» την Κυριακή 13 Μαρτίου.
Μαζί με τα αγωνίσματα των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων θα διεξαχθεί επίσης και Αγώνας Βάδην 10.000μ. Εφήβων – Νεανίδων καθώς και 5.000μ. Παίδων – Κορασίδων (χωρίς βαθμολογία – αξιολόγηση). Οι αγώνες 20.000μ. Βάδην Α-Γ, 10.000μ. Βάδην Ε-Ν, και 5.000μ. Π-Κ αποτελούν ένα από τα κριτήρια πρόκρισης για συμμετοχή αθλητών – αθλητριών στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βάδην A-Γ –Ε-Ν-Π-Κ που θα γίνει στο Βουκουρέστι στις 9.4.2011.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ (Μιλώντας στο Ιταλικό Ινστιτούτο Φιλοσοφικών Σπουδών της Νάπολις) Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΑΠΟΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΝΕΣΚΟ ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Στην Ευρώπη έχουμε ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα σπουδών για τον μαθητή τον Έρασμο αλλά δεν έχουμε ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα σπουδών για τον δάσκαλο τον Βησσαρίωνα.
Η Ευρώπη, τα Ευρωπαϊκά γράμματα του οφείλουν πολλά.
Η Ελλάδα το αγνοεί, στις Βρυξέλες, στους θεσμούς της Ε.Ε. δεν ξέρουν Ευρωπαϊκή Ιστορία, την Ιστορία του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Ο Βησσαρίων είναι δημιούργημα μιας Ευρωπαϊκής Πολιτισμικής ψηφίδας που ακτινοβολούσε επί αιώνες στην Τραπεζούντα.
Η τελευταία χαριστική βολή σε αυτήν την Ευρωπαϊκή ψηφίδα είναι η δολοφονία της Ποντιακής γλώσσας, της πλησιέστερης προς την Αρχαία Ελληνική ομιλούμενης σήμερα γλώσσας.
Το δολοφονικό έργο των Κεμαλικών Τζανταρμάδων συνεχίζουν σήμερα οι μολάδες του Ερντογκάν.

ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς καλούνται οι επιτυχόντες στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για τις γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική επιπέδων Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση» που πραγματοποιήθηκαν το Νοέμβριο του 2010 να παραλάβουν τα πιστοποιητικά τους από τα γραφεία της Δ.Δ.Ε. Ν. Κιλκίς (21ης Ιουνίου 141 –  Κιλκίς, 3ος όροφος)  έχοντας μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου.
(Πληροφορίες: Χριστίνα Κυριακού, τηλ. 2341027719)