Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Έκθεση μικρογλυπτικής Βασίλη Παυλή στην ΤΕΧΝΗ


Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων, 1981 – 2011, καλλιτεχνικής παρουσίας του Αφυτιώτη Γλύπτη, Βασίλη Παυλή, η «ΤΕΧΝΗ» Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία Κιλκίς, οργανώνει τιμητική έκθεση μικρογλυπτικής με θέμα «Αγγεία», από 3 έως 20 Μαρτίου στην Αίθουσα “Κούρος Ευρωπού”, (25ης Μαρτίου 20, Κιλκίς). Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 3 Μαρτίου.

Σχολή Διαιτητών Ποδοσφαίρου


Η Επιτροπή Διαιτησίας Ε.Π.Σ. Κιλκίς, σε συνεργασία με τον Σ.Δ.Π. Κιλκίς, πρόκειται να διοργανώσει Σχολή Διαιτητών Ποδοσφαίρου. Τα μαθήματα ξεκινούν τη Πέμπτη 7 Απριλίου 2011. Οι αιτήσεις συμμετοχής, θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011, στα γραφεία της Ε.Π.Σ. (ώρες 09:00 – 14:00), καθώς και στα γραφεία του Σ.Δ.Π. Κιλκίς (ώρες 17:00 – 19:00), Β. Ρώτα 16α.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα:
2341026443 (Ε.Π.Σ. Κιλκίς)
2341027330 (Σ.Δ.Π. Κιλκίς)
6977534156 (Τσαμπαζάκης Νικόλαος)

Συνεδρίαση Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς


Την Παρασκευή 4 Μαρτίου στις 12:00, συνεδριάζει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, στο Δημοτικό Κατάστημα Κιλκίς με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης: Χορήγηση προέγκρισης για την ίδρυση και λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Γνωμοδότηση σχετικά με την παραχώρηση χώρου για λειτουργία γραφείου στο Σύλλογο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. (ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΤΑΕ) Ν. Κιλκίς. Ορισμός Αντιπροέδρου της Δημοτικής Κοινότητας για την καταγραφή των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Απάντηση Ευ. Μπαλάσκα στον Δ. Τερζίδη


Σε απάντηση των όσων ανεγράφησαν σε δελτίο τύπου του τ. Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Τερζίδη σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, ο Δήμαρχος Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Στην προσπάθειά του να εντυπωσιάσει, αλλά και να δικαιολογήσει τις στείρες αντιπολιτευτικές προφάσεις, τα προσχήματα και τα προσκόμματα που προβάλλει καθόλη τη διαδικασία εκλογής του Συμπαραστάτη στο Δήμο Κιλκίς, ο κ. Τερζίδης το μόνο που καταφέρνει είναι να γίνεται προκλητικός με τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί και οι οποίοι δεν τιμούν κανέναν.

Δήλωση Δ. Τερζίδη για τον "Συμπαραστάτη του Δημότη"


"Προφάσεις εν αμαρτίαις" χαρακτήρισε ο κ. Δήμαρχος την επισήμανση της αντιπολίτευσης ότι δεν ακολούθησε σωστή διαδικασία για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης.Ο νομοθέτης ορίζει αυξημένη πλειοψηφία για την εκλογή του προσώπου του Συμπαραστάτη, θέλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να περιβληθεί ο άνθρωπος, στον οποίον θα καταφεύγει ο ενδεχόμενα αδικούμενος δημότης, με το κύρος της διαπαραταξιακής συναίνεσης.

Αντικείμενο διαφωνίας ο "Συμπαραστάτης"


Χωρίς Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης μένει ο Δήμος Κιλκίς, καθώς στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για μια ακόμη φορά δεν εξασφαλίστηκε η πλειοψηφία των δύο τρίτων επί του συνόλου των μελών του Συμβουλίου που απαιτείται για την εκλογή του. Το σύνολο της αντιπολίτευσης απείχε και πάλι από τη διαδικασία ψηφοφορίας, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή ότι θα έπρεπε να ακολουθήσει πιο ανοικτές διαδικασίες για την ανάδειξή του, ώστε μέσα από αυτές να προκύψουν περισσότερες υποψηφιότητες. Από την πλευρά της η δημοτική αρχή υποστήριξε ότι όλες οι διαδικασίες έγιναν βάσει νόμου, ενώ οι νεότερες οδηγίες που είχε από το αρμόδιο υπουργείο ήταν αρνητικές σε ό,τι αφορά την κατάθεση νέων υποψηφιοτήτων (στο συμβούλιο της Δευτέρας είχαμε δύο τέτοιες περιπτώσεις, από τον Γ. Κουτσουρίδη και την Σ. Μανουσαρίδου).

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς


Με τρία θέματα εκτός και είκοσι επτά ημερησίας διάταξης συνήλθε το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου. Στα πρo ημερησίας διάταξης και σε ό,τι αφορά τις συγχωνεύσεις των σχολείων, ο Δήμαρχος Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας ενημέρωσε το σώμα ότι στο 1ο δεκαήμερο του Μαρτίου θα λάβει χώρα συμβούλιο, στο οποίο θα συζητηθεί το θέμα γενικότερα της παιδείας και των συγχωνεύσεων. Επίσης, τόνισε ότι στις σκέψεις και τις προθέσεις της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία δημοτικής αστυνομίας, προσθέτοντας όμως ότι η σύσταση και το όποιο μέλλον της, θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της μελέτης σκοπιμότητας που θα διενεργηθεί για τη λειτουργία και το κόστος της.

Πρωτιά για τη Τζούλια Τσερμακιάν


Σε διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα "ζωγραφίζουμε το μέλλον μας", για μαθητές Ε και Στ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Ν. Κιλκίς που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κιλκίς με αφορμή τη διοργάνωση του 1ου αναπτυξιακού συνεδρίου, βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο η μαθήτρια της Στ τάξης του 6/θ Δημ. Σχ. Χέρσου Τζούλια Τσερμακιάν. Η ζωγραφιά της κέρδισε την πρώτη θέση ανάμεσα σε δεκάδες αξιόλογες συμμετοχές πολλών μαθητών και εκτός από το βραβείο η μαθήτρια ανταμείφθηκε και με ένα πλήρες σετ ζωγραφικής με καβαλέτο!

Κοπή πίτας Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς στη Μαυροπλαγιά


Την ετήσια εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτάς του πραγματοποίησε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή  27 Φεβρουαρίου, στον προαύλιο χώρο του φυλακίου-καταφύγιου, λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό Μαυροπλαγιά του Δήμου Κιλκίς.
Έχει γίνει πλέον θεσμός τα τελευταία χρόνια, ταυτόχρονα με την λήξη της κυνηγητικής περιόδου δηλ. την τελευταία Κυριακή του Φεβρουαρίου κάθε χρονιάς, να διοργανώνεται η συγκεκριμένη εκδήλωση με τέτοιον τρόπο ώστε να αποτελεί σημαντικό κοινωνικό γεγονός το οποίο συζητιέται μέχρι την επόμενη κοπή της πίτας του συλλόγου.

Ο «Συνήγορος του Παιδιού» στο Κιλκίς


Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και το Γραφείο Αγωγής Υγείας  σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Κιλκίς λαμβάνοντας υπόψη το αυξημένο ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας του νομού μας για τον τρόπο αντιμετώπισης των παρατηρούμενων περιστατικών βίαιων συμπεριφορών ανάμεσα στους  μαθητές, καθώς και την πολυετή δράση και την πολύτιμη σχετική εμπειρία του Συνηγόρου του Παιδιού ο οποίος δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Πολίτη», έχουν προσκαλέσει το Συνήγορο του Παιδιού κ. Μόσχο Γεώργιο στο Κιλκίς την Παρασκευή 4 Μαρτίου.

Συμβολική κατάληψη στο Δημοτικό Σχολείο Τερπύλλου


Συμβολική κατάληψη στο δημοτικό σχολείο της Τερπύλλου πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου οι μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, με βασικό αίτημα τη συνέχιση της λειτουργίας και όχι τη συγχώνευσή του. Η διαμαρτυρία των παιδιών και των τοπικών φορέων διήρκεσε μία ώρα, ενώ από ότι φαίνεται οι τοπικοί παράγοντες δεν πρόκειται να το βάλουν κάτω, καθώς είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους.